Poradna duly
Jana Čurdová
Odynko, moc gratuluju k malinkému a přeju mu i tobě hodně štěstí a zdraví do života a málo probděných nocí!!!
![]()
ahoj,
všem novopečeným maminkám gratuluju ![]()
včera jsem byla na kontrole a zatím to prý na porod nevypadá, tak snad velikonoce ještě strávím doma.
ráno jsme byli s Eldou na chirurgii kvůli zúžené předkožce (poslala nás tam obvoďačka při tříleté prohlídce). dr., když mě viděla s pupkem, tak říkala, ať přijdeme za půl roku, že teď budu mít dost starostí s mimi a ten pindík zas tak akutní není … to jsem ráda ![]()
teď tu mám chlápky na dodělání kuchyně, za hoďku mají dorazit instalatéři namontovat sprcháč … no bude tu dneska veselo …
ODY!TAK UZ TO MAS ZA SEBOU!A PRCEK JE OBRIK!asi te potrapil,co?
no uz brisankove maminky nam ubyvaji
jsem zvedava, kdo bude posledni ![]()
Miri, drzim palce,at' se to pohne ![]()
Elleno, take jsem se bala toho, ze u porodu nebudu schopna komunikovat cesky (mam matersky jazyk rustinu),ale manzel rikal,ze pry jsem pekne rvala a nadavala cesky
ja si vubec nepamatuju,co jsem teda vysilala ![]()
holky, co budete nebo jste rodily u apolináře, mám dotázek. nemáte číslo na sanitku, co vozí k porodu? prý ho dávají v poradně.
já chodím na kontroly jen ke své dr. do ordinace a zapomněla jsem se jí na to zeptat ![]()
Ahoj holky........
Ody, velká gratulace k Peterovi!!!!!Je to kus chlapa!!At se mu na svete libi a Vam dela jen samou radost!!!
Tak dnes jdeme na prvni kontrolu, tak jsem zvedava, jak jsme pribrali…Uz jen plne kojime, tak snad se to nejak nezpomalilo.......
Vsem krasny den.......
Ahoj holky, psala mi Miri, už má po monitoru, prý se tam ukázaly 2 silnější kontrakce, jinak nic nového, na netu bude až večer, tak se tu pak snad ukáže..
Vida, no nejlepší by bylo, kdyby se tu už neukázala
Né, že bych ji jako nerada viděla, ale že by mezitím začla rodit
![]()
Tak jsme byli na procházce na poště, dali jsme obídek… A dokonce jsem i vylezla zpátky k nám nahoru, to mě dost překvapilo ![]()
Ahoj holky,
předně Petro, Ody, veliká gratulace ke klučíkům!!!
Fotky dětiček jsou krásné, Stani, máš doma pěkné princezny. Co říká Emička na Žofku???
Mně se podařilo uspat obě děti najednou, takže už mám uklizeno, vyžehleno a zvládnu i něco napsat. Prostě superžena
. Se musím trošku pochválit… ![]()
Kačenka je moc hodná, skoro nepláče, dnes v noci jsem kojila jen jedenkrát, to jsem s Fandou nezažila. Tak doufám, že to takhle bude i nadále a že mě jen nechtěla Kačka namlsat a další noci prořve…
I Fandík se už trošku zklidnil, nebo už jsem si zvykla, dnes absolvoval pouze jeden hysterák. Konzultovala jsem to se sousedkou, dětskou psycholožkou, a prý je to normální a mám vydržet. No jo, ale kdo to vysvětlí mým hormonům??? ![]()
Jinak musím konstatovat, že mám zatím větší pohodičku, než když se narodil Fanda, asi tím, že už vím, co mám dělat a co čekat. Jsem už druhý den sama doma, manžel musel do práce, a zatím jsem se nezhroutila, tak to je dobré znamení. ![]()
Jinak vůbec nestíhám reagovat ani číst, tak nevím, co je nového, kromě miminek. Opatrujte se a držím palce!!!
Gabu, no fakt, superžena!
To je dobře, že je Kačka tak hodná, snad ji Fandík brzy nenaučí strkat věci do nosu ![]()
Ale asi jsem si namohla sval na noze a chce se mi zase spát
Bože, já budu po tom porodu asi dost nemožná
![]()
Gabu, Ty jsi fakt superžena! Já teda doma nic nedělám, přítel chodí do práce, ačkoli jsem chtěla, aby byl alespoň první týden s námi doma, ale práce je důležitější (což já nedovedu pochopit), tak na něm nechávám veškeré domácí práce
A zítra má dovolenou, já musím k doktorovi, tak bude hlídat ![]()
Angu, moje řeč s tou Miri
Kdyby se už neukázala, bylo by vyhráno ![]()
Rosinko nadávat v angličtině bych asi taky zvládla, ale vysoukat ze sebe něco srozumitelného uprostřed bolesti asi ne
no uvidíme.
Nevím, jakou jste měly noc vy, děvčata, ale já snad nejhorší za poslední dobu.
Šla jsem spát asi ve tři, v pět mě probudily bolesti v břiše jako blázen, až jsem zarývala nehty do matrace. Od pěti je mám cca každou hodinu a půl a když je nemám, snažím se spát, protože si přijdu hrozně vyčerpaná. Kupodivu nemám chuť ani na jídlo, ale hlad mě donutil popít kousek mlíka a dát si kousek buchty. Hlenová zátka mi odchází každou chvíli, co jsem na toaletě. Poslední před hodinou už byla i s kousky krve (asi tak pět červených krvinek, bylo toho opravdu maloučko).
Jinak ležím v posteli a čekám, co bude dál. Jak mi včera doktor na KO říkal, že mám týden přenášet, tak jesti bych tohle měla zažívat až do porodu za 14 dní, tak bych si to snad šla hodit.
MiriaM Koukej si s porodem pospíšit, ať mi pak nevyčítáš, že jsem Tě předběhla
Včera jsem se dozvěděla, že místní ženy si vyvolávají porod rybím tukem - vypít dvě deci rybího tuku a do 24hodin je mímo venku. (pravděpodobně pak není potřeba ani klystýr
), manželka šéfa takhle prý odrodila včechny svý tři děti v termínu… Tak kdyby nezabraly bouřky ani úplněk… ![]()
Jak jste u toho počasí, tak tady je od včerejška takový vichr, že nám to roztrhalo party stan na zahradě a zlámalo i jeho konstrukci z trubek. Do toho leje jak z konve. Prostě parádní počasí ![]()
Gabu Když jsi tak akční, nechceš si udělat brigádu i u mě?
Tady se v úklidu zastavil čas ![]()
Teda Ellen, že by další mimčo na cestě? To je teda fofr
A s tím rybím tukem, 2 dc by myslím vyhnaly všechno, a s tím klystýrem teda věřím
Já kdysi měla užívat rybí tuk jako lék, po lžičkách a vylívala jsem ho, protože byl neuvěřitelně hnusný, takže představa 2 dc.. No ale jestli to někomu pomůže a vydrží se u toho nepozvracet.. ![]()
Tady u nás je krásně, dokonce ani včera nepršelo, bydlím na opačném konci Prahy než Miri, teda kousíček za Prahou, ale maličko, a déšť ani bouřka nikde.. Jsem zvědavá, jak to bude dneska s tím úplňkem, koho to vyžene z domečku ![]()
Amber: u nás teda pršelo
, sice jen malinko, ale tlak byl divný, protože se mi zničehonic chtělo strašně spát. Mě manžel s prvním taky nechal hned samotnou, měli něco důležitého v práci
Teď si vzal aspoň týden volno, musel hlídat Lucinku.
Gabu: super, že to takhle zvládáš. Lucinka má taky občas hysterák, ale jde to. Dokonce jsem dnes dopoledne upekla medovník ![]()
Daneček pije po dvou hodinách, i v noci
I s přebalením mi to zabere vždycky tak 20 min
. už jsem si zvykla, ale spánkový deficit mám ![]()