Dresscode na Úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Holky, a vy samy nechcete vypadat jako zeny? Vam se nelibi byt hezky oblecene? Byt elegantni?
Ja v kancelari nosim pouzdrovou sukni a boty na podpadku (otevrene strevicky, protoze bych cely den v silonkach a uzevrenych lodickach nevydrzela).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Proč by melměl skrývat tetování nebo piercing? Není to nikde zakázané. Stejně tak zabky. Nevidím na nichto nic špatného, pokud v nich nejde na jednání. Ale pokud je celý den v kanceláři, kde je v létě klidně 35°, tak ani není zdravé mít uzavřené boty.
Neni to proste vhodne. Myslis, ze každého zajima si na někom precist, kolik ma deti a kdy se narodily nebo ze Life is beautiful apod? Jsou jiste společenské normy, ktere ovšem lidi jako ty naprosto odmítají a hodlají to svádět na vysoke teploty nebo svobodu oblékání. Tak jak je slušne zdravit a nejak jednat, tak je i slušne se oblékat. A vazne jsou žabky v lete jediná moznost? O existenci sandalu jsi neslysela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Holky, a vy samy nechcete vypadat jako zeny? Vam se nelibi byt hezky oblecene? Byt elegantni?
Ja v kancelari nosim pouzdrovou sukni a boty na podpadku (otevrene strevicky, protoze bych cely den v silonkach a uzevrenych lodickach nevydrzela).
Ne, zdejší skvadra lobbuje za rifle, mikiny, batohy, žabky a tenisky, takze tady bych snahu vypadat jak žena ani nehledala.Mit misto toho slušne rovne bavlněné kalhoty, propinaci svetr a treba baleriny/slipony nebo mokasiny je pro ne absurdní. Je to ode zdi ke zdi-bud tady budou porad dokala tvrdit, ze kostým a lodičky jsou moc (s čímž souhlasím, ale úroveň obhajují nejaky stred) anebo budou prosazovat rifle, skejtacky boty a mikiny, protoze terén. Protoze ten terén znamená ulice a protoze dost casto jezdi i autem-tak proto je potreba mit trekovy boty a obleceni jak na turu do Beskyd. Protoze terén, přeci. A dat si do kanclu neco slušnějšího nez rifle, znamená rozzuřit nezaměstnané a sociálně slabé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že tato diskuze se zvrtla. Stojím si zatím první den přijít oblečená jako na pohovor a pak nosit zhruba to, co ostatní. Můžete být zastánci kostýmků se šperky, nebo zastánci plážového oblečení, ale věřím, že ani v jednom oblečení byste se necítili dobře, kdyby ostatní měli všichni přesný opak. ![]()
A kdybych si já mohla vybrat úplně nezávisle, tak nejradši nosím rifle a mikinu a je mi fuk, jestli podle nějakých hledisek vypadám jako „žena“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
Myslím, že tato diskuze se zvrtla. Stojím si zatím první den přijít oblečená jako na pohovor a pak nosit zhruba to, co ostatní. Můžete být zastánci kostýmků se šperky, nebo zastánci plážového oblečení, ale věřím, že ani v jednom oblečení byste se necítili dobře, kdyby ostatní měli všichni přesný opak.A kdybych si já mohla vybrat úplně nezávisle, tak nejradši nosím rifle a mikinu a je mi fuk, jestli podle nějakých hledisek vypadám jako „žena“
To je směšný, snad mas nejaky sebevedomi a oblíbené veci. Nosit zhruba co ostatni? Proc bys mela nekoho kopírovat nebo mu lézt do zadku tim, ze nebudes vyčnívat? Kdyz mas rada mikiny a rifle a zbytek bude chodit v kostýmkach od Pietro Filipi, tak si je poridis taky nebo co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak odbornost zaměstnance státní správy by měla být samozřejmostí, stejně tak jisté vhodné oblečení odopovídající tomu, že do jisté míry onen úřad reprezentuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 ty prostě chceš mít pravdu za každou cenu a vyslechnout si názor někoho jiného tě evidentně rozčílí, tudíž se nepouštěj do diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@enyf píše:
Myslím, že tato diskuze se zvrtla. Stojím si zatím první den přijít oblečená jako na pohovor a pak nosit zhruba to, co ostatní. Můžete být zastánci kostýmků se šperky, nebo zastánci plážového oblečení, ale věřím, že ani v jednom oblečení byste se necítili dobře, kdyby ostatní měli všichni přesný opak.A kdybych si já mohla vybrat úplně nezávisle, tak nejradši nosím rifle a mikinu a je mi fuk, jestli podle nějakých hledisek vypadám jako „žena“
Mam vlastni zkusenost… kdyz se nektera zena ve skupine zacne oblekat elegantneji, postupne se ji ostatni prizpusobuji a meni tricka za halenky. Chteji totiz taky vypadat hezky. Hodne pomaha i pochvaleni noveho kousku v satniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše:
@Rakosnicek1983 ty prostě chceš mít pravdu za každou cenu a vyslechnout si názor někoho jiného tě evidentně rozčílí, tudíž se nepouštěj do diskuze.
Ja nepotrebuju mit pravdu - respektive teda pravdu mam - zkuste si najit, co je etiketa, jake je vhodne obleceni do kanceláře/úřad, čím se zabývá Špaček nebo Eliška Hašková Coolidge. Pomuze se podivat i na filmy pro pamětníky nebo i jen ze 70./80. let. Volnocasove rifle a mikiny uplne degradovaly vzhled lidi na některých postech, to je proste fakt.To ze se tu ty, ktere to do prace ohani tim, ze muzou nebo chtějí nebo ze to je jejich vec/pohodlne/slusi jim to nebo doplňte cokoli, neznamena, ze to je správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem na hmotné nouzi a oblékala jsem se zhruba stejně, jak pár let předtím do školy (VŠ) nebo jak se obleču, když jdu do města, mezi lidi.
Slušné rifle, kalhoty, halenka nebo svetr, hezké tričko, v létě klidně kraťasy po kolena apod. Občas i nějaké ty šaty, ale upřímně, někteří klienti byli takové typy, že zrovna ty bych teda nechtěla nějak extra přitahovat, vystavovat před nimi výstřih nebo mít moc upnuté oblečení jestli mi rozumíte.
Hlavně v zimním období jsem se přezouvala do decentních jednobarevných koženkových cuklí. Ona je ta práce docela dost náročná, takže proč sedět v kanclu třeba 10 hodin v kuse v lodičkách a ničit si nohy, když to zaměstnavatel nevyžaduje? Kdyby tam nějaký dresscode byl tak bych ho samozřejmě dodržovala, ale jinak souhlasím s tím, že nejdůležitější je stejně být tam pro klienty (a současně hájit zájmy státní pokladny
) a na oblečení zas tak nesejde.
Ono ani klienti HN se na úřad nějak extra nevyfiknou, teď nenarážím na bezdomovce a sociální případy, co prostě nemají na hezké věci, ale třeba na chlápka, co přišel v tričku s nápisem Suck my dick. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 Prosím slušně. A nemám ráda, když někdo předstírá, že příspěvek pochopil jinak, než byl napsán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka To tak určitě bude. Všichni se nějak přizpůsobujeme okolí. Vsadila bych se dokonce, že to bude fungovat i opačným směrem, že když do firmy, kde mají všichni obleky, přijde nový šéf v riflích, postupem času si i podřízení vezmou něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 píše:
Neni to proste vhodne. Myslis, ze každého zajima si na někom precist, kolik ma deti a kdy se narodily nebo ze Life is beautiful apod? Jsou jiste společenské normy, ktere ovšem lidi jako ty naprosto odmítají a hodlají to svádět na vysoke teploty nebo svobodu oblékání. Tak jak je slušne zdravit a nejak jednat, tak je i slušne se oblékat. A vazne jsou žabky v lete jediná moznost? O existenci sandalu jsi neslysela?
Nevím jestli to každého zajímá. Moji kolegové s mým tetovanim problém nemají. Nikde nemáme stanovené, že musí být zakryté, takže ho zakrývám jen na důležitá jednání.
A představ si, že nepotřebuju sukni, boty na podpatku, namalovat se, ověsit se šperky a vzít si kabelku, k tomu, abych se cítila jako žena ![]()
- Citovat
- Upravit
@enyf píše:
No, upřímně, ani když budou mít všichni do jednoho kostýmek, tak se v něm prostě cítit dobře nebudu. Ale ano, pokud to bude typ akce, kde se kostýmek předpokládá, tak si vezmu slušné kalhoty a halenku, ovšem pokud budou všichni do kanclu nosit kostýmek, tak si klidně dál budu chodit v riflích a bude mi to fuk. A pokud někde bude dresscode, tak se takové firmě obloukem vyhnu, pokud nebude platit minimálně o 1/3 víc než ta bez něj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by melměl skrývat tetování nebo piercing? Není to nikde zakázané. Stejně tak zabky. Nevidím na nichto nic špatného, pokud v nich nejde na jednání. Ale pokud je celý den v kanceláři, kde je v létě klidně 35°, tak ani není zdravé mít uzavřené boty.