Poradna duly
Jana Čurdová
Stanuska No malá je v tom kýblíku k sežrání!!!! Jenom osolit a přidat salát jako oblohu…
A je krásný, jak sestřička pomáhá při koupáníčku
Je bezva, že máš pomocnici
A mimochodem - takhle pár dní po porodu tlačit sekačku - to chce odvahu ![]()
Angua Neutíkám, jen už se hrozně těším na prcka a na to, jak si zase lehhnu při spaní na břicho a nebudu přehazovat ten pupek ze strany na stranu jak magor
A rodit sice máme spolu, ale nikdo neříkal, že to musí být v termínu
Tak šup, šup, pro rybí olej a jdeme do toho spolu
Je fakt, že už jsme v seznámku téměř na řadě… ![]()
Já jsem pořád na tom stejně, bolesti po rovných 70ti minutách, zato to bolí jak kráva
(smích mě ještě nepřešel
). Do nějakých 5-8 minut mám ještě hodně daleko. Viděla bych to asi někdy na zítřek (pokud mi ten úplněk třeba ještě trochu nepomůže a neurychlí mi to, za což bych mu osobně byla dost vděčná, protože s těma bolestma se nevyspím a při porodu budu jak mátoha (což asi budu stejně
).
Co se velikonočního pondělí týká, tak jsem v klidu, tady se nevyšupává
Ale je fakt, že o to víc se tu chlastá, takže je fakt, že lepší rodit jindy než s doktorem pod parou ![]()
Lucink_a Taky mě překvapilo, jak to tu berou letem světem, ale jak napsala jedna moje místní kamarádka (taky češka, už tu porodila dvě děti a na rodině psala článek, jak to tu chodí http://www.rodina.cz/clanek6826.htm ):
" Za celé druhé těhotenství jsem byla na ultrazvuku také jen jednou a to v 15.tt. Pak už ne, žádné tripple testy a nic podobného mi nedělali. I kdyby zjistili nějakou vadu, třeba Downův syndrom, tak by to na věci nic neměnilo. Tady jsou potraty zakazané a Downův syndrom neberou jako nějaké vážné postižení. Lidé s touto vadou žijou běžný život mezi ostatními lidmi, dokonce pracují v obchodech a jinde, pokud jim to jejich stav dovoluje. Ty těžší připady jsou doma s rodinou a rodina se o ně úplně samozřejmě stará. Jsou tu ústavy, kde o postižené lidi pečují, tam je možné tyto lidi umístit, pokud se o ně rodina nemůže postarat. " Takže možná proto se tu ty prohlídky tak radikálně liší od prenatální péče v čr.
Tak malý Kuba je na světě!! Miri se uleví od zad!!!
Je to chlapák, má 3770g a 52cm a šťastná maminka píše, že „jsme v pohodě a Kubi je boží“ ![]()
No to je rychlost!!!!
VELIKÁNSKÉ GRATULACE MAMINCE MIRIAM I MALÉMU KUBÍKOVI!!!! Ať jsou hodně zdraví a nic jim neschází!!!
![]()
Ody mi poslala MMS, tak se mi ji podařilo přehodit na rodinu, tak kdo chce vidět malého Petra, koukněte do alba Ody
Je kouzelný ![]()
Ježiš, ten je nádhernej!!!! A má super výraz ve tváři!!! Moc ho mamince pochval, protože je vidět, že si rodiče dali záležet!!!
![]()
Amber, no jo, do půlnoci, to by byla honička ![]()
Elli, rybí tuk jsem ochotna pozřít nejdřív po týdnu přenášení… Tak mě holt kdyžtak předběhneš, nebudeš koneckonců první - a už jsi na to dobře naštelovaná
![]()
Tak veliká gratulace Miri ke Kubíkovi!!! Fakt super, jsem ráda, že to má za sebou a uleví se jí od těch zad ![]()
Amber, taky jsem se dívala, že vás předběhli ve velikosti ![]()
A malý Peťka je úžasný, fakt má boží výraz - jen promluvit ![]()
Ody moc gratuluju k narození Peťulky, Suvikovi k Matýskovi a Miri ke Kubíkovi!!!
![]()
Ať vám kluci dělají jenom samou radost! ![]()
Teda, to je úrodička miminek, ten úplněk má něco do sebe!
(U mě teda akorát to, že moje nespavost je ještě horší než obvykle…
)
Stani , krásný porod!
A jsi dobrá, sekat zahradu pár dní po porodu… ![]()
No a fotky tvých princezen jsou prostě dokonalý!
Gabu , ty jsi teda superžena… takhle hotovo já nemám a to mám na starosti stále jen jedno dítko.
Kačko , ať jde všechno hladce!!! ![]()
Titty Nejsi jediná, kdo nespí
Jednak se mi nechce, jednak s bolestmi každých 20 minut bych neměla ani šanci usnout ![]()
Ellen , tak už po 20 minutách, jo? Tipuju to maximálně do odpoledne a budeš mít mimčo u sebe. ![]()
Já bych teda spala, ale jak si lehnu, je mi zle… ![]()
Jo a pamatuju si poslední noc před svým prvním porodem - kontrakce nejdřív asi po 30 minutách, pak se to postupně zkrátilo na 10 minut a já mezi nimi stále ještě byla schopná usnout!
A to jsem pokaždé ještě musela vstát a jít na záchod…
Titty Já jsem stále ještě na dvaceti minutách a o usínání si asi můžu nechat ještě zdát
Nicméně taky si myslím, že do rána by se to mohlo zkrátit na těch 10-8 a při 8 chceme vyjíždět - máme porocnici cca 40minut autem, a než se tam vypravím, dopravím a udělají příjem, tak bzch mohla být tak na 5 (doufám), což mi přijde akorát - ať tam dlouho netvrdnu bez prcka ![]()
Z čeho je Ti zle?
Tak ta Kačka s Miri se fakt domluvily, tohle ale musím citovat:
Chcete vědět novinu, mame holku jako malinu. Jmenuje se Lucinka, narodila se 9.4.2009 ve 22:50, váží 4100g a měří 52 cm. S maminkou jsou obě v pořádku. Kačkač
No není to nádhera? Třetí úplňkový miminko
Moooc gratulujeme ![]()
Ellen, to jsem na Tebe zvědavá, jen nevím, jak nám dáš vědět ![]()
Amber No, Kačka má teda pěknýho pořízka (nevím, jak to napsat v ženském rodě
) A ve velikosti zatím vede ![]()
Ohromné gratulace mamince!!!
Ať jsou ženský zdravý a v pohodě ![]()
Já jsem teď na 15ti minutách, na skypu mám už od 23h mámu a prožívá si to se mnou, drahá polovička šla spát, ať se před tou velkou akcí posilní ![]()
Jinak když mi někdo na sebe dáte telefon, můžu psát sms (až nebudu už moci být na netu), jak to vypadá (pokud mi někdo bude chtít pak odpovědět, tak se nebojte účtu za telefon
, sms z českého mobilu na irský mobil je stejná cena jako mezi českými mobily).
Holčiny, tak jdu vzbudit drahou polovičku a vyjedeme.
Vypadalo to asi takhle: čas - interval 02:30 - 00:15 02:42 - 00:12 02:56 - 00:14 03:03 - 00:07 03:09 - 00:06 03:15 - 00:06 03:23 - 00:08 03:30 - 00:07 03:43 - 00:13 04:00 - 00:17 04:25 - 00:25 - (40sec) - hóóóódně intenzivní 04:35 - 00:10 - dtto 04:45 - 00:10 04:52 - 00:07 04:57 - 00:05 05:02 - 00:05 05:09 - 00:07
Tak snad to je už ono (takhle šílený bejt snad poslíšci nemůžou, ne???) ![]()
Když se mi někdo ozvete, dám vědět : +353879594106 ![]()
zatím pááá a koukejte s dalšíma mimčata vyrazit i vy ![]()
Teda holky ten úplněk mě dal zabrat
jsem vzhůru od 6hodin a šla jsem spáto o půlnoci,nemůžu vůbec spát, doufám, že je to přechodný stav ![]()
Gratuluju Miri ke Kubíkovi, Kačkač k Lucince
Miminka jsou pořádný a přeju hodně zdravíčka ať se jim na tom světě daří ![]()
No koukám, že opravdu u nás úplněk zabral, ale to jsem teda netušila
![]()
Ellen je na cestě, poslala jsem jí sms, tak snad jsem odepsala na správné číslo a ona se pak ozve ![]()
Amber já bych ráda, aby šla malá ven, ale jí se zatím moc nechce, cítím ji dost dole to je pravda, ale tím to končí
poslíčky podle mě nemám vůbec, nic se neděje, takže já asi předbíhat nebudu a pěkně popořadě si počkám
Teď by mohla na řadu přijít Olinka
a přede mnou je toho ještě hooodně ![]()
Ale začínám chytat nerva, co ještě nemáme, co ještě musím stihnout, proto si myslím, že ani nespím, protože pořád přemýšlím, co ještě musím dodělat, prostě blázen ![]()