Dresscode na Úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Magdaleeena Tak jasně, že je to o posouvání hranic, to je celkem normální a děje se to stále (dokonce jsem četla, že už i firmy ten dresscode upravují) a nejen v oblékání…
Zas na druhou stranu třeba do toho divadla či tanečních si myslím, že to stále patří, minimálně, aby se v tom člověk naučit trochu pohybovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tož já jsem stála o tu zkušenost z té práce, která byla celkem náročná i na jiné
a pak se stalo i neplánované a plat narostl plus práce časem vyprofilovala jinam.. Takže za mě jsou zkušenosti k nezaplacení.. a to i v jiném věku než ve 20 ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Magdaleeena Tak když se chce, tak to jde, to klidně potvrdíms tím problém nemám, protože ten kdo chce, tak takhle nakupuje „odjakživa“ a tedy má dost věcí doma. U toho kdo by musel dokupovat to není o tom, že by chtěl, tedy si ty příspěvky až zas tolik neodporují.
A jinak ano, mě by za to ta práce nestála, jak už jsem tu psala, firma vyžadující dresscode by musela platit o sakra znatelnou částku víc, než ta nevyžadující, aby mi to za to stálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magdaleeena píše:
@Ice79 Mno, tož je právě tedy zajímavé, že to je kus od kus, že někdo se za stejné finance dovede obléci s dodržením určitého dresscode, někdo si nedovede ani představit..
Dokážeš pochopit, že na pracáku NENÍ povinnost nosit tzv. elegantní oblečení???
Třeba na MěÚ ano, v úřední dny, ale znovu opakuji, že ti na to dostávají peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Sojkka A jinak tedy, když už jsme u toho, tak batoh je zavazadlo pro zdravá záda… na rozdíl od všech kabalek a dalšího jednostranného bordelu. A že se používá při turistice je celkem logické, málokdo si chce sportovní činností svá záda ničit.
Jistě, protože na tůru nosíš x kilo. Většina ženských má v kabelce klíče, diář, peněženku a nějaké drobnosti a na rameni má kabelku cestou do práce (a to spousta jezdí autem), takže nutnost nostit batoh ze zdravotních důvodů neobstojí. Pokud bys měla mít na rameni tašku 8 hodin, což nikdo nemá, že.
A ano obléct slušně se dá i za pár koru - viz bazary typu Vinted a sekáče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 Jasně v dnešní době vůbec nikdo nepoužívá notebook… a jinak i taková kilová kabelka, což zas není problém se na tuhle váhu dostat i těmi pár drobnostmi, už je znát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Sojkka Tak považovat to za nepatřičné můžeš, ale to je tak všechno. On žádná pravidla oblékání určená nemá a tedy může na kontrolu přijet i s batohem a stále to bude ta samá kontrola z FU, které jsi povinna předložit to samé, jako kdyby přijela v kostýmku a lodičkách. Ano, pokud tě to výrazně pohorší, tak ji nenabídneš kafe…
Ale to je snad jasné, že pořád půjde o kontrolu, ale je to určitá ofic. situace. Mě by opravdu připadalo nepatřičné přivítat klienta, se kterým chci uzavřít obchod sice v čistých ale kargo kalhotách, softshell mikině a sport. botách.
Nevím jak u vás, ale u nás na MÚ jsou úředníci oblečeni podle určitých spol. pravidel. Muži kalhoty, košile, kravata, ženy helenka sukně, kalhoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ice79 Dokážu pochopit, ale pro mě není dresscode jen o povinnosti či nařízení
A jen se budu opakovat, že to bude mít takto asik i více lidí, dokonce zaměstnanců úřadu práce, které znám osobně. Prostě mají důvod, proč takto v práci oblékat a přijde jim to adekvátní k té práci. Třeba můj šéf nejvyšší aspiroval jeden čas na šéfa poměrně velké úřadu.. Mno, myslím, že by byli mnozí překvapení, jak by to vzal od podlahy
A ano, řešil podstatně důležitější věci, ale nebylo mu zatěžko vyjádřit nelibost nad - jak zde čtu - malichernostma. Neříkám, že to s ním bylo vždy jednoduché, ale jeden se naučí ![]()
@Ice79 píše:
Dokážeš pochopit, že na pracáku NENÍ povinnost nosit tzv. elegantní oblečení???![]()
Třeba na MěÚ ano, v úřední dny, ale znovu opakuji, že ti na to dostávají peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě, pokud je to určitá pozice na uřadě, kde se jedná s lidmi, tak i to oblečení má být rozumné.. Nemyslím zrovna lodičky a šaty, ale jak tu bylo uvedeno.. když jdu třeba někde na uřad - jakýkoliv a sedí tam ženská, která má vytahané tričko- jenom šedé pomalu pánské a k tomu obyčejné rifle, tak to opravdu působí blbě..
Ale většinou, když jsem teď byla na UP, na potrvzení pro manžela do práce na vrácení daně, tak tam byly 4 uřednice, kažtdá ve vém boxu a všechny měly buď tmavé kalhoty, lodičky, mokasíny nebo tak něco a slušivé tričko a nebo svetr..
Příspěvek upraven 19.03.17 v 11:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka Tak u nás se tedy občas setkává škála od obleku až po kraťasy a nikdo to nikdy neřešil… a taky je to státní úřad, tedy já jednám povětšinou s těmi řekněme interními, kteří běžně nekomunikují s klienty zvenku.
A upřímně nepřišlo by vůbec nic špatného, kdyby se mnou někdo v takovémto oblečení uzavíral obchod
jo, pozastavila bych se nad tím, pokud by ho se mnou uzavírala slečka, které by bylo vidět až do žaludku nebo muž v nátělníku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 píše:
Jistě, protože na tůru nosíš x kilo. Většina ženských má v kabelce klíče, diář, peněženku a nějaké drobnosti a na rameni má kabelku cestou do práce (a to spousta jezdí autem), takže nutnost nostit batoh ze zdravotních důvodů neobstojí. Pokud bys měla mít na rameni tašku 8 hodin, což nikdo nemá, že.
A podívej se na většinu žen, jak má špatné držení těla. Ono i těch pár drobností se pronese a nerovnomerne zatěžuje záda.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 tak upřímně, mě je upolně šumák, co kdo má oblečené, já když jdu na uřad, tak jsme ráda, že si vyřidím co mám a jdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
@j.a.n.i1 tak upřímně, mě je upolně šumák, co kdo má oblečené, já když jdu na uřad, tak jsme ráda, že si vyřidím co mám a jdu
Přesně tak.
Nechápu některé ženské tady.
A když tak nad tím přemýšlím, tak mám třeba kamarádku, která triku říká halenka. Tak jestli nakonec nemyslíme všechny to samé.
Mě, když se řekne halenka, naskočí mi před očima bílý děs s volánem a k tomu sukně, hotový kompletek z 80. let či kdy to frčelo. A ono taky vypadá jinak v triku a džínách 25letá holka a 50letá ženská. A podotýkám, že mám na mysli slušné triko a slušné džíny! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 píše:
Tak jsem mrkla na ten tvůj Vinted.
Síla. Hadry děsné, předražené, nevkusné kabelky L. Vuiton, Gucci, Kors…Za tisíce. A ještě jsem tam zahlédla tu gumovou šílenost Obag.
To je to slušné oblečení a dopňky??
No potěš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ice79 tak slovo halenka je taky strašná, ale já si pod tím představuju všechno co neni vyloženě sportovní- na sport a nebo plandací tričko na legíny..
Otevři si třeba Bonprix a tam halenek a tunik je dost
takže nemyslím zrovna bílou s volány ![]()
Ale ono je fakt řešit 20 slečnu a 55 pani.. to je jasné, že ten styl je jiný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit