Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ma tu nekdo zkusenosti s koupi domu v drazbe bez prohlidky? Nasla jsem dum, hrozne se mi libi jeho poloha a okoli. Jenze je bez prohlidky. Oknama moc videt dovnitr neni, takze zadne info jestli je tam zachod, koupelna atd.
Vyhoda koupi v drazbe je zpravidla nizsi porizovaci cena a hlavne ze koupis dum ocisteny od exekuci a zastavnich prav. Jinak pres internet muzes nahlednot do katastru nemovitosti dle c. p. a proklikat se az do popisu budovy-je li tam vodovod, wc apod, ale neni to tam vzdy. Zkusila bych se poptat u nejake starsi sousedky
@Blondie66 To je nějaká pastouška, proč by tam nebyl záchod a koupelna?
Jinak ano, koupili jsme dům v dražbě bez prohlídky, teď v něm bydlíme. Největší legrace byla se do něj „vloupat“.
Tak jsem se dnes dopidila toho ze by tam mela byt jen elektrika. Voda nejspis ne a koupelna a zachod take ne.
Nevýhodou koupě domu v dražbě je to, že s největší pravděpodobností nebude dobrovolná, pokud k ní není prohlídka. Takže bys musela ještě čekat na soudní rozhodnutí o vystěhování.
@Blondie66 v každé draž. vyhlášce je znalecký posudek. Pokud byl proveden uvnitř, dá se z něj vyjít. Věřit ne.
Pokud byl jako většina dělán od stolu nebo z ulice, nelze věřit ničemu. Není napadnutelny.
Ve většině případů kupuješ v dražbě,, místo,,. Stav domu musíš respektovat.
@smoule.koule dražila jsem x krát. Vždy nedobrovolnou. Nikdy nebylo nutné soudní vystěhování. Je to spíše výjimka.
@Blondie66 ber to jako výhodu. Stejně by to bylo na sbor nebo rekonstrukci. Takto si ti uděláte podle sebe.
@Liška2014 Je, ale musí se s ní počítat. Někteří si to totiž malují růžově a pak jsou překvapení.