Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky,chtěla jsem se Vás zeptát,zda nemáte náhodou některá zkušenost s koupi domu na dřažbě?Jak to probíhá? Na co si dát pozor?
Díky
Mam velkou zkusenost, prakticky me to zivi
s cim si nevis rady?
BaraDolezal píše:
Mam velkou zkusenost, prakticky me to zivis cim si nevis rady?
Nevíš náhodou, jestli se dá někde zjistit, které domy jsou v určité lokalitě v dražbě? Děkuju ![]()
smahulinka píše:BaraDolezal píše:Nevíš náhodou, jestli se dá někde zjistit, které domy jsou v určité lokalitě v dražbě? Děkuju
Mam velkou zkusenost, prakticky me to zivis cim si nevis rady?
A z ktere lokality jste? At to nevypisuju podrobne ![]()
Jinak je odkaz www.portaldrazeb.cz
Nebo www.exekutorskakomora.cz - tam jsou vsichni exekutori.
Nejlepsi je jet na drazbu ktera se kona co nejdale! Takze kdyz jsi napriklad z Moravy, jezdit treba drazit do Prahy ![]()
lekeska píše:
ahoj holky,chtěla jsem se Vás zeptát,zda nemáte náhodou některá zkušenost s koupi domu na dřažbě?Jak to probíhá? Na co si dát pozor?Díky
Já bych si dala pozor na špatnou auru toho domu. Nemyslím si, že se bude dobře bydlet v domě, ze kterého byl někdo násilím vystěhován. Ale já věřím na věci mezi nebem a zemí ![]()
sieta.m píše:lekeska píše:Já bych si dala pozor na špatnou auru toho domu. Nemyslím si, že se bude dobře bydlet v domě, ze kterého byl někdo násilím vystěhován. Ale já věřím na věci mezi nebem a zemí
ahoj holky,chtěla jsem se Vás zeptát,zda nemáte náhodou některá zkušenost s koupi domu na dřažbě?Jak to probíhá? Na co si dát pozor?Díky
Byla jsem uz u hodne nemovitosti, ktere se koupily v drazbe, majitele byly vystehovani - bud sli dobrovolne, nebo „nasilim“ a jeste si zadny klient nestezoval ![]()
Ale ja osobne na tyto veci moc neverim, tak me pravda jeste nenapadlo o nich uvazovat ![]()
Ahoj,máme tady u nás vyhlédnutý jeden domek,který se bude dražit,docela se nám líbí a hlavně ta cena je super.Už dlouho něco sháníme.Myslíš,že teda máme do toho jít? A nebo by bylo třeba lepší zajít přímo za těma majitelama a nabídnout jim nějakou cenu?Bývá velký zájem o dražby?To je zatím asi tak všechno co mě ted napadá.Děkuju ![]()
lekeska píše:
Ahoj,máme tady u nás vyhlédnutý jeden domek,který se bude dražit,docela se nám líbí a hlavně ta cena je super.Už dlouho něco sháníme.Myslíš,že teda máme do toho jít? A nebo by bylo třeba lepší zajít přímo za těma majitelama a nabídnout jim nějakou cenu?Bývá velký zájem o dražby?To je zatím asi tak všechno co mě ted napadá.Děkuju
Pokud uz je vypsana drazebni vyhlaska, s majiteli toho sami moc nedomluvite - pokud tomu nerozumite. Jiste, jsou tam reseni, jako je vyplaceni dane exekuce a tim se drazba zastavi. Nicmene, pokud je na listu vlastnictvi vice exekuci, musi je majitel vyplatit vsechny, aby mohl prodat.
Taky je nutne to konzultovat s bankou - vetsinou maji s financovanim problem pokud chces dat do zastavy onu nemovitost, ale ta nema kompletne ciste LV - coz muze nekdy trvat docela dost dlouho!
Je toho silene moc a kazdy pripad se musi posoudit zvlast ![]()
Radim nekoho si najit kdo tomu rozumi - i kdyz zaplatis nejaky poplatek za sluzby, budes mit tu nemovitos i tak o dooost levnejsi !!!
Pokud uz je vypsana drazebni vyhlaska, s majiteli toho sami moc nedomluvite - pokud tomu nerozumite. Jiste, jsou tam reseni, jako je vyplaceni dane exekuce a tim se drazba zastavi. Nicmene, pokud je na listu vlastnictvi vice exekuci, musi je majitel vyplatit vsechny, aby mohl prodat.
Taky je nutne to konzultovat s bankou - vetsinou maji s financovanim problem pokud chces dat do zastavy onu nemovitost, ale ta nema kompletne ciste LV - coz muze nekdy trvat docela dost dlouho!
Je toho silene moc a kazdy pripad se musi posoudit zvlast ![]()
Radim nekoho si najit kdo tomu rozumi - i kdyz zaplatis nejaky poplatek za sluzby, budes mit tu nemovitos i tak o dooost levnejsi !!!
Jeste jsem se nesetkala s bankou, ktera souhlasi se zastavnim pravem, aniz by byla psana jako prvni veritel.
Takze jedine se zkusit poptat na jakou castku by jste dosahli bez zastavy, dela stavebni sporeni nebo investora…
tak to je velmi důležitá informace.Díky za ni!!! A do kdy se teda musí zaplatit? TAkže pokud by se nám domek na prohlídce zamlouval,a jeli bychom na jeho dražbu,tak i tak je lepší si zajistit nějakého právníka nebo je to tam v pohodě a nemusíme mít strach?Neradi bychom udělali někde nějakou chybu.
U drazby bych nemela vubec strach - neni to kupni smlouva, kde si kazdy muze dopsat co chce… je to dane zakonem.
Kazdy exekutor ma jine datum platby, nektery napriklad dva tydny po dni, kdy nabyde usneseni o priklepu (jako potvrzeni o tom ze koupite v drazbe) pravni moc. Nektery exekutor ma na doplaceni i tri mesice po nabyti pravni moci usneseni.
Zavolej si na dany urad a oni ti to reknou! ¨To bohuzel z hlavy neznam ![]()
Děkuju mockrát!!! Kdyby jsem ještě něco potřebovala,mohla bych se na tebe obrátit? Měj se hezky ![]()
Ahojky chtěla bych se zeptat ohledně dražby rodiného domku který je na hypoteku jak to stou dražbou je .?ještě jsem kvuli tomu nikde nebyla ale docela mě to zajímá…Dá se dům vydražit a potřebujeme povoleni od banky…?
děkuji za odpověd...... ![]()