Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuju se s mým problémem trošku poradit. Naše holčička měla teď 7 měsíců a je teda doooosti aktivní. Ale problém je, že nevydrží vklidu se ani najíst ani spát. U kojení vleže se mi po chvilce ihned obrací na břicho a snaží se i s prsem někam lézt, vrátim jí zpátky na záda a začně řvát. A celý se to opakuje dokola :-/. V jídelní židličce nevydrží skoro ani pět minut, hned se začně vrtět a posouvat se pořád dolu a dolu. Při kojení vsedě čumákuje pořád okolo a dělá kraviny. Děsný jí nakrmit!!! (váha naštěstí dobrý, má cca 9,5kg a 73cm, převážně kojená).
A když má čas spaní (je na ní poznat, že je už utahaná), tak se hned převrací na břicho a zase se někam plazí a dělá blbosti. Pak je nervní, nevrlá, protože chce spát, ale nejde jí usnout, protože se prostě musí pořád hejbat. Jakmile jí vrátim do „spací“ polohy, tak začně řvát ![]()
Se bojim jí nakrmit někde na veřejnosti, aby si neřikali, že to s vlastnim dítětěm neumim, ale ono to fakt nejde, ona nevydrží vklidu ![]()
Existuje na to něco nebo to přejde samo?
asi jedině přivázat někam
![]()
Tak toto dela nas a to jsou mu 4 mes. A par dnu. Teda az na tu zidlicku, my jen kojime a kojeni a spani to samy. Ale neberu to jako problem, sem rada, ze je akcni ![]()
Fakt?
mě to občas už leze na nervy, když je toho moc… když prostě fakt nejde nic vklidu udělat
kdyby se aspoň normálně najedla
a normálně spala. Haha ![]()
Taky nekrmím na veřejnosti, a doma u toho šaškuju a dělám opičky. Když je nejhůř, tak uspávám v šátku, běžně se mi stává, že mi mládě lozí po posteli raketovou rychlostí místo toho, aby pochopilo, že je čas spát. Přeju pevné nervy
![]()
@TocikovaM mne pripada, ze hodne lidi bere pokroky deti jako „problem“ pro ne, ze se mene vyspi apod. Nerikam, ze zrovna ty. Proste se to naucily a bavi je to, tak to delaji… Kdyby to nedelaly, tak by PODLE TABULEK nebyly v norme a nutil by nas doktor do cviceni a tez bysme nadavaly ![]()
Takže je to asi opravdu normální
já jsem spíš chtěla slyšet, že to máte některé stejný jako já ![]()
@TocikovaM Řekla bych, že je to normální. Tvoje malá prostě zjistila, že se dokáže pohybovat, tak se jí nechce ztrácet čas nějakým nudným ležením na zádech
Možná jen nečekej, že to jen tak přejde, náš malej bude mít 9 měsíců a je to čím dál horší. Snad nejhorší je u nás přebalování
V židličce ho mám připoutaného, tak to celkem jde a když potřebuju, aby byl chvilku v klidu, musím mu dát do ruky nějakou zajímavou hračku. Jo a kojení jsem řešila tak, že jsem kojila v leže na boku, pokrčila jsem nohy a prckovy nožičky jsem o ně zasekla tak, aby se nemohl přetáčet.
@dani24687 já to chápu no
jen když dvě hodiny leze a řve u toho, že chce spát, tak v tu chvíli by mi nevadilo, kdyby fakt šla spát, aby nebyla tak nepříjemná a otrávená
![]()
@Sane Jééé s tim kojením to máme stejný… taky to tak řešim
. Někdy zabírá u kojení zpívat, se uklidní, poslouchá a vklidu chvíli leží
. A přebalování máme taky, jak bojovku. Místama přebaluju tak, že je dítě na břiše a já jí oblíkám oblečení obráceně
protože neni u ní možný, aby chvíli byla na zádech. Občas pomůžou nějaký nový věci do ruky, ale né vždy. Heh
@TocikovaM presne, nas usina a pak se otoci na bricho a uz vim, ze spat nebude. Pak rve jak tur bo je unaveny jak svina
jednou me v noci vzbudily zvuky, podivam se a on pase kone ![]()
Nedávno jsem tady zakládala podobnou diskuzi https://www.emimino.cz/…tete-134325/
Kluka nakrmit bylo taky umění, ale u mlíka teda vydržel, to vytáhl falšku v klidu v leže. Snad tě uklidním, že teď mu je 16 měsíců a tak po tom roce se u jídla zklidnil a docela v pohodě sedí, první tak polovina jídla je naprosto v klidu, pak už taky začíná vymýšlet, jak zasytí hlad, ale stačí mu dát do ruky lžičku nebo něco a zase se na chvíli zklidní a dojí zbytek jídla. Snad se to i u vás zlepší, moc dobře si na to vzpomínám, byla jsem naprosto zoufalá, zvlášť když tohle třeba viděla moje mamka, jaký u toho musím dělat kraviny a kluk si u jídla s něčím potřebuje hrát nebo něco dělat, pořád mi říkala, že je to špatně, že u jídla se má soustředit pouze na jídlo a ne vymýšlet okolo. Ale s ním to prostě nešlo, fakt děs. Teď už ale pohoda, tak vydrž ![]()
@Kamila Jakub Tak to je moc hezký ta tvoje diskuze… uplně se v tom vidim, co tam všichni píšete
jak nejdřív v židličce zkoumá nohu, ponožku, pak si tu ponožku strká do pusy, pak se šoupe dolu, pak jí zajímá, co je na stole. No je to umění jí nakrmit ![]()
To je asi výhoda flašky… když jí dávám čaj ve flašce, tak jí vklidu vypije celou bez blbostí… ale u prsa dělá voloviny ![]()
Jééé to je jak u nás, jen já už nekojím a malá je převážně už na příkrmech a to je teprve masoooo…plácá mi rukama do misky, krade lžičku, slízá ze židličky a ve finále řve..hrůůůza
ale stejně jí miluju ![]()
Ahoj, mam doma neco podobneho. Akorat ji je uz 9 mesicu. Kojeni resim tak, ze chodim kojit az unavene dite, pevne ji zavinu, aby se nemohla mrskat a houpu ji u toho na balonu. Kdyz ji necham volne, tak kope nohama, prohyba se, rukama mlati jak vetny mlyn, rve ze me obleceni… Ale pusou porad drzi prso a pije
.
Na verejnosti ji krmim strasne. Nejmensi zlo je asi postavit ji nekde v parku k lavicce (uz stoji dva mesice) a futrovat to do ni zezadu. Proste stojim za ni, jednou rukou ji chytnu pod bradou a druhou ji tam vrazim lzici. Ma to fakt vyhodu v tom, ze mi rukama nemlati do lzice, coz je jeji oblibena cinnost. Kdyz ma volne ruce a krmim ze predu, tak je nemozne ji tu lzici propasovat do pusy. A to je me treti dite, takze jiste zkusenosti s krmenim uz mam. Kdyz byla malicka, tak jsem ji ty rucicky vzdy podrzela a soupla lzici do pusy, Ted uz se podrzet nenecha, takze bud do rukou neco zajimaveho nebo krmit ze zadu a jeste lepe prave, kdyz u toho stoji, protoze se tema rukama musi drzet. Ted uz mi ale podel nabytku chodi, tak to zacina byt slozitejsi.
V zidlicce sedi a otvira pusu jen kdyz je fakt vyhladovela, to ta touha po lzicce na vterinku zastavi i ty ruce.
Dalsi kapitola je chovani v naruci, je to strasny mazel, ale neumi se zastavit. Tak se me vzdy v naruci pevne chytne rukama za tricko a skace a skace, obcas na vterinu polozi hlavicku na rameno. To same mi dela v Ergu, pul hodiny s ni nekam jdu a ona v nem pulhodiny skace. Jednou mi vyrazi zuby. Ale ja ji stejne miluju
.