Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak jsem si dnes měla volat pro výsledky triple testu a ještě je tam neměly a mám si zavolat v pátek, chjo a já vůbec v noci nespala… ![]()
Prý se u nás čeká 14 dní, takže nejpozději v příští úterý bych je měla vědět. Jinak Gabu to lehátko nemá chybu, přemýšlím že si to pořídím taky do vany, úplně mě to nadchlo, máme malou koupelnu a přemýšlela jsem o vaničce a tohle je úplně ideální. Může tam být mimčo už do narození nebo ne?
Jinak mě bříško poslední dobou vůbec neroste, a už se docela těším, až bude takový těhulkovský konečně, teď pořád vypadám jako vyžraná
… Jinak vy co máte vyfocený bříška tak je pošlete, jsem zvědavá jak na tom kdo je… Hlavně na ty co mají konec dubna jako já
Tak zatím… ![]()
Tak jen pro představu Ema v kyblíku: 
A moje děti a v dáli koš
: 
stanuško no tak to je úžasný, vaničku nechci, kupuju kbelík, fakt super, je tam vlastně to mímo jak v bříšku, tohle jsem fakt ještě neslyšela ani neviděla
pro dnešek se loučím, zítra držte palečky, nejdřív Podolí genetika a pak budu mazat na Karlák na hematologii, večer podám zprávičky ![]()
Suviku , jen to řeš, dokud máš energii, v těch posledních 2-3 měsících už je pro některé těhulky problém někam dojet do obchodu nebo v tom obchodě vůbec vydržet.
My máme na koupání vaničku z IKEA, je oproti většině ostatních menší (a levnější), ale bohatě stačí. Malé mimčo se do ní vejde i s podložkou na koupání a když už vyroste, zase umí sedět a vejde se tam stejně. Martínek se v ní koupe dodnes. Vanička v přebalováku - mně by se nechtělo tu plnou vaničku tahat z toho dolů na vylívání, ale pokud máš ochotného manžela, tak klidně. ![]()
Jo a vaničku máme v koupelně položenou na zemi, jesti máte ten sprcháč snadno přístupný, můžete dát vaničku přímo tam. To teplo na koupání je ze začátku hodně důležité - tedy záleží na tom, co je u vás doma pokojová teplota. U nás kolem 20 st. a to je málo, myslím, že se doporučuje na začátek aspoň 25.
vanička z IKEA
http://www.ikea.com/…cts/70098121
tuhle podložku do ní máme
http://www.hastrmanek.cz/…any-barevne/
Košík se mi moc líbí, ale my máme v rodině kolíbku, kterou vyráběl nějaký manželův příbuzný před víc než 30 lety, tak se předává na každé další miminko. I když o víkendu jsme se dozvěděli, že manželova sestřenice taky čeká mimčo v dubnu, tak možná budu košík ještě shánět.
Dá se koupit i použitý a pak ho zase prodat. Kdo má větší byt/dům, tak ho využije (no a nebo menší byt a mít to místo postýlky, to určitě na začátek jde).
Taky se dá koupit cestovní postýlka se zvedacím dnem. Jestli pak budete s mimčem cestovat třeba na chatu nebo k rodičům, tak se využije i později.
Nicky , to je mi líto, že máš takové komplikace!!! ![]()
Chování té sestry na hematologii snad ani nebudu komentovat…
Gabu , mně to přijde na poslíčky ještě hodně brzy. Radši si zítra zavolej svému gynekologovi, ať ti poradí nebo radši zkontroluje.
Tak jsem si dneska vyzvedla oblečení z Brumly, je nádherné, jako nové, úžasné, roztomilé
Už ho chci oblékat
A taky povlečení, ale to jsem ještě nevytahla ![]()
Ody, jsou mu tam necelé dva měsíce, vydržel v něm, dokud si nechtěl sedat a stoupat, koupala jsem nejdřív chvilku bez lehátka, že jsem ho jednou rukou držela a druhou šplouchala, ale asi po 3 týdnech jsem ho tam vrzla a byl moc spokojený. Ta zarážka mezi nohama se dá posunovat, takže jak rostl, tak jsem to dávala dolů, aby nepřišel pindík k úhoně. Jinak Fandík je ve vaničce dodnes, mám jí ve velké vaně, nechce se mi napouštět každý den tolik vody. Ve velké vaně se s tátou koupou tak jednou do měsíce za odměnu, ale to pak do koupelny vůbec nevkročím, abych nedostala hysterák z těch 10 cm vody na podlaze
. Ty si pak tatík za odměnu může setřít sám…
Stanuško, v tom kyblíku vypadá Ema vážně moc spokojeně, pokud bude moje další dítě trpět na prdíky tak jako Fandík, tak o tom snad bubu uvažovat, už jsem četla vícekrát, že se mimčům v kyblíku dobře prdí… ![]()
Kačkač, taky jsem měla stafylokoka, antibiotika u porodu, byla z toho zkažená plodová voda a prcek měl hned po narození infekci a antibiotika, kapačky, docela hnus… Tak držím palce, ať se to podaří rozehnat. Mně doktor řekl, že to není pravidlo, že když jsem ho měla minule, že ho budu mít i teď, ale docela se toho bojím.
Gabčo-no vidíš a já u prvního neměla žádný takový problémy a u porodu jsem měla zakalenou plodovku,malej byl úplně zelenej,já infekci v těle.Ale myslím si,že to bylo tím,že jsem hodně přenášela,vůbec jsem výtoky neměla.........malej byl naštěstí úplně v pohodě,ani žloutenku,nic.........tak já nevím.................teď přemýšlím,že změním doktora,ale bojím se jako těhula přejít jinam............a ještě k tomu,když dr neznáš........
Stanusko - Esterku jsi brala pres kopirak ne?
Je ti hodně podobná!
Tou koupání v vypadá fakt zajimavě, i ségra tak koupala malého.
Gabu - já v tom lehátku viděla koupat sestřenky malého Tyrese, když mu byly přes 3 měsíce a připadl mi v tom menší než Fandík,
, ale je fakt že se asi potatil, Alfonso není žádný obr.
![]()
Měla jsem právě strach aby to lehátko vydrželo i větší miminka dýl jak 3 měsíce.
My máme teda vanu, tak koupím lehátko, ale pro jistotu si od ségry vemu i ten kýbl, uvidíme jak nám to půjde.
![]()
Na vendy jsem měla ten přebalovák s vaničkou, vypouštět to šlo super, je tam špunt, tak jen do kýble vypustit a vylít.....
Ovšem byl půjčený, takže teď nemám nic.
Kačkač, jojo, taky jsem přenášela, sice jen týden, ale můj doktor to nemá rád, tak mi po týdnu porod vyvolal, ještě že tak, nevím, co by se mohlo přihodit, kdyby byl prcek v tý hnusný vodě třeba jen o den déle. Ten můj byl zase celý šedivý, žloutenku měl jako vyšitou, k tomu nějaký vynechávání v dechu, tak šupajdil do inkubátoru a na kyslík a pěkně jsem si v porodnici týden poležela. Ale zase mi pak celé dny spal, tak aspoň k něčemu to bylo dobré.
Teď si vzpomínám, že mi vlastně toho stafylokoka léčili už někdy ve 30. týdnu čípkama, bylo to OK a stejně se pak vrátil. Bacily jsou holt neřádi.
Ale já bych asi doktora změnila i teď, kdybych s ním nebyla spokojená, přeci jen dej na vnitřní pocit, jestli se ti nějak nezdá jeho přístup. Já ti klidně dám kontakt na mého, jestli jsi z Prahy, ale má to trochu složitější s pojišťovnou, nebere pacienty s VZP.
Gabči-jsi hodná,ale já jsem Brňanda
a tady z Brna jen Mersy a Lucka myslím.Já se divím,že oni dovolí,tak dlouho miminka přenášet, ke konci to mimčo hodně roste a pak malej měl 4260g,což teda znovu se mě nechce takovýho obříka rodit.........uffffffffff,mám děs v očích,když si na to vzpomenu ![]()
Tak vám jdu ještě poreferovat co ten můj synek. Dnes prý lepší, ale zase trochu brečel před odchodem do školy a pak odpoledne v družině. Slíil ale že už nebude brečet. Tak uvidíme!
Já se zítra chystám k doktorovi, UTZ mi dělat nemá,m ale zeptám se ho na tu nadstandartní péči, jestli si ho nemůžu zaplatit. Uvidíme co mi poví.
Jinak kamarádce co je o 14 dní víc než já tak řekli před 2 týdny že bude mít na 75% kluka a dnes na jiném UTZ že na 80% holku
je zmatena!
Chtějí kluka, protože mají doma už 2 holky.
Prý počká na další UTZ!
Taky zítra razíme do poradny s Jájou. ![]()
Ahoj kočenky..
No s tím pohlavím jsem v rozpacích taky…jedné holčině na jiné diskuzi to řekli ve 13 tt..že bude mít na 80%kluka…vlastně při prvním screenu…a nedělali jí genetické vyšetření krve, jen klasiku screen(krev+UTZ).Mě se dr skoro vysmál a řekl, že si o pohlaví promluvíme na druhém screenu..tzn ve 20 tt..a že i tak budu muset mít štěstí, aby se prcek natočil…a je mi to jedno, co to bude,ale už to chci vědět
![]()
My jsme se pustili do těžké rekonstrukce, takže jsme střídavě celý měsíc bez vody i elektriky, proto píšu až teď a vůbec netuším, kdy se zase ozvu…ale jak teď nemám čas se moc pozorovat a počítat dny, tak to super rychle utíká
První kopnutí bylo teď o víkendu v bazénu, ale asi to byla jen náhoda, od té doby nic ![]()
A Lucinko..myslim, že jsi to psala ty, nic si z toho těhu špěku nedělej, mám o tři kilča víc a vypadám tlustě, ne těhotně, už taky chci aby se ten pupek přesunul někam výš a nevypadala jsem jako nafouklá „myšelinka“fotku ještě nemám žádnou, ale dneska už mi říkal i můj, že je nejvyšší čas začít dokumentovat ![]()
Držím palečky všem maminkám, ať jsou zdravé a já se zase ozvu
papa
Dobré ráno,
tak po včerejší kontrole je všechno v pořádku, genetický UZ ok, máme i krásné záběry obličeje, tak je sem dám.
Nicky to je mi líto, ale určitě to dobře dopadne. Známá dvakrát potratila, pak jí zjistili tyhle trombofilní mutace, píchala si injekce a má dvě holčičky. Ale myslela jsem, že si je píchala jen první tři měsíce…
Dobré dopoledne dámy,
Nicky držím pěsti aby bylo vše v pořádku a v dubnu jsi měla ( aby jsme měli všichni ) krásná a hlavně zdravá miminka…
Před chvilkou mi volala mamka a říkala mi že ségřina holčička má závěr psychologického vyšetření, je jí 5 let a je pomalejší, má plenky jakž takž chodí neumí sedět a vůbec nemluví, závěr je středně těžký autismus a mentální retardací, je mi z toho strašně
![]()
Proto hlavně ať máme zdravá miminka, protože vše ostatní je druhořadý…
Omlouvám se za tak negativní náladu…
Miri, to je hrůza.. Kdo by si přál nemocné dítě, že jo, ale když už se to stane, musí být máma statečná.. Přeju holkám hodně síly.. Ach jo..
Alesho, genetický UTZ už máš za sebou? Ty se máš, já jdu až 25/11, pokud mi ho neudělá teď ve čtvrtek na té konzultaci.. Ach jo.. Chci už vědět pohlaví
kamarádce takhle tvrdili, že na 80% bude mít holku, až se z toho ve 7. měsíci vyklubal kluk ![]()