Dražby nemovitostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
572
6.9.13 12:31

Už je to jedno, máme chatičku a je nám dobře :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iva.pap
3.10.13 22:25

Dražba

Dobrý den,
ráda bych se zeptala…v půlce listopadu bychom měli dražit baráček (v dobrovolené aukci)… Respektive ho má dražit táta, ale nebude v ČR a tak půjdu dražit místo něj. Je nějaká speciální forma plné moci, kterou musím dodržet, nebo si mám dát pozor na něco speciálního, co musí plná moc obsahovat?
A ještě bych se chtěla zeptat, co všechno za dokumenty musím mít na dražbu s sebou?
Děkuju moc za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit
393
3.11.13 09:02

@Barca12345
Mohla bych Vás také poprosit o radu? Původně jsem chtěla psát zprávu ale ať to kdyžtak pomůže i někomu jinému.
V pátek jsme se s manželem byli podívat na baráček u nás ve vsi, který má jít za měsíc do dražby, jelikož jeho majitel je v exekuci. Baráček je úžasný a moc o něj stojíme a nejlepší na tom je, že je vyvolávací cena opravdu krásná. Máme ale strach, že nás přeplatí realitky nebo někdo jiný, kdo má peníze a bude pak chtít cenu domu i pozemků natáhnout :-( My nebudeme moci vyhnat cenu moc vysoko :-(
Proto bych se chtěla zeptat, jestli existuje možnost, že by se dal baráček nějak získat ještě před dražbou. Budeme to tedy pořádně zjišťovat až v týdnu ale jedna známá mi říkala, že by to mělo jít, kdybysme nějak převzali dlužníkovo dluh. Jenže problém je, že ani neznáme plnou výši jeho dluhů a máme strach aby jsme si spíše jen „nenas*ali do bot“ jak se říká. Setkala jste s takovým případem někdy?

A pro ty, co si myslí, že dlužníci jsou chudáci a my jsme hyeny, že po domu jdem :-D :-D Tak napíšu jediné, není mi ani trochu líto dlužníka, jenjeho rodiny, kterou opustil a oni za něj teď dluhy řeší. Na prohlídce nám však jeho žena řekla, že by byla radši, kdybysme baráček získali my, jelikož nás s manželem zná od mala a ví, že by nám dobře posloužil. Takže nemáme žádné výčitky svědomí.

A k energii - sobecky napíšu, že budeme určitě pociťovat lepší energii v domě, kde budeme moci dýchat, než v bytě, kde o sebe 5 lidí prostě zakopává a nemáme kam utéci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
3.11.13 09:29

@Lizinka3 Já myslím, že nemusíte přebírat celý jeho dluh, ale museli byste zaplatit celý dluh, který se váže k téhle konkrétní exekuci, resp. všechny, které jsou na ten dům napojené… pokud jsou ještě nějaké další, ale nemají na domě zástavu, tak ty vás netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.11.13 09:43

@j.a.n.i1 děkuji a mohu se zeptat kde to zjistím? Bude nám to moci říct jeho správce (toho konkurzu, nebo jak se tomu říká)? Našla jsem na netu Usnesení o nařízení dražebního jednání a tam píšou, že dluží 100 000 na zdravotku. Takže nevím jeslti jsem to správně pochopila, ale šlo by, že bychom za něj zaplatitli těch 100 000 a pak bysme mohli tu nemovitost odkoupit i bez dražby? Omlouvám se, jestli se ptám hloupě…s takovými věcmi nemám absolutně žádnou zkušenost a nemám čas pročítat zákony tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
3.11.13 09:54

No to asi nebude tak jednoduché. Myslím, ze pokud už byla vyhlášena dražba, tak to zrušit nepůjde. Pokud se ale odhodlate jit na dražbu, můžou vas potkat jiné nepříjemnosti, než jen vysoká cena. Tyhle dražby jsou vetsinou v hledáčku takových mafiánských skupin, ktere cítí možnost pořídit hodně levně nemovitost, takze se vam může stát, ze vam primo na dražbě bude někdo vyhrožovat nebo vas zastrasovat, aby jste dražbu opustili a neprihazovali. Bohužel to je zkusenost známého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.11.13 10:27

@Ijaa 8o 8o ježiš :-( Dražba má být elektronická a já teda měla představu, že se bude dražit jako online. Musíme tam teda být i fyzicky?
Jako to bych docela nechtěla aby nás pak někdo napadal nebo vydíral. Mám strach hlavně o děti, že jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.11.13 10:59

Pokud je dražba elektronická, tak samozřejmě nikde fyzicky být nemusíte. Pouze musíte do určitého data složit dražební jistinu. S tím zaplacením dluhu a zrušením dražby je to poměrně složité a trochu riskantní. Otázkou je, jestli na té nemovitosti neváznou ještě další zástavy, nebo jestli v mezidobí mezi převodem na vás na ní další zástavy nevzniknou. Nejlepší je domluvit se s dlužníkem a s konkurzním správcem, jestli je teda v bankrotu, nebo s exekutorem, který danou věc řeší.
Ale raději bych šla do té dražby, která je pro vás relativně bez rizika, než do převzetí dluhu, abyste se potom nedivili, kolik vás ten baráček bude stát.

• Citovat
  • Upravit
1174
3.11.13 11:39

Elektronická dražba by mela být online, takze tam taková zkušenost, jako má můj známý, asi nehrozi. Je to lepší, než kdyz jeden musí být přítomen fyzicky. Já mám zkušenosti s elektronickou drazbou aut a ta byla naprosto anonymní. Byla nutná registrace na drazebnim webu a kdo přihazuje viděl jen provozovatel aukce. Elektronická dražba je ale dost závislá na kvalitě internetového připojení. My meli 3 minuty na prihoz, internet zrovna nebezel moc rychle a přišla jsem tak o jedno auto, takze i s tímto je nutno počítat. Přečtěte si dukladne podmínky dražby, jaké jsou. drazebni podminky a jaké jsou případně další poplatky provozovateli aukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.11.13 12:10

@Elenloth Taky z toho máme trochu bobky, abysme si spíš na sebe neupletli bič. Ale ono jde o to, že v tý dražbě asi nebudeme mít moc šanci :-( Už prej tý ženě dlužníka volali i z realitek a těm je jedno, jestli za to da o několik set víc i než j třeba odhad, protože to má fakt potenciál i na pozdější prodej :-( :-(
A prosím nevíte ještě někdo, jak je to ošetřený, když v tom domě dlužník a jeho rodina mají stále trvalé bydliště?
@Ijaa Ty podmínky zkoumal manžel, když nás přihlašoval ale ješště se na všechno optáme toho správce. Jde jen o to, jak bude ochotnej no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.11.13 15:40

@Lizinka3 A bydlí tam nebo jsou tam jenom přihlášení? Pokud tam mají pouze trvalé bydliště, tak jako majitel můžeš trvalý pobyt zrušit, ovšem v mezičase ti tam může vlézt exekutor kvůli jejich dluhům. Zrušení trvá asi tři týdny, ale musíš počítat ještě s delší dobou, protože po vyhrané dražbě jsi sice majitelem nemovitosti, ale nikdo na to moc nedá. Pokud tam bydlí, tak bych do toho fakt nešla, protože dostat je z nemovitosti je strašně složité a v našem „právním“ státě může takový spor trvat roky.

• Citovat
  • Upravit
9649
3.11.13 15:50
@j.a.n.i1 píše:
@Lizinka3 Já myslím, že nemusíte přebírat celý jeho dluh, ale museli byste zaplatit celý dluh, který se váže k téhle konkrétní exekuci, resp. všechny, které jsou na ten dům napojené… pokud jsou ještě nějaké další, ale nemají na domě zástavu, tak ty vás netrápí.

Budu docitat postupne :-)
Zajimaji je preci vsechny dluhy, ktere byly prihlaseny do exekucniho rizeni - takze ty, ktere visi na nemovitosti. Pozna se to z listu vlastnictvi - vyjede kazda posta s czechpoint, nebo katastralni urad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.11.13 15:53

Jinak, s tim trvalym pobytem uz to neni takove jako kdysi, uz s tim nejsou az tak velke problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.11.13 08:19

Ahoj lze koupit dům v dražbě i na hypotéku. nebo jen za hotovost? Chci stavět nebo koupit rd můj příjem je 18 tis a hypotéku stěží zvládnu. chtěla jsem stavět se spol. ekonomické stavby ale po tom co o nich píšou váhám… 8o děkuji***@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.11.13 08:23

A ta dražební jistina je vratná pokud dražbu nevyhraji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí