Poradna duly
Jana Čurdová
Luci, a jaký kupujete ten vozíček - jakože značku…? Já jsem to taky koumala nechce se mi za to dávat zbytečně moc peněz… jako designově by se mi líbily takové ty Croozery a Cougary, ale zas se mi za to nechce dávat 10-20 000 - to si dovolit nemůžem… Mně by se to líbilo tak za 4000,–, ale to je zase sci-fi… Tak právě nevím ![]()
Já jsem zvědavá, pošleš mi SZ? ![]()
Tak jsem vám to poslala holky ![]()
Angu já ti písnu jaký kupujeme, máme právě od toho jednoho kamaráda po jednom miminku, takže nový není, ale jinak bysme ho kupovaly nový… ty značky mi něco říkají, ale já tomu zas tak nerozumím, až dorazí manžel tak písnu a je pravda, že za ty nový to je pálka, ale asi se vyplatí investovat kvůli bezpečnosti… my kupujeme za 6tis. použitý a přijde mi to dost, nový ho stál 12tis. to máš jako kočárek
blázinec… no uvidíme, třeba tu cenu ještě srazíme, ale zeptám se manžela a písnu…ju?
Na ten Croozer jsme včera koukaly a myslím si, že ten budeme mít, ale nejsem si jistá…
No nic jdu dělat oběd, nebo jsme dnes o hladu ![]()
Přeji krásné poledne ![]()
Ellen teda to musely být nervy, vůbec ti to nezávidím, i já jsem si to takhle prožila (a tím mi zjistili, že se prcek otočil) Na ty bolesti ti vana nebo sprcha nepmáhá? Ještě mi tam dali takovu super vychytávku, pytlík naplněný rýží a nahřátý asi v mikrovlnce, hezky to drží teplo a fakt to pomáhalo, nebo gumovou flašku s teplou vodou, ono to na to bříško i záda fakt pomáhá ![]()
Zuzi ten překlep je úžasnej
![]()
S tím „omezováním“ holky je to podle mě individuální, já sem nikdy mladýho nebrala jako omezování, dělala jsem vlastně všechno stejně a možná ještě víc jsem si to užívala. Takhle sám člověk celkem zlenivý, ale s tím dítětem je to lepší. Ono je to vlastně jako se psama, mám dva velký, takže plánujem dovči s nima, prostě to tak je a to samý bude s prckem. Aby mohl miláčerk jezdit dál závody na motorkách, koupili jsme bydlíka a vejdou se tam jak psi tak mimi. A když pojedu na závody já tak obráceně.. a dovolený? Brnkačka, na vodu bych určitě Anguo jela a uvidíte, jestli to zvládnete s mlaďochem.
Jen se přiznám, že ty vozejčky za kola se mi hrozně nelíběj na silnici. Když jsem to párkrát viděla, to mímo je tam naprosto nechráněný, stačí blb nebo aby ulítlo kolečko a mímo je tam naprosto napospas všemu, čuchá smrad z vejfuků no hnus… ale to jste asi neměly na mysli jezdit po silnici ne?
S těma sms, to jak píše ANgua s těma významnejma událostma, tak to jsem jednou dostala, pamatuju se, že tam byl datum a první krok na měsíci a psali tam že ten a ten datum se pirvé nadechl na tomhle světě jejich prcek…
Luci, OK… Já bych taky klidně brala použitý, ale zas tolik jsem jich nenašla (nebo o tolik levnějších…
) Ale 6 tis. je určitě lepší, než 12… Přesně jsem si říkala, že je to jak kupovat druhý kočárek a to je celkem mazec… Ale zas bude nějaké porodné, tak by se to možná dalo částečně financovat z toho…
Já se snažím rozmrazit na balkoně na sluníčku maso, jaksi jsem ho zapomněla večer vytáhnout ![]()
Tak jestli seženete nějaký „jetý“ tak by to bylo super, tak jsem se ptala, je to ten croozer, ale jestli budete jezdit, tak se investice určitě vyplatí ![]()
A z porodnýho by to i šlo, to je fakt ![]()
Já z porodnýho kupuju sporák, zničila jsem si ho, tak si chci koupít nový, mám prasklou sklokeramiku a vařím jen na dvou plotýnkách ![]()
Jo, ten Croozer je jakože dobrý, to budete mít fajn… Ten by se mi právě líbil dost, jen mám strach, že hurá, hurá, koupíme vozík a pak s ním pojedeme 3× ![]()
My z porodného vyrovnáváme debety ve Spořce
Ale něco zbude, tak by se to dalo použít…
Tak u nás se oběd nekoná, jedeme na „výlet“ do Obi. Drahý se rozhodl, že realizuje přesun PC o 20 cm blíž ke zdi a potřebuje poličky na bedýnky ![]()
Ahoj holky, zdravím při sobotě. Dopoledne jsme tu měli návštěvu - babí a dědu, tak se malý choval, šel z ruky do ruky, tak jsem se sem dostala až teď.
Zuzu, krásný překlep ![]()
Ellen, to si fakt užíváš. Kačkač psala, že měla takhle 4 dny bolestí, až to skončilo porodem, tak doufám, že to u Tebe bude lepší..
Co se týká vozíků, na aukru jsou dost http://www.aukro.cz/search.php?… ale asi jiné, než co jste myslely. Ale zase ty ceny.. ![]()
A SMS po narození, já to neřešila, protože to posílal přítel, tím, že jsem byla na JIPu bez mobilu, obstaral vše on. A já už jenom potom pár lidem napsala, že jsme se konečně dočkali, že se nám narodil Radim.. A hodně těch SMS ani nedorazilo ![]()
Nicky, jdu Ti písnout SMS ![]()
Bývalý kolega z práce si taky pořizoval tenhle vozejček za kolo, ale ne pro děcko, ale pro psa
Je nadšeným cyklistou a své ženě koupil štěně (prý příprava na dítě
) bígla, takže potřeboval vyřešit, jak ho vozit s sebou.
Být jejich psem, taky bych si zamilovala cyklistické výlety… http://akcicky.info/…layimage.php?…
Kačkač měla tyhle bolesti 4 dny? No tka to klobouk dolů, já už dneska v šest ráno pomalu brečela, že se to nedá vydržet, a to je mám teprve druhou noc a druhý den… ![]()
Nicky Díky za tip - v noci jsem pročítala net, co by tak mohlo pomoci (našla jsem, že chození, takže to jsem vyzkoušela a docela to pomáhá - akorát: " V nohách mám už tisíc mil… "
, ale ten pytlík s rýží asi zkusím…? A kam se to přikládá? Přímo na břicho nebo na podbřišek?
Tak to se máš Angu, že jsi nemusela dělat oběd, to já udělala rychlovku a upekla jsem koláč a pro dnešek nic nedělám…
Jak jsme koupily lampičku nad přebalovák, tak jí drahý přidělal a zjistil, že nefunguje
tak jí jdeme v úterý reklamovat, jsem pěkně naštvaná ![]()
Hrabala jsem se ve fotkách a našla jsem ten vozíček, co budeme kupovat, já ho naživo neviděla, na to výletě jsem s nima nebyla, krátce pak na to jsme se seznámily s manžou…
http://rodina.cz/…fotoxxxx.jpg
Nicky já jsem taky proti tomu, ale čím víc lidí vidím, že takhle fungujou, tak mi nezbývá než souhlasit a aspoň se na kola dostaneme, ale jen po cyklostezkách, ono se to dá pak použít jako kočárek
a manžel je zapálenej cyklista a já jsem bojovala bojovala, a nevybojovala, i tchýně byla proti mě ![]()
Jinak na vodu bych taky s malým jela, škoda, že nemáme žádnou partu, který by jezdily, to by mě bavilo, nemá to chybu, já jsem ale byla jen se školou na střední a nemělo to chybu ![]()
Ellen teda to nemá chybu, vozík pro pejska, no než by byl doma, že? ![]()
A pořád máš ty bolesti? Teda to je hrozný, musí to být úmorný, už aby tomu bylo konec a ty prcka držela v náručí… a jaký měla porod maminka?
Lucink_a Jo jo, ne by nechali psíka doma, pěkně s ním na vzduch. Navíc oni fakt hodně jezdí (např. 50 km a více, svatební cestu měli taky na kolech, tuším). ![]()
Jo jo, ty bolesti jsou úmorný. Chviličku sedět, pak se před přicházející kontrakcí postavit a chodit, jakmile se zvedám z gauče už při začátku bolesti, je to k nevydržení. Jsem chvíli na desíti, chvíli na pěti minutách, připadám si jako magor. Mamina to měla prý taky pekelné - ale takhle dlouhou tu první dobu neměla. Jí totiž píchli vyvolávačku, ale i tak to měla asi přes 18hodin. No já „jen“ 32…
Zatím… ![]()
Ahoj holky.........tak dnes ráno nás pustili..........měli jsme jít domů včera ale Matyášek má žloutenku,tak ho ještě celou noc svítili a dnes nás pustili teda.....
Jinak musím říct.........ještě ted brečím dojetím,když na něj koukám a nechápu,jak jsem kdy mohla být bez něj.Opravdu jsem nikdy nic tak silného necítila a nic tak „velkého“nedokázala.
Jinak..........jak jsme se po nácviku cesty do porodnice vrátili domů,tak pohoda,asi do 22 hodin.A začali bolesti.A hned po 5ti munutách.Tak já do vany…chodila jsem,zase do vany a asi v půl 12 říkám,že zase taková hrdinka nejsem a jedeme..............
Příjem 15 minut po půlnoci s tím,že jen bolesti a já zavřená,žádný nález.Tak Pepu jsme poslali domů.že mu zavolám,ale až ráno,spíš prý dopoledne.............no bolesti popisovat nebudu…pak jsem vlezla do sprchy asi na půl hodiny,vylezla jsem a dr.říká…volejte pána jdeme na to.no a bylo to...........na porodním sále byl malej asi za půl hodiny venku.............................chudáček s 2krát obmotanou šnůrou kolem krku,fialovej jako švestka a tak ho hned odnesli a my si prožili asi 5 minit strachu,než začal řvát.je to prostě broučínek náš.
Holky moc děkuju za gratulace..........
Peti, tak to je paráda, že už jste doma. Jinak ten strach a nervy.. To muselo být hrozný, ale vše dopadlo dobře
Tak si užívejte to krásné miminko ![]()
Peti ahoj, to je fajn, že už jste doma, dej nám sem ještě nějaký fotečky
Holky co se to tu děje s těma pupečníma šňůrama okolo krku, úplně mě děsíte, to nejsi první já se toho taky strašně bojím, aby se malá nepřidusila atd. a těch 5 minut strachu musely být strašný, to si dokážu představit, no je to kluk šikovnej
a tvůj popis mateřské lásky, no to je nádhera, asi si to opravdu my prvomatky vůbec nedokážeme představit, no já se tááááák těšíííím ![]()
Peti,ještě jednou moc gratuluji…
Já ti normálně závidím
Taky už bych chtěla mít berušku u sebe… ![]()
Věřím,že to musí být silný zážitek,vždyť se říká,že tohle je pro ženu to nejkrásnější..
(teda ne pro ty karieristky)
Dokonce jsem tak přemýšlela,jak budu reagovat,až ji budu mít poprvé u sebe,zda budu plakat,atd…
njn,hormony ![]()
Ptala jsem se i drahého,jestli bude brečet,tak říkal,že nee,že je tvrďák,ale sám přiznal,že vůbec neví jak se bude chovat a že myslí,že brečet bude
![]()
Jééé,já už se na to nemůžu dočkat…
![]()
A k těm SMS,tak jsem ukazovala drahému některé,co jsem našla na netu a tak říkal,že se nemůže nechat zahanbit,že to už jsou „ohrané“ oznámení,takže vymyslí nějakuo originální SMS…A prý to bude policejní ![]()
PetraZ velké gratulace, že už jste s prckem doma!!! A s tím mateřstvím jsi to opravdu popsala nádherně
Já už se na ten pocit taky těším ![]()
Jinak holky, já si tu pořád úpím v intervalech 5-15 minut, je možný, aby ta první fáze porodu trvala tak dlouho? Už je to 36 hodin, z toho cca 5 hodin spánku. Jsem jak chodící zombie ![]()