Poradna duly
Jana Čurdová
@Atomovka3 aha,to je hrozne, je mi to moc lito
a dekuju za info
@Anet1990 ahoj,mne je blbe uz ctvrty tyden, musela jsem kvuli tomu na neschopenku, v podstate nepomaha nic. Trochu a obcas a na chvili mi pomaha studene kakao, studene vodove nanuky, hroznovy cukr, piskoty, polivky, cucaci bonbony a z lekarny Cocculine a Emesin…ale nic bohuzel nepomaha dlouhodobe, jen treba na hodinu. kazdy den uz mam pocit ze to nedam a modlim se, at je lip! ![]()
@Atomovka3 píše:
@Miranda1 já bych řekla, že jsem to měla stejné jako u prvního těhotenství, které bylo úplně v pořádku. Žaludek na vodě, trochu šoufl k ránu a k večeru a nechutenství. Ale řekla bych taková silná nejistota, že je vše v pořádku. Pořád jsem tomu moc nevěřila a neuměla z toho úplně radovat. Což ale mohlo způsobit, že na prvním ultrazvuku sice bylo srdíčko a dle doktorky v pořádku, ale bylo o dost menší, což přičítala pozdější ovulaci. Asi proto, to ve mě začalo hlodat
A nejvíc mě štvalo, že mě objednala až za 5 týdnů od první kontroly, takže nebýt pohotovosti, tak pořád čekám a čekám a čekám a netuším, jestli je to v pořádku nebo ne až do 29.9.
No tak ted jste mě plně rozhodila..:( celou dobu mam taky takovy zvlastní pocit už od zacatku…:( na prvním UZ jsem měla mimi taky o dost menší.. a další kontrolu mam až za 5 tydnu a to 24.9.. takže jsem z toho dost nejista že to mam takhle pozdě.. navíc nevolnost uplně stejně jak pišete vy..:( ted mi nezbíva nic jineho než čekat ![]()
@Papulka85
Mám to úplně stejně jako ty. Je mi zle tři týdny v kuse. Modlím se stejně jako ty ať už to přestane alespoň na chvíli.
Tak snad nás to brzo přejde a budeme si těhotenství užívat ![]()
@Sofieee píše:
No tak ted jste mě plně rozhodila..:( celou dobu mam taky takovy zvlastní pocit už od zacatku…:( na prvním UZ jsem měla mimi taky o dost menší.. a další kontrolu mam až za 5 tydnu a to 24.9.. takže jsem z toho dost nejista že to mam takhle pozdě.. navíc nevolnost uplně stejně jak pišete vy..:( ted mi nezbíva nic jineho než čekat
To jsem nechtěla
Ale ono se to nedá podle toho poznat… Příznaky má každá dost podobné a ten pocit může být klasická obava, co má taky skoro každá. Určitě to bude v pořádku
A když bych byla hodně v nervech, tak bych zkusila taky tu pohotovost, třeba si vymyslet trochu špinění no když by to jinak nešlo… Psychika je taky důležitá. Ale věřím, že by to bude v pořádku!
@Atomovka3 Klidně bych jela na pohotovost.. ale na začatku těhu už jsem to udělala.. protože mi dr. řekl že nevidí srdíčko a že bud je brzy nebo těhotenství neprospíva.. a ja nevydržela čekat 14 dní.. a jela na pohotovost kde jsem srdíčko mala..a vše bylo jak mělo.. ale pak primař mě upozornil že jestli se něco přihodí že si mě tak nechají, což si nemužu dovolit.. mam doma 2leteho syna.. tak musím bejt v provozu..
ale to do příštího čtvrtku vydržím..
ale už aby to bylo..:) Děkujiii.,. ![]()
Holky na kontrole bylo vse naprosto v poradku, když drobka Dr. chtela zmerit stale se otacel a cukal nozickamam a rucickama uplna diskoteka
nakonec mi zmerila 11+2 a 41mm a to jsem dnes podle MS 10+0. Řikala jsem ji o tech nevolnostech, tak me politovala a rekla ze ten Torrecan muzu i 2 tablety denně, zatím jsem brala jen jednu. Ale dá se těžko sehnat, hned v první lékarně si skoro ťukala lékárnice na čelo, že není a nebude, mají výpadek v celé ČR.
Zítra jdu na krev ke screeningu, přijedou si pro ní až k mojí Dr. a na screening se mám objednat co nejdříve za těch 12 dní, abych byla v 13tt. A to je snad vše ![]()
@Anet1990 a jak to snasis? Ja zrovna dnes mam pocit, ze uz fakt nemuzu. Uz jsem asi 5× brecela, ze to nedam ![]()
@Papulka85 Dnes mi Dr. taky říkala, že se nemám stydět jet na pohotovost si říct o infuzy. Že i po jedné by se mi ulevilo a že si mě tam déle držet nebudou pokud nebudu chtít, když se mi pak udělá lépe. Je pravda, že nad tím každý pátek přemýšlím, že se tam na víkend lehnu. ![]()
@Papulka85 už jsem zoufalá. Také jsem doma a pořád jenom ležím a snažím se co dvě hodiny sníst aspoň něco malého, když mám prázdný žaludek je to úplně šílené. Mamka mě uklidňuje, že to přejde a Dr. říkal, že nevolnosti jsou prospěšné, ale nevím. Mám dny, kdy jsem ráda, že dojdu na wc. Zítra navíc jedeme s přítelem na wellnes pobyt a představa, že budu dvě hodiny v autě mě dohání k šílenství… Takže asi tak ![]()
@Miranda1 já bych jela hned, ale z ležení v nemocnici mám hrůzu, vědět, že si mě tam nenechají, neváhám ![]()
@Miranda1 no ja o tom taky premyslim, kdyby to pomohlo, tak snad do ty nemocnice taky pujdu. Ja se totiz bojim toho torecanu, tak ho radsi neuzivam.ale stejne mam jen 6 cipku. A takze myslis, ze ta infuze fakt pomuze?
@Anet1990 mne uz by snad ani nevadilo, kdyby si me tam nechali, jen kdyby to pomohlo
@Papulka85 Infuze pomůžou na 100% a protože už na nemocenský jsi tak není nad čím přemýšlet
Když mi řekla že ani nevadí 2× denně, tak asi nevadí ne? A už jsi zkusila ten čípek? Prý je ještě lepší než prášky. Snad bude brzičko lépe.. ![]()
@Miranda1 snad by to vadit nemelo, jen mne se nelibi, ze to ovlivnuje mozek, nejake to centrum vnimani
ale to je jen takovej muj nazor. Jestli ti to dela dobre, tak to ber
ja jen nevim, co bych v ty nemocnici rekla, jako ze Dobry den, je mi spatne a chci infuzi
mne o tom dr.nic nerikala