duben 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65288
6.6.09 16:17

Stanusko,ježiš,ještě že se nikomu nic nestalo…to je hlavní.....
My byli venku a akorát jsme došli a začalo lejt…a malej dospává v korbičce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.6.09 16:19

Fuj Stanuško, to já mám právě hrůzu, že se někdy nabourám…s malým teďka obzvlášť. Zní to děsně, jak to popisuješ a já bych taky nebyla ničeho schopná. Já ani nevím, co se má dělat, když má člověk nehodu.

Gabu krásný dlouhý příspěvěk, nezapomněla jsi na nikoho :-).A chtěla bych taky moc kluka a holčičku…ale s mou anabází budu moc ráda, pokud by se nám povedlo druhé a bude mi zas jedno co :wink: A nadstandart tam v té nemocnici nemají…mě tak napadlo ohledně tvého problému s operací. Že by jsi mohla třeba mít malou u sebe. Nechápu, proč to u nás nejde, vždyť je to pak pro ty matky hrozně komplikovaný.

Dala jsem teď malýho spát, resp. dala jsem ho spát jako na noc, tj. zavinula, jinak ho přes den nechávám volně (a to právě usne jen v kočáře nebo v šátku nebo na rukách)…a usnul v postýlce. Asi to tak budu dělat, aspoň jedno spaní přes den v postýlce, musím najít nějakej čas a snažit se to tak praktikovat, aspoň bych třeba stihla uvařit.

Jinak mám pocit, že hlavní co dělám je mazání a mazání…fakt. Kéž by se to už jednou docela spravilo!

Chce se mi spát až běda, ale musím jít konečně vyprat a vyžehlit…tak čus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
6.6.09 16:26

Já se docela bála když jsem jezdila do Podolí na všelijaká vyšetření a pak třeba 3krát týdně na ultrazvuky a často jsem jezdila sama,pepa nemohl......mám to skoro 100 km…
A ted s malým se bojím teda taky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.6.09 17:53

Stanuško, tak to mě mrzí, jestlis to vzala nějak zle, já jsem to zle nemyslela… :roll: Já mám spíš tendenci se věcem, které dopadly dobře zasmát - nic jiného s tím stejně nenadělám (max. si můžu z toho třeba vzít ponaučení, nabízí-li se :wink: ) Tak ještě jednou soráč, každá to máme jinak… :nevim:

Suvi, to už mě taky napadlo, že je divné, že není možné „ubytovat“ mimčo v nemocnici spolu s maminkou, bylo by to supr… A s mazáním neboj, ono se to spraví… Pak bude chvilku pokoj a pak se zas osype, až bude v pubertě - ale to už se snad bude mazat sám :wink: :lol:

Já se teda při řízení nebojím, myslím, že bych dělala víc chyb, kdybych jezdila s obavama a tím pádem ve stresu. Ale zas né, že bych nejezdila opatrně, jsem kvůli Samčovi ještě o něco opatrnější (a hlavně jako spolujezdec sleduju, co se kde šustne :lol:), jen nějaký vyložený strach prostě nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
6.6.09 20:17

Ahoojík,

tak jsme přijeli z Plzně od Honzíka / Stáni - svatba u Plzně jo, no vidíš kdyby sis zajela do Klatov / cca 1/2 hodinka a něco cesty/ tak se uvidíme, ne sranda, ale nedalo mi to se ozvat :)))/
Honzík má už 3100 g a papá na dudlík 55ml :roll: , docela mu to zvedají, bojím,bojím, jinak sestřičky prý že se dokáže pěkně ozvat, tak jim říkám, že to neslyšely Martínka, protože celou dobu byl Honzík hodňoučkej, koukal, nakrmila jsem ho, jen párkrát kníknul, zato Martínek, jakmile vstane tak řve, no jen co jsme přijeli domů, babča hlídala, drndala s ním v kočáru no a pak kojení a řvali mi jako siréna a najednou hysterák ale děs, to jsem myslela, že ho snad trefí a nešlo utišit, jen jsem ho musela vždy vzít aby se nadechnul, no děs, no a to jsou sestřičky vyplesklé z Honzíka. Kdepak, obávám se , že ti dva až budou spolu to bude koncert :roll: :wink: No musím se obrnit. Tak si budu zase volat v pondělí jak to s ním vypadá a jestli půjde domů atd. Uf, manža jel s autem do garáže a vyvenčit toho našeho drsňáka, já si byla hodit záda na solárko , no a nanovo.Tak hezký zbytek víkendu, tady je teda hnusně ale ono tro nebude jinde jiné co.
Holky jak dlouho můžou trvat ty naše hysteráky, do 3 měsíců, to si psala ty Gabu viď, že u vás to tak bylo., nebo se mám připravit na delší dobu, je mi jasné případ od případu .  

Honzík po operaci....................

• Citovat
  • Upravit
326
6.6.09 21:18

Stanuš - to muse být hrozný šok, ta havárie, hlavně když ti halvou asi proletělo, že máš s sebou děti. No důležitý je, že se nikomu nic nestalo a jste všichni v pořádku. Za pár dní snad budeš mít i klidnější nervy při vzpomínce na tu událost. Přeju ti, aby se už nic takového nestalo.
Jinak já vím, že to tu není soutěž, ale upřímně tiše závidím, když čtu, jak tu většina dítěk spí mnohem déle a jak mají krásný režit a ten můj rebel si stále dělá co se mu zachce :-) Ale je mi jasné, že za 18let už nějaký, byť svůj vlastní, režim mít bude :-D Tak už jen vydržet těch 18let :-D :-D

Patra Z - ty nemusíš jahody??? JAHODY??? Víš co to je - takové červené, šťavnaté, sladké, hrozně dobré a osvěžující…?? :-D Ty je fakt nemusíš? Nebo jsi celkově „neovocná“? :-)

Gabu - luxusní reakce na všechny příspěvky :-) Ohledně toho krmení když budeš v nemocnici by bylo asi dobrý zeptat se přímo na podrobnosti už teď, ať se na to můžeš dostatečně připravit (jak dlouho tam budeš, kdy nejdřív budeš moci kojit, zda pak bude třeba nějakých léků atp.). Jinak držím palce, ať se Ti třeba i ta operace vyhne a kýla se třeba sama znovu zatáhne :-) Zázraky se dějí :-)
S tím obráceným rytmem u manžela jsi mě dostala. Tak to díky bohu, že mates v noci naspí alespoň něco - přestava, že by probděl noc mě děsí. Aa že Kačka se budí po dvou hodinách? To jsem měla chvílema taky, ale teď je Mates na těch třech. Jednou za pár dní zvládne i jednu čtyřhodinovku, a to mám vždycky svátek :-) Fandím, ať je Kačulka brzy co nejvíc spinkací :-)

Suvik - prcek v šátku je luxusní :-) A jak zvládá ten hafan na fotce přítomnost něčeho tak maličkého? Kéž by vám už všechny ty mastičky řádně zabraly a mohla sis přebalovák oblořit raději hračkama než různýma mazadlama. Asi už to u vás vypadá jak v lékárně, co? No, určitě to brzy bude za váma. Jak psala Angu - v pubertě bude osypanej zas :-) Ovšem těžko říci, jeslti se bude mazat zvenku nebo se namaže vnitřně :-D

Evi - Honzík vypadá po operaci skvěle a už se těším, jak budou vypadat tvoje příspěvky, až je budeš mít oba doma :-) Držím palce, ať máš pro oba dostatek nervů :) Já mám doma jednoho a dneska už jsem na něj byla jednu chvilku nepříjemná, že pořád kvílí. kdybych měla mít doma Matesa dvakrát, už se směju na nějakých mňam tabletkách v Bohnicích… :-D

No nic, jdu rychle hodit do sebe trochu jídla a hurá koupat. Snad Mates dneska bude spát nějak pěkně a dovolí mi trochu se vyspat. Za poslední dva dny jsem naspala dohromady asi 8 hodin a jsem jak přejetá parním válcem.

Jinak všechny máte krásné fotečky na rodině i na jiných webech. Je skvělé pozorovat, jak se ty prckové od porodu změnili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
6.6.09 22:00

Evi, říká se tomu tříměsíční kolika a většinou to do těch tří měsíců odezní, jak tomu bylo u nás. Ovšem jsou samozřejmě i výjimky, což bych ti tedy nepřála. Otázka je, jak to mají předčasně narozené děti, jako ty tvoje, třeba ještě nemají tak vyvinutý trávicí systém a může to trvat u nich délek, ale to opravdu nevím. Jisté je, že to jednou opravdu skončí, teď se ti můžou zdát dny nekonečné, když prcek takhle naříká, ale za chvilku zjistíš, že je lépe a hlavně ty děti strašně rychle rostou a čas letí a za rok už si to ani nebudeš pamatovat… No, možná jen trošku :wink: A ohledně Honzíka, třeba to nebude s ním takové, jako s Martínkem, moje sestřenice musela být například do tří měsíců v kojeneckém ústavu, protože se narodila v sedmém měsíci a umřela jí maminka, pak si jí babička vzala domů a ona skoro vůbec neplakala, jen ležela a koukala, usínala sama, byla tak zvyklá, protože nikdo neměl v kojeňáku čas se s ní zdržovat. Tak třeba i Honzík bude méně náročný na údržbu :wink: . Moc ti to přeju.

K tomu nadstandartu a mimi v nemocnici, no já nevím, ale tak nějak si představuju, že po té operaci nebudu schopná si ani sednout, natož si tam obstarat svoje dítě, které už v té době bude zřejmě lozit nebo se alespoň plazit či jinak posunovat vpřed nebo vzad… To by tam se mnou musel být ještě někdo, takže společný pobyt to v podstatě neřeší, nehledě k tomu, že bych nerada zbytečně tahala Kačku do nemocnice, aby tam ještě něco chytila. Ellen , správná připomínka, asi bych si měla nejprve zjistit podrobnosti, a až pak špekulovat, co dále. Jenže když jsem se ptala těch doktorů na operaci a její průběh a rekonvalescenci a pohybová omezení atd, tak mi připadali takoví neochotní v odpovědích, říkali, že s tím stejně nic nenadělám, že na ní musím, nejraději by mě kuchali hned na místě a nechápali moje obavy o to, kdo se postará o děti, prý že snad mám manžela, ne? To mám, ale od rána do noci v práci, taky to nemá lehké, veliká odpovědnost a někdo nás musí živit a platit hypotéku. A ohledně kojení a léků mi taky nebyli schopní nic říct, prostě nevěděli, ale prý, že se svět nezboří, když kojit nebudu. Prostě chlapi, hned byli se vším hotoví… Tak zavolám v pondělí svojí dětské doktorce, případně laktační poradkyni, a vyšpekuluju, co dál. Třeba ta operace půjde odložit až na další rok, to bych už stejně odstavovala, neměla jsem v plánu kojit déle, než rok. Tak tímto končím svou telenovelu na téma operace a kojení, už vás nebudu déle zatěžovat :wink: , leda až to bude zase aktuální…

Jahody miluju, s Fandíkem jsem na nich přežívala, kila jahod rozmačkaných s mlékem. No, a k tomu malé pivo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
6.6.09 22:14

Gabu , co si pamatuju, tak od nás z Těhulovin byla Villa na operaci žlučníku, taky během kojení a nějak tam s ní pak malej chvilku byl, tak jí kdyžtak napiš SZ, ona ti určitě odpoví. Je fakt, že ty máš ještě jedno dítě, tak je to složitější, protože s ní tam pak byl nějak i manžel nebo co, fakt si to nepamatuju přesně. Já jsem řešila vyjmutí Bartolinky, že aby co nejdřív, ale dr. mě řekla, ať radši počkám (ona mě ale určo stejně začně zlobit, tak to možná stejně budu taky muset řešit)…tak jsem přemýšlela, že bych měla malýho u sebe (já bych ale byla pohyblivá - patrně), navíc na gyndě, kde je i poporodní, takže jsem si říkala, že by mě třeba milostivě mohli vzít tam.

Elleno, buď v klidu, náš malej taky moc dlouho nespí, v noci max. ty 4 hoďky a k ránu po třech až dvou resp. spí a probouzí se, ale já nejsem schopná vstávat, proto ho beru do té postele.

Mmch. on i v zavinovačce je schopnej docestovat na druhej konec postele, musím ho obkládat polštářema a doslova ucpat na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
6.6.09 22:21

Tomikovi zrovna tento tyden prisla pozvanka na plicni - do Rican asi tahle novinka jeste nedorazila. :lol:

Stani , jeste ze se vam nic nestalo!!! Uplne mi prebehl mraz po zadech, jak jsem to cetla. Snad uz sis tu smulu za volantem vybrala, vid?

Gabu , diky! :) Taky doufam, ze nam na tech Vinohradech pomuzou a poradi. Jako by toho nebylo malo, zacalo se mi vcera ztracet mliko, sotva jsem ze sebe vyzdimala tu jednu porci, driv jeste po odsavani zbyvalo mliko na kojeni, ted ani nahodou… Na:,–(ila jsem zvyseny pitny rezim a snazim se vic odpocivat, snad to pomuze. A manzel dnes koupi nejake UM, abychom tu meli pohotovou zasobu. Sice je neco na mrazaku, ale kdyz mi tu bude kricet hlady a ja budu mit vycucnuta prsa, asi nebudu mit nervy cekat, az se to rozmrazi. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
6.6.09 23:11

Evi, Honzík vypadá spokojeně :) To je moc dobře. A až je budeš mít doma, možná taky dojde na to pole, ale bude to úžasný :) Já vím, že se na to už moc těšíte :)

Gabu, to je tedy něco s tou sestřenicí :( Chudinka.. Musím říct, že když jsem jela před císařem na sál, tak jediné, na co jsem myslela, abych se probudila z narkozy.. A taky jsem si říkala, že alespoň by bylo mimi v pohodě a kdyžtak s tatínkem, ale samozřejmě jsem moc chtěla, abych byla v pohodě i já.. Člověka napadají různé věci..
A s tou Tvojí operací, já po císaři taky brala léky na bolest a určitě i jiné, k tomu tu svojí trojkombinaci na tlak a kojit jsem mohla.. Ono to zase tak horké nebude :) Jen to starání se je horší.. Byla jsem dost unavená, a to malý jenom ležel a jedl :)

Ellen, taky jsem se divila těm jahodám, že je Peťa nemusí :) Já bych je mohla jíst pořád, škoda, že je to jenom sezonní záležitost :D V pondělí jdu k dětský, ale pak si říkám, že zkusím, co malý vydrží, jestli se osype nebo ne :D Předtím to mohly být potníčky, teď nechci provokovat, ale hned v pondělí večer zkusím, když vás tu tolik jí jahody a nic se neděje.. Budu doufat, že to nebyla reakce na jahody, ale na horko :)

Titty, já už si přijdu jak podvodnice s tou kamarádkou, jestli jí zítra nechytnu na netu, tak jí už budu otravovat mobilem.. Asi lítá někde s dcerou..

Dneska jsem šla dát malého do postýlky do pokojíčku, mezitím se náš pes přehnal do pracovny, což jsem nevěděla, šla jsem vypustit kočky (zavíráme je, aby neutekly ven, jsou to pouze kočky domácí) a psa jsem v tý pracovně omylem zavřela. Pak jdu dělat jídlo, volám jí na šunku a nic. Tak šunku dostaly kočky. Pak mi to nedalo, pátrám, a vypátrala jsem jí, to bylo radosti :D Byla tam nejdéle půl hodiny, ale to, že jsem jí volala na jídlo a nemohla.. Byla hned u lednice a chtěla tu svou šunku :D Jo a ta jedna naše kočka si ještě nezvykla, že máme doma mimi, ale jak je noc, tak leze do postýlky dole, která je prázdná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
6.6.09 23:13

gabu-vůbec jsem to nevzala zle,jen já mám spojené vyvádění s něčím sice zakázaným,ale příjemným. :wink:

anguo-taktéž,taky si nemyslím,že bys to myslela zle,já se jen tomu ještě nedokážu smát,pořád se mi o tom ještě i špatně mluví. :wink:

auto se bud opraví,nebo vem ho čert,pořídíme nové,to je to poslední z čím si dělám starosti,spíš ty výčitky,co jsem zavinila a představy,co se mohlo stát dětem.pořád se s tím peru,původně jsem vám to sem ani nechtěla psát,protože se mi o tom i strašně špatně píše.

svatba byla moc krásná,jen tentokrát žofie ještě nespí,režim jsme jí narušili,uvidíme,jaká bude noc,až konečně usne.ale alespon jsme se vykoupaly ve velké vaně všechny ema,žofie a já a všem se nám to líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
7.6.09 07:09

Stani, nemysli na to. Já vím, že to člověk musí vstřebat, ale neříkej si, co by kdyby.. To je vždycky tak, může se stát cokoli, a hlavně tohle se může stát každému. Někdo má to štěstí, že si hledá něco spadlého na podlaze a telefonuje u toho a nic, a někdo se v mžiku otočí na děti a hned to je. Měla jsi prostě smůlu. Ale hlavní je, že jste všichni v pořádku. A svatba? To je dobře, že jste si tak užili. My jedeme 13/6 večer na oslavu po svatbě kamarádům, tak jsem zvědavá, jak to ten náš prudící drak přežije.. No ale snad nějak ano, abychom si to taky mohli trošku užít :) Včera tu byl děda a malý prudil už od 5 večer! Fakt nevím, co je to za období. Prý asi první puberta podle dědy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
7.6.09 08:07

Ahoj holky.........
tak my máme dnes malé narozeniny :lol:
Ellenko..jahody prostě nemusím :lol: jo dám si,to jo,ale já raději třešně a to na kila :lol: a melouny :lol:
Jinak ovoce jen syrové,kompoty,ovocné knedlíky a zákusky s ovocem to opravdu nejím..........
Stani…chápu,že jsi z toho pořád rozhozená…mě se nic nestalo a katastrofické scenáře mám v hlavě pořád…že se malému něco stane a tak---a je to hnus,kolikrát to nemůžu vyhnat z hlavy.
Jo a dnešní sen holky 8O 8O že jsem těhotná :roll: 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
7.6.09 10:17

Ahojda holky, jdu vás na rychlo pozdravit, vařím oběd a rozhodla jsem si i vařit polívku, tak to je na celé odpoledne :lol:

Stani je mi to moc líto, co se stalo, já měla taky jednou malou nehodu, nikomu se nic nestalo, a děti jsem s sebou neměla, ale věřím, že to musí být strašný šok, já to říkám taky, hlavně ať jsou všichni zdraví a čert vem plechy, to se spraví 8)

Gabu teda super příspěvek, fakt jsem si početla :lol: a dočetla na konec :D je mi líto, že máš takový trápení s operací, to je nepříjemný, já to říkám pořád, zdraví nade vše..

Mě štve jakej jsem posera, prostě mi nedělá dobře, když tý mojí berušce někdo ubližuje, v porodnici jí odstraňovaly pahýl pupíku a já řvala taky a to jí to přitom prý nebolí, ale nešlo to zastavit, jsem prostě hroznej cíťa a na naušničky půjdu radši s manželem, ale to bude třeba až za dýl a to už třeba budu otrkaná matka… Angu a věřím, že jsi toho dr. chtěla srazit na zem :evil: to já bych taky byla zlá :twisted:

Evičko my máme taky koliku a jak tak čtu, tak se upínám k tomu, že opravdu po 3 měsících to vymizí, moc bych si to přála a tobě samozřejmě taky a Honzíček je rozkošnej, a už vypadá orpavdu dobře :wink:

Překvapilo mě, jak všichni jíte jahody, a já se toho bojím jak čert kříže, ale asi to taky v létě prubnu a uvidíme, jinak bude léto bez jahod :( ma máme totiž citlivější kůži, my tedy bylo řečeno dr. :?

Peti vše nej Matyáškovi k jeho dvouměsíčninám :lol: a těhotná 8O to by byla moje noční můra, teď se na to fakt necítím, já bych 3× radši rodila, než byla těhotná, ten konec byl pro mě utrpení.. ale ještě jednou to dám, ale nechce se mi :lol: já bych radši druhý holčičku, asi, ale když bude kluk tak budu mít páreček což je super :lol: ale co, hlavně ať je mimi zdravoučký a spokojený a bez kolik :lol: :lol: no vidíte to, měsíční dítě a přemýšlím nad druhým…
Taky se rozplývám nad postýlkou, ale když spinká, když řve 2 hodiny v kuse, tak to nějak nejde :? :lol: ale jsem strašně šťastná, že jí mám a to jsme tak dlouho čekat nemusely a věřím Peti, jaký to je veliký štěstíčko, když se to povedlo a vůbec po takové strašné době.. a třeba to druhý půjde přirozenou cestou :wink: a mrazáček nebude potřeba :D

No končím, třeba se sem ještě dostanu, musím vařit, ale určitě jsem na spoustu věcí zapoměla, krásnou neděli všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
7.6.09 10:46

http://nd.blog.cz/…03358612.jpg /> tak komu je podobnej????
to jsem já asi o měsíc starší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital