Dresscode na Úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Růžový motýl + anonym - takže jak tam přijdu ve společenském aspoň ten první den, tak tam budu ještě za debila?
To rozhodně nebudeš, volila bych něco mezi, ne úplně kostýmek ale ani nějak otrhaně
nebrala bych si první den rifle, já když šla první den do práce a nevěděla co se tam nosí, vzala jsem si šaty, které jsou slušné a zároveň se nosí běžně denně (vzpomínám, že to byly zelené úpletové šaty).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rakosnicek1983 píše:
At se jedna o UP, OSSZ nebo ZP nikde zadny dresscode nemaji. Jednak 80 procent osob za přepážkou jsou ženy 50+,ale i pokud tam jsou mladší, tak kostýmek nebo sukni přiměřené delky, vhodnou obuv nemaji ani omylem. Normou jsou rifle, botasky/papuče!,v lete klidne minisaty a zabky! Proste otres.No a ty starsi, az ba výjimky, takove ty tesilky, strakate haleny, sem tam saka z 90.let.Bud je jejich plat přímo úměrný tomu, ze na garderobu uz nezbývá nebo proste to neni zaměstnání pro nekoho, kdo nejak resi modu. Chlapi jsou na tom obecně lip-jejich predstava kancelářského/prepazkoveho oděvu je min ta kosile, zenske maji volnou ruku a bujnou fantazii, takze az na výjimky se tam o dresscodu nedá mluvit. Samozrejme nemluvím o ředitelích poboček a vyssich postech.
Myslim, ze jsi to vystihla presne. S platem kolem 16 max. 20 tisic hrubeho se moc vyskakovat neda
To samozrejme neomlouva nazouvaky, vytahana tricka, pripadne kratasy v lete
ale asi jim narizovat dresscode neni bez financniho prispevku mozne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak uz bylo zmineno, zadny dresscode neni
jinak pracuji na UP od listopadu a spokojenost, jsem na pul uvazek (8h-12h) a parada. ![]()
Zakladatelko: kam nastupujes? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promin, napadlo me jen:vhodne se chovat. Pripomnela jsem pred lety, jak sousedka, ktera byla vedena na UP a mela dojit tam voala na UP, ze jsme zasypane snehem, nejezdil ani autobus, tak nema cim tam dojet.Pani urednice rekla, ze ji to nezajima, at se dostavi nebo ji vyrazi z evidence. Sousedka sla pesky 5 km k E50 a tam to uz bylo protazeno a jezdili dalkove autobusy, tak nejak dojela.Zpet stejne a 5 km pesky k nam.
TAkze:kalhoty, sukne a halenka, usmev a dobre chovani a pochopeni k situaci lidi.Bo zrovna sousedka neni nemakacenko.Tak to pak urazi cloveka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Rakosnicek1983 Upřímně řečeno, ta ženská za přepážkou je tam proto, aby odbavila klientův požadavek a to jestli bude mít na nohou papuče, lodičky nebo pohorky není relevantní. Ať si má kladně ty papuče, hlavně když bude umět svoji práci.
Jiste, saty sice delaji cloveka, ale proc nemít na nohou gumaky a na sobe pyzamo, ne? Hlavne, ze vyřeší požadavky lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:
Promin, napadlo me jen:vhodne se chovat. Pripomnela jsem pred lety, jak sousedka, ktera byla vedena na UP a mela dojit tam voala na UP, ze jsme zasypane snehem, nejezdil ani autobus, tak nema cim tam dojet.Pani urednice rekla, ze ji to nezajima, at se dostavi nebo ji vyrazi z evidence. Sousedka sla pesky 5 km k E50 a tam to uz bylo protazeno a jezdili dalkove autobusy, tak nejak dojela.Zpet stejne a 5 km pesky k nam.
TAkze:kalhoty, sukne a halenka, usmev a dobre chovani a pochopeni k situaci lidi.Bo zrovna sousedka neni nemakacenko.Tak to pak urazi cloveka.
A taco úřednice má asi vědět jak, že si to jen nevymyslela a nevymlouvá se?
- Citovat
- Upravit
@Rakosnicek1983
Nemám ráda paušalizování, ale bohužel 90% úřednic, se kterými jsem měla tu čest pracovat byly protivné až běda. Chápu, že ne každý den je člověk šťastný jak blecha, ale když už pracuju s lidmi, tak se k nim nechovám, jako by mě obtěžovali ![]()
K tématu. Vem si co nosíš běžně. Většina úřednic je oblečená celkem děsně, takže bych se nestresovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni maj nejakej dresscode jo?
jsem si nevsimla. vetsinou tam jsou vsechny neupraveny, protivny hepy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ony se většinou ty úřednice chovají k člověku tak, jak se k nim chovají Ti lidé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Růžový motýl + anonym - takže jak tam přijdu ve společenském aspoň ten první den, tak tam budu ještě za debila?
Jako na pohovor jako uchazeč o práci určitě lépe oděná, ale už do práce klidně v civilu.
- Citovat
- Upravit
@Bůča píše:
Oni maj nejakej dresscode jo?jsem si nevsimla. vetsinou tam jsou vsechny neupraveny, protivny hepy
Aha. Ty jsi asi na pracáku pečená vařená, že se tak vyznáš.
Já teda protivná, neupravená hepa nejsem. Lidi mě mají rádi. Pořád se na mě ptají, páč jsem na mateřské, a posílají mi čokolády. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Růžový motýl píše:
Když jsem tam před pár lety byla, tak všechny pracovnice co jsem viděla měly rifle, trička a papučemyslím, že to zrovna nebylo vhodné oblečení, ale je to jejich věc
Ono když děláš s lidmi v hmotné nouzi, co jsou bez peněz, tak socka v riflích a triku na ně působí lépe než naondulovaná hepa v kostýmku, v lodičkách a zlatem kolem krku.
A myslím, že o oblečení to určitě není. Protivná husa může být jak v triku a džínách, tak v kostýmku. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Rakosnicek1983 píše:
Jiste, saty sice delaji cloveka, ale proc nemít na nohou gumaky a na sobe pyzamo, ne? Hlavne, ze vyřeší požadavky lidi.
Ano, rozhodně raději narazím na úřednici, která bude umět svoji práci a bude milá a klidně v gumákách nebo nazouvákách a tričku s obrázkem (pyžamo se jaksi do ven nenosí, na to nepotřebuju dresscode), než na otrávenou slepici v kostýmku. Jo a než začneš argumentovat tím, že milá a v kostýmku, tak pokud budou obě milé a schopné, tak je mi úplně jedno, zda bude mít kostýmek, rifle nebo třeba ty pohorky a plátěné kalhoty, které tebe tak uráželi. Mě je totiž celkem jedno, co lidé nosí na sobě, pozastavila bych se pouze na vyloženým úletem typu župan nebo plavky (pokud se tedy nejedná o plavčíka) nebo pokud budou smrdět či budou jak špinaví prase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gumidci píše:
Ony se většinou ty úřednice chovají k člověku tak, jak se k nim chovají Ti lidé
Tak to většinou funguje.
Ovšem když ti nepřízpůsobivý občan řve do ksichtu, že jsi pi…, a že si tě najde všude, nebo tvé děcka, protože mu nechceš dát peníze, tak akorát musíš držet hubu a krok. ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Ano, rozhodně raději narazím na úřednici, která bude umět svoji práci a bude milá a klidně v gumákách nebo nazouvákách a tričku s obrázkem (pyžamo se jaksi do ven nenosí, na to nepotřebuju dresscode), než na otrávenou slepici v kostýmku. Jo a než začneš argumentovat tím, že milá a v kostýmku, tak pokud budou obě milé a schopné, tak je mi úplně jedno, zda bude mít kostýmek, rifle nebo třeba ty pohorky a plátěné kalhoty, které tebe tak uráželi. Mě je totiž celkem jedno, co lidé nosí na sobě, pozastavila bych se pouze na vyloženým úletem typu župan nebo plavky (pokud se tedy nejedná o plavčíka) nebo pokud budou smrdět či budou jak špinaví prase.
- Citovat
- Upravit