Poradna duly
Jana Čurdová
Jeeeeeeeee Stanusko , krásný fotky! Taky je musím nějak srovnat a vyfotit všechny spolu, zatím je to vždy jen Vendy a Petko a nebo Jarek a Petko.
Teď spí pacholek! A v noci baští!
![]()
Ahojky,
Evi, hrozně moc fandíme Honzíkovi, aby operaci dobře zvládnul!!!
OK, tak já přestanu Samíka s tím napětím sledovat ![]()
Velikost máme pořád 56, 62 je mu ještě dost velká, i když některé kousky (zřejmě menší 62) už dáváme… Včera jsme to procházeli a já jsem měla 67 cm v půl roce, takže celkem mazec, že už někdo dáváte i 68 teď…
Plenky mám nejradši Pampers, jsou takové tenké a pěkně Samčovi sedí - taky vel. 3-6 kg. Tchýně nám koupila nějaké Huggies, taky 3-6 kg a ty jsou mu teda hrozně veliké, hlavně kolem nožiček - možná až bude mít těch 6 kg. tak mu budou
Ve čtvrtek jsem chtěla koupit u nás v Kauflandu plenky a celkem mě dostalo, že z těch nejmenších měli pouze jednu značku, zato plenek na 20-25 kg děti měli spoooustu. Co to je proboha za trend? Snad je víc dětí, co potřebují plenky té malé velikosti, než té obrovské, ne?
Můj brácha měl 17 kg, když šel do první třídy, 25 kg měl tak ve čtvrté ![]()
Amber, my jsme zase stále malého nepřihlásili na poplatky za komunální odpad…
A že ho produkuje, na to, že je tak malý…
Suvi, Samík hlásí buď velké kakání, většinou ještě spojené s tím, že se mu ta plenka přilepí na zadeček
nebo když se pročurá ven a má mokré bodýčko - to se mu ani nedivím
Jinak přebalujem většinou před kojením, i když začínám experimentovat i po kojení, páč potom při tom tak neřve ![]()
Ale Samča teda kaká asi nějak moc často, klidně i několikrát denně
A u vás všech spíš 1× za více dní… V podstatě v každé plence má něco, alespoň mokrý prd…
Aaaaa, Ellenna má taky pokakánka, tak v tom nejsme sami! ![]()
Holky, krásné fotky…
Samík je právě poprvé v šátku a celkem dost se mu tam líbí - jak jsem ho tam dala, tak usnul, rozevřel pěstičky, pustil dudlíka a spí
Úvaz asi nemáme stoprocentní,a le hlevně že se mu tam líbí a vázání časem vypilujem… Cítím se tak svobodná - dítě pod kontrolou, ruce volné… Paráda
![]()
Musím si trošku postěžovat - máme první „výchovný“ rozkol v rodině…
Včera jsme byli na návštěvě u tchýně a oni mají zřejmě v rodině takový s prominutím debilní zlozvyk, že jak vezmou dítě na ruky, brečící, nebrečící, začnou se s ním pohupovat ze strany na stranu a houpat ho. Mně to přijde jako příšerný zlozvyk - proč bych měla houpat dítě, které je spokojené? Když brečí, vzteká se, jasně, utěším ho, ale Samík je spokojený i když ho někdo drží jen tak a třeba si s ním povídá, tak proč ho zvykat na nějaké houpání? Nejhorší je, že když jsem švagrové řekla, že ho nemusí furt houpat, tak se zeptala proč jako ne a stejně to dělala dál
No snad stačí, když řeknu, ať to nedělá, ne?
Tak jsem to vzdala, nechtěla dělat rozkoly a ke konci návštěvy už byla pěkně nasupená…
Štve mě na tom to, že když ho takto tetičky a babičky naučí a „rozmazlí“, tak na to dojedu nakonec stejně já, protože pak budu chodit a houpat na rukách děcko, kterému nic nechybí, protože si prostě ostatní nemohli odpustit, že si ho budou huškat
![]()
Nechci to zatím nijak ventilovat, aby se třeba nenaštvali, vím, že si ho moc neužijou, ale snad by mi každý nemusel dokazovat, že moje dítě zvládne líp než já… (ani nepíšu o tom, že mu furt někdo něco zakrývá, aby náhodou v místnosti nezmrzl, když mu vyleze kus holeně nebo že nechápou, proč ho nemáme 24 hodin v peřince atd.) ![]()
Jé, to jsem si ale postěžovala
A přitom je to docela blbost, co až přijdou nějaké zá:,–(ní výchovné otázky! ![]()
Ahoj holky ![]()
musím vám pochválit miminka
jsou to andílci ![]()
Angu…jojo houpání
taky říkám neeeeeee
pokud je spokojený a klidně si kouká kolem ![]()
Angu, náš Radim nekadí pravidelně až teď po šestinedělí, jinak měl v každé plíně za den hov.., až na jednu vyjímku
A ta výchova, to vůbec není blbost, taky mě štve, když ho někdo vozí v kočárku na místě, když je spokojený, já mám zahradu a nemíním tam vozit kočárem, aby spal, chci ho tam prostě položit a nechat, když nám to funguje. Jakmile ho někdo naučí na kraviny, přesně jak říkáš, otrokem budu já. Chci být taky svobodná a mít volné ruce na jiné činnosti, když by spal
Takže ty rozkoly.. A jak tu někdo psal, myslím že právě Ty, celá rodina se snaží malého ochránit před vlastní mámou! „je dost oblečený?“ „není navlečený moc? je vedro“ „nepokadil se, neměla bys ho přebali?“ No mě z toho asi klepne
Takže si klidně postěžuj, mě těší, že v tom nejsem sama, už jsem si přišla jako protivná máma, která ho nechce půjčit. Naopak, ať si ho užijou, ale ať mě nevychovávají a neradí mi, sama to mám vypozorovaný a vím, kdy je mu vedro a kdy ne..
Petra Z Moc krásný pokus
Mimochodem - Michala Davida jsem dneska poslouchala s matesem skoro celé odpoledne - teda nejen poslouchala, ke všem písničkám jsem dělala Michalovi druhý hlas a Mates velmi zaujatě poslouchal - doufám, že jsem tím svým zpěvem nenarušila jeho hudební cítění (možná, že žádné nemá a tak byl tak klidný
).
Angua Jo jo, máme evidentně oba pokakánky
Je fakt,ž e všera měl cca třikrát plínu jen mokrou, ale to bylo proto, že mu to přestě nešlo vytlačit - použili jsme trubičku a to bylo nadělení…
![]()
Ahoj holky a miminka ![]()
Ellenko,Míša a lucka vondráčková je jediný,co mám v notásku…a Míšu jedeme často…už v bříšku jsem malého oblažovala zpěvem…a hlavně-z mládí znám texty,vždyt jsem na té hudbě vyrostla ![]()
Ahojda, Peti moc krásný, ukápla mě slza ![]()
Holky my kadíme snad pořád, ale teď má hovínka poslední 2 dny zelený a jsem z toho lehce nervozní, ona je má jak světlou špenátovou polívku, když to takhle popíšu, nic jiného mě nenapadá.. je to normální?
Dneska jdeme do poradny, tak se radši zeptám, jinak hlasím a ťukám, že očičko se začíná lepšit a snad bude o.k. už to bylo opravdu nekonečný a už nechtěla ani držet ![]()
Angu taky bych byla naštvaná za houpání, který je zbytečný, bohužel u nás je to tak, že houpání zbytečný není a opravdu jí uklidní, už je pěkně vyčůraná žížalka, včera usnula až o půlnoci a pořád by sála, já už nechápala co se děje a dneska jsem jak přejetá parním válcem ![]()
Jinak chválím dětičky, Ody malej z brejlema nemá chybu,taky o víkendu manžel dával moje brýle malý
![]()
Jinak já na Korfu taky nedám dopustit, byly jsme moc spokojený, taky jsme si odtamtud přivezly Terezku
a příští rok se tam chystáme znova, je to tam parádní pro malý dětičky
ale to už poletíme, minulý rok jsme jely busem a trajektem a to teda byla síla ![]()
Ahoj,
v pátek jsme byli na kontrole, Dan má 5,56 kg
Jinak je v pořádku, jen se trochu propíná a zaklání hlavu, tak ho máme víc chovat v klubíčku. Snad to pomůže a nebudeme muset na nějakou rehabku
. Pozoruju ho a nepřijde mi, že by to dělal moc často. Spíš byl u dr naštvaný a hladový.
A na kyčle jdeme až za 14 dní.
Fotky máte všichni moc pěkné
. Koukám, že tu řešíte dovču. My letos pojedem jen na Moravu a až začátkem září. Ale aspoň že to - manžel je totiž lenoch a nejradši by nejezdil nikam
A ještě jsem si vymohla na zahradu bazén ![]()
Nazdárek,
holky, díky za podporu, jsem ráda, že nejsem divná, když se mi to prostě nelíbí… ![]()
Peti, super fotky/video, jsi šikula a Matyášek je boží miminko… ![]()
Elli, ty Matesovi kazíš Maidenovské metalové hudební cítění Michalem Davidem? Jak hanebné…
![]()
Aleesho, to je Dan pěkný kousek, není divu, že odrůstá malým oblečkům
![]()
Dovolená u nás asi letos neproběhne, spíš jsme si říkali že budem pořádat nějaké výlety… Ještě bude možná možnost jet na konci září do Maďarska do Bigu, jsou tam termály a drahý to má z práce zdarma a když bude místo, tak můžou brát příslušníky - ale je dost možné, že místo nebude, tak by jel pak jenom taťka… Beztak bych byla za krkavčí matku, už mě zdrbal jeden jeho kolega, jestli jsme se nezbláznili, s tak malým prckem jet tak daleko (5 měsíců není snad zas tak málo, ne?), ale on už nás zdrbal i za to, že se 4 týdenním prckem jezdíme mezi lidi (k drahému do práce), takže z něho si nic nedělám…
Drahý má spíš strach, že bude v noci někde v hotelu brečet a rušit ostatní nájemníky… ![]()
AHoj holky, tak jsem se konečně dostala k tomu, abych vám oznámila, že i naše miminko je na světě. Barborka se narodila 22.4., vážila 3,56 kg
Vím, že mám trochu zpoždění, ale přece ![]()
Barča se má k světu, hezky saje, jeden týden málo přibírala, tak nám mudr poradila kojit z obou prsou, ne jen z jednoho. No a od tý doby je to snad v pohodě. Kdo by to byl řekl.. všude jsem četla, že bych měla kojit jen z jednoho…
Jinak nás pořádně trápí prdíky!!!! to je hrůza. samozřejmě, že hlavně v noci. koukala jsem, že jste prdíky probíraly, je asi normálka… u nás docela zabírá cvičení nožičkama k tělu a k tomu sab simplex… jen nevím, jak moc často jí ho můžu dávat, netušíte?
Tak se držte maminy a at nás prckové nezlobí!!! Ta moje ted hezky spinká v kočárku venku, to je paráda, jen at jí to ještě vydrží ![]()
Zdraví Iva a Baru
Tak jsem byla přihlási malinkýho na byt
už není bezomoveček ![]()
Jinak kakání máme spíš do žluta......tak nevím ![]()
Jinak dovča letos asi nebude,možná pepa s holkama............
ale teda Řecko-já byla na Chalkidiky-Pefkochori a super.
Ale prostě ted nedám dopustit na Egypt,jen let je celkem dlouhý…
DUBŇÁTKA 2009
Lucka00 TP 20.4.-porodnice Brno-Obilní trh Vojtíšek/ V-Cross Tuttu TP 25.4.-porodnice???-???/KO- ? Mishutka TP 29.4.-porodnice???-???/KO-? Jojinka TP 30.4.-porodnice???-???/KO- ? Tulipánek TP - porodnice???-???/KO-?
Stav - 4 překvapení a 1 klučík ![]()
DUBŇÁTKA NA CESTĚ ![]()
DUBŇÁTKA NA SVOBODĚ:
Rosinka - 16.3. 09 - 1:30 a 1:35, Daník - 2100g a Vládík 2400g Ibrisam - 17.3. 09 - 10:30 a 10:35, Kristýnka a Gábinka - cca 2500g Tygr - 24.3. 09, Ondra - 2900g a 50 cm Dendulin - 24.3. 09 - , Rozárka (Rozálie) - 3000g a 47 cm Amber - 25.3. 09 - 10:41, Radim - 3740g a 49cm Xmerssy - 25.3. 09 - 15:30, Tobiášek - 2850g a 50cm Aleesha - 29.3. 09 - 14:30, Daniel Adam - 3580g a 49 cm Gabu - 31.3. 09 - 5:27, Kateřina - 3550g a 50 cm Majka24 - 1.4. 09 - 12:07, Daniel - 3000g a 46 cm Stanuska - 4.4. 09 - 22:10, Žofie - 2885g a 47 cm PetraZ - 7.4. 09 - 4:43, Matyáš - 3440g a 52 cm Petrax - 7.4. 09 - cca 5:30, Alžbětka - 3860g a 51cm Odysea - 8.4.09 - 21:20, Peter- 3700g a 53cm Suvik - 9.4.09 - kolem 13:00, Matěj - 3600g a 50cm Eva184 - 9.4.09 - 21:15, Honzík 2118g a Martínek 2112g MiriaM - 9.4.09 - 22:30, Jakub - 3770g a 52cm Kačkač - 9.4.09 - 22:50, Lucie - 4100g a 52cm Ellena - 12.4. 09 - 1:36, Jan Matyáš - 2930g Oliva - 12.4.09 - 11:44, Honzík - 4250g a 52cm Aandy - 13.4.09, Terezka - 3560g a 51 cm Nicky - 15.4.09, Rosálka - 2820g a 48cm Bobi - 18.4.09 - 10:20, Adam - 3400g a 52cm Angua - 18.4.09 - 17:26, Samuel - 3550g Kackakocka - 20.4.09 - 8:10, Juliana - 2650g a 45cm Zuzulenda - 22.4.09 - 8:02, Elinka - 2850g a 49cm Titty - 22.4.09 - 17:27, Tomášek - 3330g a 50cm Buresinka - 22.4.09, Barborka - 3560g Escargot - 25.4.09 - Vincentík - 3670g a 51cm Mispulin - 27.4. - 19:36, Julie - 4200g a 54cm Lucink_a - 28.4.09 - 6:15, Terezka - 3310g a 49cm Fram - 4.5.09 - 12:39, Emma - 3190g a 49cm
STAV - 19 : 15 ! pro KLUKY!
![]()
Ani jsem nechtěla věřit, že ten seznámek najdu ![]()
Kakání máme taky do žluta, ten jakoby špenát měl Samík v porodnici, než jsem měla mléko…
Já jsem v Řecku ještě nebyla, my moc nejsme cestovkové typy, jezdili jsme vždycky sami, i s našima jako děti… Jen jednou jsme byli s cestovkou, když jsme jeli poprvé k moři, v hotelu jsem takto na dovolené ještě nespala, jezdíváme do kempů i nekempů pod stan, páč se přemístňujem a poznáváme
Mi přijde zbytečné dávat peníze za hotel, když se vyspím kdekoli a radši si zajdu třeba na dobrou véču nebo na nějakou „atrakci“ nebo tak…:lol:
To je asi ta skautská výchova
![]()