Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo zkušenosti s dřezem Shock (barva Polaris) nebo Franke (bílý)? Jaké jsou na údržbu? Děkuji.
Obnovuji téma, protože mám aktuálně vybraný bílý dřez Schock a jsem pořád na vážkách, jestli nebude lepší obyč nerez.
Opravdu nikdo nemá zkušenosti s bílým dřezem a jeho údržbou???
Ahoj, kopíruji z ofiko webů:
Schock:
Složení odpovídá těm nejlepším granitům : tj více jak 80% křemenných písků, 5% keramických barviv a okolo 15% nejjakostnějšího akrylu jako pojiva. Vždy je aditivován jonty stříbra. Celá směs je oproti granitovým dřezům podstatně jemněji zpracována.
(zdroj: http://www.schock.cz/?…)
Franke
Franke je největším světovým výrobcem granitových dřezů. Fragranit DuraKleen® Plus je nejnovější inovací původního materiálu fragranit.
Jedná se o kombinaci 80% přírodního křemičitého písku (žuly) a 20% polymerové pryskyřice. Neztrácí barvu a odolá krátkodobým teplotám do 280°C. Oproti původnímu fragranitu je hladší, příjemnější na dotek, snadněji se čistí, odolnější vůči skvrnám, ulpívání nečistot a poškrábání.
(zdroj: http://www.franke.com/…agranit.html
Barvu bych vybrala podle barvy pracovní desky. Z mě je lepší Schock, ale jak vyčteš ze složení granitů, je to hodně podobné..
Tak asi jsem moc neporadila.. ![]()
Jeeee, já přehlídla, že už se tady neřeší původní otázka, ale jestli granit, nebo nerez. Tak určitě granit!
Sorry já jsem slepá ![]()
Díky ![]()
Mě jde spíš o tu barvu, jestli má někdo bílý dřez granitový a jak se mu udržuje. Mám trochu strach, abych nekoupila relativně drahý schock a za půl roku nevypadal mírně řečeno obotřebován
. Mám strach že se zabarví od kávy, černého čaje apod. Ale to se asi budu muset rozhodnout, jak velkou péči mu budu ochotna věnovat ![]()
Máme Franke bílý asi dva roky, bílý už rozhodně není, bohužel časem se to zašpiní a nevydrhneš to, ale pořád to vypadá perfektně designově! Nerez bych už nechtěla…
Na fotce je kuchyň po dodělání. Byla to krása
Vybrali jsme tu desku do designu dřezu, jemné zrno a krásně to splývá, moc se to stolaři povedlo ![]()
@Marketa_BB píše:
Máme Franke bílý asi dva roky, bílý už rozhodně není, bohužel časem se to zašpiní a nevydrhneš to, ale pořád to vypadá perfektně designově! Nerez bych už nechtěla…Na fotce je kuchyň po dodělání. Byla to krásaVybrali jsme tu desku do designu dřezu, jemné zrno a krásně to splývá, moc se to stolaři povedlo
Díky, máte to krásný ![]()
Nakonec to vypadá že budeme „testovací králíci“ a vyzkoušíme franke tectonite bílý. Je za mnohem nižší cenu než granitový dřez, oproti shocku 4× levnější, sice je to nový materiál, u kterého nikdo neví co to po delší době používání udělá, ale za tu cenu…
Designově se nám líbí moc, když bude brzo zaprasený, tak ho vyměníme ![]()
@Leenikk chci se zeptat, jak vypada bily tectonit po 2 letech? Uvaziju o nem nebo o granitu. Diky
Ahoj,
my nakonec po straaašně dlouhém vybírání pořídili tento - http://www.onlinekoupelny.cz/…7-sitem.html?…. Jsem s ním moc spokojená, pořád vypadá jako nový. Sem tam ho vezmu Brefem proti vodnímu kameni a rzi. Hlavně když tam pár dní střádám nádobí a nikdo se nemá k tomu ho nacpat do myčky
, po nástupu do práce se nám to začalo stávat celkem často
. K Tectonitu bohužel teda neporeferuju.
@Leenikk diky, drez vypada hezky. Ja prave taky vybiram uz dloouho:)
Mám 3.rok bílý dřez Franke, pravda je, ze pokud pravidelně fungujete v kuchyni jako ja, tak je hned obarveny od jidla nebo jsou na nem smouhy od hrncu, nicmene moje rada:staci nastrikat savo proti plisnim ve spreji, nechat kratce pusobit(cca 1-3min)podle zaspineni a smyt. Drez je krasne bily jako novy!
Ahoj holky, obnovuji diskuzi…jake mate, prosim, s odstupem casu zkusenosti se svetlym granitovym drezem? Mne by se hodil vylozene bily, moc se mi libi, jen mam obavu, aby po roce nebyl na vymenu
Nemeni granit barvu vlivem chlorovych pripravku? Je tu dost pozitivnich zkusenosti s chlorovymi cistici, ja jedu vetsinou v texh prirodnich, vsechno beru octem ci jedlou sodou…diky predem za vase reference ![]()
@Nikemma narazila jsem na Tvou recenzi, prosim takhle s odstupem, doporucila bys bily granitovy drez Franke? Bojim se skvrn od cerneho caje, rajcat, repy ![]()