Dresscode na Úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
18.3.17 11:21
@Anonymní píše:
Aha. Ty jsi asi na pracáku pečená vařená, že se tak vyznáš. :mrgreen: Já teda protivná, neupravená hepa nejsem. Lidi mě mají rádi. Pořád se na mě ptají, páč jsem na mateřské, a posílají mi čokolády. ;)

jasneze ze jsem. jsem cikanka s 10 deckama. a ty jsi vyjimka no, to ti preju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.17 11:30
@Anonymní píše:
Ono když děláš s lidmi v hmotné nouzi, co jsou bez peněz, tak socka v riflích a triku na ně působí lépe než naondulovaná hepa v kostýmku, v lodičkách a zlatem kolem krku. ;) A myslím, že o oblečení to určitě není. Protivná husa může být jak v triku a džínách, tak v kostýmku. :nevim:

Právě nemusí mít kostýmek, stačí jen něco trochu pěkného, ono jdou i ty rifle zkombinovat s něčím přijatelným, podle mě to působí dobře na ostatní, ale to zlato bych na sebe taky moc nevěšela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
18.3.17 11:58
@j.a.n.i1 píše:
Ano, rozhodně raději narazím na úřednici, která bude umět svoji práci a bude milá a klidně v gumákách nebo nazouvákách a tričku s obrázkem (pyžamo se jaksi do ven nenosí, na to nepotřebuju dresscode), než na otrávenou slepici v kostýmku. Jo a než začneš argumentovat tím, že milá a v kostýmku, tak pokud budou obě milé a schopné, tak je mi úplně jedno, zda bude mít kostýmek, rifle nebo třeba ty pohorky a plátěné kalhoty, které tebe tak uráželi. Mě je totiž celkem jedno, co lidé nosí na sobě, pozastavila bych se pouze na vyloženým úletem typu župan nebo plavky (pokud se tedy nejedná o plavčíka) nebo pokud budou smrdět či budou jak špinaví prase.

nikdo tady ale neřeší, jestli je mu milejší protivná úřednice v kostýmku nebo milá úřednice v otrhaných riflích. Řeč je o tom, co je vhodné nosit do práce. A úřad je úřad, tak jak si zedník nevezme oblek, uklízečka minišaty, tak by úřednice mohla být oblečená danému povolání - čili slušně a trochu seriozně. To, že tam některé nosí, co nosí, jistě nevadí jejich pracovnímu výkonu, přesto to není vhodné. Jde o kontakt s lidmi a jsou to státní úrady - to že tam přijdou cikáni v teplácích nebo sociálně slabý případ přece neznamená, že úřednice se má/musí přizpůsobovat jejich zjevu. Pokud bude právě profesionální a milá i v kancelářském oděvu, tak na ni nikdo skrz prsty hledět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
18.3.17 12:26
@Anonymní píše:
Tak to většinou funguje. :) Ovšem když ti nepřízpůsobivý občan řve do ksichtu, že jsi pi…, a že si tě najde všude, nebo tvé děcka, protože mu nechceš dát peníze, tak akorát musíš držet hubu a krok. :nevim:

jj rozhodně souhlas, nějaký čas jsem také pracovala na UP, sice ne na HN, ale vím o čem mluvíš. Mě zaráželo už když jsem na UP byla volit RP, co si někteří k těm úředníkům dovolí a když jsem tam pak byla jako pracovník, tak to bylo snad ještě horší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
18.3.17 12:28

@Rakosnicek1983 Vhodné to nepřijde tobě, mě na slušných riflích, tričku a mikině, či na sportovních kalhotách nebo pantoflích v kanclu nic nevhodného nepřijde. Diktování oblečení uznávám pouze tam, kde je to nezbytné z hlediska bezpečnosti ať už pracovníka nebo provozu, nebo tam, kde se pro jasnou identifikaci používá stejnokroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
18.3.17 12:31

@Rakosnicek1983 hlavně pokud úřednice chodí do terénu na sociální šetření, tak ono chodit v kostýmku,… je dost nepraktické, obzvlát na té HN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
18.3.17 12:32

@Gumidci Ano, někteří jsou na vraždu, i když ono některé úřednice taky (je to lidech, že, blbci jsou na obou stranách), ale je fakt, že když stihnu akorát pozdravit a už se mnou jedná někdo jak s úplným debilem, tak taky nebývám zrovna příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
18.3.17 12:34

@Rakosnicek1983 tak jelikož už jsem na pár úřadech byla, včetně pracáku a sociálky, tak je mi to úplně jedno… někteří státní úř. pracující v terénu - OSM, OŽP dokonce vypadají spíše hloupě v lodičkách a kostýmku. Na pracáku a na sociálce ale budu taky raději za někoho, kdo nevypadá jako škrob nebo bankovní úřednice. U ředitelky pobočky bych ale nějakou úroveň oblékání asi očekávala…

• Citovat
  • Upravit
2880
18.3.17 12:42
@luccifera píše:
@Rakosnicek1983 tak jelikož už jsem na pár úřadech byla, včetně pracáku a sociálky, tak je mi to úplně jedno… někteří státní úř. pracující v terénu - OSM, OŽP dokonce vypadají spíše hloupě v lodičkách a kostýmku. Na pracáku a na sociálce ale budu taky raději za někoho, kdo nevypadá jako škrob nebo bankovní úřednice. U ředitelky pobočky bych ale nějakou úroveň oblékání asi očekávala…

Ale ja nekolikrat psala, ze nemluvím o lodickach a kostymku. Pokud ale dospěla zenska nosi do prace batoh, botasky a mikinu tak je podle me uplne mimo.Vy to otáčíte, ze kdo se umi slušně oblect je skrob, takze predpkladam, ze nejspíš samy jste přitažlivé nevim pro koho. V Česku je fakt tragédie, co lidi považuji za standart-odrosty, neupravena zenska v malých riflich a upatlanym batohem je označována za neco normálního, hlavne kdyz dela svou praci,ze.JAk kdyby ji zabilo byt upravena a vypadat slušně. Ale to je jedno, chodte si v čem chcete, hlavne svoje nazory nesirte dal.Nebo vlastne jo.Pro ty, co vypadaji jak dámy a ženy bude jednodussi okouzlit chlapa. A doporucuju modnipeklo.cz,abyste pochopili, ze obleceni neni jen o tom zakryt telo, ale vyjadrit uctu sobe i okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.17 12:47
@Rakosnicek1983 píše:
Ale ja nekolikrat psala, ze nemluvím o lodickach a kostymku. Pokud ale dospěla zenska nosi do prace batoh, botasky a mikinu tak je podle me uplne mimo.Vy to otáčíte, ze kdo se umi slušně oblect je skrob, takze predpkladam, ze nejspíš samy jste přitažlivé nevim pro koho. V Česku je fakt tragédie, co lidi považuji za standart-odrosty, neupravena zenska v malých riflich a upatlanym batohem je označována za neco normálního, hlavne kdyz dela svou praci,ze.JAk kdyby ji zabilo byt upravena a vypadat slušně. Ale to je jedno, chodte si v čem chcete, hlavne svoje nazory nesirte dal.Nebo vlastne jo.Pro ty, co vypadaji jak dámy a ženy bude jednodussi okouzlit chlapa. A doporucuju modnipeklo.cz,abyste pochopili, ze obleceni neni jen o tom zakryt telo, ale vyjadrit uctu sobe i okoli.

Jenže když jde žena do terénu, tak ten batoh, botasky a mikina působí líp, než sukně a kabelka. A představ si, že do práce klidně jedu s batohem. Nevím jak u vás v práci, ale u nasnás s batohem/kabelkou na jednání po úřadě nikdo ze zamestnancu nechodí, necháváme je schované v kanceláři ;)

• Citovat
  • Upravit
101618
18.3.17 12:48

@Rakosnicek1983 Aha, takže když má někdo rifle a batoh, tak jsou to hned v tvém podání malé rifle a upatlaný batoh :mrgreen: a já si vyjadřuju úctu tím, že nosím to co je mi pohodlné a co se líbí mě, na tom nosit něco jen proto, že to zrovna někdo považuje za módní a správné a mě osobně se to nelíbí nevidím nic uctivého spíš hloupého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8129
18.3.17 14:07

