Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, jsem ještě chtěla napsat (tak ti odpovím Tygří sem s tou žloutenkou)…malej měl hodnoty 217, což není málo, ale naštěstí zatím ani moc, aby to bylo na lampu nebo jinou terapii. Nicméně příští týden jdem znova, aby se vidělo, jestli to klesá. Včera jsem slunila asi 3 hodiny, trochu jsem měla strach aby se nepřehřál, chudák malej, tak jsem ho občas ovívala. Jinak ten odběr, přesně, jak píše Ibri tuším, nejdřív mu napíchli jednu ruku, nic neteklo, pak druhou a něco z něj vymačkaly. Byly na něj moc hodní, hladili ho po hlavičce, on plakal, já jsem tam rázovala po ordinaci a potlačovala slzy (zas ty hormony) a říkala si, že to přece až tak nebolí a hlavně musí se to udělat. Tak příští úterý zas…
Dobré ranko,
včera večer jsem nebyla,Žofie nechtěla ,aby jí uspával drahý a tak jsem si jí dala vedle sebe na pohovku a pak jí přenesla do postýlky.
Ráno jsem jí škrábla naušnicí na čele,když jsem se s ní mazlila-vražedná mateřská láska. ![]()
sex-zítra jdu na gyndu,ale erotické naladění z mé strany je fuč,drahý trpí.pilule si ale napsat nechám,jestli bude vše ok.
škrundání-neznám,znám jenom,když polyká,tak slyšim ,jak hltá a pak,jak prdí.
obličej-mažu teď Holtovkou na pupeny,jinak nic a když tak,tak bhepanten.
tak se mějte krásně,mládě přestalo bavit matku pozorovat na emiminu.páááá
Zdravím všechny ![]()
Včera na kontrole Vincík vážil o 2 dkg míň než v pondělí
kojením do sebe dostal jen 30 ml, dr. říkala, že by měl vypít na jedno jídlo tak 100 ml, takže musíme dokrmovat. Koupila jsem Bebu, docela mu jede, řekla bych, že víc než moje odstříkané mléko.
Ach jo, Eldu jsem kojila bez problémů a teď tohle, jsem zvědavá, jestli se ke kojení vrátíme, když je teď jen na flašce. Zítra jdeme zas na převážení, musím se dr. zeptat, prý teď kojit nemám, dávat všechno jen flaškou. Kojit fakt přestat nechci, ale prcek asi neumí sát, nebo mám málo mlíka, nevím, odsaju najednou jen 50 ml, ale jestli to není tím, že jsem střevo a s tou odsávačkou to neumím ![]()
Jsem z toho grogy, pořád jen odstříkávám, vyvařuju lahvičky, převařuju vodu, krmím, uspávám a zas dokola ..
escergot-to je mi vážně líto,co si prožíváš.Co máš za odsávačku?Já měla Avent ručku a byla dobrá,třeba je to vážně odsávačkou.
![]()
Já musim taky dneska vyštrachat odsávačku,v neděli jdu se staršíma dětma na Cimrmana,tak musím zkusit a zamrazit mlíko do zásoby,ať si kulturu v klidu užiju a tatík zatim nevisí na třešni.
![]()
Tak po včerejším klidu a pěkným dnu, mi to zase dala sežrat, od rána je řev a řev, teď tedy usnula a já se jdu zhroutit na gauč, doufám, že aspoň na půl hodky…
Holky já mám pytle pod očima fuj, nestíhám reagovat.. třeba večer pááá
Stani, už jsi byla na gyndě? By mě zajímalo, jestli všem zakazují koupání ve vaně a vířivce.. Jsem to samozřejmě porušila a nevím, jak se k tomu stavět dál, jestli opravdu vynechat, nebo to risknout.. Nikdy jsem na nic netrpěla, tak si říkám, proč zrovna teď..
Escargot, to máš teda trápení.. No snad se to brzy zlepší.. Ale o odsávačce to vážně může být..
Lucinko, tebe to dítě odrovnává, co? Ale ono se to určitě zlepší.. Jen se to musí vydržet. Já tady už vážně nemůžu vůbec provokovat s tím naším andílkem..
Ahojky holky,
nestíhám, pořád někde lítáme, tento týden je chaotický!
Včera jsme byli na kontolním Echo utz, tak malý má srdčíko v pořádku! ![]()
Chtěla jsem reagovat na spoustu věcí, ale v hlavě mi utkvělo jen pár věcí…
Petruš -
úklid?
Jarkovi bude 9 a bordel má stejně, to už víc pořádek má Vendy.
Bohužel, bordel dělají děti snad až do té doby, než odejdou z domova do svého.
![]()
Rosi - vy si teda užíváte. To s tou hlavičkou měla kámošky holka a cvičením to krásně napravily.
Neboj!
Escargot - chudinečko, z toho jsem měla hrůzu před pár týdny já. Asi ve 4 týdnech mu opadla žloutena natolik že začal pořádně sát. A v úterý jsme ho doma vážili a za týden konečně nabral 200g.
A to měl taky před tím jen 90g a 40g a zas 90g za týden.
Začala jsem si hlídat pitný režim a malýho jsem prostě nutila víc sát, pořád byl u prsa, a teď už nám to jde. Snad nám to vydrží co nejdýl.
Asi být tebou bych kojila dál ....... určitě bych to nepřerušovala a přikrmovala. ![]()
Moc ti držím palečky, úplně vím jak se cítíš!
![]()
My dnes máme ve školce besídku pro maminky. Tak se těším!
Dnes tu byla kámoška s o 5 dní starší holčičkou , ty brde, měla stejnou váhu a o cenťák míň jak Peťko a je to kus ženský, snad o 4 cm víc než on a o 700g víc, a jak je to znát, na pohled i na ruce. ![]()
Sex??? Co je to?
Vím teda, že po porodu to nějakou dobu pro mě nikdy nebylo moc příjemné. No uvidíme! ![]()
aaaaaaaa už to nedopíšu.........
![]()
Ahoj holky
nestiham, nestiham, nestiham .....jsem totalne nevyspala…kluci porad stejne..to zvysene svalove napeti, no, kdyby to dr nerekla, tak si toho nevsimnu, vypada to tak, ze kdyz prcka treba chces dat do klubicku, nebo oblect dupacky, tak se hodne vzpira, ale to jsem myslela, ze je normalni u mimin.
Sex???hm.........nemam na to absolutne ani naladu, ani sily, ani chut'…u nas se jeste nekonalo
ikdyz uz jsou 2 mes bez dvou dni od porodu.....asi pockam radeji na tu opakovanou KO 25.5…a hlavne chci antikoncepci…sice dr rikala, ze ted' neotehotnim, pry tenka sliznice a bla bla bla..ale docela verim na zakon schvalnosti…ale manzel je uz vazne chudak........vzhledem k tomu, ze od nejakeho 18.tt uz to nam bylo zakazane…
Tak holky koukám, že jediná já jsem asi doma podlehla silnému náruživému neodbytnému muži. ![]()
Já bych to s ním už déle nevydržela, za prvé byl dosti protivnej a za druhé o tom pomalu mluvil kudy chodil - to je děs!!! Jinak potěšení bylo jen na jedné straně samo sebou - já z toho jako po prvním porodu - nic neměla. A vůbec na to ani nemám chuť a náladu, ale pro klid doma jsem prostě polevila. ![]()
Antikoncepci si předepsat nenechám (ne že bych toužila po dalším dítěti
), ale nějak se mi ty hormony neosvědčily - tak ať se chvíli snaží chlap, když si chce užívat. Myslím, že se o to nemusíme starat jen my, ne? ![]()
A co se týče nočního života s dvojčaty. Tak Gabča včera cca od 18 hod téměř nepřetržitě řvala až do půlnoci. A to sem ji kojila co 2 hodiny. Nejspokojenější byla, když jsme ji nosili. Pak jsem ji postupně narvala Nutrilonem. Nejdříve 60ml, pak 30 ml a pak ještě jednou 30ml. A řekla jsem dost, že víc nedostane ani kapku.
No a pak konečně usnula. A pak začla řvát Kristýnka, která se během 1 hodiny dvakrát zdělala. Takže jsem do půl druhé běhala kolem ní. Pak konečně usnula i ona a vzbudily se ráno na kojo v 5:00. A v 5:45 vstával náš prvorozený.
Takže supr. Naštěstí teď všichni spí jak zabití.
Ibri, snažím se představit si, jaký to musí být pocit, když ti všichni 3 usnou - asi tak, jak když mi usne jeden, ale krát 100
![]()
Ody, Peťko vypadá tak spokojeně, nádhera
Samík když takhle leží, tak se snaží pít vodu z vaničky
![]()
Rosi, tak do klubíčka se dát nechá, ale u přebalování a oblékání se perem
A někdy sebou tak šije v zavinovačce, kope nohama, až se buď celý vysune nahoru nebo „prorazí“ ten spodní cíp a trčí mu nohy…
Kolikrát si myslím, že kdyby se tak nešil, tak by byl mnohem spokojenější a třeba by v tu chvíli ani neřval… Budu se na to muset radši na prohlídce přeptat, aby se nám za tím „velmi vitálním chlapcem“ neskrývalo spíš to zvýšené napětí ![]()
No na ten sex pak jsem zvědavá, už mám chlípné myšlenky delší dobu, tak uvidíme…
Doktor říkal, že mi to sešije krásně, aby i druhé dítě bylo možné stvořit ![]()
Amber, mně se to s tím koupáním moc nezdá, dyť jsou lidi, co kojí i 3 roky, to by pak nemohli jít třeba celou dobu s prckem na bazén? V létě k vodě? A nebo vůbec, dyť i do roka se chodí plavat s miminama, to je ty maminy kvůli tomu odstavujou? To asi těžko…
Tak jsme se vrátili z kyčlí. Prý máme krásné miminko, po mamince
To samozřejmě jako každou mámu moooc potěší
No a kyčle naštěstí v pořádku, další kontrola je 16/7. Malý vůbec nebrečel, nechal se oblíkat a svlíkat spící, opět ho všichni obdivovali, protože ostatní miminka řvala příšerně.. No fakt nevím, jestli je ten náš kluk normální, když je tak hodný ![]()
Ibri, já jsem byla taky donucena, ale pocity jako u Tebe
Poprvé to děsně bolelo, podruhý už méně, ale stejně, u mě teda nic moc blaho.. ![]()
Amber, to je dobře, že je malý tak hodný, přece! A krásný po mamince…
Nás kyčle nás teprve čekají 5.6., ale zatím všichni říkali, že je má OK…
Taky se u vás tak všichni přou po kom je? Z mojí strany všichni tvrdí, že po mně, z drahého strany zase že po něm… Mě už to upřímně moc nebaví, je to jak nějaká soutěž nebo co… Jak kdyby to byla nějaká tragédie, kdyby třeba byl víc podobný na mě nebo na drahého…
Dyť je to úplně jedno… Začínám říkat, že je podobný sám na sebe… No hlavně že je to tak krásné miminko, ne?
![]()
Jo, a na nefrologii máme negativní moč, takže kontrola až za 3 měsíce, jestli se nám vyvíjí ty ledvinky
No, prej se to spraví samo, tak snad jo… Tak jsem byla ráda, jsem byla celé dopoledne z toho nervózní - jsem prostě hysterická matka nebo co…
![]()
Angu, kluci si take nechaji dat do klubicka, ne ze se jim vubec neohybaji tlapky
ale maji je tak napnute.Ale neboj, Samik to nema, vzdyt jste byli na prohlidce. A jak mu prisli na ty ledvinky?
No…to jsem zvedava, co bude u nas ten prvni sexik…
a take jsem zvedava, za jak dlouho se to vrati do normalu, myslim ten pozitek z toho
![]()