Poradna duly
Jana Čurdová
Evičce moc držím palce s tou operací, ale určitě bude v pořádku a za nedlouho budete doma všichni pohromadě.
Suvik - my látkujeme, klasický bavlněný a prcek se většinou ani nemusí hlásit, protože ho prostě slyším
Ale spotřebu máme hodně slušnou - cca dvacet až třicet plen denně - dávám dvě: jednu složenou na novorozenecký sklad a doprostřed další, normálně složenou, aby to měl hodně široký na nohy.
Dost mě překvapilo, že vám děti nekadí i několik dní, Mates má nakonsternováno v trenkách téměř pořád ![]()
Jinak jsme vážili na domácí váze a přibral za týden necelých 200gr, tak to vypadá, že prospívá.
Jdeme na kontrolu až v šesti týdnech, tak snad bude vše ok.
Jsem ráda, že máte kontroly ok a dětičky vám vesele rostou a prosívají
Jen tak dál ![]()
Tiše vám závidím počasí, tady pořád leje, tak se ani nedá chodit ven. Tak jsme si alespoň dneska udělali s Matesem pelíškový den a nevystrčili jsme z postele čumák až do podvečera, kdy dorazila návštěva
Pelíškový den se vyvedl, Mates si užil máminy přítomnosti dosytosti a já jsem si konečně dospala alespoň trochu spánkový deficit ![]()
Doporučuji všem (pravda, těžko aplikovat při vícero ratolestech).
Teda Gabu, krásný fotečky!
Já jsem se dopředu domlouvala s mamkou, že jestli budu mít holku, že s ní na naušnice půjde ona, protože já bych to nezvládla, jak nesnáším jehly a krev, tak by to se mnou seklo ![]()
Co se týká pokaděného dítěte, tak já mám dojem, že to moje čuně se teda vůbec nehlásí, i když je pokaděný tak, že mu to pomalu teče ven.. No snad v budoucnu nočník zvládneme lépe.. ![]()
Ali a Stani, díky za info ohledně koupání. Upřímně se přiznám, že mi to sice doktor nedoporučoval, ale já to pěkně porušuju
Tak jsem ráda, že se nemusím bát
Pak mě zpětně napadlo, jestli neměl doktor spíš na mysli vanu pro koupání s kojencema a vířivku taky veřejnou.. Furt mi nejde do hlavy, proč by mi zakazoval mojí vlastní vanu a vířivku.. No nic, dneska jsem si koupila plavky, tak se pěkně půjdu vířit, jen co bude lepší počasí
Ale jde na mě i nějaká rýma, tak doufám, že to zaženu a hlavně, že to nechytí prcek ![]()
Forresta jsem neviděla, utekl mi začátek, tak jsem se pak dívala na Šakala. Ale taky pěkný film
U Forresta bych si teda hodně pobrečela. Tom Hanks patří mezi mé oblíbence ![]()
Zítra čekáme návštěvu a chystáme se jít kočárkovat do Průhoničáku, tak doufám, že nebude pršet
Sice slibují, že by mohlo, ale snad odpo už bude hezky.
Suvi, Ty ses tady myslím ptala na ty střeva dětiček, že jo, tak poslední dva dny náš malý dost prdí, nekadí, ale střeva teda hlasitě pracujou a kroutí se jak červ..
Doufám, že se to zase srovná..
Jo, asi jsem tady s tím už prudila, ale nechce se vám udělat nějaký srazík s dětičkama? Ty Letňany byly fajn, tak že bychom si to někdy mohly zopakovat s kočárama, nebo někde jinde samozřejmě ![]()
Na víc nemůžu reagovat, protože mám okno
Jen dodatečně Žofince vše nej k svátku, nějak mi to uniká, co nejsem v práci a nekoukám do kalendáře ![]()
Ahoj,
dnešní noc teda nic moc,nemohla zabrat,usnula až kolem 23h a ve 2h už chtěla zase sosat,pak v šest a z pelechu jsme vylézaly v devět,alespoň to.Jsem věděla,že se chválit tady na emiminu nevyplácí.
Asi má nějaký růstový spurt,protže navečer sosala co dvě hodiny a stejně se nezasytila,tak aby v noci vydržela,jak je zvyklá.
Gabu-fotky úžasný,Kačenka nádhernáááá,Fandík je proti ní už veliký brácha ochránce.Musim se smát,nedávno Ema poletovala se stejnou náplastí na čele jako Fandík,vidím,že je všude stejně a včera chtěla Ema nakojit drahého,tak jsem si na vás vzpomněla.
A na naušnice se taky chystám s Žofií co nejdříve,dokuď se dá hezky držet u zákroku a pak si na ně nebude šahat.Musim ,co nejdřív nějaké koupit a pak ještě najít někoho,kdo jí je píchne před očkováním. ![]()
Petro-Matýska už je pořádný kus chlapa. ![]()
Mějte se,jdeme nakoupit,doma není ani n snídani.páááá
Ahoj holky..........
tak sem včera usnula s malým u TV a on mě probudil,když Forrest přestal běhat
pak jsme ještě klimbli na chvíli a pak kojení.
A já zahučela zase do postele,bez koupání a sprchování ![]()
Jinak já si ve vaně už koupel dopřála......a v pohodě.......a udělalo mi to dobře na bolavá záda ![]()
Gabu…krásný fotky ![]()
A Egypt????Já tam byla loni na přelomu dubna/května a už nikam jinak nechci
příští dovča zase Egypt ![]()
Tak už zase nevím, na co jsem chtěla reagovat - dočítám průběžně a pak si houby pamatuju. ![]()
Evi , moc držíme palce, máte to hodně těžké…
Gabu , fotky jsou super!
Chtěla jsem ti poděkovat za tip na „kojení“ plyšáků - Martínkovi jsem to navrhla a získala jsem tím nejmíň pět minut nerušeného kojení, než nakojil svoji oblíbenou želvu!
Teď už to opakuje sám, vždycky si vyhrne mikinu a hlavu želvy si tam zastrčí. Jen včera měl chudák velký problém, měl jenom body a to mu nešlo vyhrnout - nakonec jsem musela přerušit kojení a jít mu pro mikinu. ![]()
Amber , na sraz se ještě necítím ani náhodou, nejdřív po šestinedělí a to jen v případě, že se nám srovná to kojení, teď jsem malého schopná nakrmit jenom a pouze v pohodlí domova. Odsávat někde v obchodním centru, navíc u toho hlídat Martínka, to fakt nedám. ![]()
Ahojda, tak u nás dnes vaří muž, a já jsem seděla na netu a utrácela penízky, zjistila jsem že mám jen jednu mikču a malá mi ve všem nějak plave, tak jsem něco objednala na MMB, plus nějaký rifličky, ať jsme frajerky, mám jen ve velký velikosti ![]()
Gabu jsem ráda, že v tom nejsme samy kdo měl prsa, je mi jí choudě líto a ani se nedivím, že jí to i může bolet, brouček můj malej, takhle malinká a už mlezivo, to je stejně zvláštní a ty studený obklady si tedy nedokážu u nás taky představit. Malá je krásná, a s Fandou jsou si podobný, opravdu je vidět, že jsou sourozenci
už se taky těším až budou naušničky, to bude paráda, dostaly jsme je od mýho taťky z bílýho zlata a malinovou kytičkou ![]()
Holky já taky ještě nikde nechodím, nemám sílu a nejsem ještě ve formě, včera jak jsem to přehnala s tím lítáním všude možně, tak mě bylo večer ouvej a forresta jsem nedokoukala, normálně jsem usnula a že tenhle film miluju, tak je mi to docela líto… vstávaly jsme ve 2 a do 4 jsem uspávala a v6 zase řev, tak si ji taťka vzal do postele a do 8 chrupala, takže aspoň něco, napapkala se a spinká ještě teď…
No nic jdu se honem najíst, dokud je dračice ještě v limbu ![]()
Stani, já tomu říkám spíš růstový prud, protože to bylo taky co 2 hodiny, ale teď je to fakt lepší, večer v 7, v noci ve 2, ráno v 7 a pak teď ve 12:30.. Ale zase o to déle pije..
A ten prud jsme měli asi jenom 2 dny, pak zase polevil, tak snad Žofi taky nebude prudit dlouho ![]()
Titty, no je to fakt, já jsem už dávno po šestinedělí.. Tak ještě později teda
Navíc mám jenom Radima, tak nemusím řešit další dítko, máte to náročnější, to je teda fakt.. Já to zase za čas zkusím ![]()
V Egyptě jsem ještě nebyla, bojím se létání, ale stejně mě to asi nemine ![]()
Ahoj,
amber-já tedy pro sraz jsem,i když je dítko protivné,děti už máte,tak nikoho od těhotenství nebudeme odrazovat.
Naštětsí ještě dneska v noci sosala po čtyřech hodinách,ale jsem zvědavá na dnešní noc.
![]()
V Egyptě jsem nebyla a asi ani nebudu,to mě neláká,úplně mi stačil Tunis,kde jsem blila a kadila jak Alík,i když jsme byli v pětihvězdičkovém hotelu,nikdo z rodiny jen já takhle postižená.
Letos si brousíme zuby na nějaký Řecký ostrov,let netrvá až tak dlouho a je tam náááádherně.Snad to vyjde. ![]()
Jen pro silné nátury:
Můj kamarád kolotoč(vydrži maximálně půl hodinky,ale sláva za ní):
Mámo,nenuť mě pást,stejně mě nestačíš blejsknout:
no,vždyť jsem to říkala
NO holky, cetla jsem vas cetla, a pak najednou vidim fotky od Stani a zapomnela jsem na vsechno
TEDA! takovy andilek a taaaaakova nadilka
ufff, zive jsem to predstavila to vonave prostredi
taky asi vyfotim co to nase malicke telicka ze sebe dokazi vytlacit. To mi obcas pripada, ze kadi vetsi mnozstvi nez ja ![]()
Stani, vy jedete celou rodinkou i s malou do Recka????????provokujes cim dal tim vic
Ted' jsem to rekla manzelovi, a ze muzeme take, kdyz mame jen 2 prcky, tak se malem omdlel
![]()
Jo, Amber, ja jsem PRO srazik,ale vite jak…nikam krome Letnan se nedostanu ![]()
A pokadenou plinku mi kluci davaji najevo hodne hlasite, hlavne Danicek, ten i pokud trochu silneji prdne a vyleti mu jen flicek hovnouse,tak rve jak tur.Asi je cistounek po me
![]()
Jé holky, tak že by srazík byl?
To by bylo fajn. Já jsem klidně taky pro Letňany.. Slyšela jsem, že je tam ni někde nový velký park, nebo zase v Tescu Letňany? Mě je to upřímně fakt jedno ![]()
Stani, tak takovou nadílku jsme ještě neměli
Pěkná fotka, ještě jsme nedělali, ale možná bychom měli, aby mladý jednou viděl, čeho byl schopen, až bude říkat, že nechce děti ![]()
Rosi, taky bych dala Řecko, ale přítel nerad cestuje, já se bojím lítat, tak asi až si to malý vybrečí
Byli jsme na Korfu, ale moc se mi tam nelíbilo, spíš bych toužila po Krétě..
Jen dejte srazik, aspon vyzkousite, kde se muzeme sejit priste, az budeme s Tomikem take schopni. Letnany bych priste klidne brala a kdyz bude hezky, tak nejlip nekde na hristi, aby se tam Martinek zabavil. ![]()
Amber, jo jo, udelali tady moc hezky parcik, jen jak jsem tam nakukovala, tak je tam vetsina cesticek uzkych, ze tam i s monokocarkem tezko projet, on spis ne na venceni kocaru a prochazky, ale spis na zabavu deti, co uz umeji chodit.
My jsme take byli loni na Korfu, a mne se docela i libilo, my jsme kazdy den cestovali, meli jsme pujcene auto, ale kdybychom sedeli jen tam, kde jsme bydleli, tak take nejsem nadsena.Ja mam rada vodu, more, milacek zase vubec ne, radeji hory…tak prave tuto dovolenu jsem vybrecela ja.Pristi asi bude uz vybrecena detma, ale asi a hodne dlouho..
zase se kroutime, briska boli a nechceme spat:((((
Ahojda holky,
tak my měli teda noc, pravidelně po 2 hodinách papání.
BuĎ je to 6 nedělní sprutík (o prár dní napřed) nebo Peťko kopíruje bráchu, co ž doufám že ne.
Páč jsem totál grogy. Ještě že si ho drahý vzal v 8:30 ven do kočáru a nechali mě si zdřímnout. Jinak bych tu snad už brečela.
Nestíhám, děti josu na víkend u táty tak lítáme kde se dá, po nákupech a návštěvách. Dnes chceme na obídek tady do restauračky na zahrádku a pak ke kámošce na návštěvu.
Ještě aktuality, tohoto týdne než nám dnes skončí:
Pro Jarka poprvé přišel kamarád jestli může jít ven!!! (Jinak chodil sám ven když je viděl z okna že tam jsou) ............ plakala jsem dojetím!!!
![]()
A Vendulce se začal kývat první zub ( v pravo dole) ............. zase jsem řvala jak želva!
![]()
No a pak že šestinedělí už končí! U mě asi ne!
![]()
Ahoj
Rosi-jj,chtěli bychom vyjet na konci srpna nebo v průběhu září,chtěli bychom k moři do Řecka a pak ještě k Lagu di Garda,trošku se pokoupat v jezeru a pochodit po alpách(jen menší tůry).Ale uvidíme,jak finance a jak se bude projevovat Žofie,zatim není takový zlatíčko jako Ema(ta spala celou noc od naorzení),ale ještě se to dá. ![]()
Amber-tak něco zorganizuj,my chodíme pondělky plavat,v úterý chodíme s kámoškou do ZOO,a v pátek 22.5 jdeme na KO v šesti týdnech.Tuhle středu jdu s jinou kámoškou na pokec v Praze do kavárny,tak čtvrtek by byl na stra ideální,další týden mám jen to plavání a ZOO,jinak jsem volná. ![]()
Ody-vydrž,ty mimča,tak rychle odrostou a za chvilku tu jsou velký děti. ![]()
A dávám sérii sourozeneckých fotek:
Moje holky:
…a mám dudlík:
…a dám dudlík:
žofie se i přesto směje:
…a Emčin nával lásky:
Ještě pár foteček - obě z mobilu, takže nic moc kvalita, ale foťák byl moc daleko:
Berejlatec (chudák spal, takže o tom že měl brýle ani neví - je to v CA ale jsou ty brejličky všechny ještě dost velké)
![]()
http://rodina.cz/…c00850_1.jpg
A konečně se mi podařilo vyfotit úsměv: