Druhé dítě taky kluk - rozdíl cca 2 roky

1953
28.3.14 11:21

Druhé dítě taky kluk - rozdíl cca 2 roky

Ahoj holky, tohle téma zakládám, aby jste mi vy, kterých se to taky týká, napsaly pozitiva i nagativa, když jsou dva chlapečci. Jsem podruhé těhotná a srpnu očekáváme narození druhého chlapečka. Samozřejmě jsem si přála mít holčičku, abych mohla parádit malou princezničku, ale po zjištění, že je to zase kluk, mě zaplavil obrovský pocit štěstí…možná je to tím, že první syn je opravdu zlaté dítě…Tak mi napiště vaše postřehy, budu ráda… :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lo
6285
28.3.14 11:25

Já mám jednoho kluka, druhé si přeju také kluka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.3.14 11:26

U nás je zatím pozitivum to, že po sobě dědí oblečení. Nemusela jsem kupovat nic růžového :mrgreen: Co bude dál uvidíme. Ale doufám, že budou jednou dobří parťáci a vyhrají si spolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.3.14 11:28

Jinak druhého jsem chtěla zase taky kluka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.14 11:29

Já mám u kluků rozdíl 2 roky a 5 měsíců. Chtěla jsem holčičku i poprvý i podruhý a nevyšlo to ani jednou. Zatím z toho nemám moc postřehů, mladšímu je 7 týdnů, takže akorát pořád kontroluju, aby ho starší nechtěl zvedat ze země, nosit, otáčet na břicho atd. První byl náročné a protivné a uřvané mimino, druhý vypadal do 5 týdnů jako vzorňous, ale pak se to zvrtlo (zrovna prodělal rotaviry) a od té doby je uplakaný neskutečně. Neřve akorát, když jí, spí a nosí se. Jakékoliv tiché bdění, třebas jen 5 minut, je absolutně vyloučené. Pravděpodobně si jednou spolu dobře vyhrajou, ale mě šlehne, protože nesnáším klukovský hry, kde se pere, válčí, bojuje, křičí atd. Autíčkům nerozumím, fotbal mě nebaví. Výhodu vidím v tom, že je dám spolu do pokojíčku a zbyde pokoj pro návštěvy, kde bude zároveň i něco jako pracovna. Kdybych měla kluka a holku, tak mě dnešní konvence bude spíš nutit, aby měli pokoje oddělené, a apk bych zase řešila, kde mají spát návštěvy.
Jinak pocitově sipřipadnu doma s třema chlapama divně, byla jsem zvyklá na sestru, takže taťka byl sice v menšině, ale to mi nevadilo. Takhle si připadnu doma trochu/někdy i dost nepatřičně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
28.3.14 11:30

Mám taky dva kluky. Jsem za to ráda. Někdy jsou k sežráni jindy na ranu ;) Ale jsou to partáci, mají se hrozně rádi i když se taky poperou. Ale je to fajn. Je to i prakticky kvůli oblečení, bytí v pokojíku atd ;) Jsou od sebe dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
28.3.14 11:32

Mám to přesně tak - dva kluky 20 měsíců od sebe. Mladšímu je teď přes dva roky a jsou to rošťáci, ale taky parťáci. Nevím, jestli je to dáno stejným pohlavím, ale opravdu si spolu dost vyhrají. Taky jsem nemusela pořizovat jinou výbavičku, jiné hračky a tak. :D Negativa vyloženě zatím nevidím, jen jsem prostě musela zapomenout na šatičky, sukně, sponky…, ale každá holka si to taky nenechá líbit, tak je to asi fuk. :D
Jestli mě ještě neco napadne, tak napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
28.3.14 11:32

@danyk
citim to podobne…
u prvniho jsem chtela holku-je kluk, ted chci zase holku a jeste nevime…
ale jsem smirena s klukem i kdyz pocitove myslim ze mohla vyjit, ale nedelam si iluze a zvykam si na to ze budu mit doma 3chlapi…
taky si pripadam nekdy „ze sem nepatrim“ :D a nebavi me prisery, fotbal, hokej, kopani balonu, proste syna miluju, rada si s nim hraju, ale neni to ono jako s tatou a dedou tohle nemam geneticky dane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.14 11:33

Příspěvek upraven 11.11.19 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 11:33

Další chlapeček- super!! :palec:
Výhody- parťák na hraní pro staršího bráchu, určitě máte spoustu hadrů po starším a navíc to s klukama určitě už máš natrénováno- nemusíš řešit hraní, hygienu…
Taky mám chlapečky- dokonce 3!! A jak si všichni myslí, tak ten poslední nebyl pokus o holčičku, on si nás prostě sám našel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
28.3.14 11:34

Mám dva syny, rozdíl mezi nimi je necelý dva roky. Jak už psal někdo výše, je výhoda, že po sobě dědí oblečení. Když byli malí, tak to byl občas mazec je nějak zabavit dohromady, ten mladší je rebel a staršího bráchu provokoval. Ale teď (5 a 3 roky) je to nerozlučná dvojka, občas už se spiknou i proti mně a jestli to tak bude pokračovat dál, tak se před nima budu za dva tři roky zamykat v koupelně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.14 11:34

Příspěvek upraven 11.11.19 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
28.3.14 11:37

Syn bude mít v dubnu 2 roky, jsem těhotná, termín mám taky jako ty (20.8.) a nevím, co to bude. Je mi to celkem jedno :) ale názory mě zajímají

• Citovat
  • Upravit
15404
28.3.14 11:38

@Lana222 taky bych chtěla druhé holčičku, ale celkem si nedělám iluze :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
28.3.14 11:39

@danyk no vidíš, to jsem zapomněla, naši kluci jsou také v jednou pokoji, tak máme ten druhý volný. Byl původně plánovaný jako druhý dětský pokoj, kdyby druhá byla holka.
A s tou převahou chlápů, mám to podobně. Mám dvě sestry a teď budu bydlet v domácnosti s převahou testosteronu. :D Ale zase mě baví i ty klučičí, respektive, ty hry, které se více přisuzují klukům. Vymýšlet bojovky, kopat do míče i ta auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin