Dražby nemovitostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
11.5.11 11:02
LovelyRita píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat ohledně dražby rodiného domku který je na hypoteku jak to stou dražbou je .?ještě jsem kvuli tomu nikde nebyla ale docela mě to zajímá…Dá se dům vydražit a potřebujeme povoleni od banky…? :nevim: děkuji za odpověd...... 8-o

Nechapu dotaz :-)
Dum, ktery bude drazen je zatizen hypotekou, nebo ho chcete financovyt hypotekou vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
laida
29.2.12 18:22

dražba - losování

Ahoj, prosím o informaci: můj tchán chce koupit v dražbě nemovitost. Aby zvýšil svou šanci, chce, abych se dražby účastnila také a v případě, že bych nemovitost získala losem já, mu ji darovala. Je darování mezi příbuznými v tomto případě nezákonné (obcházení zákona)? Pokud ano, je možný prodej nemovitosti mezi námi? Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
asdfasdf
27.1.13 08:50

pletichy (dražba)

Pri drazbe pozor na pletichy - pleticháře!!! nas to stalo hoodne penez.
Nevite nekdo, jesli se to da resit nejak zpetne? Pred drazbou jsme nic nezaplatili, ale ti pletichari dost naschval prihazovali, kdyz jsme jim nedali penize o ktere si pred drazbou rekli. Bohuzel jsme nevedeli ze se jedna o tr.cin a bylo to asi 10-5 minut pred drazbou - proste na posl. chvili… a protoze jsme to hned neoznamili, tak to dopadlo jak dopadlo oni byly take ucastniky… a tak jsme se prehazovali jen 2 ucastnici a ti druzi-pletichari nam tu cenu o dost navysili… poradi nekdo zdali by se to dalo jeste nejak doresit? dekuji moc za kazdou radu.

• Citovat
  • Upravit
1166
27.1.13 09:25

Dobry den,

nevim jestli se to da resit takhle zpetne. Nas to taky potkalo a proto jsem hned informovala exekutora, u ktereho jsme drazili a cekal tam na ne. Na tuto zkutecnost jsem spekulanty upozornila a cislo mobilu a sms co mi poslali jsem si ulozila pro pripadnou policii. Ale spekulanti se u drazby neukazali a tak jsem pak sms vymazala a exekutorovi podekovala za ucast. Nakonec je to i v jeho zajmu, aby si spekulanty hlidal daleko od tela, protoze to pak nevrha dobre svetlo na jeho ex. urad. Nejlepe je vsechno resit bohuzel hned, takhle po zpatku nevim, tezko rict, ale mozna se spojit s policii a predat tel. cislo nebo sms pokud mate ulozene. Preju hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
asdfasdf
27.1.13 09:41

Bylo to tesne pred drazbou, oslovila me na toalete a tel cislo ani sms nemam… sla jsem to resit s pritelem, ale bohuzel jsme nevedeli co v dane situaci delat(ze se jedna o tr.cin jsme nevedeli) a nez jsem mu to vysvetlila co me nabizela, tak bylo 2min pred drazbou a ta pleticharka jeste za nama dosla, ze by chtela urcitou castku, primo v drazebni mistnosti, presne podrobnosti nesdelila (kam dat prachy a tak…)ale rikala kolik chce, aby neprihazovali… dost jsme pred drazbou resili ruzne skulinky a tak, ale na toto vas nikdo neupozorni, kdybychom vedeli, ze je to tr. cin, hned hlasime…

• Citovat
  • Upravit
1166
27.1.13 10:04

Tak to chapu, ze uz se s tim nedalo nic delat. A jednalo se o celou nemovitost nebo jen nejaky podil. Jen me to zajima, protoze u nas se jednalo o podil a jeste mensi nez 1/2, takze by to bylo prej prukazdenjsi, ze slo o spekulanstvi. Je to hrozne, kdyz Vas nekdo z rodiny dovede do teto situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
asdfasdf
27.1.13 10:13

Jednalo se o celou nemovitost. byly jsme na obou prohlidkach a tito tam nebyli.ani neskladali jistinu predem na ucet, aby mely levnejsi nasledne sluzby… ted premyslime jestli proste ma cenu s tim neco delat nebo ne.. jestli je alespon na policii nahlasit… aby ale jeste nakonec neprohlasili drazbu za neplatnou nebo zmarenou a pri pripadne opakovane drazbe by tam mohli byt dalsi ucastnici… co jsme se ptali advokata, tak pry jak to chceme dokazat.. i druhy adv. rikal, ze ted kdyz uz je po… tak uz bychom se jen tahali po soudech… ale kdyby nam to na neco bylo, tak bychom do toho sli, protoze v podstate ti pletichari nam to pak navysili jednou tolik…

