Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@xjuklickova zavolejte tomu kdo má dražbu na starosti, popište mu situaci a řekne vám jestli to musí být právnická osoba nebo soused. Ale myslím že i ten soused. Drazime na firmu a ten kdo má plnou moc může drazit za nás
@xjuklickova píše:
@Peruz no jo, ale komu? Mam se domluvit s pravnikem, nebo zajistit nejakou agenturu, nebo souseda kterému dam plnou moc a on bude ochotny tam jet?
Najdi si advokáta v místě dražby, uděl mu plnou moc a dej pokyny. Easy.
Ahoj. Chtěla bych se zeptat zkušených. Chtěli jsme se zúčastnit dražby. Zaplatili jsme jistinu exekutorovi. Nyní jsme na vážkách. Nakonec jsme si to rozmysleli, protože jsme zjistili další skutečnosti a dražit nechceme. Pokud tedy nebudeme přihazovat a nikdo jiný by se nepřihlásil, nejsme nakonec bráni jako ti, kteří automaticky dávají nejnižší cenu a tím bychom museli nemovitost vydražit? Děkuji
@cher píše:
Já bych si dala pozor na špatnou auru toho domu. Nemyslím si, že se bude dobře bydlet v domě, ze kterého byl někdo násilím vystěhován. Ale já věřím na věci mezi nebem a zemí
jak násilím?Zase tak moc bych to neprožívala.Nemovitosti prostě mění své majitele.
Jestli ti nevadí, že necháš realitce 100 a více tis. Kč za nic, tak klidně přes realitku.
@Kadlecovka píše:
Tak to přece není, vždy to platí kupující, já když jsem prodávala byt v Praze, tak jsem dokonce narazila na realitní kancelář, která před prodejem vyplácí zálohu.
Ten kupující by stejnou částku zaplatil i majiteli. Sice to platí kupující, ale je to na úkor prodávajícího.
Já vždy prodávala bez realitky, ale chce to mít základní právní povědomí, aspoň o tom, jak napsat kupní smlouvu atd.
Absolvoval někdo z Vás nějaký kurz zaměřený na takové dražby? Děkuji
@Barca12345 Čtu ještě jednou „Usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání“, odstavec: XV. Soudní exekutor vyzývá oprávněného a ty, kdo přistoupili do řízení jako další oprávnění, a ostatní věřitele povinného, kteří požadují uspokojení svých pohledávek při rozvrhu podstaty (§ 69 e. ř. ve spojení s § 336f o. s.ř.), aby soudu sdělili, zda žádají zaplacení svých pohledávek, a upozorňuje, že nepožádají-li o zaplacení před zahájením dražebního jednání, může vydražitel dluh povinného vůči nim převzít (§ 69 e. ř. ve spojení s § 336f o. s.ř.). Může vydražitel dluh povinného vůči nim převzít? Přeberu dluhy povinného po vydražení, pokud před dražbou soudu je nikdo nesdělí, zda žádají zaplacení svých pohledávek?
Díky.