Poradna duly
Jana Čurdová
Lucette píše:
Ahojte holky,tak jsem tady taky nováček a rodit mám 27/4. Jsem ráda, že můžu pokecat s někým, kdo rodí ve stejnou dobu, jako já.
Těším se na Vaše odpovědi.
Teď jsem ve 33 týdnu a doktorka mi minulý týden řekla, že miminko váží o půl kila více. Místo 2 kg, má 2,5kg. Prý je velký jako ve 35 týdnu. Máte taky některá z Vás tyto zkušenosti? Miminko je už bohužel těžké a mám nakázáno doma ležet, jinak půjdu do porodnice, abych předčasně neporodila. Nevíte, od kterého týdne těhotenství už může žena porodit uplně zdravé děťátko? Je to 35 týden a nebo až pozdější?
Ahojky a vítám tě. Tak bohužel s tím zkušenost nemám, já to mám zas opačne, ve 32 týdnu měl prcek 1379g a proto jdu za chvíli znovu na ultrazvuk jak povyrost, ted jsem ve 34 týdnu a doktorovy se zdá malinkej. Kamoška také měla tak velké mimčo jak ty ve 33 týdnu mělo 2,9kg(říká se že jakou máš ted váhu mimča tak to přičti ještě jednou a vypočte se ti porodní váha) tudíš ona měla 2,9 tak na porod 5,8 kg. Tak musela rodit císařem a dřív než ve 40 týdnu. Mimčo mělo 5,2 kg. Myslím ale že už od 35 týdne by mělo mimčo být už vyvinuté úplně, ale nevím to jistě.
To jako fakt, se takto říká? Tak to by měl mít můj prcek cca 5 kg. Mě sice říkala doktorka,že se někdy váha dítěte může v bříšku zastavit. Do porodu mi zbývá cca 8 týdnů,tak si říkám, že by mohl ještě max.1,5 kg přibrat.
Ale více už ne. A vyvolávali jí porod a nebo ji nechali do data porodu děťátko donosit. Já si říkám, že když už bude mít 4 kg, tak ať mi ho vyndají třeba i dříve. To už může v klidu papkat na světě ![]()
Lucete ahojky
no já teda nevím, ale já byla na utz naposledy v nemocnici ve 30+5 a prcek měl 2000g a byl o 3týdny větší
takže se mi nezdá, že dva a půl kila by byly na 33 zase nějak moc, když mimi rostou ty poslední týdny dost rychle ..
ono je to orientační
ale i tak tady je tabulka http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi tak se koukni ![]()
jinak od 34tt už by narozené mimi nemělo větší problémy, tak neboj
od 36tt úplně bez problémů ![]()
já musím kvůli velikosti ještě příští týden na utz a když tak na vyvolání ..
a to že je mimi těžké a tak musíš ležet, to je podle mě teda konina jak mraky
leda bys měla spotřebovaný čípek nebo tak .. ale jinak váha miminka nemá vliv na to, kdy porodíš ![]()
To, že musím ležet je asi i tím čípkem. Mám ho 2 cm, ale to si myslím, že je způsobeno hlavně tou tíhou miminka. Já jsem sama z těch váh miminek docela zmatená. No doktorka mi ve 32 týdnu řekla, že je velký na 35 týden, ale termín porodu zůstává. No, budu to tedy řešit tak, že budu ležet do 34 týdne a pak začnu chodit na procházky, jinak bych se totálně unudila. Jestli už pak porodím dříve, tak tím lépe a budu mít miminko dříve doma. Taky už se nemůžu vůbec dočkat. ![]()
Lucette píše:
To jako fakt, se takto říká? Tak to by měl mít můj prcek cca 5 kg. Mě sice říkala doktorka,že se někdy váha dítěte může v bříšku zastavit. Do porodu mi zbývá cca 8 týdnů,tak si říkám, že by mohl ještě max.1,5 kg přibrat.Ale více už ne. A vyvolávali jí porod a nebo ji nechali do data porodu děťátko donosit. Já si říkám, že když už bude mít 4 kg, tak ať mi ho vyndají třeba i dříve. To už může v klidu papkat na světě
Ona byla prvorodička a jak ji ho vyvolaly a vzali císařek. Doktor ji řekl že ju nenechá rodit tak velké miminko jdyž je prvorodička
Mě taky doktorka říkala, že se děti nad 4 kg rodí císařem, ale znám plno holek, co rodily děti např. 4,3 kg a rodili normální cestou. Císařský řez podle velikosti miminka doporučuje gynekolog a nebo záleží na porodnici a čeká se až začnu rodit a pak se lékaři rozhodují, co a jak? Mám asi hloupé dotazy, ale ještě nikdy jsem nerodila, tak vůbec nevím, jak to chodí. Díky. ![]()
Lucette píše:
Mě taky doktorka říkala, že se děti nad 4 kg rodí císařem, ale znám plno holek, co rodily děti např. 4,3 kg a rodili normální cestou. Císařský řez podle velikosti miminka doporučuje gynekolog a nebo záleží na porodnici a čeká se až začnu rodit a pak se lékaři rozhodují, co a jak? Mám asi hloupé dotazy, ale ještě nikdy jsem nerodila, tak vůbec nevím, jak to chodí. Díky.
Tak to nevím, vím že každý týden chodila na ozvy do nemocnice a na kontrolu k doktorovi, ale císařem porod doporučil gynekolog a v nemocnici schválili. Ale nevím jestli to tak je pořád nebo v každé nemocnici jinak. To by ses asi musela zeptat doktorky nebo někoho kdo měl už zkušenosti. Taky jsem nikdy nerodila a jsem ráda že aspon tady se dozvím co a jak a co potřebuji ![]()
Tak to já jsem taky moc ráda. Tyto stránky jsem objevila dnes a jsou perfektní.
) Já mám super doktorku, která dělá i ozvy a patří mezi nejrizikovější v našem městě. Tak doufám, že mě nenechá trápit
Ale co, vydržet se to musí a už, aby byl mimik tady.
Lucette píše:
Tak to já jsem taky moc ráda. Tyto stránky jsem objevila dnes a jsou perfektní.) Já mám super doktorku, která dělá i ozvy a patří mezi nejrizikovější v našem městě. Tak doufám, že mě nenechá trápit
Ale co, vydržet se to musí a už, aby byl mimik tady.
Tak to jsu ráda že máš takovou doktorku, já jak začnu chodit na ozvy tak musím do nemocnice, to můj doktro nedělá. Určitě by tě nenechala trápit. Jojo, vydržet se to musí.
Ahoj Lucette vítej mezi námi
no co vím tak úplně zdravé mimi se rodí od 38. týdne, ale slyšela jsem, že když mimi má dobrou váhu, což v tvém případě asi bude tak i ten 37. bez problémů
Já jsem v 35. týdnu a nemůžu se už dočkat
![]()
Holky ani si nedovedu představit rodit čtyřkilový dítě přirozeně auuuuuu
Můj první klouček měl okolo 3 kil, bohatě stačilo, doufám, že ten druhý bude vážit podobně ![]()
lucete podle mě - nejsem teda odborník, to je jasné
- se to dělá spíš tak, že pokud máš podezření na větší miminko, což se zjistí při utz, nebo pokud máte genetické dispozice v rodině, tak se to sleduje častěji na utz, jestli pořád roste.
Ve 36tt se pak jde na kontrolní utz, kde se znovu přeměří a rozhodne se o případném vyvolání. Císař je tak velká a náročná operace, že by to mělo být krajní řešení - pokud se na veliké miminko případně příjde pozdě, maminka má malou pánev a pod. Prvorodičky se právě takhle velká miminka - pokud se to zachytí dostatečně brzo - rodit nenechávají. Mi to doktor počítal a kdyby rostl tak jako od 30 do 31tt tak by mohl mít v termínu i přes 5kg ![]()
Mi osobně to tak doktor - kapacita na prenatální diagnostiku - řekl. Ve 30tt jsem byla na ten poslední „velký“ utz a tam naměřil, že je o 2-3týdny větší. Ptal se mě, zda máme v rodině velká miminka - jako jestli jsme se já, manžel, sourozenci, rodiče a tak nenarodili nad 4kg
No my jsme s manželem oba nad 180cm
a už 3generace se v obou rodinách nenarodil nikdo pod 4kg ehm
třeba manžel měl 4.5 a 56cm ![]()
To že Barťásek roste poněkud nadprůměrně mi pak potvrdili i v nemocnici, kde jsem ve 31tt ležela 14dní - stále byl o ty 3týdny větší ..
Ono se ten růst někdy zpomalí a vrátí do normálu
neboj .. a větší miminka jsou super na manipulaci pro prvorodičky
že se člověk nebojí, je chytnou do ruky ![]()
Jinak s tou zralostí od ukončeného 36tt je to opravdu bez problémů a už v tom 34tt by se nic vážnějšího stát nemělo - miminko je v tu dobu víceméně schopné dýchat, možná trošku za pomoci přístrojů, jen není schopno regulovat si těl. teplotu tak by muselo být v inkubátoru.
Ta váha miminka fakt zkracování potažmo otevírání neovlivňuje
ale pokud ho máš 2cm musíš se šetřit to jo .. který jsi teď tt vlastně??
Držím palečky!!! ![]()
lucka.Kr píše:
Holky ani si nedovedu představit rodit čtyřkilový dítě přirozeně auuuuuuMůj první klouček měl okolo 3 kil, bohatě stačilo, doufám, že ten druhý bude vážit podobně
Já si nedovedu představit ani rodit 3kilové mimi,raději se snažím na porod myslet co nejméně
.Už aby to bylo za náma
.
Jankaslos:
já jsem teď ve 33 týdnu a příští týden jdu opět k doktorce. Sama jsem četla někde v časáku, že od 35 týdne miminko prý přestává růst. Jinak ty dědičné propozice bude mít náš prcek taky. Otec dítěte měl přes 4 kg a já byla narozena o 2 týdny dříve a měla jsem 3,5 kg a oba měříme cca 180cm. Tak žádného prcka přeci čekat nemůžeme. Má to své výhody i nevýhody. Nikdy jsem miminko nepřebalovala a nedovedu si to představit u malinkého drobečka, tak jsem na jednu stranu ráda, že bude velký
, ale kdo to má rodit
.
Já se nejdříve bála císaře, ale teď je mi vše jedno, hlavně ať se nic během porodu miminku nestane a doktorku mám rozumnou, tak doufám, že rozhodne dobře
).
Holky a dáte si epidural pokud budete rodit normální cestou? Já bych byla i pro, ale není tam náhodou nějaké riziko ochrnutí? Našla jsem o epiduralu skvělé stránky a mícha prý až do pánevní oblasti nevede. A anesteziolog by musel být uplný magor, aby to píchnul špatně. Ptala jsem se na to během prohlídky v nemocnici a tam mi řekli, že se může stát cokoliv a že budeme na epidural podepisovat nějaký papír, aby byli lékaři krití, tak mě docela vystrašili. Ale věřím, že v dnešní době si lékaři nechají podepsat všechno. ![]()
No já bych byla pro epidural, jen nevím jestli mi ho u nás píchnou, jednak tady v Písku se to bere jinak, určitě se na to ale poptám. Jen jsem slyšela, že jak jsou tlumené kontrakce, že maminka neví kdy má tlačit, tak nevím nevím, kdyby někdo měl zkušenost a napsal sem, určitě by nám to bodlo ![]()