Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak, s tim trvalym pobytem uz to neni takove jako kdysi, uz s tim nejsou az tak velke problemy.
Ahoj lze koupit dům v dražbě i na hypotéku. nebo jen za hotovost? Chci stavět nebo koupit rd můj příjem je 18 tis a hypotéku stěží zvládnu. chtěla jsem stavět se spol. ekonomické stavby ale po tom co o nich píšou váhám…
děkuji***@seznam.cz
@zelená85 No, jak se to vezme, teoreticky by šlo koupit i v dražbě na hypotéku, ale musela by být vyřízená předem (což je otázka, zda nějaká banka nabízí vyřízení bez uvedení konkrétní nemovitosti) a jako zástava by musela být jiná nemovitost, protože po výhře dražby musíš tu nemovitost ve velmi krátkém čase zaplatit a není možné ji před převodem dávat do zástavy.
Jistina je vratna…
Jeste jsem nevidela banku, ktera by profinancovala koupi nemovitosti na hypoteku (mozna to nejak jde) ale vzdy predkladas kupni cenu, zadas nejakou vysi hypoteky, a ta se odrazi od znaleckeho posudku, vyse vlastnich zdroju a tak dale.
Drazenou nemovitost nemuzes dat do zastavy, protoze na to banka nepristoupi - pozadaji cisty list vlastnictvi, aby bylo jejich zastavni pravo na prvnim miste.
Zdravim, mohu jen k te hypotece? Nam bylo receno, ze kdyz drazbu vyhrajeme, tak mame 2 mesice na vyrizeni hypoteky. Tak jak to tedy je?
@Lizinka3 píše:
Zdravim, mohu jen k te hypotece? Nam bylo receno, ze kdyz drazbu vyhrajeme, tak mame 2 mesice na vyrizeni hypoteky. Tak jak to tedy je?
Ano, dva mesice mas na to vyrizeni - to znamena, ze zbytek drazebni ceny je splatny do dvou mesicu od priklepu… ALE!!! Zadna banka nepusti hypoteku na dum, ktery nema cisty list vlastnictvi, a za ty dva mesice bych dala ja osobne ruku do ohne, ze to ciste nebude - trva to, protoze potom jeste musi byt nejake rizeni, kde se vycisluji zbyle pohledavky, kdo kolik dostane a tak… az po tomto rizeni je uvedomen katastr, ze ma zapisy smazat.
Snad jsem to napsala srozumitelne… ![]()
Ahoj,
mám zájem o byt v dražbě, tak začínám shánět info, ale dost mně vadí, že jsem našla na webovkách dražby info, že vystěhování bývalých vlastníků řeší vydražitel. Je to konkrétně v „nejčastějších dotazech“ na http://www.eurodrazby.cz/…i-dotazy.jsp#…
Takže v případě, že bych byt vydražila se musím sama postarat o to aby se ti lidé vystěhovali? No jestli ano, tak potěš koště ![]()
Prosím o zkušené jestli by mně mohli poradit. Děkuji ![]()
@LauJak
Ano, vzdy jsme se starali my, jako nabyvatele, aby najemnici (byvali majitele) odesli.
Děkuji za odpověď.
Včera jsem se dozvěděla, že to je rodina s 3 malými dětmi.. Bože, do toho se mně vůbec nechce. Nevím jestli chtějí odejít, ale každopádně myslím, že ani nemají kam když jsou oba v osobním bankrotu a banka jim bere byt..
@LauJak píše:
@Barca12345Děkuji za odpověď.Včera jsem se dozvěděla, že to je rodina s 3 malými dětmi.. Bože, do toho se mně vůbec nechce. Nevím jestli chtějí odejít, ale každopádně myslím, že ani nemají kam když jsou oba v osobním bankrotu a banka jim bere byt..
Co tam zajit a poptat se?
@Barca12345 Zdravím, je to napsané srozumitelně
Zatím jsme s bankou jednali a říkali, že hypotéky na vydražené domy nedávají rádi, ale že to nějak uděláme.
No teda jestli na to dojde, protože dneska měla dražba proběhnout a pár minut před, nám volala žena dlužníka, že to nějak odvolal. Manžel jí ještě uklidňoval, že ne, že se stále odpočítává čas do dražby a když nás to pustilo, tak vážně tam bylo psáno, že dlužník požádal o insolvenci nebo co. Volali jsme tomu správci, přes tu exekuci a ten nám řekl, že to soud zamítne a že máme čekat ale my vůbec nechápeme, jak to bude pokračovat a v jakém časovém horizontu. Nejzajímavější na tom je, že jeho žena nám tvrdí, že s dažbou nesouhlasila a nic jim nepodepsala
Nemáte s tím prosím zkušenost?
@Barca12345 Na těch stránkách píšou, že to je přes exekutorský úřad Děčín.
@Lizinka3
Tak v tom pripade je jedno, jestli s tim spoluvlastnici souhlasi nebo ne, ted asi budete cekat, jak dopadne to jeho insovencni rizeni.
Samozrejme je mozne, ze se drazba konat nebude, to se muze stat vzdy. Casove to muze trvat dost dlouho (klidne zase ctvrt roku a dele), nez se k tomu vsichni vyjadri, nez vsichni preberou postu, nez uplynou lhuty k odvolani a vse nabude pravni moci, nez bude vydana nova drazebni vyhlaska, ktera musi byt ze zakona mesic vyvesena… nekdy je to holt na dlouhe lokty… ![]()
Nejlepsi je drazbu obejit, jenze to je slozite.