Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bohužel myslím že ho vyzvednout určitě nemůže, správně by ani teď neměla hospodařit sama
nemá třeba nějakou hodnou sousedku, u které by mohli být? jinak držím palečky, ať to dobře dopadne ![]()
@slavuska1 sousedku právě mají, ta pomáhá, ale není to rodina, ta ho asi taky vyzvednout nemůže..
@Lizzi ahoj, píšeš dost obecně ale i tak se pokusím poradit, myslím že brášku sama vyzvednout nemůže, alei kdyby, zvládla by se o něj doma postarat, mně je 17 a hlídám poměrně pravidelně děti, párkrát už jsem měla jednu holčičku i přes noc a je to zápřah, samozřejmě bych to zvládla i na víc dní, ale nevím jestli i ta slečna, je důležité se nad tím zamyslet, určitě je velice schopná ale je to záhul. Na jak dlouho by toho sourozence hlídala? Není třeba k dispozicui nějaká kamarádka která by jí pomohla?
@Lizzi jestli to správně chápu tak jde hlavně o to vyzvednutí z nemocnice?
@Lizzi Mohl by otec dceři napsat takovéto zmocnění?
Je to teda pro účely MŠ, ale myslim, že když se jedná o sestru, nota bene nad 15 let, která se prokáže občankou, tak by ho z nemocnice měli vydat…
@MartinaIrena to mě také napadlo, když by to ten otec „posichroval“ asi by to chtělo se domluvit rovnou s nemocnicí…
@MarkétkaBeruška děkuji za reakci. Dívka se o brášku stará pravidelně, je to schopná mladá žena, jde jen o to vyzvednutí. Doma a dál pak pomůže paní sousedka.
Může, stačí mít sebou formulář, který jí k tomu opravňuje s podpisem otce… když jsem byla mladší tak jsem ho měla od mamky vypsaný kdyby se cokoliv stalo když nebude doma abych mohla s bráchou jet na pohotovost atd ![]()
@Babisovkaa píše:
Může, stačí mít sebou formulář, který jí k tomu opravňuje s podpisem otce… když jsem byla mladší tak jsem ho měla od mamky vypsaný kdyby se cokoliv stalo když nebude doma abych mohla s bráchou jet na pohotovost atd
to je přesně to, co jsem chtěla slyšet, že něco takového jde!
Moc děkuju ![]()
@Lizzi jo tak to se omlouvám že jsem jí nevěřila, ale sama vím jak se děti dokážou rozjet…jde tedy jen o to vyzvednutí, já bych napsala jakýsi formulář a předložila ho v nemocnici, oni tím budou z obliga kdyby se něco stalo a snad vyjdou vstříc ![]()
@Lizzi já jsem raději dala i naší pediatričce formulář, že tam s malým může přijít moje mamka kdyby něco… teď se to hodně řeší všude… a to, že je nezletilá na to se jí možná ani ptát nebudou a i kdyby tak budou mít svolení tatínka ![]()
Poradím jí tedy, ať sepíšou s tatínkem to lejstro. Doufám teda, že je táta při vědomí.. Asi by to mělo být notářsky ověřené, že?
A co kdyby pro malého šla i sousedka? (nevím, jak je to s plnoletostí). Ale stejně tatínek musí sepsat lejstro, kde to povoluje. A určitě se neověřuje.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Zdravím všechny maminky a prosím o radu. Jedná se o jednu nezletilou slečnu, je jí 17 let. Žije s tatínkem a mladším bráškou. Oba dva má momentálně v nemocnici. Brášku mají ale brzy pustit domů a ona by potřebovala vědět, zda ho může z nemocnice vyzvednout sama, nebo musí čekat, až se vrátí z nemocnice tatínek? Žádnou jinou rodinu nemá. Můžete prosím poradit? Má se třeba obrátit na nějakou organizaci, nebo sociální odbor? Já jí bohužel poradit neumím.
Děkuji moc
Prosím, pokud máte pochybnosti nebo nějaké poznámky, nepište. Je to už tak dost těžké. Děkuji všem!
Příspěvek upraven 03.03.14 v 08:24