Dresscode na Úřadu práce

Anonymní
17.3.17 21:29

Dresscode na Úřadu práce

Dobrý večer, omlouvám se za anonym, ale dle dotazu, by si známí mohli spojit můj nick se mnou.
Chtěla bych se Vás zeptat na dresscode na pracovní pozici úřadu práce. Teda spíš na hmotné nouzi. Netuším, jestli budu mezi lidma nebo v kanclu, ale tak či tak nevím, co přesně je vhodné. Je mi jasné, že černé kalhoty a halenky, budou dobrá volba. Ale co třeba černé rifle a halenka? Popravdě jak jsem chodila na pracák, tak jsem se snažila okukovat pracovnice, ale nikdy jsem jim na nohy neviděla :D
Tež mi je jasné, že si budu muset asi koupit nějaké hodinky, protože mám na předloktí tetování, a to asi zrovna tam vhodné moc není :p

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.3.17 21:33

Už je to teda dlouho, ale „u nás“ se nějaký dresscode příliš neřešil, džíny v pohodě (rozumná barva a délka, bez děr :mrgreen: ) a klidně i tričko (nevyžvejkané bez zběsilého potisku, rozumný výstřih).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.17 21:41

@Pipet jo? jako halenky mi problém nedělají, ale ty kalhoty jo :D Totiž zvládnu je každý den, ale teda ehm krom 7 dni :D To bych ty tenké kalhoty nedala :D Třeba kámoška tam kdysi pracovala a vím, že v létě tam chodila v zářivě červených kraťasech do půlky stehen :D takže jsem vážně zmatena :D

• Citovat
  • Upravit
5418
17.3.17 21:47

Nějaký čas jsem pracovala na UP a v létě jsem nosila dzinové 3/4 a různá trička, halenky, občas sukni, plátěné kalhoty,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.3.17 21:51

Myslím, že zrovna tyhle úřady to moc neřeší, soudě podle zjevu úřednic:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.17 21:58
@Anonymní píše:
Dobrý večer, omlouvám se za anonym, ale dle dotazu, by si známí mohli spojit můj nick se mnou.
Chtěla bych se Vás zeptat na dresscode na pracovní pozici úřadu práce. Teda spíš na hmotné nouzi. Netuším, jestli budu mezi lidma nebo v kanclu, ale tak či tak nevím, co přesně je vhodné. Je mi jasné, že černé kalhoty a halenky, budou dobrá volba. Ale co třeba černé rifle a halenka? Popravdě jak jsem chodila na pracák, tak jsem se snažila okukovat pracovnice, ale nikdy jsem jim na nohy neviděla :D
Tež mi je jasné, že si budu muset asi koupit nějaké hodinky, protože mám na předloktí tetování, a to asi zrovna tam vhodné moc není :p

Buď v klidu, dress code tam žádný není. Dělám tam, teď tedy MD, a chodím normálně sportovní trika, modré džíny, mikiny, tenisky. A takhle nás tam chodí 90%.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.17 22:01
@Pipet píše:
Už je to teda dlouho, ale „u nás“ se nějaký dresscode příliš neřešil, džíny v pohodě (rozumná barva a délka, bez děr :mrgreen: ) a klidně i tričko (nevyžvejkané bez zběsilého potisku, rozumný výstřih).

U nás teda i děravé džíny a trika s potisky kolegyňky nosí. :nevim: Pracák není městský úřad. Chodí se do terénu, tam se fakt lodičky či sukýnky moc nevyužijí.

• Citovat
  • Upravit
17.3.17 22:08

Když jsem tam před pár lety byla, tak všechny pracovnice co jsem viděla měly rifle, trička a papuče :) myslím, že to zrovna nebylo vhodné oblečení, ale je to jejich věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.17 22:23

@Růžový motýl + anonym - takže jak tam přijdu ve společenském aspoň ten první den, tak tam budu ještě za debila? :D

• Citovat
  • Upravit
2880
17.3.17 22:30

At se jedna o UP, OSSZ nebo ZP nikde zadny dresscode nemaji. Jednak 80 procent osob za přepážkou jsou ženy 50+,ale i pokud tam jsou mladší, tak kostýmek nebo sukni přiměřené delky, vhodnou obuv nemaji ani omylem. Normou jsou rifle, botasky/papuče!,v lete klidne minisaty a zabky! Proste otres.No a ty starsi, az ba výjimky, takove ty tesilky, strakate haleny, sem tam saka z 90.let.Bud je jejich plat přímo úměrný tomu, ze na garderobu uz nezbývá nebo proste to neni zaměstnání pro nekoho, kdo nejak resi modu. Chlapi jsou na tom obecně lip-jejich predstava kancelářského/prepazkoveho oděvu je min ta kosile, zenske maji volnou ruku a bujnou fantazii, takze az na výjimky se tam o dresscodu nedá mluvit. Samozrejme nemluvím o ředitelích poboček a vyssich postech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
17.3.17 22:33

Jinak kamoska delala na hmotce (ted je na MD) a podle zjevu by sis myslela, ze chodi slaňovat skály. Nosila botasky/pohorky, platene kalhoty a la Rejoice, mikiny, batoh apod.Do terénu mozna chodila, ale vzhledem k tomu, ze neslo o terén v právem smyslu slova, ale o ulice 50tis. mesta, uplne nechapu, proc na to potrebovala vyse uvedené.

Příspěvek upraven 17.03.17 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
17.3.17 22:33

První den bych přišla klidně overdressed a okoukala, co nosí ostatní. Pak bych nosila, co ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
17.3.17 22:52

Přijatelná moznost jsou treba mokasiny, bavlněné kalhoty a propinaci svetřík. Je to pohodlne (oproti kostymku a lodickam),slušne, neni to overdressed. Rozhodne je to taky serioznejsi a působivéjsi nez vypadat jak pubertacka-tenisky/rifle/tričko s napisem (obrazkem) a mikina.Tak by se zenska do prace fakt oblékat nemela. A neberu reci o pohodlí-mnou psane kalhoty jsou mnohem pohodlnější nez rifle, v mokasinach/balerinach se vam nepoti osm hodin noha jak v botasce, no a trapne radoby vtipné nápisy bych nechala mladsim a mikiny na sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
17.3.17 23:26

@Rakosnicek1983 Upřímně řečeno, ta ženská za přepážkou je tam proto, aby odbavila klientův požadavek a to jestli bude mít na nohou papuče, lodičky nebo pohorky není relevantní. Ať si má kladně ty papuče, hlavně když bude umět svoji práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.17 00:16

U nas (Jizni Cechy) ani ty zensky nevi, co to dresscode je :mrgreen:. Mozna to nevi ani moje nadrizena, ktera relativne mlada (40+) nosi kostymky po babicce. No des a hruza, mozna by ty rifle byly lepsi :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat