Poradna duly
Jana Čurdová
fram - tak s pracovní morálkou jsme na tom stejně
![]()
tygří - zapomněla jsem dodat k tomu plánovanýmu císaři - neboj kočičko,třeba se s nima domluv na tom neúplném uspávacím (mám teď okno,nevím jak se jmenuje) a u apolináře budeš v těch nej rukou!!!!!já bych tam jela kdyby byl nějaký průser…
elleno - ahoj!za sebe můžu říct že mě dr. dělá utz při každé návštěvě,ale já mám malý rizikáček…
hlavně by se měli ozvat do 12tt protože se dělají první odběry…
ted jsem si vzpomnela ze na jare rodila u apolinare cisarem jedna moje znama, bo mela nohu v gipsu a prirozene by to nezvladla. a byla moc spokojena. bylo to tam pry fajn.
ahoj ellenno!
mno kacko, jeste ze nejsme placene za odvedenou praci.. teda ja aspon ne.. ![]()
Ahoj holky,tak mi zase dopoledne nešel net ![]()
kačko,gratuluji k srdíčku a máš krásnou fotku
![]()
Ellenko,tak ahoj tady
no v té cizině je to vše teda nějak jinak
tak už aby si tě teda pozvali a ty byla aspoň na UTZ ![]()
fram tak to máš dobrý,já bohužel jo…ale zatím všechno dokážu kamuflovat,dokonce dostávám pochvaly za pracovitost
![]()
nazdar peti!!!!!
jojo nešel net,to známe výmluva,to je jako pes mi snědl úkol
![]()
jakpak se máš při dnešku?
moc děkuju ![]()
kacko - díky za info, doufám, že do 12.týdne se tedy ozvou… Za měsíc mám letět letadlem do čech na dovolenou a ráda bych předtím věděla, že je všechno ok… Jak čtu, tak český zdravotnictví má nejlepší prenatální péči v celé Evropě…
fram - díky za přivítání a docela mě překvapilo, že někdo rodil s nohou v sádře? (Nikdy předtím mě nenapadlo, že vlastně i taková situace může nastat). Jak to pak ta maminka zvládala po porodu?
Kačko,no mám se dobře
a ty taky vid,když máš fotečku,je už abych šla zase k dr. ![]()
Jinak jsem se ještě nedostala na tu matriku,ale až půjdu kolem,tak se tam poptám ![]()
ahoj elleno, mně teď dělá dr. utz při každé návštěvě, příští týden jdu na první odběry krve. ale předtím jsem chodila k takové doktorce ze staré školy, která nic víc, než bylo „povinné“, nedělala, takže jsem za celou dobu byla na 3 utz, tuším, že to bylo ve 12., 20. a 30. týdnu nebo tak nějak..
a můžu se zeptat, jak to v Irsku funguje třeba s mateřskou, státní podporou apod?
peti děkuju,to nespěchá ![]()
jsem ráda že ti je dobře!mám doknce dvě fotečky,ale úplně stejný,tu druhou mi artík po spánku věnoval
ale měla jsem malý trapáček u dr.
neviděla jsem srdíčko - až když mi ho dr ukázala,je to strašně srandovní jak se chvěje
a pak jsem si naivně myslela že vidím hlavičku a on to byl nějakej váček
no to čekám druhý mimi
![]()
peti a kdy jdeš k dr?
ahoj peto! hihi, tak ty jsi vyspavala cele dopoledne a hodis to na nefungujici net, jo?
![]()
no ellenno, mozne je vsechno. ona chuderka omdlela a spadla blbe na nohu, kde neco kruplo a musel a mit
ru. no slo to blbe, pomahala jim maminka. ale ona mela nastesti vozik, takze byla aspon trochu mobilni..
tak a konecne se mi podarilo dovolat k dr. a na pristi kontrolu jdu 22.9. jupii!! ![]()
escargot - co se týká mateřské dovolené, tak mateřská dovolená je tu jen půl roku, pak se maminky vracejí do práce, ale většinou jen na zkrácené úvazky. Je tu něco jako porodné, které dělá asi 1000 eu rozčleněné na 4 příspěvky během prvního roku. A mateřská jako taková dělá cca 80% platu maminky před porodem. Jednomu kamarádovi (taky čechovi) se narodilo mimčo asi před měsícem (resp. jeho polské přítelkyni
) a říkal, že její mateřská dělá cca 200eu týdně. (Tady jsou všechny výplaty atp. týdně).
Ale znám tu i případ maminky, češky, která má cca dvouletého chlapečka (už sem s ním přiletěla), chvíli pracovala a teď je nezaměstnaná, bere podporu v nezaměstnanosti, příspěvky na dítě a ještě je jí placeno nájemné bytu 3+1 v ceně 650 eu měsíčně… Takže ta si taky nežije špatně ![]()
Nicméně ač jsou tu peníze skvělé, tak péče mě zatím děsí… Ale ten kamarád mě zase ujišťoval, že všechno bylo v pohodě, že prvně si je pozvali do nemocnice někdy v desátém týdnu, což u mě bude někdy příští týden… No, uvidíme.
Ellenno : vítám tě
. To je prima, že budeme mít přímo srovnání, jak to chodí jinde.
Fakt je, že v čechách je prenatální péče opravdu pečlivá. Ale pojišťovna proplácí jen 3 ultrazvuky v těhotenství, spousta doktorů jich ale dělá mnohem víc. Možná by sis mohla nějaké vyšetření domluvit, až budeš v čechách na návštěvě ![]()
Fram,nešl,tak jsem vyrazila ke kamarádce,má 10ti týdenní holčičku,tak jsem se kochala,prohlédla pokojíček a už aby byl duben
![]()
Kačko,jdu 18.9.hned ránko v 8.hodin ![]()
aleesha Návštěvu u svého gynekologa v Čechách mám určitě v plánu. Jsem v čechách cca dvakrát za rok a vždycky moje první kroky vedou na gyndu a k zubaři, protože jsem ně zvyklá. (Ze zubře mám hrůzu a moje zubařka je jediný doktor, který mi smí šahat do pusy cca od mých 18ti let)
Pravda, gynekolog mě poslední dobou dost znervózňoval a poté, co jsme to probrali s přítelem (taky čech, ale už pátým rokem žije tady), jsme se rozhodli, že ho vyměníme. Ale to bylo předtím, než jsem zjistila, že jsem těhotná. Gynekolog v čechách mi totiž říkal (naposledy v lednu t.r.), že u mě nedochází k ovulaci a tak to s otěhotněním vypadá špatně. (Už ve 22, kdy jsem skoro devět měsíců neměla mentruaci a nepomáhaly ani injekce, mi tvrdil, že se moje tělo připravuje na přechod…), už tehdy mě možná mělo něco trknout…
Ellenna - vítej. Nenech se tady námi vyděsit kontrolama a testama. V zahraniční se jich plno nedělá. Možná někdy líp, aspoň jsou tam maminy míň stresovaný, jak jim vyjdou testy a tak (které často vyjdou falešně pozitivně, že). Takže užívej si těhu a kdyby se ti příští týden z nemocnice neozvali, tak bych si tam asi brnkla ![]()