Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky …
zas po delší době hlásím že žijeme …
moc nedočítám, sice jste toho tolik nenakecali, ale prostě nemám sílu dočítat …
Jen jsem koukala na Evičky příspěvky a holka já tě obdivuju, já mít to co ty tak jsem sesypaná v Bohnicích, jsi silná osobnost a Honzík to má po tobě, určitě se vše v dobrý obrátí …
Teda a Marťa ty prdíčky, teda fakt si užíváš, ale věř, že ti to vynahradí až budou velcí, tohle tvý trápeníčko …
Jo Ambi ať je malý co nejdříve zdravý, u takovýho miminečka rýma je docela peklo, Jakub jí měl už taky …
No dneska jsme byli na kyčlích a máme je OK, a v poradně váží 5110g, je to macek … jinak je vše v pořádku …
No a já jsem v neděli byla na závodech na bruslích, ujela jsem 10km, což jsem na sebe pyšná, ale to umístění, byla jsem 212, ale co důležitý je že jsem ve zdraví dojela… ![]()
Luci, krásné fotečky, na té první se mi zdá, že je ti Terezka dost podobná… My opékáme se Samčou v kočárku - akorát on má takovou pozoruhodnou vlastnost - kdykoli se chystám k jídlu, probudí se a že prý má taky hlad
No pro společné stolování později se to bude hodit, jestli mu to vydrží ![]()
Elli, to věřím, že by ho trefilo… Naši chlapi dopoledne poslouchali Manowar a Judas Priest a dřímali u toho
![]()
Pindíka taky nepřetahuju, slyšela jsem, že se to nemá kvůli těm srůstům, zas někdo to dělá a taky žije… Čekám na pokyn od Mudry ![]()
Evi, já už týden skoro nekrvácím, jen takový nažloutlý žlutý lehce výtok, vystačím s intimkou… a šestinedělí mi končí až příští sobotu, každý to má asi jinak… Taky bych řekla, že by to mohla být už MS…
Ibri, s lehátkem… Houpání se Samíkovi líbí dost, ale na ty vibrace se moc netváří, spíš si myslím, že se mu to moc nezdá… Naštěstí se to nemusí zapínat povinně
Napolohovat to jde tak, že je to buď v té houpací pozici a víc se tam jakoby sedí nebo se vepředu zvedne taková zarážka, tím se to dá víc do lehu, ale nejde pak už houpat…
Amber, ať je Radim brzo zdravý, chuďátko…
Miri, závodnice, obdivuju, já bych nejspíš nedojela vůbec nebo až na druhý den
I když možná jak neumím brzdit, tak by mi to svištělo ![]()
Smím-li se ptát - přijde mi, že všichni odsáváte po kojení - proč to? Jenom sbíráte do zásoby když chcete jít pryč nebo to má nějaký hlubší význam?
Já neodsávám ani neodstříkávám nic, co vyteče z druhého prsa při kojení přijde bohužel nazmar, ale vzhledem k množství, které produkuju mě to vůbec netrápí
Flašku pro Samču ani nemáme, já bych stejně ještě od něho na dlouho jet nechtěla, byla bych celá nervózní, co se děje… ![]()
Ibri, lehátko jsem zapomněla okomentovat, malému se vibrace líbí moc, když je vypnu, začne mávat rukama jak na 1. máje a musím je zapnout
Polohovat se to moc nedá, přesně jak psala Angu, ale zase se dá používat až do 18 kg. U nás ho vyzkoušel 3 letý klučík a mooc se mu líbilo ![]()
Angu, já se snažím do zásoby a taky aby se mi zvýšila produkce
Přijde mi, že mléka ubývá, tak proto. Jinak není potřeba odsávat, když nejsou problémy. Ale mít v mrazáku jeden kelímek by nebylo k zahození ![]()
Jinak jsme se vrátili od doktorky, udělala mu výtěr nosu i krku, což ho příšerně naštvalo, ale já jsem ráda, že máme takovou péči. A vážíme 4720g a měříme 55,5 cm, takže jsme za těch 20 dní přibrali „pouze“ 0,5 kg a vyrostli o 1 cm. Mě to přijde celkem málo, ale prý je to dobrý.. Jen ho nemám nechat spát těch 8 hodin.. Prý tak max 6.
Ahojda holky jdu vás pozdravit, ale čtu pořád, sice na etapy ale jo. A pak taky nevím na co reagovat.
Děkuju za pochvalu Terezky, taky jsem jako každá máma na ní moc pyšná ![]()
Včera byla berunka hodná, usnula o půl osmý a o půlnoci vstávala no a pak klasika po 3 hodinách, pro mě to byl svátek jinak řve od sedmi třeba i do půlnoci, ale dřív jak v devět to nezalomí, tak jsem zvědavá čím mě překvapí dnes, nemáme taťku doma, tak budu poprvý koupat bez asistenta, který nám napouštěl vodu ![]()
U nás je docela problém, že máme doma docela zimu a malý se to moc nelíbí, při oblíkání si zatopím elektrickým fukarem v ložnici, ale v koupelně teplota nic moc, škoda že se mi přebalovák nevejde do koupelny bylo by vyřešeno, dnes budu asi muset vytopit i koupelnu a přenýst kamínka, no otrava, ona je ještě tak zimouřivá a nesnáší když je jí zima a může se ubrečet
Kolik tak máte stupňů doma a na koupání, já abych jí nezvykala na přílišnou saunu úplně zbytečně,ale mě jí je choudiny vždycky tak líto ![]()
Angu já bych taky ráda opíkala s malou v kočárku, ale ona se mi kolem šestý budí a koupeme a pak nezabere, takže bysme musely začít opíkat třeba v pět, abych mohla s nima, pak už jsem plně zaměstnaná
ale věřím, že v létě to bude lepší, když bude tepleji atd. i teď na víkend hlásí krásně, tak třeba se i někam podívám na výlet ![]()
Já budu mít v létě taky sraz se základkou a potřebovala bych vyřešit mlíčko, no jsem zvědavá kolik ze sebe vymáčknu, mě to moc odsávačkou nejde
a do čeho to dáváte do lednice případně do mrazáku, do jakýho kelímku?
Angu mě se ty prsa nějak srovnaly, nebo co, že na začátku mi při kojení z prsa kapalo a teď nic, ani nepotřebuju vložky do podprdy, prostě neukapávám a to i když ty prsa mám hooodně nalitý, tak ani kapka a to mám takových prsních vložek, teď teda nevím, co s nima budu dělat
![]()
Miri to jsi teda super žena, já jsem dneska byla poprvé s kočárkem sama a s mamčou a stačilo, jsem pořád tak nějak neohrabaná a ty kila navíc, měla jsem toho plný brejle, hlavně ten spodek ještě není o.k. ale už je to daleko lepší, hlavně mi přijde, že mám lehce zánět, ale už to začíná být lepší, no to je pořád něco…
No jsem zvědavá jestli se letos na brusle dostanu, chtěla bych i s kočárkem, uvidíme..
Amber tak ať jste brzy fit a dlouho vás ta nemoc netrápí, mě Terezky prsa taky trápí, dneska jsem dávala studený obklad a asi jí to bylo i docela příjemný, no zítra pokračujeme, normálně v nich má horkost, jako když se mi nalily prsa, choudě
já to říkám pořád není nad zdravý a spokojený děťátko ![]()
Evi přesně jak píše Miri taky tě moc obdivuju, jsi opravdu moc statečná, moc vám držíme pěstičky…
Ježiš to jsem se zase rozepsala, no jo malá mi spinká venku v kočárku tak můžu, ono mi to za chvilku začne, koukám že už bude 6 hodin ![]()
Amber, tak to jo, zvyšovat produkci já rozhodně nepotřebuju
A když dojde na lámání chleba během pár hodin jsem schopna nashromáždit mléka pro několik dětí ![]()
Je to fakt děs, taky vám někomu to mléko uniká snad i ušima?
Nebýt vložek Chicco, které přeměňují tekutinu na gel, tak bych nemohla ani vycházet… I tak se mi v pátek spustilo u pokladny v Takku mléko a jenom jsem na triku pozorovala šířící se mokrou skvrnu - tož trapaaaas
Ale dělala jsem se, že o tom nevím
![]()
Amber, náhodou hezky přibíráte, 0,5 kg snad není tak málo, ne?
Nás zatím u doktorky neměřili, dneska jsem Samču brala krejčovským metrem a k těm 56 cm mít bude… Já už to vidím, bude hubený a dlouhý po taťkovi, bude to takový náš záchodový pavouk
![]()
Angu, já to mívám na střídačku, někdy prsa nalitý, že bych mohla kojit celou ves, a někdy je to horší. Jako třeba teď
No ale bude zase líp
Leju do sebe ty čaje, už mi lezou krkem, ale musím..
0,5 kg prý není málo, prý se má alespoň 100g za týden, což my teda máme splněno, ale proti ostatním mi to přijde málo
A břicho má jak želva krunýř
Pořád, i když nejedl. Doktorka se vždycky ptá, jestli zrovna jedl a já říkám, že před 2 hodinama.. ![]()
Lucinko, to víš, že brusle dáš, jestli na nich ráda jezdíš
Jsi ještě krátce, já po 3 týdnech teprve byla schopná dělat doma něco jiného, než krmit nebo spát ![]()
Ahoj,
koukám,že řešíte ještě kojení a odsávání.Mě se už tvorba mlíka srovnala stejně jako Amber potřebám mimča,když mi Ema spala celou noc deset a více hodin,tak jsem o půlnoci odsávala,prtože mi prsa praskaly a to jsem se opravdu bála,že mlíko nebude.Te´d odsávám jen proto,aby bylo až já nebudu doma,což se občas chystám,potřebuju to,taková duševní hygiena.
Osávám do kelímků Avent.
Amber-ať je malý brzy fit. ![]()
Jdu sekat trávu,páááá
No čaje už jsem vy:,–(ila, podpořit tvorbu mléka zatím fakt nepotřebuju… Ale třeba to jednou přijde
Mně se prsa teda nějak extrémně nenalévají, jak to dosáhne určitého bodu, tak se to samo „odpustí“
![]()
Luci, to jsem taky chtěla napsat, se nemůžeš srovnávat s těma, co rodily mezi prvníma, když jsi rodila mezi posledníma… Já jsem do 2 týdnů byla úplně vyřízená, pak to začalo celkem jít a ještě teďka si občas zalomím s prckem přes den
Takže pomály, taky se energie na brusle dočkáš! ![]()
100 g za týden? Tak to bysme měli mít ve čtvrtek aspoň 4200 g - to jsem zvědavá, kolik to bude - normálně se na to těším, jsem trubka
![]()
Stani, blázníš, tak na noc sekat trávu!?!
Naše mamča taky chtěla sekat, ale tady je hnusně a tráva je mokrá ![]()
Lucinko, to víš že brusle dáš …
Já jsem se na to strašně těšila, a už se těším na vyjíšďku s kočárem, půjdeme asi zítra, když bude počasí, potřebuju něco udělat s tou svojí prdelí … je to strašný, pořád nosím na sobě 10kg navíc … ![]()
Jinak na rodinu jsem dala pár fotek ze závodu …
Amber přibíráte tabulkově, super, hlavně ať je malý brzy zdraví …
Já si myslím že kvůli našemu Kubovi budou tabulky posouvat, je to nalá kulička a přitom podle doktorky jí strašně málo … no ale váha mu jde sakra nahoru … ![]()
Teda holky to kojení docela závidím, žádný lahvičky a podobný, ale už jsem si celkem zvykla a noční krmení už docela vychytala, že jidlo připravím dřív než se stihne uplně probrat, je fakt že v noci krmíme jen jednou, tak je to v pohodě … A i se s drahým střídáme, tak to je fajn …
Cau, jdu jen pozdravit, docteno mam, ale musim jit zehlit, uz se ta hora pradla zacina pomalu hroutit
.
Ve ctvrtek jdem na kozni, vyrazka je cim dal horsi, uz jsou to spis supiny a za uchem mu to mokva. Je mi ho moc lito, doufam, ze se to uz moc horsit nebude, to nevim, co bych delala. A hodnoty bilirubinu se dozvim zitra, tak mi drzte palce, at jsou nizsi.
Vahove ma 4 880g, tak zatim dobry, uz je to papulac, ma oblicej jak mesicek
.
Dneska jsem mu koupila v IKEA hrazdicku nad prebalovak, mam moc radost a docela ho to zaujalo.
Tak pa, mejte se ![]()
teda holky to je strašný, že by Jakub byl tady největší tlouštík??? na 6 týdnech přez 5 kg??? No jo dítě na UM, to se pozná …
Suvi držím pěsti na výsledky bilirubinu, i ať se vám vyrážka zlepší …
Mirio,já dám vědět zítra kolik máme,jdeme k dr.
a už ted se mě ptají,čím ho krmím
říkám že knedlíkama a svíčkovou
![]()
jo a to mlíčko, my když odstříkávaly na jipu, tak nejdřív do stříkačky já ho měla fakt málo, tak jsem pak už se nějak malinko rozjela, že jsem nesla klukům 3 stříkačky co jsem měla v ledniciza noc a večer odstříkané a normálně jsem to mohla slít do flašky.
Holky my tu máme krásně.........., o to víc mně štve že tvrdnu doma,....., jo a pindíka, tak opět v nemocnici, jedna ze sester, už starší tak malému ho při jednom koupání začala přetahovat, ale ostatní ne a počkat, tak nepřetahuju ani nikdo to tam neříkal, kromě jedné sestry která vůbec mělo rozličné názory.