Dress code: black tie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@annaei to je právě ono. On se málokdo zajímá o to co je napsáno na pozvánce a jak by se podle toho měl obléknout. Většinou je to jak si to kdo myslí… Bohužel to ještě funguje = Franto, co si vezmeš na sebe? A Michal? Tak já taky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
@annaei to je právě ono. On se málokdo zajímá o to co je napsáno na pozvánce a jak by se podle toho měl obléknout. Většinou je to jak si to kdo myslí… Bohužel to ještě funguje = Franto, co si vezmeš na sebe? A Michal? Tak já taky…
Ano, to je přesný. Na druhou stranu to chápu, málokdo se chce lišit. Manžel taky nerad vyčnívá. Ale souhlasí se mnou v tom, že vyhovět požadavku na pozvánce je správné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arrowka
Lepsi dodrzet, nez byt za burana, ze manzel a jeden kolega jsou obleceny jak do kanclu a vsichni ostatni ve smokingu. Urcite nebude jediny, kdo ma tu slusnost dodrzet dresscode. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arrowka já taky nerada vyčnívám, ale radši vyčnívat než být za blba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@Arrowka Pokud je to opravdu jediněčná akce, dodržela bych předepsaný dress code, i kdyby měl být v tom smokingu pomalu sám. Protože tim druhým přístupem se v ČR nikdy společnost nenaučí oblékat tak, jak se od nich očekává.
Amen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney Naštěstí ještě existují lidé, kteří předepsaný dress code dodržují
Můj manžel je na vysokém postu a kdyby se choval jako ty (= neřeš to, ať si vezme obyč tmavé sako), asi by dost klesl v očích svých zaměstnanců a dané společnosti, která se v tu chvíli okolo něj nachází
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych dodržela předepsaný dresscode. Jestliže je na pozvánce jasně uvedený, tak by mi ani nebylo trapně, kdyby ostatní byli oblečeni méně formálně/slavnostně. VY nebudete overdressed, to oni budou oblečení nedostatečně a bude to jejich trapas, ne váš. A pořád je to lepší, než pak na místě zjistit, že manželův šéf se mýlil, a většina mužů ten smoking má, zatímco tvůj manžel přišel jen v obleku. Zejména pokud jde o akci, kde bude třeba možné zapůsobit na nějaké potenciální klienty nebo obchodní partnery, případně místní politiky, bych o tom vůbec nerozmýšlela a držela se pozvánky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney píše:
@monrom![]()
![]()
Koneckoncu proc nejit v dzinach vid…
![]()
Nevim co je na tom zvlastniho, ze ostatni maji tu slusnot dodrzet dresscode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney Psala jsi, že chodíš na různé společenské akce, mohla by ses rozepsat na jaké? Fakt mě to zajímá, jak to tak různě vypadá… My byli naposled maximálně na koncertě vážné hudby a byli tam i lidi v džínách, smutný no…Jinak nemáme přehled.
Zajímavý třeba je, že u nás se dost nosí barevné kravaty, přitom v zahraničí toto nevidíte, třeba v UK to je skoro nemyslitelné, tam tak maximálně černá kravata.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodne jsem za dodrzeni dresscodu. Dorazit na black tie event v obleku je projevem krupanstvi. Naopak u damy, zejmena v ceskem prostredi, bych se v ramci povoleneho priklonila spise ke „slavnostnim“ koktejlkam nez k dlouhe robe. Jinak za poslednich cca deset let doslo i v Cechach k posunu zadoucim smerem - na posledni black tie co jsem byla uz mela smoking vetsina (v UK kde na podobne akce chodim casteji se prakticky nenajde nikdo bez smokingu, a pokud ano, tak je jediny)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gituš píše:
@Hanney Naštěstí ještě existují lidé, kteří předepsaný dress code dodržujíMůj manžel je na vysokém postu a kdyby se choval jako ty (= neřeš to, ať si vezme obyč tmavé sako), asi by dost klesl v očích svých zaměstnanců a dané společnosti, která se v tu chvíli okolo něj nachází
.
Přesně, naštěstí existují slušně vychovaní lidi. To by člověk brečel, co jsou někteří schopní na sebe navléknout, když jdou do divadla. Nejen do malých vesnických divadel, ale viděla jsem i v Národním divadle nebo dokonce ve Státní opeře ženskou v riflích
Že to tam pouštěj, hrozný, já bych to vyházela ven, vstupenka nevstupenka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kittylittle No, ony si ty české muzikály mnohdy nic jiného ani nezaslouží
Ale to návštěvníci premiéry vědět nemohou ![]()
No je to děs, jak si lidi umělců neváží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney píše:
@Arrowka pokud byste museli smoking půjčovat, tak bych se na to vykašlala, tmavý oblek poslouží úplně stejně, bílá košile a slavnostní kravata a víc neřešte. Chodím často na různé akce a předepsaný dress code se většinou nedodržuje.
No a proto by ho právě dodržet měli, to se pak na ples v opeře nemůže chodit v dzinach..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit