Poradna duly
Jana Čurdová
PetraZ Jo jo, dneska si říkám, ještě že už byl zadanej a já bvyla ještě prcek
Jinak u pindíka přetahujeme kůžičku - teda snažíme se. Při koupání mu vezmu kůžičku mezi dva prsty a snažím se jí stáhnout co to dá. Prý když se to nedělá, tak s tím pak mají kluci problémy, čert ví, co je pravdy. Ale holky co tu mají větší kluky by mohly poradit z praxe…?
Lucinko-Terezka je překrásná a krásně si jí zdobíš.
Petro-klukům miminkům nic nepřetahovat,opatrně se začíná snad kolem roku,možná později(už si nepamatuju,poučí tě určitě dětská mudra),když se způsobí trhlinky přetahovánim,mohlo by docházet k srůstům.Davidovi to taky moc nešlo a samo růstem předkožka povolovala sama,doktorka vždy zkontrolovala. ![]()
No a zase.........jiný názor,já taky myslím,že ted nic,ale potkala jsem ted holku s kočárkem,má klučíka a prý jí v porodnici říkali,že přetahovat…
a rodila ve stejné porodce jako já
Mě právě taky říkala holka, co má už dva kluky, že přetahovat, od malička…? No fakt co člověk, to jiný názor. Evidentně i u odborníků…
No, dělám to opatrně, a kdyby to bylo na hranici bolestivosti, mates by asi protestoval…
Mamuchy - děkuju za podporu, jsem stejně uplakánek, ale co se chci zeptat, jak dlouho ste krvácely v šestinedělí, já už myslela že mám po, už jsem ani nekrvácela a ted poslední 4 dny zase jako při MS, tak nevím ted ve čtvrtek mi končí šestinedělí a ještě malinko kojím, je to normální, na KO jdu až příští týden, já myslela že to přestane
, nevím
Evi-to už bude zřejmě ms.když moc nekojíš,dostaví se většinou po šestinedělí.mě dnes a Apolináře mudra na UTZ taky říkala,že se ms blíží a to kojim plně. ![]()
Holky s přetahování předkožky tu najdete spoustu diskuzí a opravdu se na to liší i názor odborníků,řekla bych,že přetahovat od narození razí starší generace a i se to tak dříve dělalo,vyčkávat teď trendově radí jakoby ta mladší generace.Já za nás jen můžu říct,že jsem s Davidem měla obavy,zda je OK,protože mu to skoro vůbec nešlo a dnes je krapet zúžený,ale přetahovat se mu dá v pohodě a cvičí si sám,tak ani přesně nevim,jaký je stav.
A uplatnili jsme na radu mudry metodu vyčkávací. ![]()
Ahoj holky, tak jsem dneska četla a chtěla jsem reagovat, malý byl dneska protivný, tak jsem si ho vzala do náruče a on si kopal nožičkou na klávesnici, a když jsem chtěla napsat, tak nepsalo nic! no tak musel přijít tatínek z práce a opravit to, tak píšu až teď, ale už si samo nic nepamatuju ![]()
Evi, moc na Tebe myslím, jak jsem to četla, tak mě z toho bylo úzko, co pak musíš zažívat Ty a manžel.. Ale zvládnete to všichni, ale věřím, že návštěvy u malého musí být náročné, když ho tam člověk vidí.. Držte se.
Stani, srazík bych nechala na další týden, teď mám nějakou rýmu a ve čtvrtek kontrolu u dětské. Co další týden? A Rosi taky dorazí? ![]()
Pindík u kluků - někdo říká zkoušet, když to jde, když ne, nechat být. Já jsem četla na netu, všude názor co říká Stanuška. Přesně, nepřetahovat a čekat, takže my taky čekáme ![]()
Kojení u mě nevím, nevím, dneska malý furt jako že by jedl, i když břicho napraný, zkoušela jsem odsávat aventkou po kojení a jenom 10ml! Tak mám uvařený litr čaje pro kojící matky a uvidíme, co to udělá do zítra. S tím jsem se chtěla holky zeptat, jestli je možné to mléko sbírat postupně, třeba během 3 kojení? Nebo to vadí a vylívat? Já jsem teda zkoušela odsávat i kvůli tomu, abych ho měla víc případně, ale i abych měla zásobu. Ovšem těch 10ml můžu tak akorát použít na obličej, ale i ten už je čistý ![]()
Taky jsem dneska umyla okna a mám dobrý pocit, že zase vidím ven. No a teď mi říkal soused, že ráno v 7 začínají bagrovat, tak ta moje umytá okna jsou asi k ničemu
No nejsem já smolař?
Tak se holky nezlobte, že nereaguju na vaše věci, mám fakt okno, četla jsem to někdy odpo a mozek nemá kapacity
Jak nechodím do práce, tak nějak přestává být trénovaný..
Už fakt zvládá jenom ťuťu ňuňu ![]()
Amber-jj,příští týden ok.S odsáváním,já po kojení taky moc neodsaju,poprvé jen 40ml,podruhé už 60ml a dneska už 80ml,po kojení.v sobotu se chystám na dámský mejdan,tak at má drahý dost pro žofii.myslím,že jsem někde četla,ze slévat by se mmlíko nemělo,jen nevim,jestli jde jen o mražený mléko a jestli to platí i o chlazeném,které se může skladovat 24h.
Holky dík za tipy na houpátko. Jen by mě zajímalo, zda-li ty vibrace jsou pro vaše mimča příjemné a vyhovuje jim to jako houpání. Neb naše Gábi je děsně houpací tip a já jí tu musím neustále nohou alespoň houpat, jinak řve jak tur. A taky jestli to lehátko jde napolohovat i na ležící pozici. Díky předem za info. ![]()
Amber S těmi okny jsi fakt smolař - člověk aby měl soupis prací, co kdy kdo plánuje, aby jeho práce nepřišla nazmar. např. pověšené bílé prádlo a sousedi pálí trávu a bůhví jaký bordel…
S tím sléváním mléka - http://www.vzp.cz/…dravi/Kojeni - tam píšou, že odstčíkané mléko se slévat může, ale musí být už vychladlé - asi aby se neurychloval proces kvašení nebo tak něco. Já mám odsávačku vedle postele a při nočním kojení ještě trochu odsávám (mám-li sílu), ale je fakt, že to odsávám pořád do stejné nádobky. Např. ve tři ráno odsaju 40ml, v šest ráno dalších 40ml a pak to jdu dát do ledničky. Prcek si zatím nestěžoval, snad to není extrémně blbě…
Amber, co jsem teď nedávno nastudovala, tak odstříkané mléko se může slévat. Jen se nemá přilévat čerstvé ke zmraženému. V lednici může být 24h. ![]()
Já jsem sbírala to co mi při kojení vyteklo z druhého prsu + jsem to mu trochu pomáhala a bylo to vždy tak 30-60ml. Takže během tří kojení jsem měla jednu dávku nasbíranou ![]()
Pindíka nepřetahujeme, jen jsem to při koupání asi 2× prozkoumala ![]()
Sraz já tak daleko se dvěma dětmi nezvládnu. Trénuju sice řízení, ale dokud se netrefím sama do vrat, manžel mě nikam samotnou nepustí. A to bude ještě hodně dlouho trvat ![]()
Ahoj a dobré ránko ![]()
Tak už dámský mejdan???
Já mám sraz ze základky,ale až v červnu------teda je to za chvíli,tak budu muset taky pořešit mléko.
U nás je hnusně a leje a leje............. ![]()
A malej šel spát včera v 7,vzbudil se kolem půlnoci a pak až v 5 ráno ![]()
Ahoj holky, to je den. Počasí na hov a malý celou noc prokašlal a má rýmu jako trám.. To chytil ode mě.. Je nepříjemný, proto už včera byl takový prudivý.. Teplota zatím 37, máme doma nějaké kapičky do nosu, co jsem koupila při minulé návštěvě lékárny pro případ nouze, ale stejně raději zavolám doktorce.. Ach jo.. Toho jsem se bála, jsou takoví malí a bezbranní.. Jak má nudli v nose, tak je z toho špatný a naštvaný.. Chlap a rýmička, no.. ![]()
Jinak díky za info o mlíku, zatím jsem další neodstříkávala, ale myslím, že začnu dneska pečlivě, protože malý toho až tak moc nevypije, spíš častěji. Za noc jsem byla cca 4× vzhůru (noc počítám od půlnoci
)
Ahojík- holky dnes jsem spala jen 2 hodky, MaRťánek heká,m ryčí, i rourku jsem vyzkoušela, tak si i káknul ale pořád jede to samé, tak jsem vyřízená, už nvím co mu mám dělat, masáž měl bříška, rourku, kapky, napapanej,jo ty chlapy
, tak že půjdeme ráno ven at se vyspinká a já uklidním
, no ale já nevyjela s kočárem, poprvé to zkoušel manža o víkendu a v pohodě, já u toho strávila přes půl hodky, nasupená jako nikdy, malinkej krásně pochrupkával v tašce, jenže jsem prostě nevyjela, tak domů, volám manžovi, že si prý musím šikovně najet a zkusit to, hmm se říká kouzelníkovi, tak máme po prochajdě a malej zase začíná tu svoji nekonečnou skladbu, chjo, tak asi tak, najedla jsem se, budeme zachvilku krmit a venku tak krásně a já s tou károu nevyjedu, no jsem fakt nemožná, k tomu nešikovná, taky jsem si ten kočár pěkně sedřela, no ještě , že není nový. Tak to rychlé zprávy z domova, zase se ozvu, já mám samé optimistické zprávy.
Tak menstruace myslíš Stáni jo, no bříško pobolívá jako při MS, i mně to tak přijde, chvilku nic, pak krev, no uvidím, příští týden zajdu na KO, snad to pomine, jsem si myslela jak se zbavím vložek a já je měla celé těhu a ještě ted … ![]()