Poradna duly
Jana Čurdová
MiriamM Moje snaha být s malým co nejvíc a co nejdéle je spíš motivována tím, že podle všech možných lékařských studií, co jsem četla, se charakter dítěte utváří do jeho 4 let, to získává drtivou většinu toho co „později bude“. A nelíbí se mi moc představa, že by dítě měl „tvarovat“ kdokoliv jiný než rodiče a jiní blízcí. Když si ještě představím, že bych přišla z práce a chůva mi oznámila, že prcek dneska udělal svůj první krůček a já u toho nebyla, tak se mi myšlenka být s děckem co nejdéle to jde líbí ještě víc
A sama bych v Čechách taky nebyla. Mám tam svoje rodiče, kteří by mi rádi ve všem pomáhali, stejně jako jistě i rodiče budoucího tatínka ![]()
Ellenn to je jasný, máš pravdu…je hloupost dát takový miminko do cizích rukou, a ještě ke všemu v týhle debilní době, ve který nemužeš věřit uplně všem…
MiriamM No právě, dnešní doba důvěře v cizí lidi moc nenahrává ![]()
Nazdárek, já jsem dneska taky chyběla, bylo toho v práci hodně a ke všemu mi totálně kiksnul počítač
Snad je to „jenom“ zdroj a ne třeba disk, to by mě kleplo ![]()
No, a odpoledne jsem chrupkala, řeknu to otevřeně
normálně mě to skolilo
![]()
Děkuju za gratulace a gratuluju ke všem krásným fotkám, kontrolám a srdíčkům, je to super, jak nám krásně rostou - už jsou to frajeři ![]()
Lehce opožděně vítám Ellennu . My jsme takhle za prací vycestovali do Ameriky, byli jsme tam sice jenom rok, ale jak jsme se oba potom hrozně moc těšili domů bylo až neskutečné… Je blbé, že děláte oba v noci, pak by se třeba dala péče o mimčo nějak „nasměnovat“, i když by to asi bylo hodně náročné…
Jenom mě napadlo - nedá se třeba zažádat o rodičovský příspěvek na sociálce v ČR (i když ty prachy v Irsku asi nic moc, ale zas lepší, než drátem do oka…), skončit s tou prací v Tescu, co máš a najít si třeba něco jen na pár hodin v době, kdy by mohl hlídat třeba přítel? Ale moc v těchhle věcech nechodím, tak nevím, jestli to jde.
Gratuluji vsem k uspesnym kontrolam! ![]()
K Apolinari se taky musi osobne, pry kvuli tomu, ze si nastavajici maminky stezovaly na registraci po telefonu - asi se nemohly dovolat nebo tak neco.
Popravde receno me ta hodina a pul cekani a ze to delaji sestry pri normalni praci vubec neprekvapuje, holt uz jsem si to jednou vyzkousela.
Chodila jsem kvuli svym zdravotnim problemum do poradny k Apolinari uz od 20. tydne, samozrejme v pracovni dobe. Pokazde me tam nechali cekat nejmin dve hodiny, jednou i ctyri!!! Asi ze jsem byla malo tehotna oproti tem, ktere tam chodily do poradny az tech par tydnu pred porodem, nechavali si me nakonec. Fakt hruza, ted uz na to kaslu, stejne se me doktor vzdycky akorat zeptal, jestli se mi ty moje problemy nejak zhorsuji a nic jineho. To si to muzu sledovat sama a nemusim kvuli tomu podstupovat vylety do Prahy a nekonecne cekani.
Tygre , tak to bychom se u Apolinare mohly potkat. Mne se to minule povedlo, uplne nahodou ke mne na pokoj dali holku, se kterou se znam pres Emimino. Rodila den po mne.
Bylo to fajn, mit tam spriznenou dusi.
Planovany CR taky neni k zahozeni, vsechno je vic v klidu, nemusis se desit toho, ze nepoznas, jestli uz do porodnice vyrazit nebo jeste cekat. ![]()
Escargot , my mame i stejny termin porodu, uz to vidim, udelame si koncem dubna u Apolinare srazik.
![]()
Kuchyn jsme po dukladnem prozkoumani vsech moznych kuchynskych studii koupili v IKEA a vysla podstatne levneji, snad skoro o pulku.
A je moc pekna. ![]()
Ellen , vitej k nam! ![]()
S tou predporodni peci bud rada, ze nejsi v Holandsku, tam se navsteva doktora driv jak mesic pred porodem povazuje za simulanstvi.
No, malicko prehanim, ale ne moc.
A zase v Cechach se to obcas trochu prehani - coz mi tedy vubec nevadi. ![]()
Profesni skok jsi udelala tedy veliky, ale ted stejne budes mit jine starosti, co?
A jak to zvladas fyzicky, ja ted mam dny, kdy me kazda prace hrozne unavi. ![]()
Angua Děkuji za přivítání
Já se do ČR těším už teď na tu dovolenou. Kromě rodičů a přátel i na to, jak se dobře najím
Po rohlíkách mám absťák a taková uzená žebírka… Kurňa…
No, touha po českém pečivu mě dohnala k tomu, abych upekla český chleba doma, povedl se skvěle, jen je ho trošku hodně
Co se týká příspěvků v čr, tak situaci teprve mapuji. Napadla mě totiž i varianta, jak by to vypadalo, kdyby mi při prohlídce v čr na dovolené gynekolog doporučil zůstat na rizikovém a já bych zůstala rovnou v čechách. Jenže třeba netuším, jestli bych tam byla jako „nezaměstnaná“, přesto že zaměstnaná jsem tady v Irsku atp. Tady v Irsku platí nemocenskou cca prvních dvanáct dní zaměstnavatel (ale to už mám vyčerpané z nachazení v zimě) a pak sociálka, ale to nevím jak by fungovalo, kdybych byla v čechách. No, je to trochu celé zamotané a teprve pomalu se v tom snažím orientovat.
Jinak změnit práci můžu taky, v tescu mi i nabídli přejít na denní směnu a pracovat na pokladně, ale říkala jsem si, že pokud to půjde, zůstanu na nočních, přeci jen jsou podstatně lépe placené a peníz se vždycky hodí, zvláště, má-li přijít děcko. No, uvidíme. Vše se bude odvíjet od toho, co nám řeknou a doporučí doktoři.
Titty Děkuji za přivítání i za upozornění na Holandsko. Jak vidno, volně prodejná tráva tam funguje, ale prenatální péče ne
Fyzicky to zatím zvládám, ale je fakt, že byly noci, kdy jsem si myslela, že umřu. Zle mi bylo že bych vyměnila snad všechny vnitřnosti, malátná a neustále ospalá… Ale už to naštěstí ustupuje, nevolnosti i únava se zlepšují, ale únava asi i díky tomu, že mám teď víc volna (dělala jsem třeba sedm dní v kuse a pak měla dva dny volna a těch sedm dní bylo už hrozně moc, teď mám maximum cca 4 dny a pak volno, což je už v pohodě. A nedělám denně víc jak sedm hodin).
Titty a kterou kuchyň máte? Mně by se líbila Fagerland
http://www.ikea.com/…35933_S3.jpg
ale to až do domečku (jednou, snad, až se naše skvělé zastupitelstvo dohodne na územním plánu
)
Ellenna Jojo, je to šílené, všechny ty zákony, předpisy, apod. Obdivuju lidi, co se v tom orientujou, zvlášť když se to všecko furt mění ![]()
Ale třeba sociálce v Irsku by mohlo být teoreticky jedno, kde zrovna jsi, ne? Pokud bys neměla nařízeno být doma, tak můžeš být např. na dovolené, kde budeš chtít… Nás třeba učil v angličtině Brit, který byl původně v armádě a tedy relativně mladý (45???) v důchodu, přestěhoval se do ČR, ale důchod bral furt z Británie. Ale fakt nevím, to jsou jenom takové spekulace ![]()
Angua Mluvíš mi z duše… Všude je tolik zákonů, předpisů, vyjímek, kombinací, že se v tom nemůže vyznat snad ani fundovaná osoba, co s tím přichází do styku denně, natož pak laik, co to potřebuje obvykle jednou, dvakrát za život
Hodně mapuju na internetu holčiny, které v Irsku nebo jinde v zahraničí otěhotněly a řešily v Čechách pak příspěvky nebo jiné věci a sbírám informace. Uvidíme, jestli z toho něco poskládám ![]()
DUBŇÁTKA 2009 http://www.beruska8.cz/…nka1/100.gif
aleesha Alena/1981/Praha/Lucie-Emma(11.1. 07)/TP 2.4./KO 22.9. 10+6
MiriaM Mirka/1982/Praha 8/Matěj(3.6. 05) TP 5.4./KO 25.9 10+3
Petrax77 Petra/1977/Praha/Šimon(27.9. 07)/TP 5.4./KO 11.9 10+2
xmerssy -/-/Brno/-/TP 11.4/KO-?
Petra Z Petra/1974/Mimon-Česká Lípa/-/TP 13.4./KO 18.9 9+3
Angua Petra/1983/Vsetín/-/TP 14.4./KO 7.10 9+2
Ellena Jitka/28 let/Irsko/-/TP 14.4/KO???
Bobi Božka/1973/Břeclav/Aleš(27.4. 04)/TP 17.4./KO 24.9. 8+5
Buresinka Iva/-/-/-/TP 17.4./KO 1.10
kackakocka Kacka/1980/Praha/Artuš(31.5. 06)/TP 18.4./KO 30.9/ 8+2
tygr Lucie/30 let/-/-/TP 20.4/KO?? 8+1
Lucink_a Lucka/1984/Jilemnice/-/TP 22.4 KO 15.9
Escargot Lenka/1976/Praha/Eliáš(21.4.06)/TP 23.4./KO 18.9.-odběry 7+6
Titty Radka/1976/Praha-vychod/Martínek(31.1. 07)/TP 23.4/KO 24.9 7+6
Majka24 Maja/1984/Napajedla u Zlina/-/TP 24.4./KO 17.9. 7+6
Tuttu /34 let/-/2 synové(1,5 a 3,5 roku/TP 25.4/color]/KO ?
Markýsek Marketa/1974/Berlin/Jirka(19.6. 92,andílek Vanesska(23-29.6 2008),Kristýnka 21 tt./TP 27.4./KO 25.9. 7+2
Fram Tereza/1978/Praha/-/TP 30.4./KO 22.9 6+6
No, pak se v tom ještě vyznají ty největší socky (u nás jich máme dost, hlavně trochu tmavší pleti, ale nic proti nikomu nemám, to zase ne, jen zkušenost z našeho města - ostatně viz. kauza Čunek, myslím ta úplně první
), ty přesně vědí, jaké mají práva a na jaké dávky mají nárok. Člověk až žasne ![]()
Sbírat praktické zkušenosti přímo od lidí je fakt asi to nejlepší…
Mimochodem, teď nám tady běží jakýsi fotbal Česko - Irsko (jakási kvalifikace na cosi - mám pocit, že se furt jenom kvalifikujem a skutek utek
) Je to severní Irsko, takže to je to druhé Irsko, než jste vy, že?
![]()
Ahoj,moc vás zdravím..Jsem teď u rodičů..Cestu jsme zvládli,ale jsem úplně KO
…
Dala jsem novou tabulku tak doufám,že je přehledná
..Pokud mám něco špatně hlaste
..
A ještě bych vás chtěla poprosit kdybyste změny KO nebo všech informacích označily barevně líp se mi to pak hledá děkuju
…
Zítra se pokusím dočíst
..
Papa
Holky, co u toho seznamu očekávaných dítěk znamená takovéto „6+2“ nebo „10+3“ atp.? Jinak děkuji za přidání do seznamu, doufám, že takový zůstane a bude se jen a jen rozrůstat ![]()
Markýsku , to vypadá dobře, je to přehledné a je taky vidět, jak na tom kdo je… Akorát - to budeš furt přepočítávat? Nebo máš na to nějakou „pomůcku“? ![]()
Ellenno , znamená to kolikátý týden+den je kdo těhotný - takže 6+2 znamená 6 týdnů+2 dny ![]()