Dresscode na Úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101618
19.3.17 10:56

@Magdaleeena Tak jasně, že je to o posouvání hranic, to je celkem normální a děje se to stále (dokonce jsem četla, že už i firmy ten dresscode upravují) a nejen v oblékání…
Zas na druhou stranu třeba do toho divadla či tanečních si myslím, že to stále patří, minimálně, aby se v tom člověk naučit trochu pohybovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.3.17 10:58

@j.a.n.i1 Tož já jsem stála o tu zkušenost z té práce, která byla celkem náročná i na jiné :lol: a pak se stalo i neplánované a plat narostl plus práce časem vyprofilovala jinam.. Takže za mě jsou zkušenosti k nezaplacení.. a to i v jiném věku než ve 20 ;)

@j.a.n.i1 píše:
@Magdaleeena Tak když se chce, tak to jde, to klidně potvrdím :-) s tím problém nemám, protože ten kdo chce, tak takhle nakupuje „odjakživa“ a tedy má dost věcí doma. U toho kdo by musel dokupovat to není o tom, že by chtěl, tedy si ty příspěvky až zas tolik neodporují.
A jinak ano, mě by za to ta práce nestála, jak už jsem tu psala, firma vyžadující dresscode by musela platit o sakra znatelnou částku víc, než ta nevyžadující, aby mi to za to stálo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.3.17 10:59
@Magdaleeena píše:
@Ice79 Mno, tož je právě tedy zajímavé, že to je kus od kus, že někdo se za stejné finance dovede obléci s dodržením určitého dresscode, někdo si nedovede ani představit..

Dokážeš pochopit, že na pracáku NENÍ povinnost nosit tzv. elegantní oblečení??? 8o :roll: Třeba na MěÚ ano, v úřední dny, ale znovu opakuji, že ti na to dostávají peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
19.3.17 11:02
@j.a.n.i1 píše:
@Sojkka A jinak tedy, když už jsme u toho, tak batoh je zavazadlo pro zdravá záda… na rozdíl od všech kabalek a dalšího jednostranného bordelu. A že se používá při turistice je celkem logické, málokdo si chce sportovní činností svá záda ničit.

Jistě, protože na tůru nosíš x kilo. Většina ženských má v kabelce klíče, diář, peněženku a nějaké drobnosti a na rameni má kabelku cestou do práce (a to spousta jezdí autem), takže nutnost nostit batoh ze zdravotních důvodů neobstojí. Pokud bys měla mít na rameni tašku 8 hodin, což nikdo nemá, že.
A ano obléct slušně se dá i za pár koru - viz bazary typu Vinted a sekáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
19.3.17 11:05

@Rakosnicek1983 Jasně v dnešní době vůbec nikdo nepoužívá notebook… a jinak i taková kilová kabelka, což zas není problém se na tuhle váhu dostat i těmi pár drobnostmi, už je znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
19.3.17 11:05
@j.a.n.i1 píše:
@Sojkka Tak považovat to za nepatřičné můžeš, ale to je tak všechno. On žádná pravidla oblékání určená nemá a tedy může na kontrolu přijet i s batohem a stále to bude ta samá kontrola z FU, které jsi povinna předložit to samé, jako kdyby přijela v kostýmku a lodičkách. Ano, pokud tě to výrazně pohorší, tak ji nenabídneš kafe…

Ale to je snad jasné, že pořád půjde o kontrolu, ale je to určitá ofic. situace. Mě by opravdu připadalo nepatřičné přivítat klienta, se kterým chci uzavřít obchod sice v čistých ale kargo kalhotách, softshell mikině a sport. botách.
Nevím jak u vás, ale u nás na MÚ jsou úředníci oblečeni podle určitých spol. pravidel. Muži kalhoty, košile, kravata, ženy helenka sukně, kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.3.17 11:06

@Ice79 Dokážu pochopit, ale pro mě není dresscode jen o povinnosti či nařízení :lol: A jen se budu opakovat, že to bude mít takto asik i více lidí, dokonce zaměstnanců úřadu práce, které znám osobně. Prostě mají důvod, proč takto v práci oblékat a přijde jim to adekvátní k té práci. Třeba můj šéf nejvyšší aspiroval jeden čas na šéfa poměrně velké úřadu.. Mno, myslím, že by byli mnozí překvapení, jak by to vzal od podlahy :lol: A ano, řešil podstatně důležitější věci, ale nebylo mu zatěžko vyjádřit nelibost nad - jak zde čtu - malichernostma. Neříkám, že to s ním bylo vždy jednoduché, ale jeden se naučí 8)