• Citovat
  • Upravit
1166
27.1.13 12:01

No tezko rict, ale museli by jste asi pocitat i s tim, ze by mohli drazbu prohlasit za neplatnou, riziko tu urcite je. A navic kdyz to nemate jak dokazat tak aby jeste na VAs nepodali trestni oznameni za pomluvu. Dneska clovek nevi co vsechno je mozny. Ja bych to asi nechala tak, kazdy ma pravo prihazovat kolik chce a myslim si, ze je to tezke prokazovat. Tak snad Vam bude utechou, ze jste snad koupili baracek vyhodneji nez pres realitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
27.1.13 12:57

Nepredpokladam, ze by jste s tim mohli cokoli udelat - bohuzel… Za prve je to zpetne a za druhe to v drtive vetsine pripadu probiha bez dukazu. :nevim:

V dnesni dobe je to bezna praxe a setkavam se s tim vice nez casto… nektere lidi uz znam od videni. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
27.5.13 13:04

Dobrý den všem, prosím o radu.
Našla jsem domeček, je to novostavba, pán se rozvedl, je to podnikatel…zjistila jsem, že má exekuci na hypotéku, na sociálním, zdravotním a podobně, zaseklo se to v této části, že nám banka nechce financovat hypot. dokuď nemovitost není čistá. S realitkou jsme se nedohodli, i když si berou od pána provizní částku, tak jeho dluhy platit nechtějí a my se toho taktéž bojíme, čekáme na to, až bude dům v dražbě.
Jak máme dál postupovat? Převedou se dluhy po dražbě-když vyhrajeme…na naší rodinu?
Prosím máte někdo zkušenost? Děkuji moc
O domek velice stojíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
27.5.13 13:16

@Tereza 1982
Ne, dluhy se neprevedou, je ale otazka, kdy ta drazba bude, protoze to muze trvat hodne dlouho a nikdy neni jistota, ze potom nemovitost v drazbe koupite treba vy…
Vite celkovou, opravdu celkovou sumu dluhu? Kdyz je nizsi nez hodnota nemovitosti, da se to potom zaridit, vyplatit na zaklade soukromych investoru (samozrejme na zaklade radnych smluv) a bla, bla, bla… napis mi klidne zpravu, je to na delsi dobu - zarizovala jsem to uz nekolikrat, ale zalezi na mnoha vecech, je to pripad od pripadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.6.13 08:46

Nájemníci

Dobrý den,
máme zájem koupit 1/2 domu v dražbě a druhou polovinu prodává realitka. V domě bydlí nájemník, dle makléře neoprávněně - nemá žádnou smlouvu, ale dělá problémy, nechce umožnovat prohlídku domu ze vnitř. Předpokládám správně, že v případě koupě domu bychom měli nárok např. na soudní vystěhování? Nechceme kupovat dům i s problémovým nájemníkem. Taky by mě zajimalo, jak si mám nechat ověřit totožnost pro elektronickou dražbu. Na domek jsme přišli včera a 12.6. je dražba. Dá se to realně stihnout? Otázek je spousta a mě ještě napadá, jde nějak zobecnit kolik kol můmže mít dražba (nyní probíhá druhé kolo). Děkuji za informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rohypnol-nepr
6.6.13 16:45

@jaaninnka

Ruky prec od toho!!! Najomnika sa automaticky nezbavite, je to pravne zlozite, stoji to vela nervov a ak robi problemy uz teraz, tak co bude robit potom??? Precitaj si na nete skusenosti, ako niektori stahovali nelegalnych najomnikov roky a oni na odchode vytrhali este aj medene trubky zo steny…:-(

• Citovat
  • Upravit
572
10.6.13 11:21

@Barca12345 víme kolik pán dluží, vytáhla jsem to z katastru…on dluží hlavně na hypot. a na soc. a zdrav., realitka od toho dala ruce pryč, po nás chtěli vyplacení exekutora…jenže než se to převede na katastru, může se objevit další dluh…vyčkáváme na dražbu, nikam nechvátáme, nemáme dluhy, nic nás netlačí, buď prostě bude náš nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
10.6.13 11:38

Pokud se zavkladuje na katastru kupni smlouva, tak uz se po tom zadne dluhy objevit nemuzou. Kdyz nespechate, pockejte na drazbu… Zase ale bacha na jednani realitky… Kdo je VLASTNIK te druhe poloviny. To vyplaceni exekutoru je normalni postup, ale je treba to dobre nacasovat.

Jeste bych chtela podotknout, ze v listu vlastnictvi, ktere mas vytazene z katastru nemovitosti se zdaleka nedoctes celkovou vysi dluhu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí