Poradna duly
Jana Čurdová
Kacko, a v jake poloze jde citit nejvic jak kopou?Na zadech? nebo je to jedno,kdyz kopou tak kopou ![]()
Rosinko-mě většinou prcek kope,když ležím na zádech,teda alespoň na začátku...........a nebo po čokoládě ![]()
ale neplaš,můžeš mít placentu vpředu a pak ty pohyby budeš cítit později…
Kacko, myslim, ze mam placentu, tam kde ma byt…aspon Dr nic nerikal, ze je neco neobvykle. A tak uklidnily jste mne, ze jeste na to kopani cas.
Jinak, mne porad pobolivava v podbrisku…na jedne strane,pak pro zmenu na druhe…take to tak nekdo mate?
Rosinko-mě Žofinka nejvíce kope na zádech,někdy jí cítim na pásu,když řídim.Ale musim se na to soustředit,je taková lenošná.
Píchání v podbříšku je normální,všechno se roztahuje na miminko a ty tam máš drobečky rovnou dva.
![]()
Forinko , vítám tě.
To bouchání srdce - proč jdeš na EKG až v prosinci? Já bych se tam pro svůj klid nacpala hned.
Amber , jo jo, četla jsem, jak ti vyšly ty tripple testy. Já bych tady nechtěla dělat chytrou, nejsem odborník a většina mých informací pochází z internetu. Ale zrovna toto mi potvrdil i můj gynekolog. Ty už jsi u svého doktora byla? Co ti na to říkal?
Pohyby mimča už taky maličko cítím. Moc se těším, až to budou větší kopanečky a potom až to bude cítit i zvenčí na bříšku.
Ale jak už tu někdo psal, při prvním mimču jsou nejčastěji pohyby cítit až po tom 20. týdnu, tak se neplašte. ![]()
Oblečení na mimčo - ta 50 je tak na první dva týdny, takže se moc neužije, když se narodí větší mimčo, tak to má tak na cestu z porodnice a pak už ne, některá mimča se do toho ani nevejdou. Ale na druhou stranu je to pěkné, když oblečky na mimču nevisí a jsou mu akorát.
Moc doporučuju poptat se kamarádek a příbuzných, jestli ty nejmenší velikosti nemají schované po svých dětech a nepůjčili by vám je. Do té vel. 62 to děti moc nestihnou unosit, tak jim to ani nezničíte (jestli si to třeba schovávají pro další dítko).
Ahoj holky,
Rosinko,taky nám vyšlo 1.IVF-ICSI,když nepočítám jednu nevydařenou stimulaci v březnu,kterou mi před odběrem vajíček stopli,měla jsem hyperstimulák.
Tak snad dnes u zubaře bude vše v poho,obvodáka už mám,takje to super.
A hezký den
jo a díky za rady s věcičkama ![]()
Dobré ráno po víkendu,
Petro, s tím oblečením je to fakt, malé velikosti se skoro vůbec neunosí, v těch větších (62) sice mimčo trochu ze začátku plave, ale dají se ohrnout rukávky nebo se na:,–(í ponožky a ono do toho tak rychle doroste, že se nestačíš divit. A hlavně toho do začátku opravdu kup méně, zvlášť jestli máš hodně přátel jako my, protože nám se pak sešlo tolik oblečků jako dáreček pro novorozence, že Fandík spoustu věcí neunosil nebo to měl na sobě jen jednou. Pamatuju si, jak jsem stála před skříní a nevěděla, do čeho ho oblíknout,protože toho bylo tolik a bylo to tak sladké a malinké…
Dokoupit se dá všechno
I když je pravda, že než jsem se naučila Fandíka pořádně přebalovat, tak jsem měla všechny dupačky hned pročůraný a musela mi narychlo půjčovat kamarádka. Ale to se do týdne srovnalo ![]()
Jinak mně je hrozně špatně, celou noc jsem nespala, neb jsem nevěděla, jak se už uložit, bolí mě břicho a mám křeče a mimino jako na potvoru celou noc řádilo… Asi jsem to o víkendu přehnala s pohybem, hodně jsme blbli s Fandíkem. Tak jsem dnes zrušila plavání, Fandík kouká na krtečka a já se válím na gauči a čekám, jestli to přejde.
Teda Gabu, copak že je Ti tak špatně? Musíš na sebe dávat větší pozor.. ale mě se to říká, že jo, já nemám doma malýho špunta
Ale přejde to, neboj
Klidový režim a budeš jako rybička
Hlavně aby to už bylo..
Amber, no nevím, mně to připadá jako poslíčci, ale nevím, jestli na ně není ještě brzo, u prvního jsem je vůbec neměla, tam kdyby mi ten porod nevyvolali, tak jsem těhotná ještě teď… Každopádně mě to dost vystrašilo, protože jinak nejsem ten typ, co by se pořád pozoroval a s každou rýmou zalezl do postele. Nicméně mimino vesele rejdí, jemu se asi ty křeče líbí, dle mého názoru si tam teď udělalo horskou dráhu,tak snad bude OK.
Ale prcek mi to vynahrazuje, teď tady pochoduje po obýváku a vykřikuje: To jsem blázen, to je hustý…"
Kde to vzal, to vážně nevím, ode mě pochytil jen pár sprostých slov, když se přestanu ovládat a hystericky tu pořvávám, ať si laskavě už uklidí ty zas..... hračky
atd. A teď právě přinesl kladívko a šroubovák a řekl, že mi spraví ten můj velký zadeček a pustil se do mě… Tak se nenudím. ![]()
Gabu,díky,mám kamarádku,co mi něco půjčí ![]()
Jinak já zase měla nespací noc a seděla jsem 2 hodiny v kuchyni u TV
no tak jsem teda čilouš ![]()
Gabu, to máš dobrý
Taky bych potřebovala takovýho opraváře ![]()
Peti, tím trpím taky.. Ve 4 se vzbudím a nemůžu zabrat.. ![]()
O víkendu nás pobavili příbuzní, mají 2 syny, jednomu je 13 a druhému 3. Ten starší něco udělal pro malého a říkal, tak jaký je brácha, a malej na to „magor, ty vole“
No to muselo být veselo ![]()
Amber,no síla vid,já už myslela,žetřeba v tý kuchyni začnu píct koláče nebo něco
ale pak jsem jen čučela na TV
hezke skoropoledne preju!!
jee, vy jste resily hadriky? ja vcera byla prvne nakupovat, v tescu ve slevach.. no vzala jsem toho hromadu
nejak se do toho ale moc nemam.. nakupovani neni moje..
ale casu je snad jeste dost, tak doufam, ze se rozjedu po novem roce..
tak a uz mam docteno komplet, teda, vy jste mi daly zabrat!
![]()
gabu, jeste nerood!!
hihi a malej je ftipalek.. ![]()
no ja trpela trochu v sobotu vecer.. asi jsem to prehnala. furt mi nejak nedochazi, ze bych se mela setrit.. umyvali jsme starou barvu ze zdi, ja se furt predklanela, vstavala, klekala, no pak me bolelo/pichalo pekne bricho.. jsem blbka.. ale lehla jsem si pak nekdy v sest a v horizontalni poloze jsem se udrzovala az do rana. ![]()
Ahoj holky, no Vy jste toho ale nakecaly.........
......
Tak k vel. obleceni, Peti, ja kupuju vetsi, radeji.........ted kdyz vim, ze cekame chlapecka.........Vcera se kamaradce narodil klucina 4.50 kg......mam jen par malych 52,56 jinak 62 a vys..........ted jsem neco objednala z Nextu, tak az pojedu vzvednout nafotim............
Jinak ja pohyby uz citim, je to jako by mi tam plavala rybicka a nekdy, to tak 2-3× za den, lehci kopnuti, ale hlavne vecer, u telky, lezim na zadech a sem tam zduch, je to uzasny, taky ho potom hned pochvalim jaky je to sikovny mimi a jak hezky kope.........
…ale je to slabounky a zevnitr, zvenku jeste moc ne...........
…A je fakt, ze je to uz uplne kazdy den…tak to musi byt ono..........
…
Vcera me pekne chytla ledvina, jestli ja jak na potvoru budu mit koliku, tak me odvezou.........
.....Te hodne prolivam.........
Chtela jsem reagovat, a ted jsem vse zapomnela......... ![]()
Jo, pristi tyden jedeme do Baby-car je tu shop v Brne a maji tam fakt vsechno, tak chci mrknout na ty zavinky od Emitexu.......
Jo a holky, budete nektera kupovat kosik na mimi?