Poradna duly
Jana Čurdová
Tak už jsme tedy v seznámku na cestě!
Drahý přijel jdeme se pobalit a jedeme. Teď jsem měla kontrakce po 4,11,6 min........... já to nechápu jak je to možný.
Holky myslete na mě já napíšu co a jak v sms!
Jsem celá na měkko.
Ahojte! A držte se těhulky!
![]()
Ahoj maminy!!!
Moc moc moc moc děkuju všem za gratulace a za držení palečků!!!!!Dočetla jsem jen pár stran od mojeho posledního příspěvku a víc až příště, jelikož jste nacvakali 30 stran a dneska jsem tu poprvé, tak mám toho moc
Z porodky nás pustili v pondělí, šli bychom i dřív,ale bobek dostal žloutenku, tak nás dva dny zdrželi..
Porod byl zpočátku fajn, kontrakce hned ve tři ráno po pěti minutách,v 9 jsem byla otevřená na 8 cm a porodní asistentka jásala. Rodila mě ta samá, co vedla kurz, takže jsme se znaly
Jenže pak se otvírání zastavilo, kontrakce ovšem ne. Napíchli mě na oxytocin, ale ty poslední 3 hodinky jsem si šáhla na dno…ale „pro ty co to mají před sebou“ STOJI TO ZA TO!!!!Malý je k sežrání, totálně jsem se do něj zbláznila a je moc hodný, jen spí a jí a téměř vůbec nekřičí..jen tak pípá a brouká…jsem z toho uplně vedle
Jo a tatínek u porodu makal jak šroubek, podporoval mě, dával mi obklady a bez něj bych to tam asi vzdala ale vydržel až do konce, což teda dotěď nechápu, strašně mi pomohl a všem to doporučuju!!!! ![]()
Gratuluju všem maminkám, co mají svoje klubíčko v náručí, ať máme hodné zdravé děti a ať to poporodní blues proběhne v klídku!!!! (já jsem furt naměkko a z každé prkotiny se rozbečím.,…no děs
)
Držím palečky všem těhulkám, ať už taky drží svoje uzlíčky a ať mají rychlý porod!!!!
Ody ty jo tak to je super, mám uplně husí kůži, piš holka, jsem napnutá jak šle …
Držím pěsti …
Ahoj Majko, ještě jednou moc gratuluju … a porod teda v pohodě???
Ať vám prcek pěkně roste …
Ahoj,
Ody-drž se,moc na tebe myslim!!!
Měla jsem dlouhý příspěvek o mém porodu,ale vymazalo se mi to,tak později,už jsem doma,užili jsem si už zahrádky s Žofinkou v kočárku,teď tu bouří,tak jsem doma.
Můj porod(překotný)
V šest hodin 4.4. jsem si všimla,že se mi břísko sem tam stahuje,ale nepřikládala jsem tomu žádnou důležitost,nic mě nebolelo a ani pravidelnost se mi nezdála.V půl osmé jsem z údivem zjiš´tovala,že se bříško ještě pořád stahuje,ve třičtvtě na osm mě jedna kontrakce zkroutila bolestí do předklonu a tak jsem drahého odvolávala od koupání Emy a zavelela do auta.Krátce po 20h jsme se vydali směr porodnice.V autě jsem začala propadat panice,kontrakce i stahování bříška nikde a já se bála,že budu na přijmu za blázna,co nepozná,jestli počtvrté rodí.Na příjmu jsem byla v 20:35h,pan doktor Koucký mě hned uklidňoval,že se na to podíváme,jak jsme na tom.Verdikr byl milý otevřená na 2-3cm a pan doktor mě ujišťoval,že dnes určitě porodíme.Odveleli mě na monitor,při kterém jsem vypisovala nějaká lejstra a dostala kapat ATB na koka.Potom mi pan doktor navrhl zkrácenou přípravu.PA mě dooholila dala klystýr.Přišel i drahý a já s ním šla do sprchy a střídavě chodila se vyprazdňovat na záchod.Když pro mě přišla PA,tak už jsem kontrakce cítila jako silnější menstruační bolesti.Další vyšetření na porodním boxu přineslo posun 4-5cm a dr mi praskl pl. vodu a PA zatim volala anestezioložku,které vzápětí přišla.To už ale byly kontrakce husté a dvě jsem myslela,že vyskočím z kůže,při dalších třech takhle hnusných kontrakcích mi paní doktorka zavedla katétr,vůbec to nebolelo,měla jsem co dělat s kontrakcema a když zavedla anesteikum pocítila jsem první nucení tlačit na konečník.Když bylo hotovo a já se mohla otočit na záda,tak už jsem jen hlásila,že musim tlačit.Hned se volalo na PA dr,Kouckého a taky pro drahého,který byl při dávání epidurálu za rohem(jinak byl se mnou pořád) a když šel drahý kolem,tak už viděl,jak se dere hlavička naší Žofinky ven.To už byli u mě i dr. s PA,chvilku jsem musela tlačení potlačovat,abych se nepotrhala,ale za pár vteřin už byla Žofinka na světě celá bylo 22:14h,měla dvakrát omotaný pupečník kolem krku a pl. voda byla zakalená,ale agpar měla i tak 10-10-10.Potom ale přišla anabáze s placentou,kterou jsem ne a ne porodit.Zkoušeli mírně tlakem vytáhnout-nešlo,zkoušeli přisát Žofinku nic,zkoušeli léky,taky nic a tak přišel na řadu epidurál,paní doktorka mi dala silné anestitukum do katétru a dr.Koucký mohl ve mě řádně zašátrat a neposlušnou placentu tak ze mě ručně vyndat.Ještě,že jsem epi měla,jinak bych musela pod celkovou narkozu.Potom už mi jen přinesli večeři a nechali nás s drahým si povídat o zážitkách z porodu.Pak už jen převezli na dvoulůžkový nadstandart.Opravdu moc hezky zařízený.Tentokrát má ode mě Apolinář jedničku z hvězdičkou,krásné prostředí,nádherný přístup doktorů ,PA i sester na šestinedělí,opravdu jsem si porod užila a cítila jsem se jako královna,ale domů jsem se stejně strašně moc těšila.V propouštěcí zprávě mám POROD PŘEKOTNÝ.
po porodu mám 8kg dole,ještě 15kg a jsem na původní váze!
No,apoň,že už na začátku váhy nestraší ta sedmička,že. ![]()
Tak to je asi o mém porodu vše.
![]()
jeee, tak ody to uz bude mit za chvilku za sebou? tak at to probehne v pohode!! ![]()
stanus, teda takhle rychly porod bych si taky prala.. krasne se to cte. uz se tesim, az to budu mit vsechno taky za sebou, ale ja si jeste par tydnu pockam.. miri neboj, ja te nepredbehnu!! ![]()
ahoj, maminky
jdu vas pozdravit a co tady vidim, Ody uz je v porodce
tak se konecne dockala!!!Odynko, moc ti preju rychly a bezbolestny, at' vsechno probehne hladce a jste rychle doma.
Stani, vitej doma, to je super, ze mas tak prijemne vzpominky na porod ![]()
Merssy ahoooooj po dlouhe dobe!Tobik je tak malicky a sladky, povedl se vam
je mi lito, ze nakonec jsi byla na cisari, ale hlavne, ze uz to mas za sebou a prcek ti to utrpeni vynahradi ![]()
My jsme byli dneska za dr, kluci krasne pribrali, Danik je vetsi o 200 g a vazi 2600g, Vladicek ma 150 navic a vazi 2750g.Pry nic jim nechybi a je vsechno v poradku.Az na prdy..........to porad brecime, ale pi dr to ani neresi, pry „prezit“.Jo, a stezovala jsem se, ze jim to cucani z lahvicky strasne dlouho trva, obzvlast Vladiku a vzdy ho u toho budime.....tak musime Aventky prozatim vymenit za obyc, pry se z toho taha s vetsim namahanim a kluci jsou mali, tak se rychle unavi.
Teda Stani, ty jsi super rodička, akorát si mě vyděsila tou plodovkou a co to je agpar 10-10-10 jsem nějak mimo či co ![]()
Ježiš já už to chci mít taky za sebou..
Rosi tak to je super, že kluci přibírají a vidíš to, problém je v lahvičkách to by mě nenapadlo ![]()
Já jsem na chvilku usnula na gauči a jsem jak praštěná po hlavě ![]()
stani - super!!! ještě jednou gratuluji k holčičce! Na jakém oddělení jsi ležela? Já na P5 a bylo to tam bezva, ale domů jsem se těšila taky:D my dnes ko aq prcek přibral 220g - JUPÍÍÍÍ. Takže už má 2820 - před kojo. Zítra jdeme na odběr krve z patičky, tak jsem zvědavá, jak se vypravíme ![]()
ODY PŘEJI RYCHLOVKU, AŤ UŽ MÁ TEN SVŮJ UZLÍČEK U SEBE!
Moc myslím na Ody, asi už fakt rodí, protože by se jinak ozvala, tak snad jí malej nebude dlouho trápit a bude venku rychle ![]()
A koukám, že tu jsem sama… ![]()
Tygříku-já ležela na P1 a taky jsem byla moc spokojená. ![]()
Ody-pořád tady nahlížim a moc na tebe myslim!
fotky z dneška:
Jéé - jaký máte baculatý tvářičky
No nám už se kapku taky kulatí, ale ještě si budeme muset počkat. Princezny jsou krááásnééé ![]()
Ahoj holky, jsem ostuda, našla jsem 2 hodiny starou SMS od MiriaM, Ody je na příjmu v porodce, otevřená na 3 cm, budou jí píchat vodu. Mělo by to být raz dva. Teda před dvěma hodinama, tak třeba už je to raz dva.. Omlouvám se, měla jsem návštěvu a neslyšela SMS ![]()
Stani ty máš tak úžasný dětičky a Žofinka má opravdu buclatý tvářičky a jak je maličká, no nádhera, já už se tak těším holky, když ty vaše drobečky vidím ![]()