Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, děkuji za rady.. Kojící kloboučky jsem zapoměnala zmínit:) Ty jsem dostala hned v porodnici, ale ani s nimi to nebyla žádná sláva. Ani nevím, co to bylo za značku. Tentokrát bych si chtela pořídít kloboučky od Medely - pry jsou dobré! Co se týče prsou, mám je veliké. Hodně veliké. Takže když se nalily, tak jsme se nemohla ani unést
.
@Erian píše:
@Damael Mě teda kojící kloboučky taky nějak nesplnili svůj účel, jak že měly chránit bradavky. Stejně jsem měla prsa dorvaná do krveTak nevím, čím to bylo, možná blbá velikost
Přesně to samé
![]()
@Damael píše:
@Erian Ony jsou kojící kloboučky vícevelikostní?![]()
No, jsou… už v porodnici, když sestra hnala manžela do lékárny, tak dostal za úkol koupit velikost S.
Jenže dítko má mít v tlamičce celý dvorec a mě se do toho kloboučku vešla jen bradavka, takže zase všechno špatně. Možná kdyby mě nechala bez kloboučků a projevila trochu snahu mi to kojení vysvětlit a ukázat, nemuselo to tak dopadnout ![]()
Chtěla bych se zeptat jak to dopadlo?? kojila jste nakonec?
Já už právě docela hrotím přípravy na kojení. U prvního jsem také zjistila, že mám ploché bradavky, syn se nechtěl přisávat, bylo horké léto a dostal teplotu, takže jsem na doporučení doktorů začala dávat UM a snažila se odsávat, pít kojící čaje, nahřívat atd. asi jeden den mi přišlo, že to snad i funguje, třeba jsem i něco odsála, ale pak mi splaskly prsa a nic.. byla jsem navíc docela stresovaná z prodlouženého pobytu v porodnici. Myslela jsem, že doma se nějak rozkojím a nic.. Dávala jsem Um a snažila se odsávat, ale každou chvíli co jsem mohla jsem spala a spala. Byla jsem prostě fyzicky vyřízená a když už jsem neodsála ani 20ml za den /elektrickou odsávačkou/, tak jsem to vzdala ![]()
Formovače bradavek mi přijde, že nefungují.. Koupila jsem Avent Niplet a to funguje, ale budu si to muset dávat asi před každým pokusem o přisátí, protože se mi bradavky vrací do původní velikosti..
Pak si taky kupuju ruční odsávačku, protože tou elektrickou nebudu moct vždy hlučet, tak abych nějak mohla stimulovat prsa. A i kloboučky už mám objednané, přes ně jsem to tenkrát zkoušela v porodnici, ale jak mi skoro nic neteklo tak to syna nebavilo a nechtěl sosat:(
Přemýšlím, že už teďka kontaktuju nějakou laktační poradkyni, třeba poradí něco do začátku? Hlavně doufám, že po druhém porodu nebudu tak vykrvená a budu víc fit.
@lesniboruvka
Dobrý den, dopadlo to lépe jak u prvního dítěte, ale ani tak to nebyla žádná sláva. Od 28.tt jsem nosila formovače a ty mi pomohly. Malý se přisál hned na porodním sále a celkově s přisáváním neměl problém. Laktace mi nastoupila už v porodnici ale plně jsem kojila asi jen měsíc
Malý začal ztrácet na váze. Nejprve jsem chodila na kontrolní kojení a pak mi doktorka pujčila váhu domů (po každém kojení převážit, abych věděla, kolik vypil). Bylo to málo, malý nečůral a plakal (hlady?). Pozvala jsem si laktační poradkyni, ale můj problém to nevyřešilo. Zkusila jsem potravinové doplňky (řecké seno..) i babské rady
Přikládala jsem 2-3 hodiny, stimulovala aku odsávačkou, ale mlíčka prostě nepřibývalo
Záhada
Nakonec jsem vyzkoušla, že mi vyhovuje jednou nakojit a jednou UM. Takhle to bylo ok a malému to stačilo. Takhle jsem to dělala 4 měsíce, dokud po kojení nezačal být neklidný, hladový.. Pak jsme přešli plně na UM.
Takže nakonec byl problém úplně jiný, než jaký jsem čekala.
Přeji hodně štěstí ![]()
@janicce Děkuji ![]()
Tedy.. Kéž by mi to vyšlo alespoň tak jako vám
![]()