@Ice79 píše:
Dokážeš pochopit, že na pracáku NENÍ povinnost nosit tzv. elegantní oblečení??? 8o :roll: Třeba na MěÚ ano, v úřední dny, ale znovu opakuji, že ti na to dostávají peníze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
19.3.17 11:08

Podle mě, pokud je to určitá pozice na uřadě, kde se jedná s lidmi, tak i to oblečení má být rozumné.. Nemyslím zrovna lodičky a šaty, ale jak tu bylo uvedeno.. když jdu třeba někde na uřad - jakýkoliv a sedí tam ženská, která má vytahané tričko- jenom šedé pomalu pánské a k tomu obyčejné rifle, tak to opravdu působí blbě..
Ale většinou, když jsem teď byla na UP, na potrvzení pro manžela do práce na vrácení daně, tak tam byly 4 uřednice, kažtdá ve vém boxu a všechny měly buď tmavé kalhoty, lodičky, mokasíny nebo tak něco a slušivé tričko a nebo svetr..

Příspěvek upraven 19.03.17 v 11:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
19.3.17 11:09

@Sojkka tak u nás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
19.3.17 11:12

@Sojkka Tak u nás se tedy občas setkává škála od obleku až po kraťasy a nikdo to nikdy neřešil… a taky je to státní úřad, tedy já jednám povětšinou s těmi řekněme interními, kteří běžně nekomunikují s klienty zvenku.
A upřímně nepřišlo by vůbec nic špatného, kdyby se mnou někdo v takovémto oblečení uzavíral obchod :think: jo, pozastavila bych se nad tím, pokud by ho se mnou uzavírala slečka, které by bylo vidět až do žaludku nebo muž v nátělníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.17 11:13
@Rakosnicek1983 píše:
Jistě, protože na tůru nosíš x kilo. Většina ženských má v kabelce klíče, diář, peněženku a nějaké drobnosti a na rameni má kabelku cestou do práce (a to spousta jezdí autem), takže nutnost nostit batoh ze zdravotních důvodů neobstojí. Pokud bys měla mít na rameni tašku 8 hodin, což nikdo nemá, že.

A podívej se na většinu žen, jak má špatné držení těla. Ono i těch pár drobností se pronese a nerovnomerne zatěžuje záda.

• Citovat
  • Upravit
9880
19.3.17 11:14

@j.a.n.i1 tak upřímně, mě je upolně šumák, co kdo má oblečené, já když jdu na uřad, tak jsme ráda, že si vyřidím co mám a jdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.3.17 11:29
@Janasas píše:
@j.a.n.i1 tak upřímně, mě je upolně šumák, co kdo má oblečené, já když jdu na uřad, tak jsme ráda, že si vyřidím co mám a jdu :mrgreen:

Přesně tak. :pankac: Nechápu některé ženské tady. :think: A když tak nad tím přemýšlím, tak mám třeba kamarádku, která triku říká halenka. Tak jestli nakonec nemyslíme všechny to samé. :D Mě, když se řekne halenka, naskočí mi před očima bílý děs s volánem a k tomu sukně, hotový kompletek z 80. let či kdy to frčelo. A ono taky vypadá jinak v triku a džínách 25letá holka a 50letá ženská. A podotýkám, že mám na mysli slušné triko a slušné džíny! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.3.17 11:33
@Rakosnicek1983 píše:

Tak jsem mrkla na ten tvůj Vinted. 8o Síla. Hadry děsné, předražené, nevkusné kabelky L. Vuiton, Gucci, Kors…Za tisíce. A ještě jsem tam zahlédla tu gumovou šílenost Obag. :zed: To je to slušné oblečení a dopňky?? 8o No potěš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
19.3.17 11:34

@Ice79 tak slovo halenka je taky strašná, ale já si pod tím představuju všechno co neni vyloženě sportovní- na sport a nebo plandací tričko na legíny..
Otevři si třeba Bonprix a tam halenek a tunik je dost :mrgreen: takže nemyslím zrovna bílou s volány :mrgreen:
Ale ono je fakt řešit 20 slečnu a 55 pani.. to je jasné, že ten styl je jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat