Dresscode na Úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101641
18.3.17 17:22
@cecetka píše:
Holky, a vy samy nechcete vypadat jako zeny? Vam se nelibi byt hezky oblecene? Byt elegantni?
Ja v kancelari nosim pouzdrovou sukni a boty na podpadku (otevrene strevicky, protoze bych cely den v silonkach a uzevrenych lodickach nevydrzela).

Upřímně, ne nelíbí se mi být elegantní, pokud to oblečení neshledávám zároveň pohodlné a to pro mě ani pouzdrová sukně, ani boty na podpatku nejsou. Ono vůbec sehnat boty, které by mi byly pohodlné a dalo se u nich mluvit o eleganci je značně náročná aktivita s nejistým výsledkem. Takže jo, pokud půjdu na 2 hodiny do divadla, upřednostním eleganci, pokud na 10 hodin do práce, pak vyhraje pohodlí, i když ano, občas se najde i takový kousek, který je elegantní i pohodlný, ale to splňují tak letní šaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
18.3.17 18:13
@Rakosnicek1983 píše:
Ja nepotrebuju mit pravdu - respektive teda pravdu mam - zkuste si najit, co je etiketa, jake je vhodne obleceni do kanceláře/úřad, čím se zabývá Špaček nebo Eliška Hašková Coolidge. Pomuze se podivat i na filmy pro pamětníky nebo i jen ze 70./80. let. Volnocasove rifle a mikiny uplne degradovaly vzhled lidi na některých postech, to je proste fakt.To ze se tu ty, ktere to do prace ohani tim, ze muzou nebo chtějí nebo ze to je jejich vec/pohodlne/slusi jim to nebo doplňte cokoli, neznamena, ze to je správně.

Víš jak v práci vypadá vrcholový manažer třeba v Kanadě? Úplně stejně jako dřevorubec v lese. I majitel nadnárodní firmy. Tady každý blbeček, co má ve výsledku prd, si hraje na něco co není. I kdyby si měl na super oblek půjčit. Trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
18.3.17 18:26

Mně přijde, že dnes se řeší spíš jak dobře vypadat v posilovně při cvičení :lol: 8) či na selfíčku :lol:
Já nevlastním kalhoty žádné, nejsou mi příjemné, sluší mi pouze jeden typ.. přijde mi, že si spousta žen vůbec neuvědomuje, že sukně či šaty mnohem více lichotí postavě.
Za mě by se jakás štábní kultůůůra prostě dodržovat měla.

@cecetka píše:
Holky, a vy samy nechcete vypadat jako zeny? Vam se nelibi byt hezky oblecene? Byt elegantni?
Ja v kancelari nosim pouzdrovou sukni a boty na podpadku (otevrene strevicky, protoze bych cely den v silonkach a uzevrenych lodickach nevydrzela).

@cecetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
18.3.17 18:55

@Magdaleeena No vidíš a mě zas nejsou příjemné sukně (krom jednoho typu), v čem je to rozdíl, krom toho, že ženy historicky nosily ty sukně? A ano jakás takás štábní kultůůůra by se dodržovat měla - že mi nebude vidět výstřihem až do žaludku, že mi nepolezou ramínka od podprsenky, nepolezou mi kalhotky či půl zadku (jedno zda horem nebo dolem), nebudu smrdět (potem, ale i přehnanou voňavkou) a nebudu špinavá. A nebudu mít úplné úlety co se přiměřenosti oblečení týká a tím myslím, že nepůjdu do divadla v bermudech či teplákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
18.3.17 19:25

Mno, historicky jsme nosili sukně všichni ;) Tož to je jasné, že někdo nerad nosí cokoliv.. a aby se dostálo, ehm, alespoň jakés také etiketě, nejsou - sukně či šaty - nutností.. Jsou další možností, co na sebe navléci :lol:

Pokud se týče slušivosti třebas i v běžném životě - mně přijde, že spousta žen odvolává na praktičnost. Což čistě jen za mě nechápu, ale uznávám, že otázka pocitu, priorit. Resp. myslím si, že hodně ženám prostě džíny a triko úplně nelichotí postavě. Druhou stranou je pak - nazvala bych to - univerzální vystajlovanost - všechny stejně 8) Ale tento druhý odstavec není vysloveně o dresscode běžného dne na úřadě.

@j.a.n.i1 píše:
@Magdaleeena No vidíš a mě zas nejsou příjemné sukně (krom jednoho typu), v čem je to rozdíl, krom toho, že ženy historicky nosily ty sukně? A ano jakás takás štábní kultůůůra by se dodržovat měla - že mi nebude vidět výstřihem až do žaludku, že mi nepolezou ramínka od podprsenky, nepolezou mi kalhotky či půl zadku (jedno zda horem nebo dolem), nebudu smrdět (potem, ale i přehnanou voňavkou) a nebudu špinavá. A nebudu mít úplné úlety co se přiměřenosti oblečení týká a tím myslím, že nepůjdu do divadla v bermudech či teplákách.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.3.17 19:31
@Rakosnicek1983 píše:
Neni to proste vhodne. Myslis, ze každého zajima si na někom precist, kolik ma deti a kdy se narodily nebo ze Life is beautiful apod? Jsou jiste společenské normy, ktere ovšem lidi jako ty naprosto odmítají a hodlají to svádět na vysoke teploty nebo svobodu oblékání. Tak jak je slušne zdravit a nejak jednat, tak je i slušne se oblékat. A vazne jsou žabky v lete jediná moznost? O existenci sandalu jsi neslysela?

A tedyco zajímalo by mě, jak jsi přišla na zo, že naprosto odmítám společenské normy? Ono v konečném důsledku by žena podle etikety neměla vyjít bez silonek, takže by si těžko mohla vzít sandálky ;) ale to jistě víš.

• Citovat
  • Upravit
2659
18.3.17 19:46
@Magdaleeena píše:
Mně přijde, že dnes se řeší spíš jak dobře vypadat v posilovně při cvičení :lol: 8) či na selfíčku :lol:
Já nevlastním kalhoty žádné, nejsou mi příjemné, sluší mi pouze jeden typ.. přijde mi, že si spousta žen vůbec neuvědomuje, že sukně či šaty mnohem více lichotí postavě.
Za mě by se jakás štábní kultůůůra prostě dodržovat měla.@cecetka

Jestli to právě nebude tím, že si džíny nemůžeš dovolit. Kvůli postavě. Já třeba tohle vůbec nemusím řešit. Nemusím nic skrývat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
18.3.17 19:57

Tož já bych to s tím skrýváním u mě tak strašně neviděla :lol:, v mých skorem 45 mám po dvou dětech tak nějak pořád cca 50 kilo, v pase stále kol 60, přes zadek 85?.. Myslím, že vysloveně žádný střih na mě nebudí pohoršení 8) Já píši „sluší mi“, ale já to vnímám u mně spíše při srovnání - když si můžu vzít něco, co mi sluší více než jiné oblečení, tož to jasně vyhrají sukně nebo šaty (až tedy na ten jeden typ džín, který je určitým způsobem ženský) A když si chci připadat „hezčejč“ :lol:, tož nemůžu jinak ;)

@Ice79

@Ice79 píše:
Jestli to právě nebude tím, že si džíny nemůžeš dovolit. Kvůli postavě. Já třeba tohle vůbec nemusím řešit. Nemusím nic skrývat. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8137
18.3.17 21:37

@Rakosnicek1983 nemusíš mít pravdu, ale vlastně jí máš :D :D to je přesně to o čem mluvím, neumíš diskutovat, ty máš pravdu a přes to vlak nejede což je dost omezené. Kdyby to bylo, tak jak píšeš, bylo by to nařízené, tak jako třeba v některých bankách, kde máš přesně stanovenou délku sukně atd. Pochopím to třeba na Magistátě nebo OSSZ, případně v té bance, ale zrovna ÚP je dost velké specifikum - obzvláště HN. Stejně tak tam na většinu lidí nemůžeš mluvit jako chodící příručka, přesto, že by ti pan Špaček sdělil, že v kanceláři bys měla mluvit spisovně a na úrovni, ale musíš se přizpůsobit trochu těm lidem. Nesmíš paušalizovat, stačí přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
18.3.17 23:57

@Rakosnicek1983 dělám sanační geologii, jednám často s úřady - pokud přijde žena z ministerstva financí v batohu, je to zvláštní, když přijde úředník z ČIŽP v obleku, je to ještě zvláštnější:D tak to prostě je… upravený může být i v mikině a keckách.., naopak bez odrostů to může být nechutná zmalovaná bába:D
takže sázím na přirozenost a na to, aby člověk odváděl skvělou práci bez toho, že ho po hodině pálí paty z lodiček a stahuje v pase sukně. Navíc jsem dost často viděla velmi nepadnoucí a rádoby elegantní hadry… :D:D:D

• Citovat
  • Upravit
2740
19.3.17 00:39

@luccifera Řeknu vám, že je svět opravdu naruby. Pro úředníka ministerstva či ČIZP považuji oblek či kostým za standardní dress code. Batoh je snad zavazadlo určené pro turistiku, stejně jako kecky či mikina pro volný čas.
Odvádět kvalitní práci považuji za standard, který nikterak nesouvisí s oblékáním.
Už se nedivím tomu, že jsou lidé schopni jít do Stavovského divadla v džínách, do Rudolfina v softshellu. Vdyť jdou za kulturním zážitkem a chtějí se cítit pohodlně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.3.17 00:59

@Adull Mno, a ten důvod, proč by tomu tak mělo být? Je to tak správně? Já se setkávala s klienty, kteří za služby platili miliony, na straně druhou tu byli ti, kteří na to neměli, platil za ně někdo jiný, neexistovalo nechovat se k oběma stejně. Ta úroveň byla standard, otázka prestiže té práce. Myslím, že by toto prospělo jakékoliv profesi, pokud se týče státních úředníků tím více. Vždyť i ta prodavačka (prodavačky prominou za příklad, jejich práce si, samozřejmě vážím) je tváří obchodu, bez ohledu na to, zda si zákazník kupuje indulonu nebo luxusní krém.

@Adull píše:
@Rakosnicek1983 nemusíš mít pravdu, ale vlastně jí máš :D :D to je přesně to o čem mluvím, neumíš diskutovat, ty máš pravdu a přes to vlak nejede což je dost omezené. Kdyby to bylo, tak jak píšeš, bylo by to nařízené, tak jako třeba v některých bankách, kde máš přesně stanovenou délku sukně atd. Pochopím to třeba na Magistátě nebo OSSZ, případně v té bance, ale zrovna ÚP je dost velké specifikum - obzvláště HN. Stejně tak tam na většinu lidí nemůžeš mluvit jako chodící příručka, přesto, že by ti pan Špaček sdělil, že v kanceláři bys měla mluvit spisovně a na úrovni, ale musíš se přizpůsobit trochu těm lidem. Nesmíš paušalizovat, stačí přemýšlet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
19.3.17 06:28

Nedavno jsem prisla na jeden urad a na podatelne uradu byly dve slecny ve strakatych elastakach a dlouhych trickach :roll: Ocenuji alespon to, ze k sobe ladily, i kdyz osobne toto povazuji za volnocasove obleceni, nejlepe jen na doma :lol:
Pred nekolika lety tady byly diskuse, jak je desne, ze Rusove v KV chodi na verejnosti ve znackovych teplacich. Ti je meli alespon kvalitni, narozdil od ode mne zminovanych slecnach na podatelne. Ale je to vec vedeni uradu. Zamestnanci urad reprezentuji a pokud to jeho vedeni netrapi, tak proc o tom tak bourlive diskutovat a predevsim se tady napadat. Pokud vidim vkusne oblecenou urednici, pak je to vizitka predevsim te urednice, ze vi, ze je v praci a ne na piskovisti :lol:

@Magdaleeena Kdyz uz jsi zminila ty prodavacky… vsimly jste si, jak byvaji oblecene slecny v shoppingu? Vetsinou jsou oblecene vkusne a hezky. Rifle, mikinu a tenisky jsem u nich snad nevidela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.3.17 07:53
@Sojkka píše:
@luccifera Řeknu vám, že je svět opravdu naruby. Pro úředníka ministerstva či ČIZP považuji oblek či kostým za standardní dress code. Batoh je snad zavazadlo určené pro turistiku, stejně jako kecky či mikina pro volný čas.
Odvádět kvalitní práci považuji za standard, který nikterak nesouvisí s oblékáním.
Už se nedivím tomu, že jsou lidé schopni jít do Stavovského divadla v džínách, do Rudolfina v softshellu. Vdyť jdou za kulturním zážitkem a chtějí se cítit pohodlně :zed:

A jak poznas, zda ten úředník má batoh nebo ne? Protože ted já osobně po práci s kabelkou/batohem nechodím :nevim: beru to jako prostředek, jak do práce přesunout peněženku, klíče, mobil. Takže v klidu do práce dorazim s batohem.

• Citovat
  • Upravit
luccifera
19.3.17 08:39

@Sojkka ano, úředník jako úředník. Dál toto nemá cenu rozvíjet, protože absolutně nemáte tucha o čem muvíte ;) doufám, že jednou budete na ČIŽP běhat po kontrolním dnu, kde zrovna odvrtali pár vrtů s kabelkou a lodičkama :potlesk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat