Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Merssy ![]()
jí viděla košík nádhernej,ale přijde mi to zbytečný.......
no ten můj totiž pořád,že to bude malinký.....ale jedna holka se mu narodila na 7.měsíci a druhá na 8.měsíci,tak to asi bere podle toho.
Takže mám něco 50,56 a toho moc už kupovat nebudu.Spíš pak větší...........
jo a mažu k tomu zubaři,tak zatím páááááááááá
Fram, tak já teda ještě chvíli s tím porodem vydržím, i když bych už nejradši, aby byl duben a bylo to za mnou, ale je mi jasný, že si ještě chvíli počkám
. Já bych vpodstatě nejradši přeskočila celý poslední tři měsíce těhotenství, porod a tak první dva měsíce po narození prcka, protože to si tedy živě pamatuju, že žádná legrace nebyla. Ale když to jinak nejde… ![]()
Merssy, košík máme proutěný s nebesy, je po manželově tatínkovi, takže mimčo bude v pořadí 8. dítě ze třetí generace, která jím projde. Měli jsme ho spíš z nostalgie a tradice, ve třech měsících už byl Fandíkovi malý a musel do ohrádky. Nový košík je docela investice, to se na ty tři měsíce nevyplatí. Lepší je dle mého názoru ohrádka, u které se dá zvednout dno, to máš jako postýlku pro malé miminko, aby neleželo u země a nemusela ses ohýbat, a až povyroste, dáš dno dolů a je to ohrádka. V té byl Fandík asi rok, možná déle, takže se vážně vyplatila.
Já vám tak závidím to nakupování nových oblečků, taky bych kupovala, ale když už všechno máme… ![]()
Ahojky taky zdravím
.
Já teda zatím nic nenakupuju. Počítám se spoustou hadříků od švagrové (3 děti
) a něco málo možná dokoupím až v průběhu podle potřeby. Včera jsem se ale zamyslela, jak budu to naše mimčo koupat, protože máme strašně malou koupelnu a se sprchovým koutem. No manžel na mě koukal jak na blázna proč to UŽ řeším
…a tak to mám pořád. Sice výhoda, že mám zkušenou švagrovku, ale cokoliv řeknu, tak je považováno za „zbytečné“. Když jsem se zmínila o koupacím kyblíku, tak si ťukají na čelo, jaký blbosti si vymýšlím, nedejbože o stojánku s vaničkou a přebalovákem
. Jo jo, holt zasloužilé matky, všechno co je jiné než bylo, tak je blbost
.
Stejně budu vykulená ze všeho, i po těch jejich radách, řešit to budu hlavně za pochodu, nicméně nevidím nic špatného na tom, když se chci dopředu informovat. Zatím jen sonduju co všechno existuje a jaký s tím má kdo zkušenosti, takže třeba koupací kyblík jsem už vyřadila
, ale co je na tom ne?
Holky já pořád žádný rybičky ani kopání, občas jak když se mi v břiše něco pne, mám pocit jakoby se mimi převalovalo, ale nevím, jestli je to ono. Teď nám umřel pejsek, tak jsem i docela brečela (měli jsme ho 15 let) a moc toho nenajedla, tak mi přijde že ani břicho nějak něroste, snad je to tím, že jsem se tolik neládovala jako obvykle. Už potřebuju mimi zase vidět, ale ještě si 14 dní počkám
.
Jsem zvědavá co čekáme a doufám, že všechno bude v pořádku
.
Všechny zdravím, pa suvik
tak ja budu asi matka krkavice, vymyslime pouze sama provizorni reseni.. asi se do porodu nestihneme prestehovat a do tohohle bytu se nam uz nic moc nevejde.. takze mimco bude urco ze zacatku spat v kosiku, taky mam podedeny, ve kterem jsme prvni pulrok zivota stravili i my s bratrem. koupat budu ze zacatku v umyvadle a posleze ve sprchovem koute. da se do nej napustit trochu vody, neni zas tak melky.. a postylku si poridime az do noveho bytu, bo stehovat to z jednoho do druheho je zase prace navic..
gabu, tak to drzim palec, at je z toho holka a muzes dokupovat aspon ty saticky.. ![]()
Ahoj,
Suviku, to s pejskem je mi moc líto, nás potkalo to samé v září. Pes už byl tedy spíš mojí mamky, ale měla jsem ho od mých 12 let. A máma o dalším vůbec neuvažuje ![]()
Koupání: taky máme jen sprcháč. Lucinku jsme koupali v kuchyni na stole - manžel mi vždycky přinesl vaničku s vodou. A jen co si sedla, šla do sprcháče, dala jsem jí na dno protiskluzové puzzle a pohoda
Ale teď bysme vanu brali - Lucka je vodní živel, musím jí teď ten sprcháč napouštět vodou, děláme bubliny a nejradš by se šla koupat už ráno ![]()
U toho kýble si moc neumím představit, ajk se miminko drží a přitom myje. Ale někdo si to pochvaluje.
Oblečky: Lucinka měla 56 tak max prvních 14 dní. Zezačátku rostla děsně rychle a teprv tak od velikosti 80 to začlo odpovídat i příslušnému věku.
Jo a to bušení nebo přeskočení srdce mívám občas taky a nejen v těhu. Do určité míry je to snad normální.
Ahoj holky,
tak co Stanusko??? Myslim na tebe holka!!!!
No výbavička ......... 50 je hooooodně malý
, nejvíc jsem využila 62 , 68, 74. a Děti měly 3500g obě a 52cm a 50 cm - narozeni pár dní před termínem.
Mě čeká asi za 14 dní na chloupce u ségry přebírání věciček. A taky přemýšlím o koupení komody, nějak nenacházím místo na další oblečení. ![]()
Co se týče košíku, tak mi taky připadá zbytečný,je jen na chvilku, ale každopádně je to kráááásný!!! ![]()
Kyblík na koupání má ségra, ale já nějak nevím, připadá mi lepší vanička, asi síla zvyku.
Já už cítím kopance i když ležím na boku a včera i když jsem stála.
![]()
Je to divoké miminko! ![]()
Včera jsem myla Vendy vlasy a najedou se mi sputila krev z nosu! Chudáček, byla vykulená co se to se mou děje. ![]()
Taky jste nemohly spát, já byla vzhůru do 3, a pakjsem se pořád budila, a v 6:30 už jsem byla zase vzhůru. No děsný!!! ![]()
Mě při minulém těhu krvácely dásně i nos. Teď zatím dobrý. A spát nemůžu taky - kvůli kašli. Jakoby mě pořád někdo lechtal pírkem v krku ![]()
Jé to je fajn, že zrovna vy jste taky domácnosti bez vany
. My totiž máme i ten sprch. kout atyp, takže se tam nedá napustit voda jako do vaničky, ale tak si říkám že pak by se kdyžtak koupila buď vanička větší nebo něco až by děťátko sedělo, aby se vyřádilo (ale jestli bude po tatínkovi, tak ten vodu moc nemusí
). Taky asi budu nakonec koupat na stole si myslím, protože v té koupelně se tak tak otočím, ani dítě není kam položit. Akorát jsem si říkala, jestli pokojová teplota pro dítě stačí, koupelna se dá vytopit. Možná by to v zimě vyřešil jen nějaký ten přenosný horkovzdušný přímotop (já třeba nemám ráda, když máme v koupelně zimu, jsem hrozně zimomřivá
)…ten místnost vytopí rychle a pak se dá zase vyvětrat. Koupací kyblík jsem vyřadila, protože se prý dítě nemá moc držet za krček a taky se v tom nedá ošplouchávat a vydrží to jen tak do půl roku, pak je to malý. Vaničku dostanu zadarmo
.
S pejskem je to smutný, protože jsem si myslela, že když to konečně vyřešíme, aby se netrápila (nechali jsme ji pak uspat), že se mi uleví, ale spíš je mi smutno ještě víc. Ale už sháníme nové štěňátko a spoléhám na čas, že ten to zahojí
.
přeji krásný a slunečný den, tak jsem se vrátila z genetiky a řeknu vám, já si to teda vybírám chjo. Byla mi zjištěna takzvaná Leidenská mutace a ke všemu 2×
Zítra jdu na hematologii a co js vyrozuměla je to do konce těhotenství denně injekce do břicha. No fakt si vybírám, jediný čím se utěšuju, že to mám od malička a kluka jsem s tím donosila, takže prostě tohle taky donosím ![]()
Ahoj,
Oblečení-velikost 50 jsem nakonec vždycky užila,ale je pravda,že mám děti malé.Ale ještě nenakupuju nic,počkám na výsledky amnio,i když kočárek Quinny buzz4 už jsem tak maličko objednala,ale to jen kvůli barvě,která za chvilku už nebude.
Kyblík-mám zkušenosti s vaničkou i s kyblíkem tumy-tub.Ve vaničce mi nejstarší strašně vyváděla,syn koupání v kyblíku miloval a když měl zaražené prdy,v kyblíku se krásně vyprděl a mohl spinkat dál.Myslela jsem si ale,že je to tím,že syn vodu miluje.Ema v porodnici každé koupání obrečela(ve vaničce) a doma v kyblíku slastně usínala,krásně otevřela pěstičky a bylo na ní hned vidět,jak je spokojená.Takže za mě kyblíku hip hip hurá.Jo a ještě je nezanedbatelná úspora vody,snadné přenášení bez šplouchání a potom využití třeba na nošení prádla… ![]()
Já jsem v pohodě,už se těšim,až mi potvrdí,že je Žofinka zdravá a pustím se do nakupování.Snad už zítra kultury dorostou. ![]()
Nicky to jsou heparinové injekce? Už si přesně nepamatuju co Leidenská mutace znamená, ale mám dojem, že zvýšenou srážlivost krve a tím pádem sklon ke trombózám ne? No, příjemný to teda není
. Tak doufám, že vše bude OK, zas když na to přišli, tak to bude pod kontrolou a jak říkáš…první dítě jsi donosila v pořádku, tak proč by to tak nemělo být i teď.
Ahoj,tak jsem zpět od zubaře,vše v pořádku a ještě mám přijít v únoru.
Nicky proboha co to je??No hlavně,že se s tím dá donost zdravé miminko vid ![]()
Suviku jj ale jmenujou se jinak, heparin se nesmí v těhotnství. Zatím mám info jen z netu, zítra jdu na hematologii.
Pak ještě na genetiku kde mi řeknou termín plodovky, ale to bude asi ve středu, Mám to ěnjak nabitý
![]()
Petro právě že tak nějak ne no, ale prostě si to nepřipouštím, prý je to asi příčina mého prvního potratu ve čtvrtém měsíci a pak i toho předčasného porodu… statisticky by to mělo vyjít: 4× těhotná - 2× špatně tak teď to musí být xakru 2× dobře
![]()
Stanuško kruciš
, to jsi mě zas nalomila ohledně kyblíku
. No, jak jsem řekla, moje sestra bude rodit o měsíc dřív a ta si kyblík asi pořídí. Takže si to okoukám u ní a pak uvidím. Do kolika měsíců ti ten kyblík vydržel? Mě se na něm líbí to, že je mimčo celé ve vodě a nelíbí se mi ale ta manipulace, nějak si to neumím představit. Já mám pocit, že neumím dítě ani chovat natož ho šoupnout do kyblíku a tam umýt
.