Dřív do 1. třídy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
201
13.9.14 21:28

Dřív do 1. třídy

Máte někdo zkušenost s nastoupením do školy v případě, že dítěti 1. září nebylo ještě 6 let? Co je třeba pro to udělat? A jaké máte osobní zkušenosti?

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
13.9.14 21:35

Je potřeba navštívit pedagogicko-psycholiogickou poradnu a pak jít z zápisu (lze i v opačném pořadí.)
My jsme navštívili PPP, když bylo dceři 5,5 roku a doporučení nakonec nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
13.9.14 21:39

Mohu se jen zeptat, co vás vede k tomu dát dítko do školy dřív? Nechci aby to znělo nějak rýpavě, jen mě to opravdu zajímá :) vždy jsem slyšela většinou o tom, že maminky žádají odklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
13.9.14 21:39

Ahoj, taky to zrovna ted resime…jeste do minuleho tydne jsme byli rozhodnuti, ze tenhle krok urcite delat nebudeme, ze pujde hezky o rok dyl.
Ve ctvrtek jsme ale byli u detske na 5ti lete prohlidce(15.zari mu bude 5) a ta nam rekla at o tom premyslime, ze je Samik velice bystry, chytry a komunikativni kluk a ze za ten rok jeste hodne dozraje a aby se pak ten rok ve skolce uz jen nenudil.Tak ted opravdu nevime :nevim:
Jeste si pockam, co vubec rekne ucitelka ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
13.9.14 21:41

Jo tak to me zaky zajima. synovi bude 6 30. zari a nechce se mi ho kvuli mesici nechavat dalsu rok ve skolce. tal zatim mu budou 4, takze zatim je to ge hvezdach, treba ten rok navic bude opravdu potrebovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
13.9.14 21:41

Já nevím, ale aspoň u nás ve školce to rozmlouvají dítě musí projít PPP psycho testama a nemáš jistotu, že je to pro něco… chceš to proč? ptala jsi se ve školce jestli je to vhodné? ono se dítě jinak jeví doma a jinak v kolektivu a v tomto případě bych dala na školku víc než na svůj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
13.9.14 21:53

Nikdy bych to neudelala, synovi bylo 6v pulce srpna byl chytry sel bez odkladu, ve skole vetsina prvnakuPo odkladu 7a pul let, hodne tim trpel, musel se vice snazit aby jim stacil, dodnes toho lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
13.9.14 21:54

Taky jde hodně o sociální zralost - jak se ve třídě srovná s dětma, které budou klidně i o rok a půl starší. A to je v tomhle věku opravdu rozdíl. A třeba u nás ve škollce je třída 10 nejstaršich dětí, většina odkladových, a učitelka s nimi pracuje tak, že si neumím představit, že by se tam dítko nudilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
13.9.14 21:55

Musite do PPP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.9.14 21:55
@Pajule22 píše:
Ahoj, taky to zrovna ted resime…jeste do minuleho tydne jsme byli rozhodnuti, ze tenhle krok urcite delat nebudeme, ze pujde hezky o rok dyl.
Ve ctvrtek jsme ale byli u detske na 5ti lete prohlidce(15.zari mu bude 5) a ta nam rekla at o tom premyslime, ze je Samik velice bystry, chytry a komunikativni kluk a ze za ten rok jeste hodne dozraje a aby se pak ten rok ve skolce uz jen nenudil.Tak ted opravdu nevime :nevim:
Jeste si pockam, co vubec rekne ucitelka ve skolce.

V podstatě to byl stejný důvod i u nás. V pěti letech jsem jí nechala udělat test zralosti (podrobnšější než dělají v PPP) a na základě toho nám psycholog řekl, že by měla jít. Z PPP ale dostala nedoporučení a nakonec nešla (je zářiová).
Na druhou stranu řeším, že když teda nepustili starší, která byla výrazně šikovnější, než je ta mladší, že dám té mladší odklad (je srpnová) a pokud pro změnu bude PPP tvrdit, že jít má, tak tomu fakt nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
13.9.14 21:57
@mater píše:
Nikdy bych to neudelala, synovi bylo 6v pulce srpna byl chytry sel bez odkladu, ve skole vetsina prvnakuPo odkladu 7a pul let, hodne tim trpel, musel se vice snazit aby jim stacil, dodnes toho lituju.

Naprosto s tebou souhlasím. Dcera je narozená koncem srpna a vždycky budu ráda za to, že jsme se rozhodli pro odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.9.14 21:58

A co zkusit nultý ročník jako kompromis mezi MŠ a první třídou?

• Citovat
  • Upravit
5052
13.9.14 22:02

Dcera půjde taky v 7 a neřeším to manžel je v září a šel taky v 7letech… tohle neřeším a jsem docela ráda, dnes podle mně se kladou na děti větší nároky, než na našich let a bude aspoň dcera vyzrálejší na tu jámu lvovou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27000
13.9.14 22:02

BUdu to také řešit s budoucnu. První syn je listopad, tam jsem neuvažovala…druhý je srpen, tam snad odklad nutný nebude a půjde normálně, ale třetí je 8.září a když vidím jaké je povahy, opravdu mi přijde zbytečné, kvůli pár dnům ho nechávat rok ve školce navíc. Kdyby byl třeba říjen, tak o tom ani nepřemýšlím, u nás říkali že děti do 4.9 posudek mít nemusejí, takže u nás jde jen o 4 dni…ale ještě máme pár let čas to řešit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.9.14 22:03
@zichisek píše:
A co zkusit nultý ročník jako kompromis mezi MŠ a první třídou?

jo, tohle mne taky napadlo, ale zjistila jseme že nultý ročník je pro děti, co mají odklad. Na škole, kde jsem se speciálně kvůli tomu byla podívat, mi přišlo, že se tam učí věci, co dcera už dávno zná.
Navíc spousta škol nultý ročník nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin