Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
píšu jen v rychlosti, nemám dočteno, kojím
Prosím vás, jak používáte na ten pupínkatý ksichtík ten černý čaj??? Prosím si přesný popis jak pro magora.
Kuji!
![]()
Malý se opupínkoval a Bephanten nějk moc extra nezabírá, vzdal to…
![]()
Angu to jsi teda šikula, že si ho našla, ostatní holky nám snad taky dají vědět, jestli se jim narodily miminka, už určitě jo ![]()
My jsme kakání měly taky do žluta a teď 2 dny zelený, tak dnes to dr. předvedla berunka sama jak hovínko vypadá, prý to jen normální a může to být z přejedení
že prý i hodně kadí, ona se po.. když jsme přišly a hned za 10 minut znova, tak já nevím, je pravda, že kadíme skoro pořád, málokdy se mi stane, že je jen čůranková plínka, je tam jen třeba šprk z prdánků… jinak jsme přibraly 160 g tzn. že máme 3,40 a 51 cm, vyrostly jsme o 2cm
tak s náma byla spokojená, jen ty hovínka mě štvou.
To my na dovču do hotelu taky ne, na to nejsou penízky, ale do apartmánu a vaříme si samy a sem tam véču,sice bych brala dovču bez vaření, ale na to nějak ještě nebyly finance… no nic jdu ohřát obídek taťka uspává v kočárku.
Tak nám se taky málo kdy stane,že plínka je jen počůraná…je tam skoro vždy aspon málo naprděno........
Ody…neporadím,nevím ![]()
Ahojík všem, tak chvilenku mám na PC, už jsem bez manži, od dnešního dne zase zpět v práci, tak tu válčíme Marťas a Mates chlupáč. Jinak ze zelené stolice, podle doktora normální i ho vyšetřil, se nám vyklubala řidší žlutá stolička, každou půl hoďku ze spaní ryčíme, tlačíme, v noci někdy po 3 a nebo i po 4 hoˇkách krmíme, přes den i po 2, tak nevím jestli to nějak srovnáme. Včera byla první procházka s kočárkem, bohužel nejsou fotky, ale stejně byl tam jen Martínek a každý koukal do kočárku když viděl dvojčecí a tam jeden prcek, tak mi to přišlo tak líto. No jinak se to Marťánkovi líbilo chrunděl celou vychajdu zato doma ryčel jako tur, jestli ta stolička nebo prdy ho trápí, nevím, ale během spaní mi to dává pořád najevo.
Honzíka čeká příští týden ta operace, ale hrozí mu vývod
, tak se čeká týden co ta střeva udělají a bud operace, že mu hned ufiknou nemocné střevo a spojí dohromady se zrdavým, nebo pokud to nepůjde tak dočasně vývod, tak se toho hrozím, no děs. Něco jsem si o tom našla i na netu a musím říct, že u tak malých dětiček mě to dostává , ještě ke všemu u vlastních. V sobotu jsme za ním byli na JIPU, holky on je tak hodnoučkej chudák, tak odevzdanej, no probrečela jsem tam celou návštěvu, manža i musel za mě podepsat souhlas k operaci, Honzík má ještě nad hrudníčkem zavedený centrální katetr, na výživu no děs. Tak tu nějak bojuju s náladama, k tomu se musím snažít být v pohodě s Martínkem, ale toho pořád trápí, ty prdy, stolička, no síla. Tak i během toho co spí tak tam pořád k němu chodím, protože ten ryk je vždy jako kdyby se probudil. Ve čtvrtek nás čekají kyčle a ko v 6 týdnech, tak uvidím jak ho zase překrmuju
. Tak si jdu dát polívku, dneska nějak papáme rozházeně i po 2 hodkách. Tak se raději najím dokud můžu. Zase se ozvu. Holčiny nereaguju na příspěvky, nemám vás dočtené tak se omlouvám.
Nicky - děěěěěkuji moooooc, paráda dnes došlo, mooc ti ještě jednou děkuji, myslím že to bude i pro Martínka, ![]()
ody-nám nejlépe zabral holtův krém,smrdí děsně,ale ještě ten den aplikace,bylo vidět velké zlepšení,černý čaj)nebo řepík) v pytlíku jsem normálně zalila vařící vodou jako čaj,nechala jako čaj vylouhovat a po vychladnutí jsem namáčela kus buničinovýho tamponku a potírala,kykoliv jsem na to vzpomněla.snad jsem ti pomohla,za mě doporučuji koupit v lékárně holtův krém,jen pozor po natření nesmí mimčo na přímé sluníčko. ![]()
Nazdárek, tak jsem Vás zběžně pročetla.
Dovča - na tu letos nepojedem - budem na chalupě vegetit. Moc si nedokážu představit jet s tolika dětmi někam pryč. Pomatuju jak jsme s Kubou na Zakynthosu ve 3 rano chodili po ostrově neb nechtěl spát.
Jinak Egypt mám docela ráda, byli jsme tam už 2× - z toho jednou na Nilu a podruhé těsně před Vánoci. Bylo to supr, akorát se 2 dny před odletem ochladilo a my šli zrovna se potápět a já to odnesla zánětem středního ucha. Můžu Vám říct, že není nic lepšího prodělat zánět středního ucha a asi 5 hodin na to letět letadlem. Můžu být ráda, že ještě slyším.
Jinak Stani s Tunisem s tebou soucítím, něco obdobného jsem tam taky prožila a to jsme zrovna byli 2 dny na výletě na Sahaře a na džípech - supr. Dostala jsem k tomu ještě horečku. Taky je obdivuhodné že jsem to přežila. Nejlepší hláška při výletu: „teď si všichni dojděte na záchod, neb 4 hodiny nebude možno nikde si odskočit.“ To jsem byla opravdu v ráži. ![]()
Suviku - tak žloutenku naštěstí nemáme. Pouze jsme trochu chudokrevní (což prý u kojených dvojčat je téměř normální), takže jsme vyfasovali železo, vit. B6 a ještě kyselinu listovou.
Gabu - koukám, že už máte náušničky. Na ty my se chystáme po 3 měsíci po očkování. Babička jim koupila náušničky, tak jsem ji řekla, že za odměnu jim je může jít píchnout k Mudr. ![]()
Co se týče srazu - tak si moc nedokážu představit, že s nima pojedu do Letňan - možná je ještě brzy.
A dnes jdeme na druhou KO na kyčle -tak doufám, že dopadne OK.
Evinko,tak mě to nějak dostalo s prckem,ale neboj,je to bojovníček a zvládne to…vy všicni to zvládnete............
Jo ted jsme ani Honzíka nefotili, protože nám ho bylo tak líto, jen bych při těch fotkách řvala, je samá hadička, tak jsou tam jen fotky z minulé soboty, kdy byl ještě krmený ale celé to vyzvrátil, ted už je bez krmení. ![]()
Tak si užívejte počasíčko mamuchy........................., dnes nic moc, ale včera bylo náááádherně, já vzteklá jak nemám co na sebe
, bo mám ten břuch + kilečka navíc, tak v týdnu razím máme tu nové TESCO tak asi do TAKKA, neco na sebe ![]()
Evčo, to je strašný…teda já vím, že by to mohlo být třeba ještě horší, ale je to síla! Budu na malýho moc moc myslet, aby to pěkně zvládl a taky doktoři, prostě aby všechno dobře dopadlo. Ze mě už by byla hromádka. Si zas říkám, co tu řeším, když jsem občas „na dně“…resp. si tak připadám. Seš statečná, je mi jasný, že nic jinýho nezbývá, ale zasloužíš si už konečně klid a oba kluky doma, pěkně zdravý. Je to divoký, ale pevně věřím, že to zvládnete a po pár letech už to bude jen vzpomínka, která se bude postupně obrušovat a nebude ti to už připadat tak hrozný.
Ibri, dík za info, tak já uvidím co ve středu, přijde mi, že trošku odžloutl, na našem malým to je i vidět, totiž.
Vyrážka se mi nedaří likvidovat, spíš je to horší a nevím co to je, zítra se poptám, možná nás odlifruje na kožní. Obliček má Matýsek jak struhadlo, chudák. Ale snad ho to nesvědí (jak to poznám? Asi by byl neklidnej ne?).
Tak já taky letím, čudla se mrmlí v lehátku a vyráží jakýsi ryk zase, tlačící předpokládám. ![]()
Evi - moc na tebe myslím a držím palečky. Chápu, že to není jednoduché. Mému bráchovi se takhle před dvěma lety narodil chlapeček a neměl kus střeva + konečník. Musel mít také vývod a podstoupil několik operací. Dnes ale je v pořádku a kromě jizvy na prdýlce není nic poznat.
Věř, že dnešní medicína je opravdu na špičkové úrovni.
Holky, vím, že jsem byla odpůrcem těch lehátek, ale 1 jsem teď dostala půjčené (osvědčilo se mi na Gabču, neb je to pěknej chovatelskej kousek a když večer řve, tak v lehátku je při houpání nohou celkem spokojená) a přemýšlím že si pořídím ještě 1 (aby to Kristýnce nebylo líto). Tak akorát teď přemýšlím jaké. Nechce se mi do něho zase zbytečně moc investovat. Jaké máte vy a jaké s tím máte zkušenosti? Díky za rady. ![]()
Ibri - takzvané dubňátkovské lehátko co tu máme skoro všechny je tohle:
http://matysek.mimishop.cz/detail.php?… je super a vydrží cca do 3 let jako houpací křesílko. Dnes tam zíral na hračky dokud jsem se nenajedla. ![]()
Stanuš - dííííky!!! Už se mi tam louhuje čaj, a až přestane venku pršet tak skočím pro tu mast. Koukala jsem na netu a tam mají jen 1000g a 500g balení
mají v lékárně i menší že?
![]()
EVI - probůh holka, chudinečka malý Honzíček. Posíláme pohlazeníčko a velkého hudlana.
Držte se! Určitě to bude ok! Myslíme na vás!!!
Dovča? Co je to!
Taky nás s 3 dětma čeká nejspíš letos jen chata u ségry. Ani na slovensko za miláčkovo rodinou nejedeme. Hora muí k Mohamedovi, takže přijedou oni. ![]()
Aaaaaa on, nechce abych vám psala ........... vláááá mě
ahoj,
píšu jen jedním prstem,jj,dneska toho moc nenaspala.zato včera,jsme byli s dětma na těch cimrmanech)nááádherný český nebe doporučuju),drahý měl v lednici odstříkáno 60ml +40ml mlíka,já nakojila před pátou,drahý dal mlíko)krásně ho vypila) z lahvičky v 20h a usnula,já se vrátila s dětma z divadla v 22h,prsa už na prasknutí a že tedy počkám na kojo.no,probudila se ve dvě.pak už jsem si jí nechala u sebe v posteli,dělám to tak pořád,ale tentokrát,jakmile se zamlela hned jsem jí narvala prso do pusy,aby mě trošku odsála,ráno jí mlíko chudince teklo i z nosu a já pořád prsa na prasknutí.
suviku-ani ta holtovka nezabrala?tak možná až po šestinedělí,někdy je to reakce ještě na hormony…
ody-nevim-mám takovou tu klasickou tubu,jako je třeba indulona.
evi-moc na tebe myslím a honzíkovi držim všechno,at se operace vydaří.drž se.
ibri-tunis je prý pro slbší nátury očistec,já jsem pobyt strávila u záchodové mísy s tím,že jsem nevěděla co dřív jestli na ní sedět,nebo jí objímat… ![]()
Evičko teda to je fakt strašný, ale Honzíček to určitě zvládne, já tady řeším úplný prkotiny a ty zatím tohle, hlavně ať už je prcek v pořádku a vše dobře dopadne, drž se holka…
My jsme včera opíkaly akorát beze mě, beruška prostě nechtěla zabrat, tak jsem měla po ptákách, no doufám, že to v létě budu lepší a já si toho jednoho buřtika upeču ![]()
Teď mi spinká už 3 hodiny v kočárku, za to večer bude stát za to, ona mi od posledního večerního kojení nechce zabrat a to ani po koupání.. vydrží třeba do desíti zlobit a ne a ne zabrat
včera trhla rekord a usnula o půlnoci
a to už jsem byla na po kraji svých sil ![]()
Vkládám dnešní foto, takhle je nejkrásnější navíc nám zítra jsou 3 týdny, tý jo strašně to letí ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…DSCN2423.JPG
A jednu postelní, taky si jí k ránu beru k sobě, abych se dospala ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…nadherna.jpg
Angua Však jsem taky ani tatínkovi neoznamovala, cože jsme to celé odpoledne poslouchali, protože by ho trefil šlak
Láduje do Matesa samý Maideny, Manowary atp. a já mu ho poctivě kazím vším ostatním
Te´d jedeme Nedvěda ![]()
Buresinka Opožděně gratulace k miminku, ať se má k světu ![]()
evi Doktoři dneska dokáží zázraky, buď silná pro své ostatní děti a za nedlouho budeš mít prďolku u sebe. neboj. Moc Ti držím palečky ![]()
Jo a kroucení u nás řeším promptně: vstyk a trubičku do zadku a je během chvíle po prdech
Pravda, někdy je třeba se dobře krýt, mívá to vysokou kadenci ![]()
PetraZ Taky jsem na Michalovi vyrostla - navíc to byla moje obrovská láska
Neyapomenu, jak mi jednou babička škodolibě ukázala výstřižek z novin, kde byl se svou rodinou a hlásí mi: toho už si nevezmeš, holka…
tehdy jsem z toho byla celá špatná ![]()
Zelenou stolici má Mates taky, na střídačku se žlutou hořčicí
Ale nikterak to neřeším, myslím, že to má barevné podle toho, co já zbaštím. Na kontrolu jdeme nějak tento týden (až si nás zavolají), tak se tam případně zeptám, ale snad to není nic neobvyklého.
Dovolená je u nás letos jasná, v září ČR, kde bude svatba (jestli budoucí drahou polovičku do té doby nezprovodím ze světa
). No a příští rok mám slíbené moře (taky jsme sice vodou obklopeni, ale oceán je tak studenej, že koupání v něm je jen pro fajnšmekry
) někde v teple. Uvidíme. která země to vyhraje, ale musí tam být pláže se škebličkama
A taky co nám dovolí finance.
Jó, zázrak - Mates všera usnul až v deset večer, ale spal až do tří!! Luxus
Doufám, že jsem to nezakřikla - zatím to funguje totiž tak, že cokoliv tu napíšu, druhý den neplatí, protože Mates mi předvede, že tak lehce předvídatelný zase není ![]()
Ellennko…ještě že už byl zadaný vid ![]()
holky dotaz...............dělá se klukům něco s pindíkem????každý říká něco jinýho.....
![]()