Druhé zuby - uražená jednička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
24.9.10 20:17

Ježíš a za jak dlouho jako může zub odumřít, nebo co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:17
Lizbeth píše:
No tak to s tím testováním jí raději neřeknu, to by se bála..chudinka :roll:

No ja si myslim ze je lepsi moment prekvapeni, ja kdyz jsem nevedela co se bude dit tak jsem drzela a pak se jen lekla a bylo to pryc. Po druhy uz jsem vedela a bala se jak cert krize :-D teda az po pul roce, jinak celou dobu mi ten zub mohla ponorit do ty lahvicky a ja necitila nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:18
Lizbeth píše:
Ježíš a za jak dlouho jako může zub odumřít, nebo co??

Neee, neboj :-) to trva dlouho, ale kontrolovat se to musi. Hlavne kdyz to zacne byt hodne citlivy na horky, ale to ti vsechno rekne :-) pak by se jen navrtal a vytahl se nerv a bude to v pohode. Neboj :-) to jsou jen hororovy scenare :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.9.10 20:20

Fuj to jsem se lekla - že jí přes víkend odumře :mrgreen: :zed:
Pondělí je blbej den sám o sobě, a ted bude ještě blbější - ještě že mají ředitelské volno a budu moct lítat na rtg a za doktorkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:20
Lizbeth píše:
Fuj to jsem se lekla - že jí přes víkend odumře :mrgreen: :zed:
Pondělí je blbej den sám o sobě, a ted bude ještě blbější - ještě že mají ředitelské volno a budu moct lítat na rtg a za doktorkou..

rtg ma zubarka u sebe ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.9.10 20:22

Nemá, ale já tam stejně měla v plánu jít kvůli rovnátkám zrovna toto pondělí, takže se to hodí..
U nás ve městě je pár zubařů co mají rtg, ale rozhodně to nejsou všichni..
Jinak je doktorka vyhlášená a solidní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:24
Lizbeth píše:
Nemá, ale já tam stejně měla v plánu jít kvůli rovnátkám zrovna toto pondělí, takže se to hodí..
U nás ve městě je pár zubařů co mají rtg, ale rozhodně to nejsou všichni..
Jinak je doktorka vyhlášená a solidní..

No tak aspon ze tak. Ja teda si nedovedu predstavit uz zubaka bez rtg, jednou do roka nam vzdy preventivne rtg dela na mezizubni kazy a zmeny na zubech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
24.9.10 20:29

No nechci být jedovata, ale bez rtg se kvalitní stomatologie dělat nedá..... Proto ani novou ordinaci bez rtg nepovolí…

Odumřít může, ale pokud není nerv otevřený, pravděpodobnost je menší. To brnění a citlivost je teď díky obnaženému dentinu- to je normální. To jestli odumře nebo ne neovlivníš. Pak se ještě nějaký čas kontroluje, zda zub reaguje na studené( při preventivkách)- pokud dr tu vatičku přiloží jen krátce, ani to nemusí být bolestivé, jen zastudí. Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.9.10 20:35

Díky karkule - s tím rtg - no to je jasný, ale jsem ráda, že nás vzala k sobě, je to vyhlášená rovnátkářka a přes děti dobrá..Asi každý ví, jaké to je dnes sehnat zubaře..
S tím odumřením - holt když to nejde ovlivnit, tak nač se trápit, že?? Budeme doufat.
A proč tedy zub odumře, když to třeba není na nerv??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:36
Lizbeth píše:
Díky karkule - s tím rtg - no to je jasný, ale jsem ráda, že nás vzala k sobě, je to vyhlášená rovnátkářka a přes děti dobrá..Asi každý ví, jaké to je dnes sehnat zubaře..
S tím odumřením - holt když to nejde ovlivnit, tak nač se trápit, že?? Budeme doufat.
A proč tedy zub odumře, když to třeba není na nerv??

Pockej, ale rovnatkarka dela rovnatka, ne normalni zuby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.9.10 20:41

Hm, tak ted se mi zastavilo srdce..
Bohužel ona má na razítku - centrum stomatologie a ortodoncie a pod svým jménem ortodincie..
No a my chodili vedle do dveří k doktorovi, který ted odešel..Takže vlastně ten měl tu stomatologii a ona ty rovnátka- PROBŮŮŮŮŮH. do pr*ele, to mi nedošlo..
Takže v pondělí tam zavolám a dozvím se, že ona NE NE a budu somrovat někde jinde..
No lepší , že mi to díky vám došlo ted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:43
Lizbeth píše:
Hm, tak ted se mi zastavilo srdce..
Bohužel ona má na razítku - centrum stomatologie a ortodoncie a pod svým jménem ortodincie..
No a my chodili vedle do dveří k doktorovi, který ted odešel..Takže vlastně ten měl tu stomatologii a ona ty rovnátka- PROBŮŮŮŮŮH. do pr*ele, to mi nedošlo..
Takže v pondělí tam zavolám a dozvím se, že ona NE NE a budu somrovat někde jinde..
No lepší , že mi to díky vám došlo ted..

Uvidis co ti reknou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
24.9.10 20:46

No jestli je to rovnátkářka, tak rtg nepotřebuje tak často jako praktický zubař. Ale zase rovnátkáři nedělají výplně…a pokud jo, určitě to nemají tak „v ruce“ jako klasický zubař, který výplně dělá denně. Ale nechci ji hanět, její práci samozřejmě neznám, jen mě to trochu zarazilo.

Odumřít to může z toho nárazu, ale není to tak častý, jako kdyby byl otevřený nerv. Tak bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.9.10 20:50
karkule1 píše:
No jestli je to rovnátkářka, tak rtg nepotřebuje tak často jako praktický zubař. Ale zase rovnátkáři nedělají výplně…a pokud jo, určitě to nemají tak „v ruce“ jako klasický zubař, který výplně dělá denně. Ale nechci ji hanět, její práci samozřejmě neznám, jen mě to trochu zarazilo.Odumřít to může z toho nárazu, ale není to tak častý, jako kdyby byl otevřený nerv. Tak bych se toho nebála.

To presne hrozilo me, mela jsem zub mrtvej pul roku z narazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.9.10 20:52

Ještě jednou děkuji. Zřejmě asi budu muset k jiné doktorce ( zřejmě naprosto určitě :oops: ), už vím zhruba ke které..Chtěla jsem k ní přestoupit, tak tam rovnou šoupnu i dceru.
Jste skvělé - díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.