Druhá mateřská - poradíte prosím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Druhá mateřská- poradíte prosím?
Maminky, prosím o radu. Jsem teď na rodičáku a 6.12. (dnes mi byl dán u doktora papír na mateřskou) nastupuju na mateřskou. Donesla jsem ten papír do práce a zajímá mě, jestli se něco nosí i na pracák. Zdálo se mi, že mi to tam ta paní povídala, ale nevím. Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou. Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem jen posílala na rodičák dopis, že končím RD, protože nastupuju na mateřskou. Ale to bylo před třemi lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji píše:
Emilie: to jsi ten dopis psala sama?
Jo. Měla jsem tříletou RD, ale rodila jsem, když bylo juinrovi dva roky. Takže jsem přišla o rok dávek
. Ale jo, nomrálně doporučeně dopis a že tehdy a tedy pod takovým číslem jednacím mi byl uznán rodičák a že oznamuji, že k datu tomu a tomu nastpuji na MD a že pravděpodbně tehdy a tehdy požádám opět o rodičák. Jsem to spíš brala tak, aby kdyby, tak aby mi neposlali dávku a abych to pak pracně neposílala zpět a nevysvětlovala já, že nemám nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji Jojo, je potřeba to na UP nahlásit, já tam třeba byla osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to tam nahlasila a jeste tam musim donest papir ze socialky o tom vymeritelnem zakladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mohl by mi někdo poradit? Za květen jsem dočerpala rodičovský příspěvek a od půlky června jsem nastoupila opět na mateřskou. Žádost o mateřskou jsem v práci podala 13.6., tj. 1 den před nástupem na md. Na zdravotní pojišťovně po mně chtějí dopis z OSSZ o vyměřeném základu nebo jak se to nazývá, paní na pojišťovně řekla, že to posílají sami. Zatím mi ale nic nepřišlo, ani dopis, zatím ani peníze. Nechci něco zanedbat, tak nemáte někdo prosím čerstvou zkušenost, jestli ten dopis opravdu posílají sami, nebo si o něj musím zažádat? Už si nepamatuji, jak to bylo při prvním dítěti, ale mám pocit, že mi snad nic nepřilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda žádný dopis nepřišel, další měsíc dorazily peníze rovnou na účet. Tenhle měsíc mají zpoždění (asi prázdniny a svátky dohromady) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 Dokud nedorazi penize, tak nema smysl z nich tahat papir o vysi ppm. A uz vubec nevim k cemu by jo potrebovala zdravotní pojistovna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 nic mi neprislo. Musela jsem si na OSSZ zajit, aby mi to potvrzeni vystavili. Pak jsem s tim sla na pojistovnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lekninka91 A prosím Tě, kdy jsi to na tu pojišťovnu nesla? Až později? Myslela jsem, že by mi případně měli to potvrzení o výši rodičáku poslat ještě před penězi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 já už si to nepamatuju.. ale chtěli po mně jen potvrzení, od kdy jsem na mateřský.. tak jsem jim to na socce přetlumočila, vytiskla mi to a zdarec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit