Nezletilá a starost o mladší sourozence

Lizzi
2.3.14 18:38

Nezletilá a starost o mladší sourozence

Zdravím všechny maminky a prosím o radu. Jedná se o jednu nezletilou slečnu, je jí 17 let. Žije s tatínkem a mladším bráškou. Oba dva má momentálně v nemocnici. Brášku mají ale brzy pustit domů a ona by potřebovala vědět, zda ho může z nemocnice vyzvednout sama, nebo musí čekat, až se vrátí z nemocnice tatínek? Žádnou jinou rodinu nemá. Můžete prosím poradit? Má se třeba obrátit na nějakou organizaci, nebo sociální odbor? Já jí bohužel poradit neumím.
Děkuji moc :kytka:
Prosím, pokud máte pochybnosti nebo nějaké poznámky, nepište. Je to už tak dost těžké. Děkuji všem!

Příspěvek upraven 03.03.14 v 08:24

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
2.3.14 18:40

Bohužel myslím že ho vyzvednout určitě nemůže, správně by ani teď neměla hospodařit sama :| nemá třeba nějakou hodnou sousedku, u které by mohli být? jinak držím palečky, ať to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.3.14 18:42

@slavuska1 sousedku právě mají, ta pomáhá, ale není to rodina, ta ho asi taky vyzvednout nemůže..

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
2.3.14 18:44

@Lizzi ahoj, píšeš dost obecně ale i tak se pokusím poradit, myslím že brášku sama vyzvednout nemůže, alei kdyby, zvládla by se o něj doma postarat, mně je 17 a hlídám poměrně pravidelně děti, párkrát už jsem měla jednu holčičku i přes noc a je to zápřah, samozřejmě bych to zvládla i na víc dní, ale nevím jestli i ta slečna, je důležité se nad tím zamyslet, určitě je velice schopná ale je to záhul. Na jak dlouho by toho sourozence hlídala? Není třeba k dispozicui nějaká kamarádka která by jí pomohla?

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
2.3.14 18:45

@Lizzi jestli to správně chápu tak jde hlavně o to vyzvednutí z nemocnice?

• Citovat
  • Upravit
25132
2.3.14 18:46

@Lizzi Mohl by otec dceři napsat takovéto zmocnění?
Je to teda pro účely MŠ, ale myslim, že když se jedná o sestru, nota bene nad 15 let, která se prokáže občankou, tak by ho z nemocnice měli vydat…

http://ms-zavisice.webnode.cz/…nuti-ditete/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.3.14 18:47

@MartinaIrena to mě také napadlo, když by to ten otec „posichroval“ asi by to chtělo se domluvit rovnou s nemocnicí…

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
2.3.14 18:48

@MarkétkaBeruška děkuji za reakci. Dívka se o brášku stará pravidelně, je to schopná mladá žena, jde jen o to vyzvednutí. Doma a dál pak pomůže paní sousedka.

• Citovat
  • Upravit
Babisovkaa
2.3.14 18:48

Může, stačí mít sebou formulář, který jí k tomu opravňuje s podpisem otce… když jsem byla mladší tak jsem ho měla od mamky vypsaný kdyby se cokoliv stalo když nebude doma abych mohla s bráchou jet na pohotovost atd :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
2.3.14 18:49
@Babisovkaa píše:
Může, stačí mít sebou formulář, který jí k tomu opravňuje s podpisem otce… když jsem byla mladší tak jsem ho měla od mamky vypsaný kdyby se cokoliv stalo když nebude doma abych mohla s bráchou jet na pohotovost atd :mavam:

to je přesně to, co jsem chtěla slyšet, že něco takového jde!
Moc děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
2.3.14 18:51

@Lizzi jo tak to se omlouvám že jsem jí nevěřila, ale sama vím jak se děti dokážou rozjet…jde tedy jen o to vyzvednutí, já bych napsala jakýsi formulář a předložila ho v nemocnici, oni tím budou z obliga kdyby se něco stalo a snad vyjdou vstříc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Babisovkaa
2.3.14 18:52

@Lizzi já jsem raději dala i naší pediatričce formulář, že tam s malým může přijít moje mamka kdyby něco… teď se to hodně řeší všude… a to, že je nezletilá na to se jí možná ani ptát nebudou a i kdyby tak budou mít svolení tatínka ;)

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
2.3.14 18:55

Poradím jí tedy, ať sepíšou s tatínkem to lejstro. Doufám teda, že je táta při vědomí.. Asi by to mělo být notářsky ověřené, že?

• Citovat
  • Upravit
Babisovkaa
2.3.14 19:13

@Lizzi nee nemusí… ;)

• Citovat
  • Upravit
846
2.3.14 19:50

A co kdyby pro malého šla i sousedka? (nevím, jak je to s plnoletostí). Ale stejně tatínek musí sepsat lejstro, kde to povoluje. A určitě se neověřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin