Poradna duly
Jana Čurdová
Jé,chuďátko Ellen,tak to vypadalo nadějně a nic
Ale třeba v noci pojedou zase
No já mám pocit, že po termínu už nebudu snad ani vycházet… Ani do obchodu radši nepůjdu ![]()
Zuzu, už jsem ti tam přidělala i album, tak můžeš vesele vkládat fotky ![]()
Bobi, to je asi ten silný jarní vzduch ![]()
Jé, chudinka Ellenna, já myslela, že už to bude mít pomalu za sebou a ono takto… Ale myslím, že se tam beztak nejpozději do konce týdne vrátí… Spíš už zítra…
Angu,díky moc…No vkládat budu hlavně až bude ta trperenda na světě ![]()
No to teda chudák Ellen…
A já čekala, že už bude malé na světě..
No snad se to rozběhne a pojedou znovu..
Holky, jsem mánička obecná, přehlídla jsem v SMS časový údaj, kdy se narodil Kubík, takže jsem to tam dodala, snad mi Miri promine
Byla jsem tak rozhozená z těch porodů.. ![]()
Děkuju moc za uklidnění… ![]()
chytla mě uklízecí mánie,tak jsem zvládla koupelnu,záchod,vyprat,nakrmit želvy a převléct postele,no a na závěr jsem ještě uklidila balkon.Odpoledne jsme byli na výletě na Andělský hoře,teď si tu v klídku dávám skleničku červenýho vína…a to by bylo,aby nebylo ![]()
Jééé teď čtu o Elli,chudinka,to jsou nervy…tak si to prcek ještě rozmyslel…taky dobrej rošťák ![]()
Angu,Lucinko ani nevíte jak vám rozumím,že už máte těch řečí kolem sebe někdy plný zuby…mně už je úplně jedno kdy to bude,hlavně ať je to brzy a pokud to bude možný,bez vyvolávání.Stále máme ještě 4dny čas,tak snad se malej umoudří.Prý pomáhá masírovat akupresurní body kolem achillovky,mám tedy dnes slíbenou masáž nohou,no,zkoušíme co se dá.Jinak co se týče přenášení,ve Varech mě nechají max.10dní,ale slyšela jsem i případy z jiných nemocnic,že nechávají přenášet i 14dní…Holčiny,ale vy snad přenášet nebudete a když se bude prckům chtít,tak nás klidně můžete v seznámku předběhnout,my už jsme si zvykli
![]()
Nicky , já už jsem si říkala, že ses nám dlouho neukázala. To je teda Lukrécie akrobat, teď se ještě přetáčet.
Snad si aspoň počká na toho císaře a nebude se drát ven dřív.
Ellen , chudinko, tak jsem se teda v odhadu netrefila. Snad už to bude brzy. Třeba si ještě aspoň trochu odpočineš. ![]()
Ahoj holčiny, tak jse hlásím zpět do řad čekatelek
Jsem teď trochu už odpočatá, ale řádná sláva to není. Díky Lucince, že vám předávala sms.
Jinak dorazili jsme ráno asi v sedm do porodky, cca hodinu trval příjem a monitor, vše vypadalo skvěle. Sestra mi řekla, že kontrakce jsou hodně dlouhé, že by to mohlo jít rychle, ale to otevření jen na jeden prst je hodně málo. Hned mi dala na výběr, co budu mít za možnosti s bolestma - nějaká injekce na zmírnění, rajskej plyn a epidurál. Řekla jsem, že ještě nevím a budu řešit až to přijde ![]()
Dali mě na pokoj, přišla snídaně, tak jsem se nadlábla a pak znova monitor. vše vypadalo dobře, až do okamžiku, kdy mi přišla sestra nebo doktorka (nevyznám se v těch jejich druzích hacafraků) zavést kanylu. Už mi jí jednou dávali když jsem byla ve špitále na Bulovce se slepákem, a tehdz mi ji dávali na vnitřní stranu předloktí. Nepřekáželo to, nebolelo to, jen to bylo nepříjemný než jsem si zvykla. Ovšem tady!! Jehla jak na sešívání buvolí kůže se mi zabořila do hřberu ruky a já v tu chvíli myslela, že to se mnou švihne… udělalo se mi blbě od žaludku, zamotala hlava a od té chvíle kontrakce sotva po 30 minutách a slabší intenzita…
Tak jsme si se sestřičkou domluvili, že mi udělají ještě vyšetření jak to vypadá vevnitř s tím otvíráním a jinak že můžu domů, jeslti mermomocí chci. Takže otevřená stále na 1 cm (i po 5 hodinách po příjmu)… Tak jsem se zase převlíkla z pyžama do oblečení, zabalili jsme tašku a jeli domů. Ještě v nemocnici jsem měla kontrakci, a další byla až jsme dorazili domů (cca po 50 minutách). Od té doby cca po hodině a půl a teď za poslední dvě hodiny jedna silná a poslední slaboučká… A dál to asi bude mít tendence ke směru „ticho po měšině“
No jsem z toho fakt unešená.
Toliko mých posledních 36 hodin ![]()
Doufám, že další výjezd bude až za pár dní, až zase načerpám síly a prcek si to se svým příchodem už konečně rozmyslí…
Jinak blahopřeji ostatním maminkám, co to na rozdíl ode mne dotáhly do konce a ať jsou hodně zdraví ![]()
všechny ostatní moc zdravím a ať jste v těch výjezdech do porovnice důlsednější než já ![]()
Elleno, to je tedy něco.. No snad to příště bude lepší a snad to nebude dlouho trvat do toho příště. Jinak tady se taky dávají kanyly na hřbet ruky, ovšem jak velké jsou jehly nevím. Jen mě řekli, že se netrefí do žíly, tak mi ji dali vždy do předloktí. Ale nadšená jsem z toho nebyla, protože jsem ji tam musela mít 2 dny..
Spát se nedalo, nic se nedalo. No ale zvykla jsem si na to.. Jinak jehly přímo nesnáším ![]()
Amber Já právě jehly taky nesnáším, hned z nich na mě jdou mdloby
Ale tohle byla fakt síla. Myslím, že ji tam prostě špatně zavedla, protože když mi ji při odjezdu vytáhly, byla i ohnutá
Vpich byl v prostředku hřebetu ruky a jehla v žíle končila za zápěstím, takže jakmile jsem pohnula rukou, stále jsem cítila a dost to bolelo (ne tak jako kontrakce, ale ve spojení s tím, jak je mi špatně z jehel, možná byly ty kontrakce lepší
).
No doufám, že hrabátko Mates dá na chvíli pokoj s falešnými poplachy, nechá maminku odpočinout a pak vyleze co nejrychleji - třeba jako Stanušce Ema - přijet v 16h do porodky a mít za hodinu a půl prcka u sebe - no existuje něco lepšího? Ačkoliv ty bolestí musela mít asi ukrutný, když se jí to zhustilo do tak krátkého časového intervalu. Ale zase to měla rychle za sebou. Lepší hrůzný konec než hrůza bez konce…
Ahojky, tak jsem zase vzhůru, poslední dobou ty noci nic moc, špatně spím, ale ne kvůli břichu, ale špatný sný atd. nevím proč ![]()
Elli ty sis teda vytrpěla, ten váš kluk vás napíná až hrůza a ono to tak nadějně vypadalo a pak nic… a v noci nespinkáš a strašíš tady ![]()
Tak Matýsek si to zkusil na nečisto a podle mě dlouho trvat nebude a brzy bude u tebe ![]()
Holky mě taky strašně vadily jehly, nemohla jsem jehlu vidět, hrůza, ale překonala jsem strach a šla jsem darovat krev a to je teprve tlustice, fuj, po pár odběrech jsem si zvykla a teď už mi to ani nepřijde
snažím se přesvědčit manžela, ale má taky panickou hrůzu, ale žíly má přitom ukázkový, to já mám jednu a schovanou, ale sestřičky jsou tam fakt machři ![]()
Holky já vám sem musím něco napsat, doufám teda, že si to nikdo nepřečte, zatím je to tajemství a z rodiny to vím jen já. Minulý rok v létě sestřenka potratila 14 dní před svou svatbou v 7tt, pak měla nějaký komplikace s dělohou, prostě se jim vůbec nedařilo a já jí to tak moc přála, vůbec,když jsem byla já. A včera mě volala, že tam má 2 čárky, tak jsem tak moc šťastná za ní
, že se jim to povedlo, ale nechce nic zakřiknout tak do 12tt musím to držet v tajnosti před celou rodinou, už to vidím, jak se mě všichni budou ptát, ona její mamka bydlí naproti… ale má tak pesimistický názory, že sestřenka nechce aby to věděla… ono jí po tom co potratila řekla,že nebude mít nikdy děti, že ona s tím měla problémy, no myslím si svý
Tak jí moc držím pěstičky, ať se prcek udrží. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, když já to nemám komu říct
![]()
Holky já jsem asi praštěná, vůbec by mě nenapadlo, že tohle si budu myslet. Když mi posílala foto toho testíku, tak jsem si úplně vzpoměla na ten můj začátek. Z toho svýho neustálýho strachu o prcka jsem si první polovinu vůbec neužila, tak strašně to uteklo a teprve teď to vidím
Ty krevní testy, plodovka, fuj… teď už vím, že u dalšího těhu to budu brát jinak a už teď se na to těším,no nejsem já šílená!!!!
![]()
No už se těším na druhý, jsem prostě blázen, ale třeba po porodu budu mluvit jinak
![]()
No nic, všichni ještě chrupkáte a asi i budete dlouho, dneska to vypadá zase na nádherný den, a já mám drahýho konečně doma a dneska nás čekají 2 návštěvy a opíkačka, tak se těším, že tu konečně bude živo, no snad to ustojím, musím něco upíct, no pádím do obchodu pro pečivo a nějaký drobnosti, tak ať tam není hodně lidi ![]()
Lucinka Nejsi jediná, kdo straší
Já zase straším celou noc…
Od 1:20 do 3:20 jsem vcelku trochu spala - jen dvakrát mě vzbudily bolesti, zato jsem u nich kvílela jak postřelené podsvinče…
Od té doby jsem zase vzhůru a cca do šesti jsem byla na pěti minutách, teď zase 7. Síla a délka se střídají
Slabší - jde usedět (těch bohužel moc nebylo), silnější se líp zvládá s chozením a dýcháním. Už mám úplně ušoupané nohy a pomalu spím ve stoje, jak jsem unavená. Ty hodně nepříjemné bolesti si vyžádají i hlasitější projev…
Jsem vyčerpaná jak žumpa. Co ten Mates předvádí je neuvěřitelný.
Začínám závidět těm, co mají císaře ![]()
Dobré ránko,
já taky nechrupkám…nějak nemůžu…Jsem si zvykla srávat každý den kolem 6-7hodiny a nikdy víc nespím a to můžu jít spát třeba ve 3h ráno:?
asi nějaká příprava na miminko,že se moc nevyspím ![]()
Luci,sestřence přeji,aby to vyšlo a měli zdravé miminko… ![]()
Elli,nezávidím…Tak snad příští výjezd už bude se vším všudy,teda i s miminkem ![]()
Jehle mě nijak nestresují…Kdysi jsem z nich byla po***ná
Ale teď už mi vůbec nevadí…Dokonce koukám,když mi sestra bere krev
Nejsem nijak úchylná???
![]()