Dřív do 1. třídy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
13.9.14 22:04

Ano, taky hlasuju pro nultý ročník, třeba u nás ve škole je vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
13.9.14 22:05

Jako my oba si myslime, ze kdyz pujde o rok pozdeji, tak jedine dobre. Lepsi kdyz bude mezi nejstarsima ve tride, nez kdyby byl nejmladsi.
A hlavne aspon to detstvi se mu trochu prodlouzi :)
Ja jen ze me ta doktorka prekvapila, ze to rekla. Na druhou stranu behat nekde po psychologovi se me teda nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.9.14 22:08

Podobná diskuse tu už je - tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.9.14 22:08
@Pajule22 píše:
Jako my oba si myslime, ze kdyz pujde o rok pozdeji, tak jedine dobre. Lepsi kdyz bude mezi nejstarsima ve tride, nez kdyby byl nejmladsi.
A hlavne aspon to detstvi se mu trochu prodlouzi :)
Ja jen ze me ta doktorka prekvapila, ze to rekla. Na druhou stranu behat nekde po psychologovi se me teda nechce…

Syn je srpnový, a půjde ze stejných důvodů, jako výše, až v 7 letech. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.9.14 22:10

Já jsem šla do školy v 5ti letech. V půlce září mi bylo šest. Nevadilo mi to. SŠ jsem začínala v necelých 14 letech. Na VŠ jsem šla až 3 roky po matuře a tim, jak jsem dělala, tak jsem žila v jiném světě. Spolužáci mi přišli jak malá děcka. Takže za mě, být mezi staršími - nevadí, mezi mladšími - vadí.

Dneska je ale divná móda odkladů pro ZŠ, takže věkový rozdíl bude ve třídě větší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
13.9.14 22:11

Zensky fakt neblaznete netlacte tam deti driv.Syn krasne mluvil, umel slovicka co se ucil starsi, scitat odcitat jak z praku..na besidkach exceloval a to ze tam mel same starsi deti a rok a pul jde znat! opravdu pak trpel, byĺ ve stresu a nestastny! vim ze kdyby sel v sedmi se sedmiletyma bylo by mu lepe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.9.14 22:23
@Pajule22 píše:
Ahoj, taky to zrovna ted resime…jeste do minuleho tydne jsme byli rozhodnuti, ze tenhle krok urcite delat nebudeme, ze pujde hezky o rok dyl.
Ve ctvrtek jsme ale byli u detske na 5ti lete prohlidce(15.zari mu bude 5) a ta nam rekla at o tom premyslime, ze je Samik velice bystry, chytry a komunikativni kluk a ze za ten rok jeste hodne dozraje a aby se pak ten rok ve skolce uz jen nenudil.Tak ted opravdu nevime :nevim:
Jeste si pockam, co vubec rekne ucitelka ve skolce.

Jenže jen o tom to není. Mj. se musí umět soustředit, udržet dlouho pozornost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
13.9.14 22:41

Loni a předloni jsem měla ve třídě kluka, který nastoupil do školy v necelých šesti /to mu bylo až v říjnu/. Přestože byl jasně v kategorii nadměrně chytrých dětí, tak nezvládal sociálně. Ve třídě byli i kluci, kteří byli o 2 roky starší. Vlivem toho, že byl tak trochu na okraji skupiny dětí, tak byl nespokojený a to se projevilo i na známkách. Jsem přesvědčená, že kdyby šel o rok později, tak do třídy „sociálně“ zapadl, byl spokojený a učení taky zvládal lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
13.9.14 22:48

Můj názor je, žepokud chcete dítěti i sobě zkomplikovat život, tak ho dejte do školy dřív. Já bych byla pro kvalitní přípravku a pak za rok zkusit přijímačky na nějakou " výběrovou" základku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
13.9.14 22:52

Ono, kdyby nedávali odklady jak na běžícím pásu, tak se nemusí řešit, že bude půlka třídy o 2 roky starší… Odklady by měl být opravdu pro ty, co jsou pozadu a ne pro prodloužení dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.9.14 23:05
@j.a.n.i1 píše:
Ono, kdyby nedávali odklady jak na běžícím pásu, tak se nemusí řešit, že bude půlka třídy o 2 roky starší… Odklady by měl být opravdu pro ty, co jsou pozadu a ne pro prodloužení dětství.

Jenže odklady jsou pro děti, co nemají vyzrálou nervovou soustavu. Není to o tom, jestli jsou ty děti hloupé nebo chytré. Většinou o odklad žádají rodiče, kterým je doporučen (učitelky ve školce vidí jaké to dítě je) a právě proto je většině, po testech, dán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
13.9.14 23:08

@Fikta No, pochybuju o tom, že by půlka dětí měla nevyzrálou nervovou soustavu… ono to bude stejné jako s neschopenkami v těhotenství… no sice těhotné nic není, ale chce ji, tak ji raději napíšeme, ať jsme krytí, co kdyby bylo náhodou něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
13.9.14 23:12

U nás teda v PPP taky nedávají odklad každému. A nástup do školy není jen o písmenkách a počítání, ale taky o zbládnutí takových věcí jako školní jídelna, šatna atd. Ze svého okolí znám minimálně 4 maminky, které litují, že nedaly odklad, ale ani jednu, která by žehrala, že se jí dítko ve školce nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.9.14 23:18
@j.a.n.i1 píše:
@Fikta No, pochybuju o tom, že by půlka dětí měla nevyzrálou nervovou soustavu… ono to bude stejné jako s neschopenkami v těhotenství… no sice těhotné nic není, ale chce ji, tak ji raději napíšeme, ať jsme krytí, co kdyby bylo náhodou něco špatně.

Počkej, půlka dětí rozhodně o odklad nežádá a taky ne úplně všechny ho dostanou. Navíc se u nich dělají nějaké standardizované testy, to není jako u těhotné, která řekne ‚můj šéf je vůl, dejte mě radši na neschopenku‘ :roll:

Příspěvek upraven 13.09.14 v 23:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
13.9.14 23:20
@Capelucita píše:
Já jsem šla do školy v 5ti letech. V půlce září mi bylo šest. Nevadilo mi to. SŠ jsem začínala v necelých 14 letech. Na VŠ jsem šla až 3 roky po matuře a tim, jak jsem dělala, tak jsem žila v jiném světě. Spolužáci mi přišli jak malá děcka. Takže za mě, být mezi staršími - nevadí, mezi mladšími - vadí.Dneska je ale divná móda odkladů pro ZŠ, takže věkový rozdíl bude ve třídě větší. :think:

jenze ono v prvni tride na zs nebo v prvaku na vejsce to he dost rozdil. Ja jsem nastoupila vsude „dle tabulek“ a spoluzaci na vs mi taky pripadali jako máa decka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin