Dresscode na Úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sojkka píše:
@j.a.n.i1 Na začátku této stránky… přizpůsobí oblečení daným podmínkám.
I tak může klidně přijít do práce s batohem, to se s přizpůsobením podmínkám nijak nevylučuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka Snažíte se mi vkládat do úst něco, co jsem zde v kontextu který uvádíte nenapsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ice79 Mno, tož slušně se dá obléci za pár korun.. Já netvrdím, že na těchto úřadech mají majlant a že je to pohoda práce, ale jsou regiony, kde se na taková místa stojí fronty.. a kde tento plat je nadprůměrný s určitou jistotou..
@Ice79 píše:
No, koukám, že se to tady nějak zvrhlo. Jako ostatně vždy.Každopádně je to zcela zbytečné. Pokud není na pracovišti povinnost nosit určitý typ oděvu, tak je zcela věc člověka, co si na sebe oblékne. Pokud vím, na pracáku příspěvek na ošacení nedostávají, takže rozumím tomu, že žena, která tam pracuje a upřednostňuje sportovní oblečení, nebude utrácet z toho mála, co tam vydělá, za elegantní hadry, když je jindy nevyužije. Je to každého věc. A jsem si jistá, že žádná z nich nechodí špinavá či neupravená jen proto, že má na sobě triko a džíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka Ne, ne, já nepíši nikde každý, já píši, když se chce či musí, tož to jde
Já jsem kdys původně nastupovala za minimální mzdu, kterou jsem si dlouho držela
, k tomu nekonečná cesta hromadnou dopravou.. pravidla byl jásná, žádné džíny, žádné batohy, stejný přistup ke každému byť potenciálnímu klientovi..
@lucenka píše:
Ne každý úředník má pochůzky mimo svou pracovní budovu. A na schůzky v rámci budovy mě nikdy nenapadlo tahat kabelku, ani jsem to u nikoho nevidělaa takhle to bude mít většina zaměstnanců úřadů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magdaleeena píše:
@lucenka Ne, ne, já nepíši nikde každý, já píši, když se chce či musí, tož to jdeJá jsem kdys původně nastupovala za minimální mzdu, kterou jsem si dlouho držela
, k tomu nekonečná cesta hromadnou dopravou.. pravidla byl jásná, žádné džíny, žádné batohy, stejný přistup ke každému byť potenciálnímu klientovi..
Ano, když se chce, tak to jde, ale to neznamená, že se to musí… Ovšem ne každý chce pracovat ve firmě, která platí minimální mzdu a ještě člověku diktuje, co bude či nebude nosit a tedy já bych si zvolila jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magdaleeena píše:
@Ice79 Mno, tož slušně se dá obléci za pár korun.. Já netvrdím, že na těchto úřadech mají majlant a že je to pohoda práce, ale jsou regiony, kde se na taková místa stojí fronty.. a kde tento plat je nadprůměrný s určitou jistotou..
Nevím, co je neslušného na čistém oblečeni. A docela by mě zajímalo, jak podle tebe vypadá slušné oblečení. Za pár korun několikery (asi nebude chodit v jednom 14 dnů, že…) halenky, sukně, elegantní boty, k tomu kabát na jaro, kabát na zimu, kozačky, elegantní kalhoty, šaty…hmmm..Tězko.
Já třeba vyznávám něci mezi tím, tzv. sportovní eleganci. A kvalitu. Ne kvantitu. A je mi šumák, co si kdo o tom myslí.
A když jdu na úřad, tak za jiným účelem než očumovat co mají úřednice na sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka Znovu, diskutujeme o oblečení jako celku. Když bude úředník jednat za přepážkou s klientem, tak snad těžko ho bude mít na zádech. Proč bych měla řešit batoh? To je snad jasné a není potřeba o tom diskutovat. Když mě z FÚ přijde např. kontrola do firmy, tak tam považuji batoh a volnočasové oblečení za nepatřičné. Když půjde úředník na kontrolu stavu kůrovce v šumavských lesích, tak snad je jasné, že nepůjde v 10 cm lodičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka nikoliv, chápu to dobře, pouze s tím nesouhlasím a navíc děkuji bohu, že mám šéfa, kterého tohle nezajímá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sojkka Tak považovat to za nepatřičné můžeš, ale to je tak všechno. On žádná pravidla oblékání určená nemá a tedy může na kontrolu přijet i s batohem a stále to bude ta samá kontrola z FU, které jsi povinna předložit to samé, jako kdyby přijela v kostýmku a lodičkách. Ano, pokud tě to výrazně pohorší, tak ji nenabídneš kafe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, vidíš, a my se neshodneme v této diskuzi ani na tom „když se chce, tak to jde“
Ty mi tuto část potvrdíš, příspěvek pode mnou @Ice79 je skeptický ![]()
Se mnou se o tom nikdo nebavil, resp. podmínky nastavoval někdo seshora, ber nebo neber. A ano, i zaměstnanec může zvážit, zda mu ta práce za to stojí..
@j.a.n.i1 píše:
Ano, když se chce, tak to jde, ale to neznamená, že se to musí… Ovšem ne každý chce pracovat ve firmě, která platí minimální mzdu a ještě člověku diktuje, co bude či nebude nosit a tedy já bych si zvolila jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ice79 tak tak, navíc, popravdě, ženská sedící za stolem (na úřadech už jich moc za přepážkou není) ani není vidět. S odstupem času si pamatuju u pracovnic ÚP jen na to - byla to protivná mrcha, byla to sympatická žena, co se snažila pomoct… absolutně netuším co měly děvčata na sobě. A bylo mi to naprosto, ale naprosto u pr…
- Citovat
- Upravit
@Ice79 Mno, tož je právě tedy zajímavé, že to je kus od kus, že někdo se za stejné finance dovede obléci s dodržením určitého dresscode, někdo si nedovede ani představit..
@Ice79 píše:
Nevím, co je neslušného na čistém oblečeni. A docela by mě zajímalo, jak podle tebe vypadá slušné oblečení. Za pár korun několikery (asi nebude chodit v jednom 14 dnů, že…) halenky, sukně, elegantní boty, k tomu kabát na jaro, kabát na zimu, kozačky, elegantní kalhoty, šaty…hmmm..Tězko.Já třeba vyznávám něci mezi tím, tzv. sportovní eleganci. A kvalitu. Ne kvantitu. A je mi šumák, co si kdo o tom myslí.
A když jdu na úřad, tak za jiným účelem než očumovat co mají úřednice na sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magdaleeena Tak když se chce, tak to jde, to klidně potvrdím
s tím problém nemám, protože ten kdo chce, tak takhle nakupuje „odjakživa“ a tedy má dost věcí doma. U toho kdo by musel dokupovat to není o tom, že by chtěl, tedy si ty příspěvky až zas tolik neodporují.
A jinak ano, mě by za to ta práce nestála, jak už jsem tu psala, firma vyžadující dresscode by musela platit o sakra znatelnou částku víc, než ta nevyžadující, aby mi to za to stálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to také o posouvání hranic, dovedu si představit, že dnes by to někdo označil nálepkou „svobody“
.. myšleno oproti dřívějšku..
Když jsem chodila do tanečních, tož tam byl na návštěvě nějaký člověk, takový starší pán, který provozuje taneční v USA.. Říkal, že si připadá jako ve svých mladých letech nebo jako ve filmu.. Protože u něj v tanečních už to není, co to bývalo.. lodičky, obleky, kabelky, kapesníky
džíny, džíny, trika..
Jasně, to je slavnostní příležitost, ale ty hranice se prostě posouvají.. ono potom většinou dojde k nějakému zlomu a bude zase jinak do extrému..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit