Dráždivé a hypertonické mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
3.7.13 13:35
@mamca87 píše:
Já zase pořád řešim, že malej v 9-ti měsících nedělá pápá, paci paci atd? Taky to tak někdo máte nebo jste měli?

jj, vojta zacal az kolem roku a tim to taky haslo, schvalne sem hodim video z 11 mesicu. To bylo jediny, co umel rict http://www.youtube.com/watch?… dalsi vyjadrovani se naucil az ve dvou letech. Dnes jsou mu dva a ctrictvrte a pouziva asi UZ 20 slov…je to zahul jako prase v komunikaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
3.7.13 19:08

Vždyť je šikovný :kytka:. Já budu i za to ráda. Když se narodila, tak jsem měla strach, aby vůbec přežila, bylo to opravdu vážné. A i teď nás pořád straší, že může být poškozený mozek, do toho, že má malou hlavičku atd :,(. Takže za každý malý pokrok jsem ráda.

@careynka píše:
jj, vojta zacal az kolem roku a tim to taky haslo, schvalne sem hodim video z 11 mesicu. To bylo jediny, co umel rict http://www.youtube.com/watch?… dalsi vyjadrovani se naucil az ve dvou letech. Dnes jsou mu dva a ctrictvrte a pouziva asi UZ 20 slov…je to zahul jako prase v komunikaci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
3.7.13 19:25
@Katka27 píše:
Vždyť je šikovný :kytka:. Já budu i za to ráda. Když se narodila, tak jsem měla strach, aby vůbec přežila, bylo to opravdu vážné. A i teď nás pořád straší, že může být poškozený mozek, do toho, že má malou hlavičku atd :,(. Takže za každý malý pokrok jsem ráda.

Dekuju, ale oproti ostatnim vrstevnim je v reci a chapani tak na urovni rok a pul staryho ditete…chape teda dobre, ale posledni dobou mu neco rikam a on proste nerozumi a nechape…hlavne aby se uz rozmluvil. Deti v tomhle veku mluvi ve vetach a on mluvi jak pingu…
Tvoji malicky je mi lito :-( ale musis verit ze bude v poradku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
3.7.13 21:52

Ahojky, já měla prvního syna nedonošeného, při porodu mu natrhli plíci-tak měl krvácení do mozku, pak byl na JIPce na neonatologii měsíc…tam mi řekli, že neví jestli bude úplně v pořádku…no prostě hrůza…ale důležité neztrácet naději, cvičit vojtovku a co nejvíće se mimču věnovat…dnes mu je 11let a je premiant třídy-vše ok…vydržet, vydržet, vydržet :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
4.7.13 20:51

Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, kdy Vám mimča začala žvatlat. Nám malá začal asi v pěti týdnech trošku občas, ale jak jsme začali cvičit Vojtovku, tak najednou přestala a od té doby nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
5.7.13 20:13

Ahoj, dcéra bola ako mimino hypertonická a dráždivá - agpar mala 9-10-10 ale pre zmenu mala 2100 g…
Ako malá sa hodne prepínala do luku, stále okolo seba mlátila rukami, vďaka čomu potom strašne dlho zaspávala a obecne spala menej ako priemer.

Bola pomerne dlho v zavinovačke, potom som v tej knižke nežná náruč rodičov vyčítala, že je dobre, keď má makšiu podložku, tak mala v postieľke pod tou zavinovačkou ešte páperový vankúš. Klubíčko úprimne nenávidela, na tigríka vyžadovala občas ešte v 3 rokoch :lol:

Očkovania mala odložené vďaka tej nízkej váhe, vojtovku sme necvičili, akurát som strážila, aby sa pretáčala na obe strany… ona preferovala jednu, ja som ju potom „nútila“ otáčať na druhú…

Nikdy moc nežvatlala, mám pocit, že začala rovno rozprávať (okolo tých 2 rokov)… niečo z toho jej zostalo doteraz - nevie v kľude ležať, aj keď sa jej už chce spať, tak vedome nezavrie oči, a ešte proti tomu aj bojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
12.7.13 08:58

Ahoj, můžu mít ještě dotaz? Psala si, že si začal všímat hraček až od těch pěti měsíců zhruba. Ale jak to bylo s fixací očí, kdy malý začal, taky později. Malá oči dokáže zafixovat už zhruba měsíc, ale nedělá to moc často. Tak mám strach. :(

@kotýsek píše:
@Katka27 -ano,až tak kolem těch pěti měsíců si začal všímat hraček. Oproti druhým dětem svého věku, měl pěknej skluz. Ale neboj se pokud budete poctivě cvičit vojtovku, tak v roku ani skoro nepoznáš, že ten skluz byl takovej. A mozek neustále zraje a vyvíjí se. To se dožene.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.13 19:27

Nám malý taky říkal ve 2,5 měsících egr a ebu a pak jsme začali cvičit vojtovku a najednou jako když utne přestal. Pak se to samé opakovalo v 6 měsících, kdy jsme přestali na chvíli cvičit kvůli velké anémii, to se rozpovídal a se cvičením zase přestal. Hodně jsem to řešila, ale pak najednou v 8,5 měsících zase začal a teď je mu 9,5 a pořád všechno komentuje, na všechno je bababa, mamama, gagaga…:-)A ani nevadí, že cvičíme. Tak se neboj, ono se ti miminko zase rozžvatlá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lustrnad
5.11.13 00:26

Náš malý má 5 měsíců a Vojtovku kvůli hypertonii cvičíme od 3 měsíců. Jen lituji, že jsme nezačali dříve, třeba by pokrok byl ještě lepší :). Narodil se v termínu, ale dvoukilový. Problémy byly s kojením (nechtěl se dlouho ani přisát a později sát), silným refluxem a kolikami. Všechno se lepší den ode dne, určitě díky Vojtovce.

Asi ve 3 měsících začal být raději na bříšku a tím se i vyprdíkoval, ustaly koliky. Dodneška ho často nosím v šátku, stačí hodinové nošení za den a miminko je usměvavé a klidné po dlouhou dobu. Samozřejmostí je správné nošení, podle Kiedroňové. Do dvou měsíců jsem ho musela dost zavinovat, dávala jsem ho spát do polštáře - jedině v něm se dokázal dobře vyspat. Mírně fixovat pohledem hračky začal tak ve 2 měsících, pokud jsem ho položila pod hrazdičku, jen koukl na hračky a začal plakat. Ve 3 začal mít trochu snahu je chytat do rukou a fixovat je pohledem, bylo to z počátku velmi nemotorné, používal jen jednu ruku, což mě docela vyděsilo. Hračky jsem usilovně nabízela tak, aby je chytil i tou druhou a zadařilo se.

Nyní v 5ti měsících je to prakticky tabulkové dítě, co se týče motorického a psychického vývoje, ale pochopitelně je pořád více neklidný, ale to už je prostě mé miminko.

Nejhorší jsou přítelkyně a jejich údivy - on ještě nedělá toto a tamto? Radím dobře - na to se vykašli. Na rehabilitaci a neurologii ti jistě řeknou, že každé miminko je jedinečné a každému to trvá trochu jinak dlouho. Určitě dobře posoudí, zda je jinak v pořádku a uklidní. Kamarádky holčička v 6ti měsících ani hračku neuchopila, nakonec začala chodit ve 13měsících a všechno dohnala :)))

• Citovat
  • Upravit
lustrnad
5.11.13 00:28

Děti prý často jako by zapomenou nějakou aktivitu (broukání) na určitý čas, protože se právě učí nějakou jinou dovednost, třeba na poli motoriky

• Citovat
  • Upravit
102
21.3.21 13:03

Dobrý den, oživují diskuzi, jak prosím u vás pokračocala hypertonie? Malý 6.5 měsíce je od narození dráždivý, těžký porod, špatně pasl, letadelkoval, otočil se na brisko až v 6 měsících, zatím další pokrok. Má zvýšené svalové napětí v nožičkách a vzhledem k asfyxii při porodu straší obrnou… Můžete mi prosím sdělit vaše zkušenosti? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí