Dřevěné chodítko z pepca

Napsat příspěvek
Velikost písma:
447
22.11.19 20:20

@rena621 Je to nezdravé na páteř. Dceři je 13 měsíců a je poměrně velká na svůj věk, ptala sem se doktorky jestli jí můžu pořídit chodítko. Řekla že v žádném případě ani to aktivní, níčí to páteř. Když jsme byli u jiného doktora zeptala se ho na názor ohledně chodítka tak mi řekl to samé. Kamarádka má stejně starého chlapečka a chodí s ním na rehabilitace a také má zakázáno chodítko. Ať si každý dělá co chce ale zdraví dítěte je jen jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.11.19 20:37
@Simonkaa01 píše:
@rena621 Je to nezdravé na páteř. Dceři je 13 měsíců a je poměrně velká na svůj věk, ptala sem se doktorky jestli jí můžu pořídit chodítko. Řekla že v žádném případě ani to aktivní, níčí to páteř. Když jsme byli u jiného doktora zeptala se ho na názor ohledně chodítka tak mi řekl to samé. Kamarádka má stejně starého chlapečka a chodí s ním na rehabilitace a také má zakázáno chodítko. Ať si každý dělá co chce ale zdraví dítěte je jen jedno

Já jsem rok chodila s malou na rehabilitaci neměla žáden nález (naštěstí) jen byla opožděná cca 3 měsíce pohybovo a chodítko nám nezakazali (aktivne). Je možné že je to dané i tým že já mám zdravé dítě. Vaše dítě když je vysoké tak se nedivím tlačit to a být ohnutý. Moje Starší dítě se naučilo chodit do 5 dní na tom. Pak už ji nezajímal litala sama a mladší nechce tlačit ale vozit se.Ono se dnes strašně řeší nosítka chodítka a tak mi nedalo a ptala se det. ortopeda a ten říkal že vše s mírou. Když bude v choditku chvilku nevadí když bude v nosítku taky nevadí ale vše s mírou. Ne že ho tam budeš mít celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.11.19 20:49

Nepoužívej chodítko, žádne, ničí to pohybové vzorce a narušuje rovnoměrný vývoj pohybového aparátu.

Prostě to dítěti nedávej.

Jaký „jak mám ji to zakázat“ - je to miniaturní batole, k dispozici má to, co mu dají rodiče.

NEchodí samostatně právě proto, že spoléha na chodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
22.11.19 21:20

Já jsem s dcerou chodila taky na rehabilitace, protože dlouho nelezla po čtyřech a az zacinala chodit tak doktorka naopak rikala ze ma před sebou neco tlačit, ať už židli, nebo aktivní choditko, kočárek.
Ji se stejně nechtělo, tak pak začala chodit sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
22.11.19 21:32

Je zajímavé jak generace dětí vyrostly a vyrůstají s chodítky, nosítky, houpátky, v botech po sourozencích a pak se tu někdo na něco zeptá a děláte jak kdyby chtěl to dítě zabít :roll: Je to její dítě a její rozhodnutí, nemyslím že se ptala na to, jak je to vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
22.11.19 21:48

@Ou Treba jak zakážes diteti, aby se nestavělo, sby nejdriv plazilo a lezlo po 4…no řekni???Oresne jak to tu zaznělo…vseho s mírou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
22.11.19 21:49

@4-1.cz Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.19 22:10

Chudáci děti…mají už teď nalajnovane přesně podle tabulek co smí a co ne a jak… co je vhodné a co není… jak už tu zaznělo… My vyrůstali na choditku, hopsatku atd a zijeme… ano doba postoupila a přece jen víme víc, ale to ze mě přece nebude dělat posahanyho magora, co svému dítěti nekoupí hračku, nedá sladký, maso a všechno musí být no toxic… vše jak se psalo nahoře s mírou, ono se vás stejně za pár let ptat nebude zda smi nebo ne, a odrikaneho chleba nejvice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.11.19 22:14

@Ladyfonveber tak na druhou stranu vyrostla prave generace ktera ma zrovna s pateri velke problemy uz v mladem veku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.19 22:52

@KlarkaK proto píšu všeho s mírou, když se vám občas dítko projde po bytě s choditkem (myslím to jak tlačí před sebou, klasické taky neuznávám) tak se mu nic nestane, to by ve finale člověk nemohl vůbec nic… Jasný když s tím chodí celé dny a sám se nesnaží a nemá snahu chodit, tak je to na zvážení, ale pokud si mi s tím doma převážně v sedě hraje a líbí se mu to, proč mu to nedopřát?… sama mám Po 3 operacích páteře a dost zkušeností z rhb, kde jsme vždy dospěli k závěru, že tělo si samo řekne zda mu to vyhovuje či ne a když budu dělat vše s mírou tak dobrý, kdybych se měla řídit opravdu jen tabulkovymi pokyny tak už se nikdy nesmím zvednou klasicky z postele, nesmím se ohybat, sportovat… dělám vše a jsem bez následků a naopak mi to pomáhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.11.19 22:56

@Ladyfonveber ano s tim bych souhlasila. Ono se dneska bohuzel vsechno dost prehani do extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.11.19 22:58

@Julinka 18 to je ale dane geneticky…jsou to proste overene vyvojove faze kterymi dite prochazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí