Druhý CS a automatické podvázání vaječníků?

1626
28.7.12 10:07

Druhý CS a automatické podvázání vaječníků???

Ahoj všem,
za nedlouho mě čeká druhý CS (bohužel přirozený porod nepůjde kvůli tenčí jizvě). Tento týden jsem byla v poradně a pak mě poslali na odběr krve před plánovaným CS. Krev mi brala sestra typu „co na srdci to na jazyku“ a hned zčerstva vyhrkla: „No to vám pak udělají automaticky podvázání, nééé?“ Trochu zaskočená jsem odpověděla, že to se snad už automaticky nedělá. Sestra pak brblala něco, že teda dneska už to „asi ty lidských práva dovolej“.
Zdá se mi to neuvěřitelný, že by se to dneska ještě dělo, nicméně začalo mi to dost vrtat hlavou a tak se chci zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s druhým CS a tímhle tématem a jak to tedy je?
Lékaře se samořejmě také zeptám (zatím žádný nic takového nezmiňoval), ale ráda bych byla připravená.
Díky předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
28.7.12 10:10

@Špageta rozhodně si nemyslím, že se to dělá automaticky a každopádně bez tvého svolení to udělat nemohou. Vím, že někteří lékaři sterilizaci po 2-3 císařích doporučují ale stále je konečně rozhodnutí jen na tobě, tak buď klidná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usta2
28.7.12 10:14

ne

Automaticky se to opravdu nedělá, naopak jsou ted dost přísná pravidla kdy to lze udělat a kdy ne, dokonce o tom musí v každém špitále rozhodovat komise (ale jak přesně to probíhá ti řeknou doktoři). je pravda, že pro ně výhodnější je podvázání udělat rovnou při císaři, ušetří se tak jedna operace, ale v tom případě musí mít od tebe podepsaný papír dopředu.

• Citovat
  • Upravit
20518
28.7.12 10:28

Mám dva cs a podobně jsem byla u své dr taky informována (už k ní nechodím). V nemocnici jsem si vyděšeně četla papíry k podpisu a zdůrazňovala jsem, že nechci podvázání a dokonce jsem to tam i napsala. Zbytečně - naopak doktoři v nemocnici na mně koukali jak na vyplašenou provorodičku, co jí to kdo kde zase nakukal.

Musím teda ale zdůraznit, že mi řekli, že v případě komplikací by mi byli třeba sebrali dělohu nebo tak. Ale to je asi standardní postup v případě nějaké sakra velké krize. A to by řešili život, krvácení nebo kdoví co, a ne podvazování vaječníků :nevim::hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.7.12 10:32

Před lety se bralo jako norma, že žena může mít max. dva císaře v životě. A proto se doporučovalo při druhém nechat podvázat vaječníky. Ale se souhlasem, ne automaticky.
Ta doba už je dávno pryč a sestra možná ještě myšlenkově žije v této době.
Dnes jsou ultrazvuky, dá se kontrolovat jizva a není problém mít 3 císaře, jsou tu jistě i tací, co měly i čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
28.7.12 10:35

@Špageta ne neudělají, já musela ještě před komisi, to ted už neni ale musí se sepsat souhlas a v den sekce se mě na to ptali ještě jednou. Já měla 3 sekci ale na podvázání jsme šla kvůli cukrovce, v každym těhu byla horší :( tak jsme už nechtěla riskovat, navíc u posledních dvou těhu ten závěr byl docela akutně ukončen takže bych další těhu zkončila v blázinci jakej jsme ted měla strach o malou :( ale po dvou sekcích bych do toho nešla, je to až moc definitivní ale já bych se fakt bála mít další :( a to jsme se několik let léčila na neplodnost :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.7.12 10:37
@usta2 píše:
Automaticky se to opravdu nedělá, naopak jsou ted dost přísná pravidla kdy to lze udělat a kdy ne, dokonce o tom musí v každém špitále rozhodovat komise (ale jak přesně to probíhá ti řeknou doktoři). je pravda, že pro ně výhodnější je podvázání udělat rovnou při císaři, ušetří se tak jedna operace, ale v tom případě musí mít od tebe podepsaný papír dopředu.

To už dneska není pravda, dneska už udělají edit- podvázání na přání každé ženě bez ohledu na počet dětí myslím od 19 let

Příspěvek upraven 28.07.12 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
28.7.12 10:39

Moje mamka rodila 3× císařem před ca. 35 lety a vaječníky jí podvázali až na její výslovnou žádost při třetím císaři :nevim:. Takže by se to od té doby takhle posunulo, to se mi moc nezdá.
Já bych taky potřebovala, ale asi budu zase rodit normálně, tak to budu muset řešit nějak potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.7.12 10:41

@monika32 ne císaře, ale podvázání. Ze zdrav. důvodů od 18, na požádání od 21 let. JIné podmínky nejsou.

Ještě do 1.4. to bylo tak, ž e podvázání bylo možné pouze, pokud měla žena víc, než 35 let nebo 4 děti. JInak nebylo možné. Informovala jsem se na více místech, dost vážně jsem po porodu podvaz zvažovala.

Císař na požádání zatím ještě není běžnou praxí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.7.12 10:42
@monika32 píše:
To už dneska není pravda, dneska už udělají císaře na přání každé ženě bez ohledu na počet dětí myslím od 19 let

Prej na přání!!! Mám tady vylíčit, jak na „moje přání“ mi po 26 hodinách nepostupujícího porodu udělali sekci??? :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: A to jen proto, že jsem jim tam prakticky zkolabovala vyčerpáním a bolestí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.7.12 10:43
@Marau píše:
@monika32 ne císaře, ale podvázání. Ze zdrav. důvodů od 18, na požádání od 21 let. JIné podmínky nejsou.

Ještě do 1.4. to bylo tak, ž e podvázání bylo možné pouze, pokud měla žena víc, než 35 let nebo 4 děti. JInak nebylo možné. Informovala jsem se na více místech, dost vážně jsem po porodu podvaz zvažovala.

Císař na požádání zatím ještě není běžnou praxí.

A jo, jsem se spletla, dítě buší se mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
28.7.12 11:08

Nedela se automaticky!
ja mam za sebou jeden CS a ptala jsem se sve doktorky, jestli jsou mozne treba i tri CS a pry ano, ale je lepsi mit mezi druhym a tretim vetsi casovy odstup.
jinak tam pry ma zenu a ta planuje ctvrty CS a to se doktorka uz trosku podivovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
28.7.12 11:11

Ahoj, taky jsem si je nenechala podvázat. Chtěla jsem si nechat otevřený vrátka v případě třetího mimi. Primářka řekla ať si to promyslim, že se mě na to budou ptát, ale nikdo to se mnou neprobíral, tak doufám, že mi to neudělali, ale souhlas jsem nepodepisovala. Jen mi třetí nedoporučili. Navíc by prý při tomto cyklus stejně probíhal, ale o krvácení bez ovu jsem nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.12 11:19
@Pettulle píše:
Ahoj, taky jsem si je nenechala podvázat. Chtěla jsem si nechat otevřený vrátka v případě třetího mimi. Primářka řekla ať si to promyslim, že se mě na to budou ptát, ale nikdo to se mnou neprobíral, tak doufám, že mi to neudělali, ale souhlas jsem nepodepisovala. Jen mi třetí nedoporučili. Navíc by prý při tomto cyklus stejně probíhal, ale o krvácení bez ovu jsem nestála.

ovulace probiha, jsou podvazany vejcovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
28.7.12 11:23

Taky mi to u druhého nabídli, ale byla jsem tak rozbolavělá z tech vyvolávaček, že jsem řekla ne. Kdybych si to mohla rozmyslet dopředu, tak bych možná souhlasila, ale i tak mi to přijde takové už nezvratné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí