Poradna duly
Jana Čurdová
@Paktena Gratuluji a smekám já poprvé otěhotněla pár měsíců po maturitě a ted mi je 22..:) Ale jseš fakt dobrá že to zvládáš ![]()
@novomamina Je to těžké, nebudu lhát, ale snažíme se malou vychovávat tak jako jiní, gympl dodělávám dálkově, žijeme v bytě s přítele(snoubencem), on dostudovává VŠ a u toho pracuje…ze začátku opravdu moc zahrála roli rodina, než jsme se osamostatnili tak pomáhali hrozně moc naši, za což jim nikdy nepřestanu být vděčná a teď pomáhají s hlídáním když přítel má práci/přednášku stejně jako já, tak na pár hodin malou pohlídají. Opravdu to není procházka růžovým sadem a kdyby se to nestalo, šla bych si za svým SŠ, VŠ, práce, dítě..teď to mám spíš obráceně. Je pravda, že jsem porodem malé rychle dospěla a s vrstevníky si už nemám co moc říct, jsou úplně někde jinde..ale zvykla jsem si, život to tak nařídil a nezbývá nic než jen to zvládat. Ale je pravda, že toto těhotenství mě opravdu zaskočilo dost, přišlo až moc nečekaně..zjistila jsem to až v 10tt. Jinak je super, že jsi taky taková mladá maminka
dcerku máš o rok starší než já ![]()
@štěpánka11 píše:
Tak nedá se tohle nějak uzavřít? Taky bych radši neverejne
to by bylo super
![]()
Tý jo, holky klobouk dolů. Já jsem to měla tak nějak postupně „správně“. ZŠ, SŠ, VŠ, práce, ale je to správně? Když už byl na miminko „ten okamžik“, potratila jsem poprvé, podruhé, pak jsem dlouho nechtěla já, protože jsem se z toho nějak nemohla vzpamatovat a teď doufám, že snad, konečně se i já svého drobečka dočkám..
@Haniiii mám to pesne jak ty, až na ty potraty, měla jsem jeden samovolný potrat… Tak snad nám to teď vyjde ![]()
@Haniiii @Miranda1
holky držím vám palce, určitě to výjde
no my určitě typičtí rodičové nejsme..tedy aspoň já nejsem „tabulková“ mamina, přítel má 23. takže mladý je, ale ne zase až tak moc jako já..nicméně když to přišlo, musíme se k tomu postavit a myslím, že malou vychováváme stejně jako o 10.let starší rodičové a malé nic nechybí a o druhé se postaráme doufám, že stejně(dobře, troufám si říct). Jako kdyby mi někdo někdy řekl, že budu mít ve svých 18ti 1.dítě a 19ti. druhé, řeknu, že je blázen
měla jsem to nalinkované úplně jinak, ale člověk míní…
@Paktena Tak tak, člověk míní a osud si vše stejně udělá po svým. Smekám před vámi klobouk dolů! Zvládáte jedno, zvládnete dvě
Taky jsme to měli parádně naplánované - Vš, práce, dům, svatba, děti… Takže Vš a práce - hotovo, ale na jaře přišel šok, když mě měsíc a půl bolelo břicho, nikdo nevěděl proč, doktoři si mysleli, že to je chronický zánět slepého střeva.. Při operaci zjistili, že mám endometriozu a dali mi na výběr - buď umělý přechod, nebo dítě… Takže teď čekáme mimčo, to si střihne s domkem - co bude dřív netušíme
a svatba je v nedohlednu
Ale člověk musí být vděčný za to co má ![]()
@Paktena Fandím ti, já jsem taky měla vsechno pekne nalinkovany, a hned v prvnim rocniku VS jsem nečekaně otehotnela, bylo mi 19 a vůbec jsem na to nebyla připravena, ani jsem nevedela jestli mám otce ditete rada…a ted po 16 letech cekam s timto mužem už treti dite, miluju ho a jsem stastna že osud rozhodl za me…VS jsem za pár let udelala dalkove, o nic jsem neprisla a užívala jsem si a uzivam stále dvou uzasnych, zdravých deti, se kteryma mám nadherny vztah, s dcerou jsme tak trochu jako sestry:-)
Ahoj holky a také nově příchozí
s tím zadýcháváním…no jsem na tom stejně až se divím…s dcerou jsem to měla až ke konci těhu, za to teď ![]()
Holky i ja se přidam do takto mladych maminek..
prvního syna jsem měla v 19..
a vubec toho nelituji je to moje štěstí.. byl neplanovany, ale jsem ten tip člověka co neměl zapotrebí vymetat diskoteky a ruzné večírky jsem dost rodinny tip a tohle je muj nejkrasněší období když jsem maminkou a ted opět po více jak dvou letech těhulkou..
tentokrat je to planovane.. s tentyž přítelem, ted už snoubencem se kterym mam dum a nic nam nechybí.. a nechapu jak někdo muže říct.. jdu na potrat preci si nezkazím život, jak muže někomu dítě zkazit zivot..? ale to je muj nazor..
jinak ted je mi 21 a porodim v 22 letech..
Takže jsem mooc štastná za to jak to ted mam..
nakonec prece jen až si mladej privede domu holku.. tak budu mlada mama a budu se citit moc dobre.. muhehe.. ![]()
JINAK.. holky.. kdo touží po holčičce..?? JÁÁ STRAŠNĚ MOC.. a přítel snad ještě víc..
ale co mě trošku zaraží že v našem městě se ted rodí absolutně samé HOLKY..takže ja si řikam že přece není možny abych i ja měla holčičku.. ale modlíme se, a doufame že nam jí doktor potvrdí..
ale i druhy kluk ma něco do sebe..
rozhodně at je to co chce bude to naše a budeme to milovat..
hlavně aby bylo všechno v pořadku..
![]()
@Sofieee ja bych taky chtěla strašně moc holčičku, přítel ne
prý by se o holku hrozne moc bál
jinak příští čtvrtek jdu na screening a možná už se to dovíme ![]()
@štěpánka11 Háá.. a to já bych ti holčička přala..! jen at se přitel bojí..
Však ten muj taky řika že by jí pak až moc hlídal..
ja jdu přiští utery a ted ve čtvrtek na konrolu.. tak doufám že nam alespon taky něco naznačí.. ![]()
@Sofieee @štěpánka11 Tak já jsem zrovna ve fázi, že je mi jedno, co to bude, hlavně ať je to malé zdravé (ale to si přejeme v první řadě všechny).. Než jsem otěhotněla a asi ten první měsíc jsem strašně chtěla kluka.. Přítel zase, že by radši jako první holčičku, protože má starší sestru, a ta o něj vždy pečovala, a vždy se na ní mohl ve všem obrátit… Já jsem nejstarší ze 3 sourozenců a máme bráchu benjamínka, a mezi sebou máme 12 let, a taky to má své výhody
No, uvidíme, každopádně nevydržím až do konce, abych se nechala překvapit, takže hned jak to bude možné vědět, tak jsme zvědaví, co si tatínek nakonec udělal ![]()
@Sofieee jé další mladá maminka
je fakt, že já taky nejsem pařmenka a nikdy jsem nelítala po barech a klubech, teda jasně..ani nebyl čas, když jsem v 17ti otěhotněla
ale celkově, mě nikdy akce netáhly a byla jsem spíš rodinný typ, teď už jsem čistě rodinný typ a vrstevníkům nerozumím
bavím se už hlavně s maminky, v okolí mám hned 2 s ročními prcky a sice jsem nejmladší, ale holky mají 24,25 let, takže taky mladé
![]()