Druhé dítě chci kojit!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1430
20.1.14 20:02

Holky, děkuji za rady.. Kojící kloboučky jsem zapoměnala zmínit:) Ty jsem dostala hned v porodnici, ale ani s nimi to nebyla žádná sláva. Ani nevím, co to bylo za značku. Tentokrát bych si chtela pořídít kloboučky od Medely - pry jsou dobré! Co se týče prsou, mám je veliké. Hodně veliké. Takže když se nalily, tak jsme se nemohla ani unést :zed: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
20.1.14 20:02
@Erian píše:
@Damael Mě teda kojící kloboučky taky nějak nesplnili svůj účel, jak že měly chránit bradavky. Stejně jsem měla prsa dorvaná do krve :nevim: Tak nevím, čím to bylo, možná blbá velikost :think:

Přesně to samé :zed: :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
20.1.14 20:13

@Erian Ony jsou kojící kloboučky vícevelikostní? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
20.1.14 20:47
@Damael píše:
@Erian Ony jsou kojící kloboučky vícevelikostní? 8o :lol:

No, jsou… už v porodnici, když sestra hnala manžela do lékárny, tak dostal za úkol koupit velikost S.
Jenže dítko má mít v tlamičce celý dvorec a mě se do toho kloboučku vešla jen bradavka, takže zase všechno špatně. Možná kdyby mě nechala bez kloboučků a projevila trochu snahu mi to kojení vysvětlit a ukázat, nemuselo to tak dopadnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
13.1.15 23:32

Chtěla bych se zeptat jak to dopadlo?? kojila jste nakonec?
Já už právě docela hrotím přípravy na kojení. U prvního jsem také zjistila, že mám ploché bradavky, syn se nechtěl přisávat, bylo horké léto a dostal teplotu, takže jsem na doporučení doktorů začala dávat UM a snažila se odsávat, pít kojící čaje, nahřívat atd. asi jeden den mi přišlo, že to snad i funguje, třeba jsem i něco odsála, ale pak mi splaskly prsa a nic.. byla jsem navíc docela stresovaná z prodlouženého pobytu v porodnici. Myslela jsem, že doma se nějak rozkojím a nic.. Dávala jsem Um a snažila se odsávat, ale každou chvíli co jsem mohla jsem spala a spala. Byla jsem prostě fyzicky vyřízená a když už jsem neodsála ani 20ml za den /elektrickou odsávačkou/, tak jsem to vzdala :(

Formovače bradavek mi přijde, že nefungují.. Koupila jsem Avent Niplet a to funguje, ale budu si to muset dávat asi před každým pokusem o přisátí, protože se mi bradavky vrací do původní velikosti..

Pak si taky kupuju ruční odsávačku, protože tou elektrickou nebudu moct vždy hlučet, tak abych nějak mohla stimulovat prsa. A i kloboučky už mám objednané, přes ně jsem to tenkrát zkoušela v porodnici, ale jak mi skoro nic neteklo tak to syna nebavilo a nechtěl sosat:(

Přemýšlím, že už teďka kontaktuju nějakou laktační poradkyni, třeba poradí něco do začátku? Hlavně doufám, že po druhém porodu nebudu tak vykrvená a budu víc fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
14.1.15 13:50

@lesniboruvka
Dobrý den, dopadlo to lépe jak u prvního dítěte, ale ani tak to nebyla žádná sláva. Od 28.tt jsem nosila formovače a ty mi pomohly. Malý se přisál hned na porodním sále a celkově s přisáváním neměl problém. Laktace mi nastoupila už v porodnici ale plně jsem kojila asi jen měsíc :-( Malý začal ztrácet na váze. Nejprve jsem chodila na kontrolní kojení a pak mi doktorka pujčila váhu domů (po každém kojení převážit, abych věděla, kolik vypil). Bylo to málo, malý nečůral a plakal (hlady?). Pozvala jsem si laktační poradkyni, ale můj problém to nevyřešilo. Zkusila jsem potravinové doplňky (řecké seno..) i babské rady :-) Přikládala jsem 2-3 hodiny, stimulovala aku odsávačkou, ale mlíčka prostě nepřibývalo :-( Záhada :think: Nakonec jsem vyzkoušla, že mi vyhovuje jednou nakojit a jednou UM. Takhle to bylo ok a malému to stačilo. Takhle jsem to dělala 4 měsíce, dokud po kojení nezačal být neklidný, hladový.. Pak jsme přešli plně na UM.
Takže nakonec byl problém úplně jiný, než jaký jsem čekala.
Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
22.1.15 00:44

@janicce Děkuji :kytka:
Tedy.. Kéž by mi to vyšlo alespoň tak jako vám :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek