Poradna duly
Jana Čurdová
Jestli mám ležet až do porodu nevím. Naposledy jsem byla u doktorky minulý týden a díky tomu, že se mi zkracuje děložní čípek, tak mám ležet. Jdu k ní znovu až ve středu, tak doufám, že mi řekne, že můžu aspoň na krátkou procházku. Nejhorší je, že nemůžu ani cvičit na balónu. Ve středu budu ve 34 týdnu, tak bych už mohla nějakou proházku zvládnout, když už bude mít miminko vyvinuté plíce. Zase nechci ležet do poslední chvíle a pak mít těžký porod, jen proto, že jsem musela dodržet datum porodu. Vše má své pro i proti. Ale do nemocnine jít nechci, doma se můžu projít, nebo s někým promluvit, ale v nemocnici by mě to asi udeptalo nejvíce. Holky, už aby byl duben a my měly jiné starosti ![]()
lucete no ale tak to není tak, že 34tt se nemusíš hlídat, protože se píše, že by mimi mělo větší šanci na přežití bez komplikací … každý den do termínu je k dobru. Miminko se považuje za donošené až od 38tt ! navíc, nevím, jestli v Havířově řeší tak brzké porody .. takže bud by Tě vezli do Městské nebo Fakultky v Ově .. pokud už by se to nestihlo, tak by Ti mimi po porodu odvezli do ovy, ale Ty bys v Havířově min. ty tři dny zůstala .. což je teda mazec.
Já jsem doma od začátku, ležela jsem 14dní v nemocnici stylem, že jsem mohla jen na záchod a to jen s doprovodem :-/ fyzička šla do háje, to je jasné .. ale co no? jde o zdraví miminka, ne o to, jak moc se budu trápit já … i když bych to samozřejmě vítala rychlé a bezbolestné haha ![]()
Tak to nevím, jak je to s Havířovskou nemocnicí. A fakt možné, že máš pravdu. Ach jo. Zkusím se příští týden zeptat doktorky, jestli můžu aspoň na krátkou procházku a uvidíme. ![]()
Ahoj holky něco novýho u vás? Mě jediný co fascinuje, že jeden den se mi břicho boulí jako blázen a druhý mám zas obavy, jestli mimi žije a přemlouvám ho, ať kope
Začíná být horko a já už nemám do čeho se oblíct přes to břicho, už aby to bylo za námi ![]()
Já mám uplně stejný pocit. Jednou je aktivní a pak se třeba ozývá jen jemný tukáním, které cítím vnitřně. Ale to je asi podle mě normální. Snažím se nestresovat a vždycky do něj ťuknu nebo lehnu na záda. A vždy se aspoň trošku pohne. Ke konci těhotenství jsou miminka prý lenivá a spíše po celou dobu spinkají. Třeba se hýbají přes noc, když spíme a zase je necítíme my. ![]()
Jinak já se byla dneska na chviličku projít na sluníčko. Už jsem to v posteli nedala a můžu říct, že paráda. Už se na vození kočárku nemůžu dočkat. Holky je super, že se nám miminka narodí na jaro a porostou přes léto. Opalovačka, procházky… Nedovedu si představit, kam bych s miminkem chodila, kdyby bylo -10 stupňů ![]()
Ahojky,tak u nás je to taky stejné.Jeden den mám pokopaný břicho a druhý den chrupká a ani se nehne,ale na sladké reaguje vždycky
.S tím oblékáním je to taky hrůza,musela jsem si půjčit jarní bundu a mikču nosím přítelovu.Na ten měsíc se mi nechce nic kupovat.O víkendu jsem byla v Brně na veletrhu,ale vůbec mě to nenadchlo
.
DĚVČATA UŽ MÁTE KOČÁRKY
.
ahoj holky u mě je to stejné jako u vás a jsem ráda že mimčo bude takhle na jaro.
Tak to já mám super, že mám mamču, která nosila vždy o 2 čísla více,než jsem měla já před porodem, tak mi teď všechny bundy i svetry půjčuje a nemusela jsem zatím kupovat nic mimo těhotenských kalhot, které mi zase přivezla švagrovka za levnotku z Holandska. Na jaro nosím nový krásný červený kabátek, který mám taky po mamči. Takže teď se šlechtím já a po porodu bude mamča. ![]()
Jo a kočárek už mám doma od konce ledna. Pořád na něj koukám. Koupila jsem Danny Sport - Dorjan, 3 kombinaci i s fusakem za 9 200,– nový. A barva, kterou jsem měla vysněnou. Takže už jen sním, až půjdeme s prckem ven. Už, aby to bylo ![]()
Ahoj holky, kočárek už také mám, ABC rodeo, chybí mi postýlka, ale ta stačí jenom přivézt, ale prý to má manžel v malíku, tak doufám, že do čtvrtka je doma a postavená, jinak uvidí
Taky se těším na to drandění po venku, ale mám v plánu učit kluka na kolečkových bruslích, takže si to moc nevychutnám, ale tak to asi při druhým bývá
A vůbec holky jsem zvědavá, která z nás půjde první ![]()
Ahojky,já si pořídila kočárek Quatro makalu 4.Taky nám už chybí jenom postýlka.Uvažujete že budete chodit s mimi plavat?
Já nevím. Slyšela jsem pro a proti. Vím, že hodně kamarádek, které začaly s miminkama plavat, tak všechny jejich dětičky měli problémy se záněty očiček a byli hodně nemocné. Uvažuju, že bych spíš chodila s prckem plavat až později, třeba v 8 měsíci. Pořád nevim ![]()
U nás je plavání od 5měsíce,to by vycházelo na září a plave se ve slané vodě,tak by to s těma zánětama nemuselo být tak hrozné.Potom další kurz od ledna,ale v zimě chodit s prckem plavat
.Taky ještě uvidím,slyšela jsem že se to dětem moc líbí.
Ahoj holky, plavání určitě skvělý, jenom já jak mám už kluka, sebere mi hodně času se školou a navíc musím oba skloubit nějak dohromady a tam bych na to neměla klid. Viděla jsem maminku jak asi tak s ročním kloučkem skočila do bazénu a vyplavali a on se smál, to bylo krásný, pak plavala na zádech a on se jí držel jak opička. Je to moc hezký, jestli budete mít některá čas a uvažujete o tom, zkusila bych to ![]()
A od kterého měsíce je plavání pro děti nejlepší, pokud nechci jít plavat s uplným mrňětem?
lucete no tak právě v havířově to s tím pumpováním pojišťovny neprožívají
tak proto to asi takhle rozdávají zdarma
což je fajn .. tady všude v okolí - jsem z Ostravy - to placené je. Bohužel velkým nemocnicím už to takhle neprochází. Ono je to logické, rodit bez epidurálu se dá, tak proč by pojišťovna měla platit každé pacientce něco, co není nutné .. někde jim to hold prochází, někde ne. Hlavně, aby jsme se my netrápily
! jestli si to budu nebo nebudu muset zaplatit je mi jedno, hlavně aby to bylo rychlé a bezbolestné nejlépe jako ve filmech - praskne jí voda, pět minut heká a do 10ti minut má miminko na světě

ale za sebe můžu říct, že první měsíc je to nejhorší, pak si na to člověk zvykne

Jinak teda chápu, jak to prožíváš .. já mám vysoce rizikové od začátku. Jsem od 30.8 na neschopence, pobyla jsem si i v nemocnici a tak .. takže vím, jaký je to opruz jenom ležet
já kupodivu teď ten poslední měsíc zažívám nějaký nával energie nebo co .. i když dneska jsem teda chcíplá řádně :-/ tak to dopíšu a jdu si zase lehnout