@Rakosnicek1983 Kolik praxe máš na úřadě, že tak dobře všechno víš co by úřednice měla nebo neměla? Dělala jsem pár měsíců před x lety za přepážkou v rámci praxe a můžu Tě ujistit, že zrovna tam a třeba na té HN by ti většina sociálně nepřizpůsobivých ten kostým dala pěkně se.rat a věř mi, že příště by sis radši vzala triko a ty rifle. A to tam těch nepřizpůsobivých je rozhodně většina. Navíc povinný dresscode je většinou tam, kde máš ošatné, což na ÚP není. Samozřejmě pokud pracuješ ve vedení a je nějaká porada, tak tam nikdo v riflích nechodí, ale prostě je potřeba se na určitých místech i trochu přizpůsobit lidem. Představ si situaci, kdy přijdeš o práci, nemáš ani výhledově žádnou novou, v noci tě budí ze spaní co bude a pak přijdeš na úřad, kde zmalovaná ženská v drahým kostýmu ověšená zlatem bere žádost o podporu. Ať chceš nebo ne, tak to na ty lidi prostě působí. Nikdo nemluví o tom, že by tam měla sedět v plavkách nebo v minišatech odhalujících vše, ale rifle a triko, tak na tom nevidím nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
18.3.17 14:17
@Adull píše:
@Rakosnicek1983 Kolik praxe máš na úřadě, že tak dobře všechno víš co by úřednice měla nebo neměla? Dělala jsem pár měsíců před x lety za přepážkou v rámci praxe a můžu Tě ujistit, že zrovna tam a třeba na té HN by ti většina sociálně nepřizpůsobivých ten kostým dala pěkně se.rat a věř mi, že příště by sis radši vzala triko a ty rifle. A to tam těch nepřizpůsobivých je rozhodně většina. Navíc povinný dresscode je většinou tam, kde máš ošatné, což na ÚP není. Samozřejmě pokud pracuješ ve vedení a je nějaká porada, tak tam nikdo v riflích nechodí, ale prostě je potřeba se na určitých místech i trochu přizpůsobit lidem. Představ si situaci, kdy přijdeš o práci, nemáš ani výhledově žádnou novou, v noci tě budí ze spaní co bude a pak přijdeš na úřad, kde zmalovaná ženská v drahým kostýmu ověšená zlatem bere žádost o podporu. Ať chceš nebo ne, tak to na ty lidi prostě působí. Nikdo nemluví o tom, že by tam měla sedět v plavkách nebo v minišatech odhalujících vše, ale rifle a triko, tak na tom nevidím nic špatnýho.

To mam do kazdeho přispěvku psat, ze o lodickach a kostymku nemluvím?!Tak mi to přestante podsouvat, o zlatu tu psali jiní a krom toho oveset se zlatem je výsada ciganu. A chces mi tvrdit, ze jako nezaměstnaneho bude trápit spis to, ze nema praci nebo ze uvidí na krku úřednice zlatý řetízek a na ruce treba snubak s drshokamem? Jednak dnes bižuterie vypada jak zlato a druhak - snad osoba na hmotné nouzi nebo bez prace ma jine starosti nez nekomu závidět hadry? To bys mohla rovnou rict, ze je muze dráždit zbackova mikina nebo botasky Nike. Smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
18.3.17 14:45
@Gumidci píše:
Ony se většinou ty úřednice chovají k člověku tak, jak se k nim chovají Ti lidé

Tak to vetsinou je. Urednici nejsou apriori protivni. Ale jsou jako zrcadlo, odrazi se nam v nich nase vlastni chovani.

Ale tato diskuse je o oblekani a urcita pravidla by mela byt automaticka. Nekdy se zeny i muzi v lete oblekaji jako by byli na dovce u more. Zabky nebo bermudy do kancelare zkratka nepatri. A pokud ma urednik na tele tetovani, pak by mel volit takove obleceni, ktere ho v zamestnani skryva. Stejne jako treba piercing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
18.3.17 14:52

Dělala jsem sekretářku ředitele ÚP a chodila jsem do práce kolikrát i ve skejťáckých keckách a mikině s kapucí. Nikdo z veřejnosti tam nelezl, ředitel to neřešil a mě to bylo putna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat