Dress code: black tie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Arrowka půjčila bych smoking. Řešit, co si o mě pomyslí burani, kteří nejsou schopní se jednou do roka obléct vhodně, mi přijde trošku absurdní. A navíc nepředpokládám, že by lidé, kteří nedodržují dress code, poznali na první pohled rozdíl mezi oblekem a smokingem. Svým oblečením host vyjadřuje svůj postoj a respekt vůči akci, na kterou je pozvaný, a jeho hostitelům. Takže i dle toho bych volila oblečení. A jak tu už někdo psal. Dokud budou lidé řešit, jak se oblékají ostatní, aby náhodou nebyli přestrojení, tak se jako společnost nikam neposuneme. Například manžel na dovolené vždy chodí na večeři jedině v dlouhých kalhotách, jak bývá hotely vyžadováno. Ano, dobrá polovina lidí na to kašle a přijde pomalu v plavkách, ale o to víc mívám dobrý pocit, že jsme se oblékli vhodně a nezařadili se do stáda ignorantů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arrowka
Pokud nechce byt za dacana, tak at cti dress code. To, ze tam nekdo prijde obleceny jak do kanclu je jeho ostuda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Black tie ale prece neni smoking
-znamena to pro muze oblek s kravatou/motylkem, pro damu saty nejlepe dlouhe…smoking by musel byt psany.na smoking je podle me v ČR snad jen Ples v Opeře, nebo par luxusnich akci… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teladradora
Neni pravda.
http://www.spolecenske-saty.cz/dress-code
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teladradora píše:
Black tie ale prece neni smoking-znamena to pro muze oblek s kravatou/motylkem, pro damu saty nejlepe dlouhe…smoking by musel byt psany.na smoking je podle me v ČR snad jen Ples v Opeře, nebo par luxusnich akci…
Black tie je smoking a pro ženu dlouhé společenské šaty.
Osobně bych dress code dodrzela. Nemusím být buran jako ostatní.
- Citovat
- Upravit
@Teladradora píše:
Black tie ale prece neni smoking-znamena to pro muze oblek s kravatou/motylkem, pro damu saty nejlepe dlouhe…smoking by musel byt psany.na smoking je podle me v ČR snad jen Ples v Opeře, nebo par luxusnich akci…
Nene, black tie je opravdu smoking, vysvětlení tady: http://www.muzivcesku.cz/…code-kamarad
A jak jsem psala výše, na Ples v Opeře je předepsaný dokonce frak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BLACK TIE
Black tie v překladu znamená černá kravata – tedy v tom doslovném překladu. Přeloženo volně – od pánů se vyžaduje smoking (nikoliv tedy oblek s kravatou), u dam se očekávají dlouhé večerní společenské šaty. V barvách se samozřejmě nemusíte držet jen černé, v současné době jsou například velice módní barvy jako fialová, vínová či tmavě modrá. Jedná-li se o komornější událost v menší společnosti, nebudete budit pohoršení ani v koktejlových šatech, lidově koktejlkách.
tohle je výtažek z http://www.spolecenske-saty.cz/dress-code
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kittylittle Přítel takhle někam přišel, kde bylo napsano casual vzal si kalhoty košili a svetr. Výsledek všichni byli v obleku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
CREATIVE BLACK TIE
Doporučuje-li hostitel oblečení creative black tie, tak vám tím dává najevo, že sice půjde o formální událost, čili se společenským šatům nevyhnete, ale zároveň máte prostor k uplatnění své osobnosti, ale také žhavých módních trendů ve večerním oblečení. Proto jsou-li v módě např. luxusní dlouhé úplety, nebudete vypadat nepatřičně v kvalitním a elegantním svetříku s dlouhou sukní. Pro pány je opět vhodný smoking, klasickou bílou košili ale můžete nahradit černou bez motýlku.
Našla jsem ještě odrůdu black tie, ale smoking je stejně
Já bych to dodržela, jen jestli víte, že tam tam nebude skoro nikdo dodržovat tak bych to vzala touhle volnější formou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Black tie je smoking a pro ženu dlouhé společenské šaty.Osobně bych dress code dodrzela. Nemusím být buran jako ostatní.
No jo, mate pravdu, taky jsem to googlila ted, omlouvam se
,ale fakt jsem myslela, ze je to oblek…tak pak urcite jo, jak psaly holky, at nejste za burany.ja taky vzdycky googlim, kdyz nevim…ted jsem to tu hloupe placla, ale kdybych sla, podivala bych se, nebojte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite je lepe se obleknou vice slavnostneji nez mene. V kravatach a oblecich chodi kolegove i na vanocni party, kam se jdou ve finale opit a najist, takze to opravdu neberu jako vhodne obleceni na galavecer. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei to je právě ono. On se málokdo zajímá o to co je napsáno na pozvánce a jak by se podle toho měl obléknout. Většinou je to jak si to kdo myslí… Bohužel to ještě funguje = Franto, co si vezmeš na sebe? A Michal? Tak já taky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
@annaei to je právě ono. On se málokdo zajímá o to co je napsáno na pozvánce a jak by se podle toho měl obléknout. Většinou je to jak si to kdo myslí… Bohužel to ještě funguje = Franto, co si vezmeš na sebe? A Michal? Tak já taky…
Ano, to je přesný. Na druhou stranu to chápu, málokdo se chce lišit. Manžel taky nerad vyčnívá. Ale souhlasí se mnou v tom, že vyhovět požadavku na pozvánce je správné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arrowka
Lepsi dodrzet, nez byt za burana, ze manzel a jeden kolega jsou obleceny jak do kanclu a vsichni ostatni ve smokingu. Urcite nebude jediny, kdo ma tu slusnost dodrzet dresscode. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arrowka já taky nerada vyčnívám, ale radši vyčnívat než být za blba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit