Dražby nemovitostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
11.12.13 15:14

@Barca12345 8o 8o No ach jo teda :-) Začínám mít chuť se na to vykvajznout :-(
Moc děkuju za vyčerpávající odpověď :-) Alespoň víme, co je za tím vším. A to myslíte obejít dražbu tím způsobem, jak jste mi kdysi psala? Že se musí objet všichni věřitelé…atd? Protože, k tomu je potřeba, aby s námi dlužník spolupracoval a to on určitě nechce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.12.13 16:01

@Lizinka3
No, pokud nechce, tak se to neobejde… Vetsinou spolupracovat chteji, protoze to je i pro ne moznost, jak z roho jeste neco vytriskat… ale takto, to i pochybuju, ze je ta hodnota nemovitosti vetsi nez dluhy… :zed: To bude pekne kvitko!

Nezbyva nez cekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
11.12.13 17:09
@Barca12345 píše:
@Lizinka3
Tak v tom pripade je jedno, jestli s tim spoluvlastnici souhlasi nebo ne, ted asi budete cekat, jak dopadne to jeho insovencni rizeni.

Ale to by se pak dražil pouze ten spoluvlastnický podíl a ne celá nemovistost, ne? Ale pokud je to manželka, tak to bude SJM a to má smůlu, neb je to společné, takže jak kdyby dlužila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
11.12.13 18:02

@j.a.n.i1 No, to je právě ono, že je to SJM a ona je z toho na prášky. Už se to táhne roky a ona už se toho chtěla zbavit, umořit dluhy, rozvýst se a proto s tim odložením nesouhlasila a on to udělal právě, bez jejího souhlasu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.12.13 18:09
@j.a.n.i1 píše:
Ale to by se pak dražil pouze ten spoluvlastnický podíl a ne celá nemovistost, ne? Ale pokud je to manželka, tak to bude SJM a to má smůlu, neb je to společné, takže jak kdyby dlužila taky.

Vsak ano, k manzelce jsem myslela to, ze je jedno jestli s drazbou souhlasi nebo ne a k insolvenci ze budou muset cekat :kytka: Asi jsem to splantala vse dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 10:18

Ahoj, mám taky dotaz, nikde na netu jsem nenašla odpověď a na exekutorském úřadu mi řekli, že mám čekat 8o 8o Prosím kdo má zkušenost…Komu prodali byt, dům v dražbě?…
Minulý týden mi prodali dům v dražbě, dluh je proti částce za kterou dům vydražili o hodně menší. Zbytek peněz mi prý exekutor pošle.. A teď ta otázka: Za jak dlouho vám exekutor poslal zbytek peněz z dražby??? Moc děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
9649
18.2.14 16:02
@Anonymní píše:
Ahoj, mám taky dotaz, nikde na netu jsem nenašla odpověď a na exekutorském úřadu mi řekli, že mám čekat 8o 8o Prosím kdo má zkušenost…Komu prodali byt, dům v dražbě?…
Minulý týden mi prodali dům v dražbě, dluh je proti částce za kterou dům vydražili o hodně menší. Zbytek peněz mi prý exekutor pošle.. A teď ta otázka: Za jak dlouho vám exekutor poslal zbytek peněz z dražby??? Moc děkuji za odpovědi

Penize Ti zasle az po rozdeleni penez vsem veritelum - to bude urceno soudem a muze to trvat i nekolik mesicu.
Pokud byly dluhy o hodne mensi nez cena nemovitosti, mel/a ses o to zajimat drive a mohlo to byt bez drazby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 09:23
@Barca12345 píše:
Penize Ti zasle az po rozdeleni penez vsem veritelum - to bude urceno soudem a muze to trvat i nekolik mesicu.
Pokud byly dluhy o hodne mensi nez cena nemovitosti, mel/a ses o to zajimat drive a mohlo to byt bez drazby. :roll:

To nebyly moje dluhy, ale ex manžela :roll: :roll: Kdybych ty peníze měla, tak to zaplatím a nenechám si vzít barák…

• Citovat
  • Upravit
9649
19.2.14 11:12
@Anonymní píše:
To nebyly moje dluhy, ale ex manžela :roll: :roll: Kdybych ty peníze měla, tak to zaplatím a nenechám si vzít barák…
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 17:48

Ahojky, v nedaleké době by měla „vypuknout“ elektronická dražba o kterou máme zájem.
Jen se chci optat na zkušenosti a zda jsou nějaká velká rizika?
Asi jak je to dražba, tak veškeré dluhy a závazky zanikají… jen jediné riziko co v tom vidím je, že by se majitele nechtěli vystěhovat? I když podle toho co jsme viděli so myslíme, že v domě nikdo už nebydlí. Dražba vznikla z insolvence, tak si myslím, že by ve svém zájmu neměli dělat problémy.

• Citovat
  • Upravit
1979
8.7.14 18:31

Ahoj, zavazky opravdu zmizi vsechny, ale chvilku to trva, na to je potraba se pripravit. Prevzeti nemovitosti je samozrejme horsi a muze to byt komplikace. Drzim palce at se zadari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
8.7.14 18:43

Zalezi na tom, zda je drazba dobrovolna nebo nedobrovolna. Znami takhle koupili barak a x let se pres soudy tahali o to, aby majitelka dum predala. Bez predani do domu nesmeli, bylo by to neopravnene vniknuti, prestoze byli zapsani v katastru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.7.14 22:40

Taky dost zalezi na tom, jakym zpusobem budete platit, hypotekou to obvykle nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
9.7.14 06:36

Hypotekou to nejde nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.14 13:33

@Cudanka děkuju :)

@minkar to už mám zato, že trošku změnili zákon na naší stranu a už tam pak můžeš vniknout když je to tvoje. Ty si majitel a oni už tam jsou neoprávněně.

Jinak se jedná o nedobrovolnou dražbu.

@Barca12345 platit budeme hotově. Tak tady problém není. Spíš zda pokud dražbu vyhrajeme zda se nemůžou nijak odvolávat atak. Ale mám zato, že opravdu zákon šel trošku víc na stranu vydražitele, nemýlím se? :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max