Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Odvolat se muzou, ale jeste jsem nezazila, ze by to nekomu vyslo.
@Cudanka píše:
Hypotekou to nejde nikdy…
Muzou mit jinou zastavu ![]()
Ahoj, budu mít podobný dotaz jako Anonymní. Ráda bych se účastnila elektronické dražby, ale nejsem si jista více věcma. Prva, že pokud bych dražbu nevyhrála, jak se získává ta jistina zpátky - to mi ty peníze jen tak zašlou zpět na účet nebo mi při předání jistiny dají nějaký papír, se kterým si pro ty peníze pak zas přijdu?
Další věc - nevím, jak moc se bát nedobrovolné dražby. Na ocenění bytu nebyl opakovaně „oceňovatel“ vpuštěn, ale zase jsou zveřejněné 2 dny, kdy je možno se jít podívat na byt. Nevím, co si o tom myslet…a nemůže být nějaká dražební společnost podvodná?
A ještě, kolik cca % z ceny se dává dražební společnosti? Jsem dražbami nepolíbená a v těchto právních věcech se příliš nevyznám. ![]()
Ahoj, pokusím se zeptat.. Jak probíhají ty prohlídky domu? Původně jsem si myslela, že bude provádět i někdo od pořadatelů dražby nebo exekuce, ale asi to tak není, že? To jako má zájemce přijít k domu a zazvonit? Jak to chodí? Nemohu k tomu moc najít informace. Předem díky.
@Hanulin exekutorská firma má většinou na svých stránkách datum kdy je prohlídka pro veřejnost, pokud nikde nic není tak jim zavolat a zeptat se…
Ja vim kdy je, jen me zajima, jak to probiha
kdo uz zazil, treba se podeli.. ![]()
@Hanulin tak nechápu na co se ptáš?? firma má daný datum a hodinu a ty tam přijdeš a oni vás hromadně provedou…navíc ty informace co mají tyto firmy tak ani neposkytují realitky, tkaže o té nemovitosti ví člověk do detailu vše…
Diky ptala jsem se prave na to, jestli me tam nekdo provede a kdo.
Taky se do nemovitosti nemusíš dostat. My jsme chtěli dražit byt, ale majitelka neumožnila vstup do bytu a pán z dražební společnosti nám říkal, že není páka, jak ji k tomu donutit. Majitelem byla ořád ona, byť byl na byt exekuční příkaz k prodeji. ![]()
Ano, „provede“ Te, ale nekdo od exekutora, ktery tam byl treba jen jednou, nekdy tam jeste ani nebyl. Tzn. ze o stavu domu a tak dale ti nic nerekne.
Ahoj všichni, prosím o radu: Chtěla bych se zúčastnit dražby bytu a není mi jasné, jaký je rozdíl mezi tím, když se do dražby přihlásím jako normální účastník nebo jako Společné jmění manželů. Myslela jsem, že pokud jsme manželé a dražby bych se účastnila jen já a vyhrála ji, tak byt by se do katastru zapsal sice jen na mé jméno, ale protože jsem ho nabyla za dobu trvání manželství, tak by stejně spadal do SJM??
Můžete mi, prosím, někdo objasnit, jaké jsou tam rozdíly?
Díky moc!!
Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, co všechno bubu muset po případné vyhrané dražbě nemovitosti zaplatit navíc? Z daní je to určitě daň z převodu nemovitosti (4%) a pak prý ještě nějaké poplatky týkající se dražby (ale nejsem si jistá, zda se to platí i v případě, že draží Exekuční úřad), ale nikde na netu jsem nenašla, zda je to opravdu všechno
Opravdu se neplatí nic dalšího? Např. DPH, či nějaká jiná daň?
Předem moc děkuji komukoli, kdo by mohl poradit.
@Airy3 Bývají nějaké poplatky za převzetí nemovitosti, které se platí dražebníkovi. Bývá to uvedeno v dražební vyhlášce, u nás to bylo kolem 10tis. Jinak už myslím nic.
@Elenloth Moc dík za informaci. Budu s tím při dražbě počítat. A můžu se zeptat, jestli jste k vydražené částce museli doplatit ještě nějakou jinou daň než daň z převodu nemovitosti? Na internetu se tahle daň zmiňuje nejčastěji, ale mám strach, abych nemusela platit DPH ![]()
Těch informací je strašně moc… Nemohl by mi někdo doporučit nějakého právníka, který by mi dal právní poradenství k průběhu dražby a případně by mi poradil i po dražbě? Neznáte někdo někoho, kdo má s tím zkušenosti? Prosím z Prahy. Moc by mi to pomohlo.